- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowLac
addikt
válasz Aryon87 #66695 üzenetére
Nem tudok különbséget tenni.az eggyiknél az épületek világos fala
kicsit sárgásabb a másiknál fehéresebb
Talán ennyi.Részletesség is ok. Talán még esti plusz esti vakus képek után mondanám hogy melyiket ad nekem.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
gerner1
nagyúr
válasz balazs1022 #66694 üzenetére
A kamera moduloknál (nem tudni, hogy a komplett modult gyártotta a Sunny, vagy csak a szenzort...), a szenzor gyártója, nem feltétlen azonos az optikai elemek (lencsék) gyártójával (Leica) ...
-
Yofej75
aktív tag
válasz balazs1022 #66694 üzenetére
A kamera az nem egy "dolog" jelen esetben. A Sony gyártja az elektronikus összetevőt (chip) és az említett P9-hez a Leica gyártja az optikát (lencsék).
Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
Aryon87
félisten
Kis vakteszt elore is bocs a mennyisegert
Exifet nem er nezni!
Sorrendileg ugyanaz, felso link az 1-es, also link a 2-es szamozasnak felel meg.
Kivancsian varom a velemenyeket
Este Ricardot majd megkerem szurja be a 2 telefontipust.[ Módosította: Ricardo ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
balazs1022
őstag
válasz Ricardo #66691 üzenetére
Hat igen... Amíg nem jöttem rá, h lehet raw-ban fotózni, addig azzal a tudattal éltem h milyen szörnyű kamerát raktak bele.
Amúgy szvsz egy 4.5 eves mobiltelefontól nem is rossz ez a teljesítmény (ekkor még az Galaxy S3 élte fénykorát).Egyébként egy kis érdekesség: A kamera gyártója a Sunny, ugyanez gyártja az elsődleges telefonomba a kamerát ami egy Oppo. Sőt nem is gondolnátok mennyi telefonhoz gyárt kamerát. Pl a Huawei P9 is ilyen modullal rendelkezik (persze Leica...)
-
Ricardo
titán
válasz balazs1022 #66682 üzenetére
Itt valóban megmentette a raw formátum a képet. A JPG szörnyű.
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok,
Pár DNG-ből kidolgozott kép: mobilon történt minden, Snapseed-del dolgoztam ki, mobil iijelzőjén, onnan is töltöttem fel és osztom meg (mivel nincs nálam más - és mivel enyhén szólva is nagyon gyengélkedik a net, épphogy ezeket fel tudtam szenvedni, nemhogy az eredetieket, de ha igény van rá, az út után pótolom).
Honor 8, B389 fv
Bevallom őszintén, most próbálkoztam először raw kidolgozással, így ha alapvető hibákat vétettem, elnézést kérek érte, illetve ami mobil kijelzőn jól néz ki, akár még belenagyítva, az lehet rendes monitoron pocsék, szóval ilyen esetben is elnézést, ha valaki emiatt szemkárosodást szenvedne
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
tomboy0013
veterán
válasz tomboy0013 #66683 üzenetére
Közbe már leesett hogy próbáltam a Lightroom-ot, a bajom vele hogy az összes RAW képemnek marhára lilás árnyalata van és nem tudok értelmes szint kihozni a képekből plusz sehol nem találom az említett funkciókat. Élesitessel kapcsolatos dolgot egyáltalán nem látok. Érdekes, hogy pl Snapseed-ben normális a képek színe.
-
balazs1022
őstag
Hoztam egy képet.
Elkövető: Thl w100s, RAW-ból kinyerve.
Az eredeti JPG kép értékelhetetlen, de a szabályzat miatt felteszem.
(#66681) falijja: Lefotóznád a lencséjét? Nem lehet h cserélve lett rajta az üveg és rosszabb minőségű lett belerakva? A G4-nek ennél sokkal szebben kéne teljesíteni
[ Szerkesztve ]
-
falijja
őstag
válasz balazs1022 #66676 üzenetére
Nem tudom mi lehet, mert minden alkalommal megtöröltem előtte a a kamerát.
Egyébként talán nem látszik a képeken, de sötét volt már és lehet azért tűnik picit gyengének.
De lesz még g4 el összevetés, csak jó fényviszonyok között.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tomboy0013 #66651 üzenetére
Most látom, hogy a mobilos Lightroom legújabb verziójába is bekerült a zajszűrés és az élesítés.
De úgy tűnik, hogy csak ios-en érhetőek el a részletes beállítások. Androidon kipróbáltam, csak Selective módban működik ez a két funkció, illetve csak 1-1 csúszkát lehet állítgatni. Ez is valami, de nem értem miért kellett lebutítani a droidos verziót.
[ Szerkesztve ]
-
Dimond G
senior tag
-
Dimond G
senior tag
Keszthely.... S7.... Jó társ a nyaraláskor!
-
Yofej75
aktív tag
Nem ismerem a készüléked de a
mitúróakarom mondani Mi2RAW egy próbát megérhet. Nyers, feldolgozandó képet készít.Nem tudom, hogy S8-on működik-e.
[ Szerkesztve ]
Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
Aryon87
félisten
válasz gixxergabi #66658 üzenetére
De
Eloszor a polirozasos hulyesegem miatt, masodszor a karcossag miatt, harmadszir pedig itt jeleztek hogy borzalmas a kepminoseg. Az is vitte el a telefont, mert csereutalvanyt kaptamXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Bossi
őstag
Egyébként van valami kamera app amivel S8 kamerából tényleg azt lehet kihozni amit tud és a samsung szoftver nem szól bele?
-
gixxergabi
senior tag
Ayron neked nem lencse miatt volt G4 gari?
-
falijja
őstag
válasz gixxergabi #66656 üzenetére
Törölve volt minden kattintás előtt mind 2-ő.
Egyik sem karcos. -
Dimond G
senior tag
Keszthely...a múlthéten készítettem a képet. S7.
-
törölt tag
válasz tomboy0013 #66651 üzenetére
Androidra nem tudom hogy van-e egyáltalán olyan alkalmamazás, ami tudja ezeket.
Én a PC-s Lightroom-ot, vagy PS-t (Camera RAW) szoktam használni erre, de biztosan vannak ingyenes alternatívák is RAW szerkesztésre, amikben vannak ilyen lehetőségek.
-
törölt tag
válasz tomboy0013 #66647 üzenetére
Nem rossz, én még a színzajt venném visszább, illetve adnék rá egy kis élesítést. Nem olyan sokat, mint amennyit a telefon szoftvere tett rá, de egy kevés jót tenne neki. Mondjuk ezeknek az állítgatására nem tudom mennyire van lehetőség a Snapseed-ben.
-
falijja
őstag
-
tomboy0013
veterán
LG G6
Kezdeti RAW-os próbálkozásaim. Aki tud hasznos tanácsokkal szolgálni RAW feldolgozással kapcsolatban az ne tartsa magában. Ezek Snapseed-del lettek kicsit módosítva és lementve jpg-be.
Továbbá érdekelne a véleményetek a minőséggel kapcsolatban. (Van amelyiket sötétedéskor készítettem magasabb záridővel és alacsony ISO-val például az 1. képet, igazából egyik sem verőfényes napsütésben készült hanem estefelé).[ Szerkesztve ]
-
falijja
őstag
-
Yofej75
aktív tag
válasz tomboy0013 #66622 üzenetére
Jeah, a két segítőkész Robi (mer'hogy én is a' vónék személyiségi igazolványilag)
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz gixxergabi #66629 üzenetére
Nem bizony..
-
*RLaci*
addikt
válasz gixxergabi #66629 üzenetére
Megy a szekér
-
Ricardo
titán
válasz tomboy0013 #66623 üzenetére
Jobb alsó sarokban nincs ott a nyíl? Ott lehet méretet választani.
-
tomboy0013
veterán
Kicsúsztam a szerkesztési időből, de még annyit akartam kérdezni, hogy flickr-ről hogy lehet miniatűr képet beilleszteni ide? Csak a sima URL-t találom.
-
Yofej75
aktív tag
válasz tomboy0013 #66613 üzenetére
Szerintem nem a kephost dobja ki az üzenetet hanem a webböngészők és az oprsz biztonsági beállításai miatt jelenik meg. Lejárt ssl tanusítvány vagy vmi hasonló az oka. Mivel https protokollon keresztül nyitod meg a képeket emiatt a küldő szervernek (kephost) bizonyítania kell a rendszered felé (böngésző, OS), hogy megbízható a forrás, azaz nem adathalász tüköroldallal van dolga. Ha a tanusítvány lejár (akármi miatt is) és a géped biztonsági beállításai megfelelően vannak konfigurálva akkor a gép felajánlja neked, hogy válassz a kék illetve a piros tabletta közül. Előre nem mindig lehet tudni, hogy melyik a jobb döntés...
-
r0by
addikt
Szerintem gond volt akkor a tanúsítványukkal, azért kaptad az arcodba az üziket. De ilyenkor https helyett lehet http-t is használni.
-
mtm800
senior tag
Huawei mate 9
UFO -
Drakmusz
addikt
válasz tomboy0013 #66615 üzenetére
Jobban jársz.Nálam egyébként ugyanilyen anomáliák vannak mostanában.Én is inkább flickr-ről fogok linkelni,az megbízhatóan működik.
[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Ricardo
titán
Fogalmam sincs mi okozhatja. Nekem eddig a sajár fiókomba belépéskor egyszer sem volt ilyen gondom.
Egy két alkalommal viszont kiírta amkkor meg akartam nézni itt egy két képet. A dologban az az érdekes, hogy később gond nélkül meg engedte nézni őket.[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
Már múltkor kértem segítséget de nem jött rá válasz így beírom újra. Képhostot hogy lehet beállítani úgy hogy ne dobja ki a "nem biztosnágos oldal" üzenetet? Upc-s wifim van meg T-s mobilnetem. Mindkettőnél előfordul a dolog mindkét eszközömön. Gépen és telefonon egyaránt jön az üzenet. De kb 2 napja kezdte el ezt a szívatást. Nagyjából mióta saját profilt csináltam.
-
atike
nagyúr
LG V10
-
Aryon87
félisten
válasz Yofej75 #66608 üzenetére
Megneztem, meg butabb mint a gyari kamera
Igen, nagyon jo lett az a villamfoto, en is csak lestem.
Szerk: nem telepiti azt a progit
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Yofej75
aktív tag
válasz Aryon87 #66606 üzenetére
Ezt is nézted?
A Better Camera
csak tippEsetleg ez lehet a megoldás ha nem ütközöl falakba...
HWCamera2Bízom benne, hogy vmelyik beválik
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Aryon87 #66605 üzenetére
Tud valaki olyan kameraalkalmazásról, ami támogatja a Huawei-féle fénnyel festés módot? Playen néztem párat rákeresve, de legtöbbje baromság..
-
Aryon87
félisten
válasz Yofej75 #66604 üzenetére
Nekem pl sokszor bosszusag, mikor epp villamfotot akarok, es ott kell gubbasztani a telo elott, es 10 masodpercenkent bokdosni a kijelzot. Nem egyszer volt rossz idozitesem es a jorol lemaradtam. Ez a fennyel festes meg mindent gyonyoruen rogzit:
Face fotos csoportbol egy tag keszitette P9-el. Megkertem kuldje el az eredeti kepet hogy megmutassam nektek
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával