- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pecc
őstag
Fa (eredeti)
Fa (kis utómunka, vágás)Fix fókusz. Fehéregyensúly:napos
SE K810 -
-
picur220
veterán
-
Enjoy
addikt
Köszi srácok
picur220: Hova tegyem fel majd a következőket?
[ Szerkesztve ]
► més que un club ◄
-
picur220
veterán
Normál mérteben már szinte minden 5MP és feletti telo jó képet csinál, akár elő is lehetne hívatni, csak ez ma már nem divat... Egyébként aki nagyon fotózni akar, vegyen fotómasinát
A pénz jó lett!
Gáz, hogy 1 csomó képet nem tudok megnyitni, mert szarakszik a képfeltöltés.hu...[ Szerkesztve ]
-
laca35
csendes tag
válasz picur220 #3281 üzenetére
bocsi de a táv kb50m a rendszám még épp olvashato a középontba szivesen néznék nokiás képeket ijen távbol köszi .a paneles képen a harmadik sorban én már nem látom a feliratot bár a táv nem tudom menyi lehet szerintem kevesebb joval mint az auto rendszáma
[ Szerkesztve ]
-
Enjoy
addikt
válasz picur220 #3279 üzenetére
Azért itt is eléggé elmossa a faleveleket a szoftver.
Ezek a kamerák nem képesek megbírkozni az ilyen apró részletekkel, ráadásul még mozognak is ahogy fújja a szél, ill. atom egy árnyalatúak...
Én nem lepődök meg rajta.. Szerintem jó képek lettek normál méretben (nem kinagyítva)► més que un club ◄
-
picur220
veterán
Igaz, kompromisszumok... Meg ugye az omnia a valóságban inkább PDA, mint telefon, azokban meg nem olyan a kam, bár én az innov8 kamjával sem vagyok megelégedve...
Van pár képem, meg fogtok lepődni 1 kicsit.
Telefon: Nokia N79 20-as szoftverrel
Kutya
Ablakból lőtt kép AUTO módban
Ablakból lőtt kép tájkép módban
A tájkép mód nem gyengén mosta szét a fákat+épületeket, de AUTO módban (viszonylag) élesek a dolgok. A kutyás képen a háttérben a füvet szétmosta, de amire fókuszált, az éles maradt.[ Szerkesztve ]
-
Enjoy
addikt
válasz picur220 #3277 üzenetére
Az lehet, mert az Omnia nem mai gyerek, ráadásul tuti, hogy feleakkora az egész kamera, mint a nokiákban. Láttam szétszedve a telefont, s iszonyatosan pici benne az egész érzékelő.. Régi T630-as SE-mben nagyobb volt, aztán annak még csak CIF felbontású kamja volt.
Valjuk meg Omniába nem is lett volna hely normális érzékelőt belerakni, viszont nem olyan vastag, mint egy N82. (kompromisszumok..)► més que un club ◄
-
picur220
veterán
2-es, 3-as képen a fák rettenetesen csúnyák lettek, össze vannak mosva, mint állat. Az eget viszont szépen visszaadja a kamera. A makróban a virág túlexponált lett, ezért kicsit rózsaszín lett a piros helyett.
Megj: ezeknél bármilyen új Nokia okostelefon jobbat csinál...(5MP) -
Enjoy
addikt
válasz ludsimon #3273 üzenetére
Valóban, az első képen a virág színe kicsit eltér a valódi színétől.
Egyébként nem piros-vörös valójában, de nem is ennyire ciklámen...Kontraszttal, szaturációval, vagy vmilyen effekttel biztosan kiküszöbölhető lenne a dolog, de nem fogok egy kép készítésekor állítgatni mindenféle apróságot
► més que un club ◄
-
Avicularia
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Pecc
őstag
válasz runner 125 #3265 üzenetére
Ezen jót derültem -
runner 125
nagyúr
Viccvótté'
..miért a pízt' fotózzátok?! Az olyan"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ludsimon
veterán
válasz runner 125 #3263 üzenetére
Nekem nincs sok. Annyi van amennyit lefényképeztem, meg pár száz magyar forint.
Most költekeztem ki magam telefonra.undefined
-
runner 125
nagyúr
De sok pénzetek van, pedig válság van.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
PH-User
addikt
Nagyon jó képek csinál mindegyikünk telefonja! Ennyi.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
törölt tag
válasz ludsimon #3260 üzenetére
Pedig pont tájkép módban vágja leginkább haza képminőséget. Jobb azt lágyabban, majd utómunka során finoman felélesíteni. Igazából kéne egy átfogó teszt a makróképességeket jobban kideríteni, de az tény hogy az N82 az egyik legszebb képeket készítő kamerás mobil manapság, persze megfelelő beállításokkal.
-
ludsimon
veterán
válasz #31757056 #3259 üzenetére
Én is most tudtam meg az N82 topicjában, hogy Tájkép módban automatikusan felveszi keményre az élességet. Vissza kell állítani normálra.
Majd ha lesz papírpénz is a közelemben lefényképezem.
Szerintem az N82 jobb makrókat készít, de ez csak az én személyes véleményem.[ Szerkesztve ]
undefined
-
-
ludsimon
veterán
válasz #31757056 #3254 üzenetére
Nokia N82
Ezek vannak:
1. kép, makro, iso gyenge, kemény élesség, vaku
2. kép, makro, iso gyenge, normál élesség, vakuEz meg a múltkori: kép
Zsűri?
[ Szerkesztve ]
undefined
-
törölt tag
Ha már mindenki ilyen lóvés, akkor itt van egy nagyobb címlet is, K800-al [link]
BalanceR: fura hogy az exif-ben nem látható ISO érték. Mindenestre látszik, hogy magas volt az ISO mert elég durván zajos a kép, de így leméretezve annyira vészesen nem feltűnő, főleg ahhoz képest hogy telefon.
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
SchoolBus
Samsung G600
ISO 800, Felhős WB,5MP képből kivágva, átméretezve#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
ludsimon
veterán
-
Enjoy
addikt
válasz ludsimon #3242 üzenetére
Meg éjszakai képekben is!
Nagyon jó kamerája van, egy-két szituációban jobb az innov8, de az jóval drágább készülék, meg nagyobb pixelszámmal dolgozik, ami igazándiból nem jelent előnyt számára...
Szóval szerintem még mindig ott van az N82 a TOP3 kamerfon listában► més que un club ◄
-
törölt tag
válasz LEFTHORSE1 #3239 üzenetére
Őszintén szólva, most hogy mondod már egy két hónapja nem lett tisztítva az optika
-
ludsimon
veterán
válasz BalanceR #3236 üzenetére
Azért látom a kulönbséget a feltöltött videó és a másik feltöltött között...
Persze, nem YouTube-ra akartam feltenni te. Csak oda dobtam fel először. Aztán mikor nézegettem a többi videót inkább be se akartam linkelni.
Nyugi, meg lesz minden az eredeti formában 2 tárhelyen is.
Lehet majd válogatni Data és Rapidshare között.[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz BalanceR #3231 üzenetére
Holnap szépen kipróbálom mert nem hagy nyugodni. Bekapcsolva csinálok képet. Utána teljesen kikapcsolom a háttérben futó dolgokat és úgy lövök képet. Elég furán szar lett.
Jah, videót is csináltam, de közel sincs olyan minőségű, mint a YouTube-n látott videók.
Szóval 90%, hogy a GPS a ludas.
undefined
-
törölt tag
Virágos kép megin' me' méne' (K800i, full originált) [link]
-
BalanceR
addikt
válasz ludsimon #3224 üzenetére
OMG?
Ez mitől?
A második kép mint valami impresszionista festmény...
Énis gondolkodom az N 82re váltáson, de most egy kicsit ledöbbentem...
Biztos valami összezavarta a SW-t ...
Köszi, hogy feltetted, majd keresek énis ilyen "nem sikerült valami fényesen" fotókat!#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Éjszakai Macro
Full Auto LED "vakuval"
SAMSUNG G 600100%os nagyításban sem találok kivetnivalót, de cáfoljatok meg!
[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
DonChema
csendes tag
Üdvözletem Mindenkinek!
Megosztanám veletek az első képet!
LG KU250el készítettem, tudom nem egy fotós mobil, de úgyvélem ne csak a csúcsmobilokkal kreált képeket osszuk meg! (később teszek még fel majd Z400assal készült fotókat is!) -
Algieba
őstag
Jó öreg SE K800.
[link]A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
addikt
válasz LEFTHORSE1 #3217 üzenetére
Szia LEFTHORSE1! Ha profi a hamisító és az apró részletekre is odafigyel, akkor egy átlag embert könnyen meg lehet téveszteni. Ha egy képet EXIF szerkesztővel nyitunk meg ott lehetnek árulkodó jelek, mert mindent nem lehet átírni. De ha csak egy képnézegető infóját nézzük akkor könnyen becsapódhatunk. Én a készülék nevét, típusát, fokuszálást, ISO át tudtam írni Opanda Power Exif-vel, de a programom nincs regisztrálva. Lehet, hogyha regizném akkor még több paramétert át lehetne írni vele. EXIF amit tudni érdemes! [link]
-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
pikszel
addikt
Simán szerkeszthető az EXIF, akár egy ACDSee-vel is. Az ESATO-n is van nem egy kép, ami nem kerülhetett volna fel átírás nélkül (ez a kép történetesen nem lett túl jó, mivel a csúcsfények csúnyán be vannak szürkülve (szerintem a shadow/highlight szűrő (ps) túlzott használata miatt)).
Amiket én linkeltem, azok viszont egytől-egyig a kamerából jöttek, max átméretezve voltak.
Esküdözni meg nem fogok senki kedvéért, viszont az köztudott, hogy megfelelő fényviszonyoknál a K750 kamerája remek színeket, dinamikatartományt és saroktól-sarokig megfelelő élességet produkál.[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
LEFTHORSE1
őstag
Na ugye, gyanitottam hogy az Exif infó átírható-hamisitható, ááá nagy kár, ezentúl csak általam készitett fotók alapján ítélkezek egy kamerás mobilról, legalább kimutatható valahogy mevolt-e piszkálva az exif?
Cseberből vederbe
-
addikt
Szia Kiskrapek90! Ne szomorkodj, hogy lebuktál. Így legalább megtanultad, hogy mi az EXIF infó. Egyébként, ha szép N95 képekkel szeretnél menőzni a fórumon, akkor nincs egyébre szükséged, mint egy profi digitális gépre meg egy Opanda Power Exif nevű programra, amivel átnevezed az EXIF információkat az N95 telefon képei alapján. És már Te vagy a menő csávó. A nagyok is így csinálják! Tisztelet a kivételnek! Régóta gondolkozom, hogy beleszóljak a telefon kamera harcba, most érett meg a dolog. Sokszor tapasztaltam, hogy olyan minőségű képek is felkerülnek, hogy csak ámulok és bámulok, az EXIF info alapján minden rendbe találtatik. Csak sokan nem tudják, hogy az EXIF fájl információt is lehet szerkeszteni, innentől kezdve nincs esély a telefon kamerának egyenlő versenyben maradni a szélhámosokkal szemben. A fórum nagyon hasznos segítség lehet a leendő telefon tulajdonosoknak, csak tisztességesen kell a fórumozóknak hozzá állni. Szerintem nem a tulajdonosoknak kell minden áron megvédeni egy adott márkát, hanem versenyezzenek a gyártók. Ha valakiben fölháborodást váltottam ki, elnézést kérek tőle! K850
[ Szerkesztve ]
-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
DonChema
csendes tag
Sziasztok!
Még új vagyok itt ezért inkább kérdeznék mielőtt hülyeségeket csinálok!
Ha jól értem itt telefonnal készített fényképeket lehet megosztani és értékelni?
Ha igen akkor teszek be párat!
Köszönöm a megértéseteket és a segítséget! -
Enjoy
addikt
válasz Ricardo #3206 üzenetére
Igen, szerintem is.
Direkt nem olyan képeket linkeltem be, ahol szikrázó napsütés van, mert olyan körülmények között minden telefon kicsit megtáltosodik, de rosszabb fényviszonyoknál nehezebb vitézkedni...
De tegyük hozzá, hogy az Omnia "kamerája" fényévekre elmarad az N82 kamerájától... (arról váltottam omniára, szóval tapasztalatból mondom.)[ Szerkesztve ]
► més que un club ◄
-
PH-User
addikt
Kicsit koszos már a procihűtőm!
(Makró ON, ISO legkisebb, Vaku auto, full sötétben készült pár perce [N95 9GB] )Vélemények?
Mod: A tinypic már átméretezte!
[ Szerkesztve ]
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- AliExpress tapasztalatok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- Gitáros topic
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- További aktív témák...