- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic V2 - origami
- Yettel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
törölt tag
válasz
Mans20 #108085 üzenetére
A túltolt HDR nem tudom hogy lehet probléma egy olyan telefonon, amin egy mozdulattal olyanra lehet állítani, amilyenre akarod. [link]
Mondjuk engem egyszer azért is kiröhögtek, mert enyhén alexpós képekre nem egy új telefon vásárlását javasoltam, hanem az EV csúszka használatát. Úgyhogy már semmin nem lepődök meg.A másik, a túlélesítés és zajszűrés pedig a többi telón is ugyanilyen, vagy még rosszabb. Ha ennél jobb kell, akkor tényleg egy jól konfigurált GCam a megoldás.
-
Drakmusz
addikt
válasz
Mans20 #108093 üzenetére
Nem rosszindulatból írtam.
Inkább csak arra akartam célozni, hogy talán nem ér meg ennyi agyalást a dolog.
Tökéleteset úgysem fogsz találni, de gondolom ezzel nem mondtam újat.
A 6-os szériánál másfajta gondok vannak, nagy a szórás az egyes készülékek között sajnos.
Illetve natë kolléga már le is lőtte a poént felvettem. -
törölt tag
válasz
Mans20 #94463 üzenetére
Azért a P20 még nem ilyen volt, de P30-hoz képest szerintem se nagy előrelépés. Mate 30 az etalon szerintem még mindig, azt a szintet se nekik, se másoknak nem sikerült még felülmúlni.
A 10x zoom se lett jobb szerintem az élesítéstől. Kontrasztosabbak, recésebbek az élek, de valójában a részlet nem lett több, az én szememben ezzel csak rontottak rajta.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Mans20 #83281 üzenetére
Ahogy írták hdr, persze ahogy írtad nem hozza a vártat. Egyet tudsz még csinálni, hogy ráböksz a képre és a expo fényerőt állítod a csúszkán. Én is szoktam használni ha pl túl vilgosra venné a képet, mint szeretném. Itt pl a sötét részre böknék és szépen húznám világosabbra úgy, hogy ne égjen ki annyira az ég.
-
Zsoltika11
tag
válasz
Mans20 #83281 üzenetére
Az alsó kép látom naplementés, ott teljesen normális ez, a felső képen valószínűleg automatán az égre mérte a fényt hogy az ne égjen széjjel, ilyenkor viszont az előtér sokkal sötétebb lesz. Ez természetes. Ilyenkor kell a HDR-t használni. Nagyon nagy a dinamikakülönbség a felső képnél, azt pedig rendesen kiexponálni hogy az ég ne égjen ki, az előtér ne bukjon be, HDR-el érdemes. Akkor megfelelően világos lesz az előtér is.
-
papelado
aktív tag
válasz
Mans20 #82488 üzenetére
Én évekig irigyeltem a pixelekt a HDR+ maitt de amióta végre rendes csúcs fotós készülékem van Huawei p20pro) azóta a gyomorrontás kerülget a HDR+ os számomra LSD manó világtól.Ez a valami ha kell PS-el simán megodható utólag ...
Még így is varázlsat nélkül is brutál dinamikát kapok P20 proval köszönhetően a monochrom cuccnak ami összedolgozik a színes szenzorral. -
w333
félisten
válasz
Mans20 #82039 üzenetére
Itt lehet látni ... friss képeket, szerintem rendben van !
(#82042) no more
Szerintem pedig legyen jó nappal és este is a fénykép, mert most oké hogy nyár van és világos, na de majd télen már délután 4 -kor sötét lesz !
Én pl. abba az 5-10% tartozom mert nagyon szeretek este fényképezni
-
Gabbbb
senior tag
válasz
Mans20 #75565 üzenetére
Appertúrának ehhez nincs semmi köze. Árnyékok minden szenzoron zajosabbak és sok gyártó inkább elvágja feketébe őket, minthogy zajosabbak, vagy mosottabbak legyenek azok a részek.
Gyorsan kerestem Flickr-ön egy random F18-as rekesszel készült képet, te logikád alapján szinte elképzelni sem tudom, hogy kéne kinéznie: link
-
Aryon87
félisten
válasz
Mans20 #74200 üzenetére
Csak 82? Hm, én szerintem meg annál többet is érdemel. Kb 1 hónap múlva már lesz alkalmam összevetni a Note8-cal, amint Helltak lába helyrejön.
Mellé még jó lenne ha egy M10P és egy Pixel 2XL is összehozni + az U11+ is, és a 5 nagyágyú lenne egyszerre összehasonlítva.
Nem sok esélyt látok erre az összejövetelre, de megpróbálom -
psajti
aktív tag
válasz
Mans20 #74079 üzenetére
Egy portolt teljes értékű huawei kamera szoftver mindenképpen jól jönne minden telefonon
Tetszenek a kameramódok amik benne vannak, majdnem vettem is egy Mate 10 prot a napokban csak az végül nem jött össze de most már lehet inkább megvárom a tavaszt a jövő hónapban érkező telefonok miatt aztán akkor kiderül mi lesz a szimpatikus.
-
Aryon87
félisten
válasz
Mans20 #73989 üzenetére
A H8 és 9 közt hangyányi különbség van. Nálam az a gond hogy az extra funkciókat a 9-cel ismertem ki, majd használtam, míg a 8-cal még nem. Mégis azt mondom a 8 a jobb. Miért? Mert az adja vissza a valóságot minden téren, míg az S7edge továbbra is túlélesít és szaturál. A H9 is melegebb színeket alkalmaz, de nem esik túlzásba. Próbálok keresni 2 azonos témát a telókkal, de macerás egy kicsit.
Real_Necro: fotó szempontjából fent leírtam, ha OIS nem fontos akkoris jó választás. Stabilitással nincs gond, ahogy a nettel sem. Navi szempontjából szintén a H8 a jobb, mert IPS kijelző, ami nem fog beégni, míg a Samu majd szépen megtartja a navi elemeit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest