- Nem nyílnak a Foldok?
- iPhone topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacis
nagyúr
válasz
pikszel #90365 üzenetére
Köszi. Másik böngészővel sikerült (igaz kétszer ment fel a kép).
[Kunmadarasi motoros napon naplemente]
Samsung Galaxy S10+ -
-
Elit3Zotya
addikt
-
-
natë
nagyúr
válasz
pikszel #88976 üzenetére
Nem válasz, fárasztó vagy, de vagytok néhányan tele frusztrációval.
Én kérek elnézést, hogy a glóriádból lecsíptem egy morzsányit (mindig figyelem, hogy mit írsz, hogy megismételhessem és arassam a babért)
Hálistennek mindenki elrejthető, kivéve a moderátor és a topikgazda - ezt Plazmacuccitól nyúltam, mikor megláttam, hogy leírja, de magamnak akartam az elismerést. -
Quqesz
nagyúr
válasz
pikszel #88967 üzenetére
Az bizony lehet, csak azért nem volt egyértelmű az elején számomra, mert nem voltam benne biztos a jpg tömörítés vagy a feltöltő oldal általi gányolás(sokszor tudja tönkretenni a kép minőségét az is).
A lényeg, minden telefonon van, csak ezeken hirtelen nagyon kiugrott ls még nagyítás nélkül is észrevehető volt(letöltöttem a képet, úgy néztem meg). Persze ezen is lehet csiszolni.....Drakmusz
Há van ez ígyde tényleg nekem nagyítás nélkül tünt fel, aztán zoomoltam.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
pikszel #88800 üzenetére
A holdal egyetértek, ilyen digitális zoommal ennyit lehet kihozni belőle. Bár nem igazán láttam telefont, amivel távcső nélkül ennyit is ki lehetett volna hozni. Az csak érdekesség volt.
A másik részével nem teljesen értek egyet, megnézve más készülék képeit ott is van ilyen/nem kezeli jobban. Azzal egyetértek, hogy a normál képnél tényleg gáz, de makróban sztem nincs ilyen gond. De értem mire gondolsz és lehet még rajta javítani. -
helixP
nagyúr
válasz
pikszel #88667 üzenetére
Én aszem javítanálak, mert a periszkóp zoomja az ugyan úgy működik, mint anno az Oppo-nál. Igaz zoom.
-
oxide83
aktív tag
válasz
pikszel #86702 üzenetére
Köszi a meglátásaid pikszel, valóban gyönyörű a táj
.
A 2. kép panoráma módban készült és valahogy nem sikerült feltöltenem az eredeti képminőségben, megnyitottam és nem olyan éles és tiszta a kép mint az eredeti, nem tudom mi történhetett. A panoráma móddal készített képek feltöltésével más oldalon is problémába futottam.
A másik észrevételedhez is hozzászólnék (Nap körül sötétebb az égbolt). Szerintem ezek a képek elég húzós körülmények között készültek (szemben a ragyogó nappal) ahol nagyon nagy az esély hogy elvéreznek a mobiltelefonok kis apró szenzorai, például kiég az égbolt nap körüli része vagy rosszabb esetben az egész égbolt. Ahhoz képest szerintem az XS Max derekasan helyt állt.Drakmusz, mint korábban írtam privátban, ne félj az Almától és az IOS-től, 7 évnyi Android használat után váltottam és pár nap alatt belaktam az IOS-t mindenféle komolyabb komplikáció nélkül
.
-
Drakmusz
addikt
-
Drakmusz
addikt
válasz
pikszel #85915 üzenetére
Ez nem egy verseny,már a múltkor is írtam neked.
Fotókat véleményezünk,megbeszéljük a tapasztalatainkat.
A szíved csücske a 950-es,nincs ezzel gond.Szép nosztalgia,de a sokszor tévesztő fókusz miatt már nem lehet egy lapon említeni a mai csúcsmodellekkel.
A vonalélességet tekintve még mindig megállja a helyét,ez egy 3 éves telefontól igen szép teljesítmény.
Ennyi,nem kell ebbe semmit belemagyarázni.
Béke.
Ui.Én egyébként megnéztem az albumodat,tégy te is így az enyémmel.
Az aláírásomban megtalálod. -
natë
nagyúr
válasz
pikszel #85915 üzenetére
Ha jól tévedek már beleugrottál valakibe nem oly' rég itt, meddő vitát generálva.
Én nem neveztem magam pró-nak (ellentétben veled, aki gyakran az orrunk alá dörgöli, hogy mivel és mennyi ideje foglalkozik). Ez nem profi fotósok topikja, azt nézzük mit tudnak a mobilok.
Attól, hogy a hdr jót tett volna esetleg a fotónak, még mobilos szemszögből lehet jó.
Ezt a véleményem fenntartom.
A stílusod miatt sajnállak.
Btw : nem vagyok szakmabeli, viszont úgy gondolom már segítettem pár embernek a vásárlásban/választásban. Ez a topik pedig arról szól. -
Drakmusz
addikt
válasz
pikszel #85905 üzenetére
Hozok egy példát,így egyszerűbb.
Itt a kép alsó részén van a fókusz,a pocsolya szélénél.Ennek ellenére az ég részletei megmaradtak,a színekkel egyetemben.Ez a technológia több mint a sima HDR,ez a Google sajátja.Moz arra gondolt hogy sokszor olyan helyzeteknél is tud viszonylag jó eredményeket,ahol a mobilok 90%-a már küszködik.
Pixel XL
YamatoVTEC Érdemes megnézni az úriember munkásságát,a Google-nál ő az egyik agy. -
-
Danny365
őstag
válasz
pikszel #85330 üzenetére
10 ev forumozas után hogy lehet meg valaki ennyire érzékeny? Te leírtad a véleményed, ő is leírta az övet. Itt semmi “oltás” nem volt, csak most valamiért itt próbálod generálni a feszültséget és kikérsz magadnak valamit, aminek kb semmi alapja.
Nem is értem miért nem egyből a moderátorokhoz mentél, hisz szerinte ennyi pénzért jó képeket csinál...
-
-
-
válasz
pikszel #53648 üzenetére
Az elektromos gitár se elektromos gitár, mert a megszólaltatás módja akusztikus (szintetizátorral ellentétben, aminek a megszólaltatása is áramkörökkel történik), tehát helyesen elektroakusztikus gitár.
Hagyjuk már az ilyen értelmetlen kötekedést.
A szakmában is monokróm kamera jelzővel illetik a mai fekete-fehér telefonos fényképezőt.
Fölösleges a színtan elméletével villogni. -
-
bollizolee
tag
válasz
pikszel #53641 üzenetére
A p9 -ben a fényképezőjében van a monokróm kamera mód, azért írtam azt mert így hívják.
Itt megnézheted -
T0rnad0
addikt
válasz
pikszel #53641 üzenetére
Már vártam, hogy ki veszi észre, csak azért sem vágtam le róla
De egy másik "jól" sikerült gyöngyszem: [link]
Az a fényes vlmi középtájon egy bazi nagy pók. Szemmagasságból mire előkaptam a telefont, már elég magasra feliszkolt ahhoz, hogy esélyem se legyen lefényképezni. Ehhez képest a felmosóvödör jó helyen van -
törölt tag
válasz
pikszel #53519 üzenetére
Nekem így is jó lesz
játszottam Lr-mal, de azzal túl rajzfilmszerű. Túl mű lesz, akármit csinálok vele. Inkább hagyom zajosan minthogy elvesszenek a részletek. Így sem tudja azt a felhőt visszaadni, amit elkaptam útközben. Sőt, ami valójában látszott, azt maximum egy valós 3D kép adná vissza.
Ez egy telefon. mégsem futkoshatok egy MILC-el vagy DSLR-rel munkábaSajnos gyenge-közepes a kamerája, és sok telefonnak bizony jobb kamerája van. De nem ezért vettem, hogy elsődlegesen fotózzak vele, hanem azért, mert gyors, hihetetlen pontos és gyors a navigáció és a geomágneses iránytű, vízálló, van benn barométer is, így tökéletesen alkalmas túrázni. Továbbá napi szinten menedzselni a munkámat, a doksiktól a tervrajzokon át mindent, lehetőség szerint kiváltani egy notebook-ot, de nem kell 5"-nél nagyobb, mert mát túl nagy lenne. Egyetlen hasonló telefon van csak, ami ezeket a paramétereket tudja, az az S7. Igen, az S7-nek jobb a kamerája, de nem tudok megbékélni a menüjével, és egy-két zavaró hibájával, ami ráadásul a munkám rovására menne, (rejtélyes éterben eltűnő hívások, amit nem fogad, és sajnos nekem 0-24 be kell kapcsolva lennem, és minden esetben tudnom is kell ha kerestek, és mikor) így marad ez a telefon.
Egyébként fényképezőknek a legjobb teszt a zajszűrésre és általában véve az egész szoftver visszaellenőrzésére egy még zöld árpamező. Ha nem bolondul meg a sok kicsi zöld szőrszáltól, akkor király az egész rendszer. pl:[link] Ezen elbukott májusban a K100-on a Z3C. Nagyon dulván padlóla lökték le [link] -
tirszin
senior tag
válasz
pikszel #53519 üzenetére
A homogénebb felhők még hagyján, de a földön fekvő növényi szárak nagyon durván áldozatul esnek a túl erős zajtalanításnak.
Nem véletlenül, lehetetlen szoftveresen helyrehozni, amit egy zajos szenzor produkál.Egyébként mindezzel együtt nekem szimpibb a képe, mint a G4-eknek, nem annyira műanyag (kisimított).
-
törölt tag
válasz
pikszel #53499 üzenetére
Igen. Kissé zajos. De egy zajszűrés Lr-ban szokott segíteni. Meglátjuk majd főverzió frissítéskor belenyúlnak-e a kamera szoftverbe.
Pl:[link] Ez azért is jó, mert legalább ismerkedem kicsit a szerkesztéssel isEgyelőre még a Lr is eléggé ismeretlen, de gyűlik az anyag, amin tudok tanulni
-
moleculez
veterán
-
pikszel
addikt
válasz
pikszel #51773 üzenetére
Amit még akartam és már írták is, nagyon fontos, hogy tiszta legyen a lencse, illetve az előtte lévő üveg, vagy mikor mi, hiszen itt kezdődik a kép kamera szinten. Ezt lehetőleg valamilyen szarvasbőrrel, mikroszálas kendővel, és nem szálcsiszolva, hanem körkörös mozdulatokkal, miután odajuttattál egy keveset a lehelletedből. Az pont jó oldószer.
-
tirszin
senior tag
válasz
pikszel #51610 üzenetére
Igen, ha csak egy-két plusz rekeszértéket betennének. Mondjuk 5.6 - 8 -11 jól jönne!
Azt már nem is merem mondani, közelről vakuzva, hogy kiégeti sokszor a témát, ha nem szeretnék vak sötét hátteret.
Mibe telne basszus, azt a "komoly" LED-es lámpát 2-3 fokozatban leszabályozhatóvá tenni, akár csak manuálisan, de TTL-ben (automatán) sem lenne nagy kihívás: pl. 50 - 20 - 7% -ra.Persze így van ez, ha nem fotósok fejlesztenek, és a célcsoport sem kimondottan az.
De figyeljétek meg, pár év és jönnek ezek a dolgok is. A mobilok fotórészén bőven van még mit javítani, ami már most is mindössze szándék kérdése.
-
Blyan
félisten
válasz
pikszel #51512 üzenetére
Világos, de mint írtam ez kb a max amit manapság ki lehet hozni egy telefonból, szoftveresen, milliszekundum alatt. Lehet elégedetlenkedni, és mondani,hogy szar, de nem is a profi fotósokat megcélzó fícsőr ez, hanem, mint ahogy említetted, azoknak, akik az epret nézik - és ez így kb általános behelyettesítés lehet az összes telefonos bokeh helyzetre.
Aztán majd lesz ez valamikor jobb is, nem ma, és nem ezzel a telefonnal.
-
tirszin
senior tag
válasz
pikszel #51482 üzenetére
"Azért azt ugye tudod, hogy valótlant állítasz az autofókusz rendszerekkel kapcsolatban?"
Igen, ez régi infó. Mostanában nem olvasgattam a témában.
De tapasztalatom a G4-el, hogy az kontraszt alapon állít élességet. Minél kontrasztosabb a fókuszterület, annál gyorsabb. (persze makrónál lehet máshogy működik, ez a normálra vonatkozik)Szóval mondhatnak bármit a marketing szövegekkel, még ma is kell a nem homogén felület, ha autofókuszt akarsz használni!
-
Quqesz
nagyúr
-
tirszin
senior tag
válasz
pikszel #51131 üzenetére
Igen, ezt a bringás képet a mobilon szerkesztettem (Snapseed). Még nem ismertem a kijelzőjét a G4-nek, sajnos egész más, mint az asztali IPS monitorom, ezért is lett kissé túlhúzva minden.
2 hónapba tellett, mire már kezdem érezni, mit csinálok a mobilon, annyira másként látszik. Ezek után nem tudom milyen lehet egy Samsung féle Amoled kijelzőn belőni egy képet.
-
Aryon87
félisten
válasz
pikszel #51033 üzenetére
En egyszeru hetkoznapi kepeket csinalok, amik vagy sikerulnek, vagy nem. Nem kiallitasra keszulok. Ha mar van kamera a telefonban, es nekem tetszik az adott keo, miert be oszthatnam meg. Nem a max minosegre torekszem, de ugyanakkor igyekszem nem homalyos kepeket megosztani itt.
Legjobban pl rad jellemzo, hogy az osszes telefon kepeit kokemenyen biralod, de en meg kepet nem lattam reszedrol (legalabbis mostansag).
Nekem az osszes kep tetszik, amit a tobbiek feltesznek, van amitol szinte elajulok, es van amire siman hummogok pozitivan. De egyiket se szolom le hogy az pixeles vagy olajfestmenyes.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
pikszel #51022 üzenetére
Ha már így újra előjött ez a téma...
Természetesen az én érdeklődésemet is jobban felkeltenék a tudatosan komponált, velős tartalommal rendelkező képek (legalább valami érdekes téma legyen), de a topik célját tekintve szerintem senki sem élhet kritikával ilyen téren. Van egy szerkesztett mobilos topik is, ami véleményem szerint jó alapként szolgálhatna a "jó tartalmú képekhez". Mégsem emlékszem, hogy abban a topikban olvastam volna hasonló kritikát, panaszt. Ráadásul a képek száma is megcsappant arrafelé az utóbbi időben...
De akkor feltennék egy kérdést: Lenne igény egy külön topikra, ahol a képek minősége mellett elvárás lenne a tudatos képalkotás, érdekes tartalom is? És nemcsak a képek tömegével történő "behányása" lenne a feladat, hanem mások képeivel kapcsolatos építő jellegű kritika alkotása is cél lenne. Ez a topik megmaradna annak, ami eddig is volt, kizárólag a telefonos kamerák képességeit reprezentáló -érdekesebb, vagy kevésbé érdekes témával rendelkező- képeknek. Mit gondoltok erről?
-
Aryon87
félisten
válasz
pikszel #50368 üzenetére
Nyugodj meg, a fo kameraval is elkeszitettem ugyanezt a kepet, csak keresre csinaltam es tettem fel ugy hogy vagy jo lett vagy nem.
Amint hazaerek, valogatok, es jonnek a tobbi fotok is.Mas: G4 tulajok legyenek szivesek megkukkantani, hogy a panorama kepet hogyan akarja a telefon? Allo helyzetben, vagy fekvoben?
Emlekeim szerint fekvoben.
Csak azert kerdem, mert a G5 mar allo helyzetben csinalja, es a G3 is az ux 5.0 alapu Limitless rommal
Valszeg a G4 eseteben is hasonlo lesz majd..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest