- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Egy titkos - eSIM-es - favorit, Moto G34 5G ( ~ 100 EUR)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remekelek28
őstag
válasz #16514048 #64668 üzenetére
A phonarenán is biztos azért szokták alkalmazni a belenagyitás tesztelést.. És ott a kép minden pontján Itt az ugyanakkora 1x-es nagyitás egy laptopról.. Elemezd a cserepeket,betűket stb.. Szerintem látható a különbség..az egyiknál a feliratok,cserepek stb összefolynak a másiknál azt is meg lehetne számolni hány db cserép van.. Ha nem látod.. szemüveg...
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
w333
félisten
válasz Burt1793 #64697 üzenetére
Ha már elkezdted akkor én is hozzászólnék ...
Egyáltalán nem olyan rosszak ezek a G6 -al készült képek, de tény hogy az S7E -el sokkal jobb volt szerintem is, de ez nem csoda hiszen a G6 -ban egy középkategóriás 2 éves kameramodul muzsikál (IMX 258) szóval egyáltalán nem meglepő ez, sötétben pedig szerintem csúnyán elvérzik !
Szóval ebből a kamera modulból ennyit bírtak kihozni, csak az a szomorú hogy egy 2017 -s csúcs telefonban mit keres egy 2 középkategóriás kameramodul ?
Gondolom ezen is spóroltak !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Burt1793
veterán
válasz Aryon87 #64688 üzenetére
Őszintén? Szerintem az s7-tel jobb képeket csináltál, illetve én nem nyugodnék bele abba, hogy egy jó másfél éves telefon ennyivel jobb, értem én, hogy a p6 minden telefonnál jobb, de akkor is...
Ez meg, hogy a sima kamerának kisebb a látószöge, mint más telefonoké, de van benne egy nagyobb látószögű, ami másban nincs - szerintem - nem a legéletképesebb dolog.
Remélem következő LG jobb lesz, én az s7-et jó egy év múlva valami nem samsungra (pixel vagy LG, esetleg huawei) szeretném váltani.Ui.: snapi810es (p6) telót persze nem szívesen használnék...
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
atike
nagyúr
A SlickPic-ről lehet képet direktbe linkelni...? Van ott pár képem, beraknám ide...
-
Aryon87
félisten
válasz tomboy0013 #64690 üzenetére
én "tűzliliom"-nak hívom
Ami jól sikerült úgy látomXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
tomboy0013
veterán
"Nemtudommianeve" virág
LG G6 -
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
Ha mar sanyaru kutyasors:
[link]Előkap, nem vacakol, fotóz, mert ezeket amúgy lehetetlen..
G6[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
gipsztigris
addikt
Köszi mindenkinek!
Bizony, nálunk a kutyák szörnyű sorsra vannak kárhoztatva.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Yofej75
aktív tag
válasz gipsztigris #64679 üzenetére
Ez eszi a járólapot?
Adjá' má' neki normális kaját...Ja, a fotó jó lett
[ Szerkesztve ]
Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
Arcképgyáros
válasz kengyel #64678 üzenetére
Ha el tudom passzolni a QX100-at, lesz egy P9-em, és akkor tudok hozni rendes képeket
(Lehet, hogy a CM1-szál hamarabb megoldódik, mert tegnap volt egy telefonbeszélgetés a szervizzel, és lehet, hogy visszatérítik a pénzt.)Szerk: igazából a QX100-zal is ellennék, de nem cipelem magammal, szóval alig várom, hogy beszerezhessek egy P9-et.
[ Szerkesztve ]
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
kengyel
nagyúr
Szegény, nagyon fáradt, és te ennek ellenére is, cseszegeted.
Amúgy, jó lett a kép, és aranyos a fotóalany.(#64682) Dr. 444Hertz
A te jó kis témáiddal, és egy jó P9-l, csak jó képek lehetnek. Várós kategória.
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
Aryon87
félisten
Úgy látom, kegyetlen gazdi vagy, nagyon rossz sorsa van neki
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
gipsztigris
addikt
LG G4
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
kengyel
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #64677 üzenetére
Sajnos mozgásban volt a virág, kicsit fújt a szél, azért fotózhatóra sikeredett.
Neked is köszönöm, mikor hozol valami jófélét ?kengyel
-
Arcképgyáros
-
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Nem szoktam fotózni csak dokumentumokat, ez látszik is a képen. Be is rakom off-ba, mert nem 100%-ban ide illik, csak nem találtam más helyet neki. Nem a kép minőségéért rakom fel, hanem mert szvsz. egy szép lepke. Csak automatán kaptam el ezt a repülő objektumot. Kb. 5 centis, és úgy lebeg/repül mint a kolibri.
KépNem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
akooos
veterán
-
Arcképgyáros
-
törölt tag
válasz Remekelek28 #64656 üzenetére
Akkor leírom harmadszorra is. Nem a kép minősége miatt olvashatók jobban a visszaszámlálón lévő feliratok, hanem mert a kisebb látőszög miatt nagyobb rajta minden, illetve a több élesítés miatt, aminek viszont láthatóak a negatív hatásai is.
Igen, abban az egy esetben jól jönnek ezek, ha azt a pár feliratot akarod elolvasni, de ettől még nem lesz jobb minőségű a fotó. Mondom, ez olyan, mintha egy tele objektíves, vagy belezoomolt képet mindig jobbnak mondanánk csak azért, mert nagyobbak rajta a dolgok.
Ha bele akarsz nagyítani valamibe, akkor a házak falával, vagy a tetőn lévő cserepekkel próbálkozz, meglátjuk melyik telefon mossa jobban a részleteket...
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #64666 üzenetére
Nincs, utánaolvastam:
A kamera mindig is a Nexus készülékek mostohagyermeke volt, az ígéretes specifikációk ugyanis rendre optimalizálatlan képfeldolgozással és puritán szoftverrel találkoztak. Fejlődés persze mindig volt, csak épp a riválisok léptek előre nagyobbat. Idén előre akkora felbontású szelfikamera került (8 megapixeles, (íme, mit lát)), hogy a hátlapi alig nagyobb (12,3 megapixel). Ez azonban ne ijesszen el senkit: a keresőóriás mindkét idei Nexusba méretes, 1/2,3 hüvelykes szenzort pakolt 1,55 mikronos pixelekkel, amelyek több fény befogását, és az ígéretek szerint jobb esti képek rögzítését teszik lehetővé. Besegíthet a széles látószögű, F/2-es blendéjű lencse, a lézeres autófókusz és két, erős LED-es villanó, viszont az optikai képstabilizátor kimaradt.Lacno: igen, ezt néztük is, hogy az én képeim durván 1-1.5mb-al nagyobbak.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
ShadowLac
addikt
válasz Aryon87 #64633 üzenetére
Én csak mobilon néztem.osztott képernyőn.Nagyitgattam is. Nekem a G6a jobb.Élesít?lehet. A /6p/másik meg nem és mosódott. Kinek melyik a szimpi.
A g6 képei több megásak.Nekem részletesebbek is.[ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Drakmusz
addikt
válasz Remekelek28 #64656 üzenetére
Azt a képet majd megcsinálom neked újra.De egyébként az egészen nem érdemes vitázni,mind a kettő nagyon jól teljesített.Azért azt se felejtsd el hogy egy 2015-ös keltezésű akkori csúcsmodell szállt szembe egy idei nagyágyúval.Ha így nézem máris felértékelődik a 6P,főleg hogy OIS nélkül hozza ezt a szintet.
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Aryon87
félisten
válasz Ricardo #64657 üzenetére
Bizony, engem is meglepett. Mondtam is Drakmusznak mikor keztuk a bulit, hogy az ove toronymagasan fog nyerni. Ugy is alltam hozza, elvegre az egyik legjobb lameras telefon ellen indult a G6, ehhez lepest megis sikerult vele majdnem egy szintbe kerulnie, meg ha szoftveres megoldassal is.
En elegedett vagyok az eredmennyel, legalabb tudom, hogy augusztusban nem lesz szuksegem egy U11re a szuper nyaralasos kepekhezXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Ricardo
titán
válasz Remekelek28 #64627 üzenetére
Értem amit mondasz. Amire én akarok rámutatni az annyi, hogy a 6P képei kellemesebb hatást keltenek összességében. belenagyításkor is látszik amire gondolok. Az energiaitalos képnél ha megnézed a kép jobb oldalán a lehulló vízcseppeket, jól látszik. talán "életlenebb" a 6P képe valamennyivel, de ez abból adódik hogy nincs túlélesítve, A G6 esetében ezek a cseppek már természetellenesen hatnak.
Összességében egyébként engem meglepett a G6. Az eddig látott képek alapján nem gondoltam volna, hogy ennyire szoros lesz.
-
akooos
veterán
válasz Aryon87 #64609 üzenetére
Azt nem mondom a G6-ra, hogy rossz, mert nem az. Grat LG, egy szar szenzorból sikerült ezt kihozni. Ugyanakkor nagyon szégyeljék el magukat, hogy szar szenzort raktak a telefonba. Ha ezt folytatják tovább is, akkor elmehetnek a csudába.
Összességében nekem is jobban tetszik a 6P. Klasszisokkal.
-
törölt tag
válasz Remekelek28 #64640 üzenetére
Fotós topikban vagyunk, itt a képminőség alapján ítélünk, ilyen szempontból jobb a 6P, ezen nem lehet vitatkozni. Az pedig kifejezetten előnyös, ha a fókuszon kívül eső részeket jobban mossa, ha erre gondoltál az első mondatoddal.
De ha neked az a fontos, hogy az elmenekülő kocsit le tudd kapni... Csak ettől nem lesz jobb a G6, ennyi erővel legyen minél kisebb látószögű a telefonok kamerája, hogy a távoli dolgokat jobban lehessen látni, az már nem lényeg, hogy nem fér bele semmi a képbe, vagy hogy a minőség milyen.
Egyébként megsúgom, hogy egy távoli autó rendszáma a G6 képén sem lesz olvasható. Sőt, ahol mondjuk a 6P-n még legalább azt látod, hogy van rá írva valami, addig a G6 már valószínűleg egyszínű téglalappá mosta a rendszámtáblát a zajszűréssel.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #64649 üzenetére
Semmi akadalya a tobbszoros ismetlesnek.
Szombaton jovok majd S8+ vs G6 sorozattal, es meg amellett lesz egy harmadik is elvileg.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Arcképgyáros
-
Drakmusz
addikt
válasz Dr. 444Hertz #64645 üzenetére
Bizony!!Csináltam már olyan szerkesztettet,hogy meg is kérdezték az objektív tipusát....
Volt nagy meglepődés!!Amúgy tervezünk egy második kört is,színesebb palettával!!
Köszönjük a véleményeket srácok!!https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Aryon87
félisten
válasz *RLaci* #64644 üzenetére
En szamomra ez egy szoros "parbaj" volt. Sokkal rosszabb eredmenyre szamitottam, szamomra is a N6P az ami meg magas szinten van, de ha a szenzorokat veszem, szepen helyt allt a G6. Plane ugy amilyen csunyan le volt hurrogva..
Vasarnap lesz egy ismetlesunk, akkor viszont HDR nelkul csinaljuk meg a musort. Szerk: Drakmusz megelozott
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz Drakmusz #64643 üzenetére
A Nexust neked találták ki. Én csak azért nem egy 6P-re pályázok per pillanat, mert szeretek a manuállal vacakolni.
Aryon: a HDR és a HDR+ két különböző dolog, a Google-féle megoldás egy sokkal komplikáltabb valami, szóval nem csoda.
[ Szerkesztve ]
-
*RLaci*
addikt
Köszi a tesztet Aryon87,Drakmusz.Jó képeket csináltatok,gratu.Nálam összességében a 6P nyert,de nem mindegyik képen.Belenagyítva a fotókba az én szememnek kellemesebb a Nexus.
-
Drakmusz
addikt
válasz Dr. 444Hertz #64641 üzenetére
Na pontosan ezért tartok ki a 6P mellett.Aki ismeri a szerkesztett munkásságomat,az nagyjából tudja hogy mire is gondolok.Természetesen a pályázatokra is olyanokat küldök.Én elégedett vagyok,főleg ha a telefonok megjelenési dátumát nézem!!
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #64641 üzenetére
Direkt bekapcsolva volt a HDR is. N6P finomabban banik azzal.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz Aryon87 #64610 üzenetére
Jó sorozat, örülök, hogy csináltatok egy ilyet.
Vélemény:
Nagyon hasonlít szerintem a helyzet az S7E vs CM1 csatára.A G6 sokkal jobb színeket produkál, és az ügyes vonalélesítés miatt nagyon szépek a képek nagyítás nélkül. Szerkesztés igénye nélkül a G6-ot emelném ki győztesként.
A N6 részletgazdagabb és természetesebb. Ha feltoljuk a vonalélességet, biztos, hogy jobban látszik a különbség. A Nexus kamerája egyértelműen jobb, ha valaki szerkeszteni is akar.
Egyik telefonnak sem kell szégyenkeznie.
-
Remekelek28
őstag
válasz #16514048 #64637 üzenetére
Érdekes meglátás,hogy nem az a jobb,ami távolabb is jobban látszik belenagyitva.
Mindenesetre én fótós okoskodás nélkül is azt vallom,hogy számomra mégiscsak az a jobb,ha pl az utcán ellopják a pénztárcám,az illető kocsival elmenekül,van 2 szemtanu,akik a telefonjukkal lefotózzák a már 200 méterre levő kocsit,de mégiscsak annak a képét kérném amelynek olvasható a rendszáma. Nem kezdenék el előttük zajszűrésről meg egyebekről beszélni.
De Te kérheted a Nexus képét is csak buktad a pénztárcád mindenestől. -
Ricardo
titán
-
törölt tag
válasz Remekelek28 #64627 üzenetére
Nem mossa a Nexus a képeket, csak nincs rajta annyi utólagos élesítés. Sokkal természetesebbek emiatt a képek, illetve nincs annyira zavaró fehér körvonal az épületek, levelek, stb. körül, mint a G6 esetében.
Pont, hogy a G6 mossa jobban a részleteket a túlzó zajszűrés miatt. A Nexus részletgazdagabb, nézz rá az épületeken a falak textúrájára, vagy a cserepekre.
Ne csapjon be, azért tűnhet részletesebbnek csak a G6, mert kisebb látószögű, ami miatt nagyobb rajta minden (cserébe kevesebb dolog fér a képbe), illetve mert több rajta a szoftveres élesítés, ami viszont a minőség kárára megy.
Az utolsó képen, meg szerintem csak a mélységélesség miatt "lehet megszámolni a faleveleket", nem életleníti el annyira G6 a távoli, fókuszon kívül eső dolgokat, de ez megint csak nem feltétlenül pozitívum.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
Méhecske segg G6-tal
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
-
Drakmusz
addikt
Na ha majd megjön kovaszoskeny kolléga,akkor lesz csak igazán jó a műsor!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
válasz tomboy0013 #64630 üzenetére
a fenét meg érdekli a túlélesités,ha részletgazdagabb
-
tomboy0013
veterán
válasz Remekelek28 #64629 üzenetére
A túlélesítés miatt mondom. Nekem a Nexus lágysága jobban bejön. De ettől függetlenül tetszenek a G6 képei. Majd tolok fel én is egyet kettőt.
-
Remekelek28
őstag
válasz tomboy0013 #64628 üzenetére
hol, jobb nagyitva a nexus? én pont forditva látom,de nézd végig szerintem mégegyszer a második képsorozatot...
-
tomboy0013
veterán
válasz Aryon87 #64610 üzenetére
Ex Nexus 5X és jelenlegi G6 tulajként azt gondolom, hogy nagyítva az esetek túlnyomó többségében jobb a 6P (a G6 túl van kicsit élesítve) viszont az összképet nézve elég sokszor jobban néznek ki a G6 képei. Mikor összevetettem a saját telóimat (amikor még az 5X is megvolt) is ugyanezt gondoltam és ez az összehasonlítás is megerősített ebben. Nincs szégyenkezni valója a G6-nak. Tegyük hozzá, hogy az 5X/6P páros sem volt ennyire jó elég sokáig, kétszer kaptam az 5X-re olyan frissítést amivel látványosan javult a képminőség, remélem a G6-nál is csiszolnak még rajta (már amennyire a szenzor korlátai engedik).
[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
válasz Ricardo #64619 üzenetére
Az az egy kép lett szinte csak jobb a nexusnál,a többiben végig a G6 nyert.. A második képsorozatban,van a Fina visszaszámláló.. Nagyits bele a visszaszámláló alatt van a csomó reklámfelirat samsung stb,a nexusnál olvashatatlan cafat,a G6 tisztán látszik..
Vagy az utolsó kép,ahol a G6-nál a faleveleket is meg lehetne számolni belenagyitva és utána nézz rá a nexusra..
Főleg a második képsorozatot elemeztem végig,de szemmel látható a különbség a G6 javára.. A Nexus mossa a képeket A szinek mindkettőnél rendben vannak.. -
Aryon87
félisten
-
Drakmusz
addikt
Na szóval!!Szerintem eléggé szoros lett a végeredmény.A saját feltöltött képeimbe mondjuk egy kicsivel több energiát szoktam belefektetni,de ez maximum 4-5%-nyi eltérést jelentene.
Most annyira nem jártuk körbe a témákat,csak nyomtuk.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz #16514048 #64615 üzenetére
Nyilvan a Nexus erisebb, az a mai napig sopor mindent. Viszont a G6 is egesz jo szinten mozog, ugy hogy 2 eves szenzor van benne. En ezt a szempontot (is) nezem...
Vikooo: na igen, ha ezzel ezt tudja, mit tudhat a legujabbal? De szamomra is erthetetlen, hogy miert nem raktak bele legalabb a G5 szenzorat...
[ Szerkesztve ]
-
falijja
őstag
-
andrys83
aktív tag
Büntet a nexus... pedig lg párti vagyok!
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
LG G6 vs Nexus 6P első rész (mindkettőnél a HDR be volt kapcsolva állandóra a hitelesebb képekért):
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
Kedves Fórumtársak!!Mindannyian ismerjük Aryon87 kollégát!!!Közösségünk egyik nagyrabecsült tagja!
Megragadván az alkalmat,felkészítenék mindenkit az elkövetkezendő mobilfotó-cunamira!!!
Az esetleges sokkhatások miatt előre is elnézésüket kérem!!https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Aryon87
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Milyen TV-t vegyek?
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Energiaital topic
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- CES 2025: AI a grillsütőben
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981
- iPhone 13 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 85%/p3977/