Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drakmusz
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mondjuk ha engem kérdezel, a linkelt műfajnak valószínűleg több értelme van, mint egy évben háromszor cserélni, és várni a csodára.
Én mindig ugyanazt mondom.
Nehezített körülmények között mindegyik elvérzik.
Nyilván a mértéken még lehetne vitatkozni. -
leslien
nagyúr
S25+ vs Pixel 7a
[link] -
-
rtrace
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
"még ha sokak szerint nincs is előnye a nagyobb szenzornak"
Legutóbb egy S25 cikk alatt próbálkoztál ugyanezzel, de kérésre sem linkeltél olyan hsz-t, amiben tényleg ez lett volna olvasható.
Nagyon átlátszóak már és számodra is egyre kontraproduktívabbak lesznek ezek a szókiforgató kiszólogatások, hidd el. Nyugodtan elhagyhatóak lennének. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Drakmusz
üzenetére
Ma már bármelyik csúccsal lehet jó képeket lőni, mondjuk a shutter laggal igazán kezdhetnének már valamit, mert az valóban egy fájó pontja a samsungoknak, még ha engem annyira nem is érint, de mikor kéne hogy akkor is jó legyen, na akkor valóban kellemetlen tud lenni.
Nem tudom a 25-ös széria milyen ebből a szempontból, de gondolom ugyan olyan kula lehet mint eddig. -
Drakmusz
addikt
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
"Túl van az is lőve, hogy mennyire szar...."
Nyilván.
Mint mindegyik, ebben a tekintetben.
[link]
Sima S24. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
xhege
üzenetére
Túl van az is lőve, hogy mennyire szar, hasonlításokat csináltunk már itt és még egy pixelhez képest is minimálisak voltak a különbségek, sőt jobbnak is találtam egy egy összehasonlításban pl a 24 ultrát, videóban meg egyértelműen jobb az ultra és akármilyen kula is a 3x zoom kamera, a semminél így is sokkal jobb.
Persze azért bőven van jobb kamerás is pl x100 ultra, 14 ultra, magic 7 pro, de mint telefon valóban nehéz jobbat találni, bár minden más előnyében is egyre jobban beérik vagy leelőzik mostanra szerintem. -
xhege
veterán
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Talán a következő széria esetén a 3x modernizálása is sorra kerül.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
xhege
üzenetére
+1
Követik azt amit az s24 ultrával elkezdtek, igaz a 23 ultra és 24 ultra között nagyobb volt a változás ebből a szempontból, de itt is van pici különbség és jó irányba, szenzorokat is cserélni kéne már végre, főleg a 3x zoom kamerát pl egy hp3/9-re jó fényerővel, még ha sokak szerint nincs is előnye a nagyobb szenzornak én azért biztos vagyok benne, hogy jót tenne neki.(pl 5x kamera esete)
-
Drakmusz
addikt
Nagyon keveset szoktam videózni, majd a szakértők véleményezik.

A kiemelt álló szektorban voltunk, a brutális hangerő ellenére szerintem vállalható a produkció.
[link]
Google Pixel 8 Pro+BigKaka GCam -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ránézésre a lencsén van. Sztem cserés.
-
bigmasterg
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Alsó képen nem sok látszik, nem a legjobb minőségű,
de nem kosz van a lencsét védő üveg és a lencse között? -
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Részben ide tartozó kérdés.
Van egy telefon ami a fő kamerával ilyen képet csinálna (direkt így lett fotózva, de a készült képen is látszik):
Wide kamerával nincs gond:
A kameránál nem látszik semmi, mintha a lencse lenne koszos az üveg mögött
Valami tipp?
-
batai15
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Igen ,Telekom sajnos nem forgalmazza.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
Thom!
üzenetére
Végig nézegettem,
Háát.
UW ami új hw egy kicsit kevsébé zajosodik, de még az sem ég és föld.A többinél csak picit csavartak a sw-en az meg ízlés kérdése, hogy kinek melyik tetszik jobban. De ha nincs egymás mellett a kettő, akkor jó eséllyel meg sem mondható a különbség.
Összességében egy gcam sokkal nagyobb változásokat hoz egy telefon képalkotásában, mint itt egy generiáció ugrás.
-
xhege
veterán
válasz
Thom!
üzenetére
Korszakalkotó változás természetesen nincsen, de az én szememnek többnyire kellemesebbek az S25U képei. Szerintem picit visszább lett véve az élesítés, és sokszor jobban áll a fotóknak a melegebb tónus, amit az S25U használ. Félreértés ne essék, nem történt világmegváltás, de szerintem azok alapján, amit eddig láttam inkább javultak a képek, mint romlottak.
Emiatt érdemes-e cserélni? Biztosan nem, pláne, hogy mondjuk a toll meg butult, ahogy olvasom
-
Thom!
veterán
S24U vs S25U [link]
1 előre, 2 hátra
a fejlődés megkérdőjelezhetetlen!
S24U jó vételValószínűleg több Samut nem kell venni
-
novinyul
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Igen 18Mpx
Anno a Sony hozta ki ezt a triót, ebből kettőt lehetett venni(QX10-QX100) Végül is ezek fényképezőgépek kijelző nélkül, telefon adja a kijelzőt
-
-
-
Helltak
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Persze, amiket írtál abszolút azokra nem jó az UW. Fotós és videósként dolgozom, abszolút igazad van.
Telefonban tartom hasznosnak az UW, főleg videózásra vagy természet/épület fotózásban.
Samsung jó lenne ahogy írod, de jobb lencsék kellenének, viszont akkor nagyobb is lenne.Oppo/Oneplus kamera szigete sokkal vékonyabb lett, gondolom inkább az szoftverre gyúrnak a jobb felhasználhatóság jegyében.
Plazmacucci:
23mm tényleg jobb, torzítás sem vészes.
Amit a Nubia csinál, hogy a fő kamerát 35mm-es, az egy nagyon jó irány lenne, ha az UW szenzora is hozná a fő kamera minőségét.
Szerk:
Jaja, nem croppolt.
Nekem is a kedvenceim, 35, 85mm leginkább, de van egy mindenes 35-150-es F2-2.8-as objektívem is a fixek mellé, ha nincs időm cserélgetni.
-
ShadowLac
addikt
válasz
xhege
üzenetére
Teljesen igénytelen lettem lassan..
Nekem a 24 u is tetszik meg a 25 u is . Kicsit a színessége miatt tetszik a 25 u. De kinti fényben?? vajon nem túl színes? Mert a 24 ben pont az tetszett hogy visszafogott volt a szín.
Húzgálják a csúszkákat!! Most éppen ilyenre állították, hogy legyen valami újdonság. -
válasz
Helltak
üzenetére
Én nem tartom hasznos látószögnek, a 23mm-es főkamerák is eléggé szélesek. Beltérben semmire sem jó mert minden torz lesz a széleken, embereket fotózni nem alkalmas, tájkép fotózás meg niche. Általánosítani sem szeretnék, nyilván ahány ház annyi szokás, pusztán nem tartom életszerűbbnek a meglétét egy jobb zoom helyett.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Helltak
üzenetére
A fizikai 2x, 3x is teljesen más perspektívát ad.
Sokkal szebb / kevesebb torzítása van, jelentősebb háttér kompresszióval.
Előnyösebb azokkal portrézni, vagy tárgyat fotózni.A samsung elrendezése nem lenne rossz, hogy van minden, ha minőségben is odatennék magukat. Mert jelenleg ott a 3x-nek tényleg szinte semmi értelme, mert minőségben elmarad az 1x-től, de még az 5x-től is.
-
Helltak
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én mindig a másik oldalt "képviseltem", mert inkább legyen UW mint 2x zoom kamera a telefonokban. Teljesen más perspektívát ad, míg a 2x szenzor zoom már évek óta használható minőséget kínál.
Videózás közben gyakrabban használom mondjuk, mint fotóra.Persze az ilyen 8mpx-es gagyi szenzoros UW-októl hidegrázást kapok (nyilván alsóbb kategóriákban jó, ha az van a 2mpx-es makró helyett).
Tegnap megérkezett az eMAG-tól az Oppo Find X8 Pro-m, Oneplus 13-at váltott. Sajnos komolyabb összehasonlítást nem tudtam készíteni, mert 1,5-2 órám volt mire jöttek a másikért. Szóval félhomályban tudtam párat kattintani.
-
vadkörte
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Előző telefonomnál - Moto G60 - az ultraszéles valami véletlen folytán kapott AF-t, így elég jól lehetett vele makrózni, cserében 8MP volt. A jelenlegi telefonnál az ultraszéles 48MP, azért nem mondanám szarnak a képminőségét az ekv. 13mm-rel elég érdekes fotózni. Mondjuk jobban örülnék, ha a tele is legalább 48MP-es lenne, de ez van, ebből kell főzni. Lényegesen könnyebb lenne makrózni vele.
MILC-en szeretek nagylátózni, kedvencem egy 25mm-es zebra Tessar. Eléggé meseszerű képi világa van. -
Ixion77
addikt
válasz
ShadowLac
üzenetére
1. kép: Zajszint ugyan csökkent, színek picit barátságosabbak, de halo továbbra is ocsmány (lásd kivetítő képét), feldolgozási artifactok (hacsak nem volt a felső samsung világító szöveg tényleg összevissza fényű)
2. kép: Itt a 25 számomra előrelépés, de a nép nem fogja szeretni merthogy "lágy" meg "hományos"
3. kép: Kicsit mégis visszavettek a túlélesítésből. De belenagyítás nélkül nem vettem volna észre.
4. kép: Belenagyítva látszik ismét az előrelépés, ami a túlélesítés és csökkentésében jelentkezik. Továbbra is úgy gondolom hogy ez a kritikusoknak nem fog bejönni.
5. kép: Nem látni jól, mert egy morcos ürge feje belelóg a képbe
Összességében nem emlékszem, hogy volt-e már ennyire gyenge Samsung Ultra eresztés mint az idei. Ez a tavalyi nagyon enyhe ráncfelvarrása, miközben a konkurencia egyre inkább lelépi őket.
-
-
Ixion77
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Érdekes ezt olvasni, mert én is ugyanezt mondtam a kezdetek óta, talán LG G5 vagy még korábbi időkből. Még normál kamerán is csak elvétve használok széleslátót, nemhogy telefonon. Sokkal hasznosabb lenne a mai 24-es főkamerák mellé a 2x 5x (ekv. 50, 120) sor. Persze az is csak akkor ha korrekt minőségű képet produkál.
-
válasz
ShadowLac
üzenetére
Szerintem el lehet képzelni milyen lehet. Még a sokkal komolyabb kamerás telefonokat gyártó brandeknél is az ultraszéles a leggyengébb a sorban. Imo az ultraszéles a leghaszontalanabb kamera ever. Sokkal jobb volt az a korszak amikor a fökamera mellé mindenki egy 2x fizikai lencsét pakolt másodiknak.
-
-
-
sniper112
aktív tag
valakinek van esetleg poco x7 pro ? ahogy láttam teszteken is jó fényképeket is készit a főkamerával.
-
ttt1
őstag
Egy kis [nasi]
Xperia 5 V -
Ixion77
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Ezért jó, hogy van választási lehetőség.
Mindenki használhatja azt a módot, amelyik neki jobban tetszik.(Plusz nem ugyanazon a monitoron nézzük, tehát lehet hogy te nem is azt látod amit én. Például nálam a lámpáknak a mobilos módban szinte csak sziluettje van, míg a mester módban szépen látszik a csavarás.)
-
Ixion77
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Extrém sarkot ritkán nézünk a fotózásban, mert normális fotón általában nem ott van a lényeg.
Nézd meg cserébe ugyanazon a képen mennyit látsz alul középen az öntöttvas kapuból, vagy két emelettel feljebb az íves erkény mennyezetéből.
Ha meg crop nélkül megjeleníted bármilyen kijelzőn, vagy kinyomtatod akár A4-ben, kb. ugyanannyira lesz olvasható a rendszám. -
Pinyo16689
senior tag
válasz
Ixion77
üzenetére
A fotózás szerintem lehet realista, ami a valóságot örökítí meg, de az emberek többsége nem csak a képet magát, hanem a hangulatot is szeretne megorokíteni, és ebben segítenek a gyártók által kreált szűrök. Lehet, hogy egy baráti, csaladi beszélgetés során készített fotó a valós fények miatt a képen hideg lenne a képen, ezért a készítő egy melegebb szűrőt használ, hogy visszaadja a találkozó barátságos, meleg hangulatát, és ha évek múlva eloveszi a képet, akkor segít majd felidézni a beszélgetés barátságos hangulatát. Szerintem mindkét iránynak megvan a maga letjogosultsága, nem feltétlenül kell degradalni a szűrővel készült képeket bazarinak, "közösségi médiára jó lesz"-nek. Az AI más kérdés....
-
Quqesz
nagyúr
...
-
bbendre
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Szóval iPhone és HEIC kódolásról van szó. Nagyon jó akkor ez jó lehet: https://discussions.apple.com/thread/8547644?sortBy=rank -
vadkörte
addikt
válasz
Ixion77
üzenetére
Hát jó. Akkor kicsit másképp...
"Nézd meg a Deák teret téli, borús, esős időben. Az olyan. Lapos, élettelen."
Döntsd el mit akarsz. Fotózni, vagy dokumentálni? Attól, hogy a Deák tér élőben is lapos még lehet normálisan fotózni. Az időjárás sem segített, de a "Mester" WB-a valahol kékben tanyázik. Hideg, kellemetlen a szemnek. Ahogy az árnyékokkal illetve a középtónusokkal is illett volna még játszani kicsit. Félreértés ne essék, az "Auto" se normális, valahol a kettő között lenne jó.
"Lehet persze vidám unikornisokat AI-zni a képre amint épp szivárványt finganak, csak el kell dönteni hogy fényképet szeretnénk vagy illusztrációt."
??? Hogy jönnek ide a szivárványt pukizó unikornisok?
"Én a kisebbséget képviselem, akik szerint a valóságot kell megörökíteni, nem álomvilágot képzeni."
Ezzel kapcsolatban komoly kétségeim vannak. Kezdve azzal, hogy mi az, hogy valóság? -
Ixion77
addikt
válasz
vadkörte
üzenetére
Nézd meg a Deák teret téli, borús, esős időben. Az olyan. Lapos, élettelen. Lehet persze vidám unikornisokat AI-zni a képre amint épp szivárványt finganak, csak el kell dönteni hogy fényképet szeretnénk vagy illusztrációt. Én a kisebbséget képviselem, akik szerint a valóságot kell megörökíteni, nem álomvilágot képzeni.
Mindazonáltal el kell ismerjem, hogy ebben az álomvilág teremtésben nagyon jók lettek már a telefonok. A Pixelem fotóin is gyakran elgondolkodom hogy amit raw-ból én dolgoztam ki az elég jó fotó, az automatáé viszont látványosabb valami. Nem sok köze van a valósághoz, de kétségkívül jól néz ki. -
-
bbendre
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Erre írtam, hogy sok megoldás van. Milyen eszköz, milyen video formátumról van szó?
-
-
-
osonte
őstag
válasz
Ixion77
üzenetére
Én is így gondolom, nem ér 500 ezret, de aki mindenféle kedvezménnyel megcsípte max 400 ezerig, annyit megér, mert amúgy jó telefonnak tartom és a képek sem rosszak. Főleg fotós oldalról jön a Xiaomi 15 Ultra és a Honor Magic 7 Pro, akkor már inkább azok 550 ezerért (meg ott is lehet lesz kedvezmény az elején). Ja persze meg a Vivo-k is jönnek ebben az árban.
-
bbendre
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Elvileg igen. Ha szabvány MP4 akkor az ISO/IEC 14496-12 alapján a video file fejlécében vannak az adatok. De van amikor mellé rak egy másik filet vagy valami lokális adatbázisban tárolja. Van sok megoldás
-
Előre is bocsánatot kérek a nem teljesen ide tartozó kérdésemért.
A digitális fényképezőgépek, akciókamerák, mobilok az elkészített fényképek EXIF állományába rengeteg információt tárolnak el a felvétel készítésének részleteiről, helyéről, stb.
Az a kérdésem, hogy az ilyen eszközökkel készített videók esetében is van valami hasonló eltárolt információ? Ha van, akkor azt hogyan lehet kiolvasni a videófájlból
-
rdt89
addikt
Akinek volt már Honor Magci 5 Pro és Magic 6 Pro, melyik készülék a kiforrottabb és képalkotásilag a stabilabb?
Minden hozzászólást köszönök előre is
-
-
novinyul
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Küld csak el nekem
Elférne a gyűjteménybe
-
-
natë
nagyúr
Nord nyert, köszönöm mindenkinek a véleményeket

-
natë
nagyúr
válasz
Ixion77
üzenetére
Ablakon át lőttem, de a különbség látszik. A Honor kültéri fotókon van valami fátyolosság, ami nekem nagyon nem evilági.
Nyilván nem jó fotók, mivel kb. csak kattintok mindkettővel random. Ezekből látszik, mit tud(hat)nak.
Erősen Nordnak érzem a befutó szerepet, a 40e difi, fémház, hosszú üzemidő, sík kijelző sokkal többet nyom a latba. -
Ixion77
addikt
Az első kettő értékelhetetlen, mert valami koszos vagy esős üvegen keresztül fotóztad őket (vagy mocskos volt az optika).
Portré: Beltéren, mesterséges fénnyel ezek kb. véletlenszerűek hogy mikor melyik lesz a jobb. Amelyik épp jobban eltalálja a fehéregyensúlyt és a bőrtónusokat.
Zajos: Ennyi zaj még nem gond. Más kamerák is nyugodtan hagyhatnának ennyit. A fotó nem lett jó, de ha nagyon meg akarnám tartani akkor újra kidolgoznám raw-ból, javítva a fehéregyensúlyt, próbálva emelni az árnyékokat, meg... Áh, nem éri meg. Ezt a fotót törölném és csinálnék újat

Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- TCL LCD és LED TV-k
- BMW topik
- OTP Bank topic
- Revolut
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Valami tipp?
a fejlődés megkérdőjelezhetetlen!

Szóval iPhone és HEIC kódolásról van szó. Nagyon jó akkor ez jó lehet: