- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
Sosem értettem a mintafotók alapján miért sorolják a Xiaomi 14T-t kameratelefonnak. Ezek a fotók megerősítik hogy ez abszolút nem nekem való. Mintha már nem is fotók lennének hanem valami furcsa photoshop effekt próbái, ami fogalmam sincs miért létezik, mert elképzelni sem tudom mire tudná bárki használni.
Persze ettől még lehet hogy másoknak bejön ez a stílus. -
novinyul
veterán
Látom 14T lett a befutó a Realme után
Jó kis téli képek
Xhege: Én is nagyon sajnálom hogy nem vitték tovább. Pedig a mai hardverek alatt lenne igazán teljes a rendszer. Az élő csempés megoldás mindig tetszett, de amit a Nokia majd később a Microfos el.aszhatott, azt el is baszták vezetői szintenÉvek alatt hozták össze a kamera szoftverét, sikerült is tényleg a legjobbat kihozni belőle, erre ment minden a levesbe
Vadkörte: Gép ellen nem néztem sosem. De még mindig jó elővenni és csinálni pár képet velük. -
Elit3Zotya
addikt
Maga telefon(14t) majdnem minden tekintetben jobb, de kamerában is volna előre lépés.
Konkrétan már maga a telefotó megléte elég lenne a cseréréhez, mert az ilyesfajta tájképek esetében elengedhetetlen egy telefotó, még ha csak egy 2x is, de azzal is lehetne más perspektívába lőni képeket.
A nagyobb/jobb és szélesebb ultraszéles kamera is segítene a tájképek esetében.
A Honorról ugyan ez elmondható, de ott még jobb főszenzort kapsz és 2.5x telefotót, rengetek kamerafunkcióval.
Mind 2 vel találsz képeket a csoportban ha vissza keresel. -
sifu91
aktív tag
193 ért már kapni, honornak olyan kékre hangolt a kijelzője fél óráig nem bírom nézni, xiaomi 14-esem még mindig augusztusi securitivel van..telefonálásnál alig hallani a másik felet, samsungnál ilyen gond nincs, főkamera teljesen jó képeket csinál, és nem kapcsolgatja neked a kamerát, mikrofont, helyet mint a xiaomik...
-
elekresz
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. A pixel 8ról kijelzős gondok miatt beszéltek le, egyszer tettem próbát sima pixel 7-el, az sok szempontból nem jött be, pl. nagyon hideg, kékes színek a kültéri fotókon, ugyanúgy bemozdult gyenge fénynél bent. Nyilván ez csak saját vélemény, de nekem nem jött be. Xiaomiktól is alap droid helyetti MIUI miatt beszéltek le, a Honor 200 pro is nagy, de meglesem. Túl sok mindent szeretnék és a mai árakon ez nem fér bele mind. Pedig ha a picúr megkaparintja és földhöz csapja, akkor egyszer biztos a behatás nyer és akkor dönteni kellene..
Használt S23 méretben jó lenne, erőben is, de egyes vélemények szerint nem lenne jobb beltérben a kamera. -
-
Elit3Zotya
addikt
-
natë
nagyúr
A 2 T-modell közeli ojjektumoknál egészen jó is tud lenni, távolabbra (pl. erdőt, fákat) ne fotózzon vele senki, mert rettenetesen tudnak kinézni. Ez megvolt/van valamennyire a 13/Pro-nál is, bizonyos fényviszonyoknál, de sokkal light-osabban.
Amiben nekem jobban tetszenek az új T-k, az a színkezelésük. -
Quqesz
nagyúr
Sejtem, de mi már kevesek voltunk hozzá. Az a 4-4km elég volt 2 gyerekkel, ha még nagyok is.
[Kb ugyan onnan fotózva]S21U
-
perempe
veterán
Éljenek a mobillal fényképezők és a túrázók!
Én augusztusban voltam; a vízesés után visszafordultam a láncok láttán, nem mentem tovább a sárgán, azért a Poprádi-tóhoz még eljutottam aznap.
Tatranska Polianka - (Z) - Sziléziai-ház- tovább zöldön a Lengyel-nyereg irányába, a 2. tó után visszafordultam - (S) - Stary Smokovec
itt át lehetett volna menni a lengyel határ felé (Lysa Polana) viszonylag egyszerűen (K jelzés)Lomnic - (Z) - Kő-pataki-menedékház - (P) - Zamkovszky-menedékház - Óriás-vízesés (Obrovský vodopád) - Rainer-kunyhó - (Z) - Dlhý vodopád (Hosszú vízesés) - (S) - Tatranská Lesná
-
BlackV
őstag
Első képen csúnyán csődöt mondott a hdr, rendesen kiégett a felhőzet, miközben a kép meg szerintem kicsit alexpós lett. Ezenkívül a lencserajzolat és az árnyékrészletesség hagy némi kívánnivalót maga után. Mégis jó ránézni a képeidre, jó az összhatás, jók a színek. Szép helyeken jársz, jók a kompozícióid is.
-
BlackV
őstag
Szerintem sokkal jobb ai nélkül nem annyira telítettek a színek. Jobb mint az enyém gyárija ai nélkül.
De kelleni fog a gcam látom szeretsz tájképeket csinálni. Az árnyékrészletekkel vannak bajok. Ha megnézed pl. a rét képen csúnyán be vannak bukva a sötét részek.
Amúgy nagyon klasszak!
-
natë
nagyúr
-
törölt tag
Én értetlenkedve fogadtam azt a tesztet.
Részletességben nagyon jó, most az meg hogy néha kicsit túlexponál az automatika...
Még Mari néniből is kinézek legalább annyit, hogy ha túlexponáltnak látja az előnézeti képet, akkor rábök egy világosabb részre, hogy ahhoz mérje a fényt a kamera.
-
oxide83
aktív tag
Upsz lehet félreértettél valamit....az írásodat látva elég sokmindent, lehet én zavartalak össze. Szóval....Az itt linkelt képek simán telefonnal készültek auto módban, azok a képek amiket itt találsz ebben a topicban nem szerkesztett képek. Nem kell szerkesztened képeket, ez nem kötelező
. Simán autoban is lőhetsz képeket és felrakhatod ide ha gondolod, de ha szerkeszteni akarsz képeket és kihozni a telefonod kamerájából a maximumot utána pedig megosztani az eredményeket akkor ahhoz a "szerkesztett és makrofotók mobillal" topicba kell látogatnod
. Remélem így érthető és tudtam segíteni.
-
oxide83
aktív tag
Mutatok egy példát (ezért gondolom még nem rúgnak ki a topicból
), a lenti linkelt kép RAW-ból mentett JPEG, ha letöltöd és ránagyítasz a völgy területére ahol még vannak fák, szépen kivehető az alakjuk nem mosódnak el a kontúrok. A tegnapi napon küldött hasonló képemen belenagyítva pedig paca az egész (ami szerkesztés nélkül telefotós kamerával lett készítve és eleve gyengébb mint a főkamera). RAW-ból mentett majd aztán utólag szerkesztett képek csodákra képesek (ezeket érdemes kinyomtatni is) ha van egy viszonylag jó kamerája a telónak, a Honor 8 kamerája pedig még mindig elfogadható
.
-
oxide83
aktív tag
Nem olyan rosszak ezek a képek csak némi szerkesztést igényelnek és máris jobbá varázsolhatók. Ha tudsz csinálj nyers képeket, úgy megmaradnak a részletek, a nyers képeket (ahogy az előttem szóló kolléga is említette) még szerkesztheted lightroom-al vagy a google photos alkalmazással és voáláá máris van egy olyan mobilod ami király képeket készít
.
-
-
Dwatti
addikt
Honor 8 vs Huawei P9 Camera teszt
Szerintem nem nagyon vehető észre különbség.
Honor 8 hátránya a csúszós törékeny készülékház.Előnye: infraport +1GB RAM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest