- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Egész olcsó lett az év első kagylótelefonja
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz Elit3Zotya #121896 üzenetére
Jöhet a többi, szép idő van, most még az sem lehet kifogás Főszenzor és UW nem érdekes, csak a tele
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
addikt
válasz bigmasterg #121897 üzenetére
Android autót elvileg simán meglehet oldani Vivónál hogy működjö, de mivel én nem használom, nem tudom biztosra mondani.
Nekem az alap Chrome simán megy, mindenféle gond nélkül.
Kínai alkalmazások bekapcsolásnál van bőven, de kijelölve kb 10ms törölni őket.
Vivo-k esetében még rendszer alkalmazásokat is lehet törölni és tiltani.
Értesítésekkel kell babrálni még elég sokat, van vele macera.
AOD-on nem jelennek meg a 3. féltől származó értesítések, de erre is van már megoldás, viszont még nem jutottam oda, hogy megcsináljam.
Az Origin OS maga mindent is összelopott, de csak a jó dolgokat szedte össze, nekem jobb mint a butított eu féle fun touch.
Bármelyik felülettől folyékonyabb a működése.Aki retteg kici Kínaiaktól, annak nem ajánlom.
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
xhege
veterán
válasz bigmasterg #121897 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de nálam angol nyelven használva a telefont a beállításokban több helyen is voltak kínai nyelven maradt menüpontok. Volt 1-2 alkalmazás, ami kínai volt és nem lehetett törölni. Időnként kaptam random kínai nyelvű SMS-eket és rendszerüzeneteket. Android autó nem működött. Az alany egy Oppo Find X6 Pro volt.
Engem ezek halálba idegesítettek igy megváltam tőle, de sokan használnak ilyen telefont megelégedéssel. -
bigmasterg
addikt
válasz Elit3Zotya #121892 üzenetére
Na ez elég korrekt minőség.
Gyakorlatban milyen hátránya van, hogy kínai modell?
Tradingshenzen-en kosárba rakva többek között ezt írja
"- Android Auto does not work on most cars
- Chrome App can't be installed, but Chrome BETA and works perfect"
- it comes with Origin OS, not Funtouch
- it will have a few Chinese apps here and there
Te mit tapasztalsz a gyakrolatban?De érdekes natë linkje is, hogy ennek a kamerájával jöhet majd globalban a Vivo X200 Pro.
-
addikt
-
hito
nagyúr
Na kb. emiatt a színt miatt vagyok ennyire oda érte
-
Sigma7
tag
Király fotó, stílszerűen...
-
rdt89
addikt
De megkívántam a vattacukrot a kutya bundáját nézegetve Elég b.szó a kép minősége
-
addikt
-
hito
nagyúr
Gsmarena tesztet láttam, sokra nem mentem vele. Telegram csoportban viszont vannak érdekes tesztfotók (pl. 50MP raw a tele kamerával), többet megtudtam a kameráról, mint 3 Gsmarena tesztből
Plazmacucci: és ennek ugye pont az a lényege, erőssége.
Elit3Zotya: ne csigázz! Kit érdekel az idő?!
-
natë
nagyúr
-
natë
nagyúr
válasz Plazmacucci #121887 üzenetére
Pro-val lehetett olyan retek fotókat lőni, hogy kiégett a szemem.
-
addikt
Az időjárás nem engedi.
Hardveresen nyilván ez a jelenlegi csúcs, de itt a kamera szoftver is fejlődött sokat.
Tud pár olyan dolgot, ami máshol nincs, tesztelem holnap van e értelme.
Majd kiderül mással összehasonlítva, hogy valóban ez e a legjobb kamerás.
Láttam már olyant ami papíron a legjobb volt, de nekem nem tetszett annyira mint más.#121886natë
A pro hoz képest nem sokkal jobb a fő és ultraszéles, csak a zoom szenzor az, ami agyon veri.
Nyilván minden másban is jobb.Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
félisten
-
F.Bence
tag
válasz Elit3Zotya #121883 üzenetére
Engem inkább a Vivo X100 Ultra-val készült képek érdekelnének!
-
addikt
-
addikt
válasz bigmasterg #121880 üzenetére
S24 ultra egyértelműen jobb szerintem, kevesebb a zaj, több a részlet, főleg a zoom fotóknál.
5x nyilván nem kérdés, de a 3x is sokkal jobbnak tűnik a jobb képfeldolgozó algoritmus miatt.
Kb ezt a különbséget vártam és az s23 ultra sem lenne sokkal jobb, sőt.!
Az jobban élesít és színesít mint az s22 ultra.
Videóban sem lenne kicsi a különbség, ott az s22 ultrának gyenge volt a stabilizálása és túl lágy volt a videó gyengébb fényben.Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
pècsimunkás
addikt
válasz Plazmacucci #121879 üzenetére
Köszönöm
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
bigmasterg
addikt
válasz bigmasterg #121875 üzenetére
Csináltam tegnap gyorsan pár képet S22 ultrával és S24 Ultrával egymás mellett. (Volt ott egy S23 ultra is, de nem ez volt a legjobb idő / helyszín tovább bonyolítani a dolgot.)
UW, kint: S22U, - S24U
1x kint: S22U - S24U
3x kint: S22U - S24U
5x kint: S22U - S24U
10x kint: S22U -S24U
Azt mondanám hogy nappal, kint összehasonlítatóak. UW és 1x -ben 24-nek jobb a zajszűrése, a 22 meg kicsit túlélesített. Ez nekem gyanúsan snapdragon vs exynos különbségnek tűnik. Snapis S22U jobban kezelte a zajt.
3x-ossal már a 24-et egyértelműen jobbnak látom, feldolgozástól függetlenül több a részlet.
5x-ösben nyilván össze sem lehet hasonlítani őket a 24U dedikált 5x kamerája miatt.
Érdekes 10X-es zoomnál fordul a tendencia és a 24 élesít agresszívebben, de belenagyítva nincs a 22U-ban sem kevesebb részletBent sötétben viszont egyértelmű az s24 előnye. Nem is azt mondanám hogy hw-esen jobb, hanem sokkal jobb a zajszűrési algoritmusa.
Egy szobában csináltam UW-al is képet, azt gdpr miatt nem raknám ki, de kb hasonló a kettő, nem ég és föld. Kicsit jobb a 24.Viszont 1x-esben sokkal jobb a 24, mutatom:
1x sötétben: S22U - S24U
1x night mode: S22U - S24U (pontosabban nem átalpozva külön a night mode-ra, de automatikusan megjelent a kis night mode ikon és ott rányomtam) -
félisten
válasz pècsimunkás #121878 üzenetére
Én a Fotológussal szoktam csináltatni albumot. Online meg lehet szerkeszteni az albumot. A képeket nem tudom érdemes e ott szerkeszteni, csak méretezni szoktam.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jobb fajta online fotó kidolgozást.
Van több ezer kèpem, 2-300 kèpet előhivatnák...[ Szerkesztve ]
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
ghiottone
nagyúr
válasz bigmasterg #121875 üzenetére
Havonta kapja az X100-as a frissítéseket. És úgy emlékszem, hogy minimum 3 főverzió, 4 év biztonsági jár a felsőkategóriás készülékekre. A v40-es 2 főverziót és 3 év biztonságit kap középkategóriásként.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Quqesz
nagyúr
válasz Pinyo16689 #121866 üzenetére
Na pont a Magic 5 pro maradt ki, ami faja volt.
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
bigmasterg
addikt
válasz Elit3Zotya #121874 üzenetére
Köszi a korrekt választ.
Haver most vett S24 ultrát, pont ma fogunk találkozni, majd ránézek, akár csinálok egy kis gyors összehasoníltást az S22 U-val.
Honort kicsit nehezebb ismerősi körben találni, de majd lehet megnézem valamelyik boltban.Gyerkőc még nincs, de idén érkezik. Mire szaladgálni fog, már másik generációs telefonokat fogunk nézegetni.
-
addikt
válasz bigmasterg #121873 üzenetére
Magic 6 pro nál jobb nem hiszem hogy volna 3x zoom alatt és global.
Maga a teló is nagyon jó, és a kamera is a legjobbak között van, de ha minden is számít, érdemes lehet az s24 ultrát is megnézned.
Ha nincs gyerek vagy este annyira nem számít a topp minőség, akkor jobb választás nem igen van szerintem.
Még ha gyenge is a 3x zoom szenzor, de elfogadható a nappali képminősége és minden másban is remek pl videó.Ha a legjobb kamerás kell, akkor x100 ultra nyilván, de az meg Kici Kínai és még ha az egyik legjobb szenzor zoomot is tudja a piacon, még sem ugyan az, amit leírták ugye az első hsz be.)
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz Plazmacucci #121870 üzenetére
Akkor miben van jó 5x alatti? Xiaomi 14 Ultra?
Vivo x100 Ultra? Ahogy nézem ott kicsit rövidebb a zoom, mint a pro esetében. Csak az gondolom nagyon nem lesz itthon kapható, de elvileg B20-as sávot tudja.Ezekkel egyetlen bajom van, hogyha most megveszi az ember, 2-3 év múlva lesz frissítés?
Főleg e miatt, ha jövőre S25 ultra tényleg jobb 3x és ultrawide kamerát kap ( [link] + [link] ), azt örömmel kivárom.
De papíron még mindig a honor 2,5x-ese van legközelebb az elképzeléseimhez, csak hát amikor az ember telefont vesz, nem csak a kamera alapján teszi és nem csak a specifikációk alapján.Szerk.:
#121872Elit3Zotya:
A magic 6 pro-t írtam az eredeti hsz.-emben is, a többit mindjárt csekkolom.
#121871Orgi:
köszi, erről is nézek teszteket.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz bigmasterg #121867 üzenetére
Honor magic 6 pro 2.5x periszkópos kamerája van.
Nubia z60 ultrára érdemes lehet ránézned, 35mm a főkamera.
Vivo x90 pro plus, ha nem baj hogy Kínai és 1 éves modell.Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
Orgi
addikt
válasz bigmasterg #121869 üzenetére
Esetleg pl a Realme 12 Pro+ kapható is és a 3*-osra jókat írnak:
[link] -
félisten
válasz bigmasterg #121869 üzenetére
3x alatti már kb egyikben sincs.
-
bigmasterg
addikt
válasz Plazmacucci #121868 üzenetére
Az előny lenne, de meghallgatok egyéb opciókat is (vivo, pixel? bár azokban hosszabb zoom van, ahogy nézem)
-
félisten
válasz bigmasterg #121867 üzenetére
Olyan tefont keresel, amit kapni is lehet hivatalosan?
-
bigmasterg
addikt
Sziasztok,
Melyik telefonnak van jó 2x-3x (~eqv 50mm) környéki kamerája?2 éve S22 ultrám van, előtte mi 10 pro volt. A mi10-en volt 2x lencse, az arányaiban jobb minőségű volt (főleg gcam-al), mint a samsung 3x-osa . Kicsit hiányolom azóta is.
Sokan rámondják, hogy fölösleges a 2x zoom, azt meg lehet oldani szenzorzoomal, de ez nagyon nem igaz.
Az 1x lencse, olyan evq 23-24mm környéke szokott lenni, az elég széles.
Egy 2x (~eqv 50mm) teljsen más képet ad, főleg ha tárgyat, vagy embert akarsz fotózni. Teljesen más a torzítás és háttér kompresszió, sokkal fényképezőgépesebb hatása van.
De még nem annyira tele, hogy ne lehessen általános fotózásra használni.+ azt szokták mondani, hogy torzításban az 50mm van legközelebb ahhoz, amit az emberi szem lát. (pl google kép)
Na, miután túlmagyaráztam, hogy miért érdekel a 2x-3x kamera.
Külföldi tesztek alapján Magic 6 pro jónak tűnt a 2,5x, viszonylag nagy szenzrú, nagy felbontású, eqv 68mm-es tele kamerájával.
Viszont itt a topicban keresgélve, azt olvastam, hogy nem vagytok túl jó véleménnyel a zoom kamerájáról.
Tudtok esetleg jobb alternatívát?
Nem igazán sietek a telefon cserével, ha esetleg jövő év első felében várható valami jó alternatíva, simán kivárom. -
natë
nagyúr
válasz Plazmacucci #121859 üzenetére
Ajándék banán még jár hozzá, elég hosszantartó promóció. Kapott belőle az új Fold is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz zsolt19900 #121858 üzenetére
Ebben a topikban biztos nincs és nem is volt. Ha szereted a samsungot akkor vegyél S24 Ultrát, egy fokkal jobb.
-
zsolt19900
őstag
köszönöm a tippeket és a segítséget, akkor az s23 ultra ennyire "túl lenne hájpolva"? Elég sok helyen és tedztekben dícsérik
persze nyitott vagyok és próbálok olyan telót választani, amivel elleszek jó pár évig
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Inczke
tag
Xiaomi Mi 11 Ultra.
Vélemények? Engem nem fogott meg sajnos annyira ez a Arcide gCam config.
Nyílván nem elég jó az időjárás, meg elég random képek, de...
Kiváncsi lennék még pár véleményre.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
hito
nagyúr
válasz Elit3Zotya #121834 üzenetére
Ha megszűnne a gcam, biztos Vivo-m lenne Nekem annak a jpeg-e tetszik a legjobban 1:1-ben nagyítva. Persze ez szigorúan szubjektív vélemény. De szerencsére nem vagyok kényszerpályán, így hogy van gcam.
-
addikt
Talán most a legközelebb a gcam képi világához gyárilag az új Vivo X100 széria áll,
Nagyából azt szeretném szerkesztés után látni, amit az x100 pro tud gyárilag Zeiss módban.
Azzal a minőséggel én már megelégednék, lehet öregszem.Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
hito
nagyúr
válasz Plazmacucci #121828 üzenetére
What? Biztos erre szerettél volna válaszolni?
Elit3Zotya: jajj, ez is fájt egy picit
Drakmusz & novinyul: köszi. Picit kevesebb a részletkiemelés, puhább rajzolatú, ami valószínűleg a legtöbbször az előnyére válik.
#121832: nem bizony. Talán most a legközelebb a gcam képi világához gyárilag az új Vivo X100 széria áll, de én még arra is gcam-et tennék
-
Drakmusz
addikt
Szerintem ennek a szériának a gyárija nincs olyan jó mint egy 11 Ultráé, ha mondjuk házon belüli összehasonlítást nézünk.
Ha valaki megszokta ezt a fajta képi világot, akkor már nagyon nehezen fog visszaváltani.
Nyilván macerásabb GCamozni, de az eredmény magáért beszél.
[link]
Meggyőződésem hogy ilyet gyárilag egyik sem tud.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
addikt
+1
Szerkesztésre jó alapanyagok, mire végeznék velük, valószínűleg a gyári végeredményénél lyukadnák ki.Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
félisten
-
veterán
-
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #121822 üzenetére
Neki pont a fotó a lenyeg. Samu máris elvérzett a témában.
Honor és Xiaomi a megfelelő válaszXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
addikt
válasz zsolt19900 #121821 üzenetére
Tegyél utána egy nullát és ott a honor 200 pro
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
félisten
válasz zsolt19900 #121821 üzenetére
Akkor tényleg nem a legjobb helyen keresgélsz. A samsung mindenből a number one, kivéve a kamera.
-
zsolt19900
őstag
sziasztok nem vitát vagy ilyesmit szeretnék elindítani, eddig S23 ultra volt a kiszemelt, de olvastam fentebbi hozzászólásban, hogy érdemes körbenézni másik vonalon is.... jelenleg android vonalon melyek azok a készülékek 300-350kig bezárólag, amikre azt mondhatjuk, hogy "ez igen, ez jól fotóz"?
Jelenleg picit öregecske -de még kitűnően működő- Honor 20 promat tervezem lecserélni, ezért is a kérdés
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
natë
nagyúr
válasz Pinyo16689 #121809 üzenetére
AI-t nem
-
Pinyo16689
senior tag
Meg nehany:
Honor 200 pro black ; Huawei p30 pro ; Honor 20 ; Huawei p9 ; Nokia 930
-
Pinyo16689
senior tag
Néhány fotó Honor 200 pro-val:
Honor 200 pro black ; Huawei p30 pro ; Honor 20 ; Huawei p9 ; Nokia 930
-
addikt
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Okos Otthon / Smart Home
- Synology NAS
- SSD kibeszélő
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- EA Sports WRC '23
- Milyen széket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás
- Sony XPERIA 10 IV 128GB, fehér színben + ajándék
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982