-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz Elit3Zotya #114294 üzenetére
Íjnye, ez bizony nagyon rendben van!
toma1015: 140-ért van fent egy Mi 10 Ultra az aprón. Asszem kereskedő, úgyhogy még 30 nap garit is ki tudsz könyörögni hozzá szerintem. Ennyiért jobban nem találsz, ha a kamera fontos szempont.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
*RLaci*
addikt
Jó képek. Jók ezek a kínai csodatelók, de valahogy otthonra nem kéne.
-
natë
nagyúr
Jó anyag.
-
addikt
-
dnelb
veterán
válasz Plazmacucci #114279 üzenetére
amugy en azt vettem észre ha utána PS expressel pl lekicsinyited 12re- akkor sokkal jobb minosegu mint a gyari 12mp módja
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #114283 üzenetére
Elég egyértelmű a szitu.
-
addikt
-
toma1015
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Segítségeteket, ajánlásaitokat szeretném kérni.
Telefonvásárlás előtt állok, nagyjából 150.000 Ft körüli összeget szánnék rá.
Fő szempont a fotózás. Olyan telefont keresnék, ami főleg családi fotókhoz, beltéren is jól teljesít. Ebben az árkategóriában melyik telefonokat tudnátok ajánlani?
Az összehasonlítós cikkekben, videókban már teljesen elvesztem.
Köszönöm hozzászólásaitokat előre is! -
addikt
Xiaomi Leica authentic, Sony alap Basic mód(ami kívül is Sony, és nem Fujigama)
Igaz nem sok értelme van az összehasonlításnak, mert a Xiaomin volt egy kamera védő üvegfólia.
Nekem anno a 21 ultrán ezerszer rosszabb képet csinált vele, de kövi képeknél már leveszem.[ ] 13 Pro
[ ] Sanyi
[ ] 13 Pro
[ ] Sanyi
[ ] 13 Pro
[ ] Sanyi
Xiaomi 13 Pro vs Sony Xperia IVRed Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
hanti
senior tag
válasz Plazmacucci #114281 üzenetére
Nem emlékszem hogy bármi ilyent írtam volna, de hiába raksz egy 12Mpx -s felbontású kamera mögé akármilyen szuper érzékelőt egy 16K-s TV-n csak egy paca lesz a sarokban.
Olyan képeket szeretnék csinálni, amik 15-20 év múlva általános kijelzőn is élvezhető minőséget adnak natív módban. -
félisten
-
hanti
senior tag
válasz Plazmacucci #114279 üzenetére
A gond az ha egy 8K TV re kirakod a 12 Mpx -t akkor 1/4 képernyő, tíz év múlva a még nagyobb felbontású kijelzőn már élvezhetetlen, ezen meg nincs 50Mpx lehetőség.
Erősen lebutítva rakta fel! Eredetibe nem tudom valahogy felrakni?
Nézz meg egy 10 éves képet a 4K Tv-n látni fogod hogy nézhetetlen![ Szerkesztve ]
-
félisten
-
hanti
senior tag
válasz Plazmacucci #114277 üzenetére
A kamera az 128Mpx az eredeti kép 26MB, de látom le van butítva 19,3MB-ra.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
hanti
senior tag
[link] Sziasztok, véleményt kérek a képről, kezdő vagyok S22U, köszi!
-
hanti
senior tag
Sziasztok! Véleményt kérek, hogy a legkönnyeb képet felrakni, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Bagoly01
senior tag
BSG-vel (8.7) szenvedek. Tudja valaki mit és hol kell állítani hogy 8 megapixel helyett 12 legyen a végeredmény?
-
*RLaci*
addikt
Üres volt a part, én ragasztottam rá az embereket. Tudtam, hogy az a kép nem túl jó, kicsit van, hogy bővítek a szelektáción. A zoommal egyetértek, kb olyasminek kéne legyen a minőség a főkamerával is mint a 3x-ossal. Mondjuk ezek között van több olyan főkamerás is ami elég jó, az én szememnek.
Elit3Zotya Szerintem is elég jól hozza a színeket főleg a benti képeknél. Egy a lényeg, ne legyen a képen napsütés meg túl sok ződ egyszerre.
-
addikt
-
natë
nagyúr
-
*RLaci*
addikt
Na mégy egy kis plastic, eye candy, neon buli... Sima, zoom, koszos üvegen át...
Ez durván sok lett, nem nagyon válogattam.
Samsung S23 Ultra
[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
válasz Plazmacucci #114244 üzenetére
nem szarakodok addig még nincs szabály...
btw te is lusta vagy..nate
maradok S23 Ultra az még jónak mondható...
tomboy0013
sajnos a S23 sima az végképp élesit és azt látom itt a benti képek nél ..
később jönnek majd a többi képek..[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
tomboy0013
veterán
válasz leslien #114237 üzenetére
Talán a virágos kép kivételével szerintem minden képen jóval jobb a Pixel. A Samu színeitől ráadásul mindjárt lefordulok a székről. Nem értem miért kell neonzöldnek lennie a fűnek, komolyan. Ez még az instán is vacakul mutat. Ahol elkapta a fókuszt ott még a túlélesítés is probléma.
-
félisten
-
leslien
nagyúr
S23 VS Pixel 6 [link]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
MC Pite
veterán
Videókban annyira nem vagyok otthon, de ahhoz képest hogy tré úton csináltam bringáról kitartva, plusz hogy milyen képet mentettem belőle, egész korrektnek gondolom: Pixel 6a
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
leslien
nagyúr
gyors teszt... nem lesz vitás a győzelem...
S23 Ultra vs Pixel 6 [link]Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
natë
nagyúr
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #114228 üzenetére
Itt van mindkettő a kezemben. A kijelző nem sokkal jobb. Más. Mindkettő kiváló. A kerámia hátlap kíváncsi vagyok, hány embert pörget. Az akku nagyobb, valóban. 67W-tal is iszonyat gyorsan feltölt a kicsi. A lényeg, nem egy lebutított cuccot rakott le az asztalra a Xiaomi a 13-mal. Aki az iPhone szerű, sík kijelzős designt, kis méretet szereti, minimális különbséggel kamerában (szerintem jobb is a főkamera), az jó vételt csinál a vanillával.
Mindegy, mert úgy tűnik nálunk családban marad mindkettő -
addikt
Továbbra is kicsit jobb a Pro nekem, színek talán túl erősek a simában és picit mintha zajosabb is lenne.
Az tuti ha valaki csak és kizárólag a fő kamera képességét nézi nappal, és nem érdekli a sokkal jobb kijelző, kerámia hátlap, jobb aksi/töltés, brutális makrók és zoom kamera, akkor nem éri meg a felárat.Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
natë
nagyúr
[link] Xiaomi 13 vs [link] Xiaomi 13 Pro
-
Quqesz
nagyúr
Jött egy kamera frissítés az S21U-ra és mintha a 10x kamera javult volna
[link][ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
addikt
-
addikt
Iphone alap automata mód, Xperia alap Basic mód.
Egyszer ez egyszer az volt a jobb, színeket az iphone is jól vissza adta és a hdr is jobb.
Az xperia kevésbé élesít és persze a színek brutál élethűek, de néha szeret lilásba átmenni gyengefényben.
Széleslátó az xperiában egyértelműen jobb, a 3x zoom kamera viszont az iphone-ban jobb mint az xperia 3.5-ös állása, de ott ugye mehet 5.2x-íg az optikai zoom.Automatában picit jobbnak érzem az iphone-t a jobb hdr miatt, de pro módban tudna jobb lenni az xperia.
Én győztest nem tudnék mondani, döntsenek a képek.[ ] 14 Pro
[ ] Xperia
[ ] 14 Pro
[ ] Xperia
[ ] 14 Pro
[ ] Xperia
[ ] 14 Pro
[ ] Xperia
[ ] 14 Pro
[ ] Xperia
[ ] 14 Pro Ultraszéles
[ ] Xperia Ultraszéles
[ ] 14 Pro 3x Optikai zoom
[ ] Xperia 3.5x Optikai zoom
[ ] 14 Pro 3x Optikai zoom
[ ] Xperia 3.5x optikai zoom
Iphone 14 Pro vs Sony Xperia IV
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
hito
nagyúr
válasz Drakmusz #114211 üzenetére
Na majd visítok, ha valami alkalmi vételt látok
novinyul: neked nem gyűjteményed van, hanem kincseskamrád Mind volt és az összesen imádtam. A legnagyobb trófeám egy Nokia N950-es volt. Fotós vonatkozása nem igazán van. Attól volt különleges, hogy a Nokia nem hozta kereskedelmi forgalomba, szinte lehetetlen volt hozzájutni, csak Meego OS tesztelésre/fejlesztésre küldte szét a fejlesztőknek a gyártó.
-
törölt tag
Cunaja & natë
Nem mondtam, hogy fényképezőgépet kell venni. Csak az arányok miatt, hogy ehhez képest két telefon kamerás képessége között mekkora különbség tud lenni egyáltalán, hogy objektíven nézve megérjen ennyit ráfizetni csak amiatt.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Mindjárt más, sokkal jobb Akkor jól láttam összehasonlítás nélkül is, hogy valami nagyon nincs rendben a színekkel. Én a simánál maradnék a helyedben.
novinyul: mekkora durranás volt ez annak idején! Honnan sikerült? Nagyítgatás nélkül még nem is rossz komolyan. Azzal viszont már akkor sem volt túl acélos, nem hogy ma. Nagyon megnéznék egy gcam-et vele, vagy akár raw fájlokat, de azt meg nem lehetett vele menteni. Volt annak idején S4 Zoom-om, meg K Zoom-om, Panasonic Lumix CM1...jó ezekre visszagondolni
Drakmusz: nem millás FF géppel kell indítani, hanem mondjuk egy használt csúcskompakttal (RX100 Mark V már tök jó, de akár a IV-gyel is el lehet lenni, vagy RX10 Mark II-től ha a hosszabb zoom és a jobb fogás a fontos). Ha bejön a dedikált céleszközök világa, el lehet gondolkozni, hogy milyen rendszerbe fektetnél be 2-300eFt-ot. Ezért a pénzért már egész más világ nyílik meg a mobilokhoz képest, nem kell feltétlenül egy ház árát rákölteni, főleg nem induláskor. M4/3 az 1" és az APSC között van félúton, a legjobb obiparkja van és viszonylag könnyűek, kicsik a vázak és az obik is.
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
Én meg szívesen vennék gépet, de attól félek hogy utána elveszik a kontroll pénzügyileg.
Objektívek, stb.
Az utóbbi időben már a mobiloknál is csak arra tudok gondolni, hogy ebből a pénzből hová lehetne utazni....
Régebben már egy 200 ezres mobilra is azt mondtuk hogy túlzás, manapság már a háromszorosánál tartunk...https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Cunaja
addikt
válasz #96241664 #114206 üzenetére
Mert telefont akartam venni jó kamerával, ami nem alma és samu, illetve lehet itthon kapni.
Ha fényképezőgépet akartam volna, akkor nem itt vagyok, hanem a fényképezőgépek topikjában.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
natë
nagyúr
válasz Cunaja #114202 üzenetére
A pro nem találja el a színeket. A fák zöldek itt - tavasszal - nem sárgák. Illetve sokkal erősebb a pro-nál authentic módban a vignettálás.
Hogy megér-e csak a kamera annyival többet? Szerintem nem. A többi tulajdonságot kell mérlegre tenni. Méret, sík képernyő, teljesen eltérő design, stb..[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
addikt
válasz ShadowLac #114201 üzenetére
+1 és ha jobban megnézzük, a részletek is jobbak. Azért én még néznék portrét és makrót is, illetve gyenge fényben készült felvételt. A portré is valami baromi jó nála.
Lehet elfogult vagyok, mert nekem pro van.
Tekintsünk el teljesen a kijelzőtől, kialakítástól, súlytól és egyébtől. Próbáljuk megállapítani, hogy a kamera megér-e 70 ezer + manit. ( A másik 70K, a többi különbség ).[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsug Galaxy Z Fold 3 - Phantom Silver 256gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- Apple iPhone SE 3 ( 2022 ) , Red Limited, 64Gb, független
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max, Silver, 128Gb, 100% gyári akku, 3 hó garancia, független.+ Uag tok