- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Maci-
addikt
válasz
MC Pite #113201 üzenetére
Jogos.
Én is főleg a Google photossal nézem vissza, még nem jutott eszembe, hogy másként mutathatja képet.
Megcsináltam ugyanazt a képet.
Felül a Samsung Galéria, alul a Google Photos.
Érdekes. Itt aztán ember legyen a talpán, aki eldönti melyik a valósághűbb.
Szerintetek? Melyik tetszik jobban?
Nézem laptopon, itt nincs is különbség (a laptop monítorja 1 f*s egyébként) -
xhege
veterán
válasz
MC Pite #111729 üzenetére
Az igazság a kettő között van valahol.
Egyébként tényleg ennyire élénk a színe annak a salátának és nem csernobili.Egyébként nem meglepő módon persze jobb a 7 Pro (számomra legalábbis), de elégedett vagyok a 6a-val. Ennyiért szerintem nagyon rendben van. Majd lehet még kiegészíteni pár éjszakai képpel.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
MC Pite #111664 üzenetére
12S Ultráról van szó, de mindig oda írtam, hogy csak szerintem a legjobb.
Amiket írtál típusokat, azok szerintem csak átlagosak, nem sok közük van pl egy mi 11 ultra vagy 12s ultrához.
Több sebből vérzik a 12s ultra is, ez tény. Hdr alig akart kapcsolni, vagy a sötétek bebuktak könnyen.
Ezt mindenki eltudja magában dönteni, hogy melyik a jobb számára, én csak megosztottam a képeket, az teljesen mindegy, hogy én mit gondolok, annyi hogy azért leírom a véleményemet.
Amiért én a legjobbnak tartom pl. [link] vagy [link] , de itt is csak szerintem a jobb, ettől független lehet, hogy neked a pixel vagy iphone képe jobban tetszik. -
törölt tag
válasz
MC Pite #111490 üzenetére
Tudom jól, hogy miért teljesített nálad jól az Xperia, nálam is az nyert azon a (szerintem értelmetlen) teszten.
Csak annyi a különbség, hogy neked elég is az, hogy 3MP-en jól néz ki (már ha egyáltalán megnézted akkora méretben, nem csak kicsiben egymás mellett), nekem meg nem, mert a monitor harmadát teszi ki...
Nincs mit magyarázni a 4a képein, ha megnézted volna te is teljes méretben, akkor egyértelműen látnád, mi a bajom velük. Azért nem írtam le, mert tudom hogy te nem úgy nézed őket, viszont nincs kedvem megint olvasni, hogy pixelpeep-elés amit csinálunk és mobilon, tenyérnyi méretben is látszik ha tré a minőség.
Igen, az Oppo-nál meg ott a még jobban túltolt HDR és mese színek, ami viszont kicsiben is látszik.
De ha már itt tartunk, akkor saját célra egyrészt a Pixel képeihez is hozzányúlnék úgyis, másrészt az Oppo-nak (balra) a színeit és tónusait hozzá tudom igazítani a Pixelhez, utóbbin a nem létező részletekkel viszont nehéz mit kezdeni.Remélem ez elég konkrétumnak.
-
törölt tag
válasz
MC Pite #111483 üzenetére
Tudnám, de inkább egyezzünk meg annyiban, hogy a te szempontrendszered alapján nem azok.
Nincs most kedvem ugyanazokat a köröket futni és magyarázni, hogy miért fontosabbak nekem azok a hibák, amiket nehezebb utólag javítani és miért nem elég egy 32" 4K monitoron az, hogy az indexképen jól néz ki...
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #111264 üzenetére
vote.mkbhd.com folytatás:
Éjjeli rész: 10Pro+, Xperia 1, Zenfone 9, X80Pro+, Mate50 Pro, P6a, P7 Pro, i 14 Pro.
Hátulról:12S U, 1+ 10Pro, i SE, S22 U, X5 Pro.Ez nehezebb volt mint a nappali. A mezőny negyede még ilyenkor is durván agyonszínezte a képet.
Portré:
P6a, 10Pro+, S22U, E30U, P7 Pro.
Hátulról: Rog6, 12S U, i SE, Zenfone 9, X80 Pro+.És bemásolom a múltkorit is, azt legalább 3× ideig nyomkodtam mint minimum kellene
Standard: Xperia 1, P6a, P7 Pro.
Utolsó 3 (alulról) Edge 30U, NP (1), 12S U. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
MC Pite #111342 üzenetére
Nagyítgatás nélkül simán lehet nála jobb, főleg ha nem teljes méretben nézi a képeket az ember.
Ilyen instás/facebookos teszteken, soha nem fog jól szerepelni.
Színekben vagy hdr-ben lehet verni, így megértem ha valakinek nem tetszik annyira, de nálam összességében egyértelműen, a 2022-es év legjobb kamerás telefonja. -
törölt tag
válasz
MC Pite #111266 üzenetére
Én több okból sem szeretem az ilyen teszteket, de kíváncsiságból a standard és low-light szavazást végigcsináltam.
Nálam előbbiben a többiek által tök utolsónak titulált Xperia nyert, a másikban meg a Find X5.Két dologban biztos vagyok: ha csak a kamerát nézzük, magamnak továbbra sem ezeket venném és ha teljes méretben is meg lehetett volna nézni a képeket (nem csak 3MP-en), akkor tök más eredmény jött volna ki.
Mondjuk a legtöbben szerintem 3MP-en sem nézték meg, csak az indexképeket, azt is telón. Már csak az alapján, hogy ezt 5. legjobbnak szavazták meg low-light kategóriában, amikor nincs is fókuszban a srác...
Nálam az ilyenek be is árazzák ezeket közönségszavazásokat. -
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #110848 üzenetére
Számokban a Pixel 3/Redmi8, stb óta használt 363as 7,06mm átlóval 1,40 μm-es pixelekkel (12,2mp) szemben a GN1 12,21mm átlójú, és 1,2/2,4μm-es (50mp) szenzora (ha jól tudom 3 féle kiolvasással, 2 pixel közepes, 1-1 alacsony/magas ... kiolvasási idő/iso-stb-vel) nem hoz akkora előnyt, mint amit pl én várnék.
Nyilván nagy király hogy egyszerre különböző érzékenységű(?) kiolvasás mehet, de dinamikában nem olyan nagy az előrelépés, főleg ha hozzávesszük mennyivel újabb a samu szenzora.
Kicsit olyan, mint amikor a modern turbós motorokat hasonlítjuk a régi szívómocikhoz. Aztán mikor 1-2 gyártó lerak az asztalra egy egy új, korrekt szívót, akkor kiderül hogy ezek már nem azon a szinten vannak, hanem jóval ügyesebbek. -
Aryon87
félisten
válasz
MC Pite #110746 üzenetére
Jól sejtettem. Az AI túltolja a dolgokat (és tökmindegy melyik márkánál), így nyilvánvalóan nem is az lesz a színhelyes ebben az esetben. Csináld újra a képeket, ezúttal az AI-t kapcsold ki (legnagyobb baromság amúgy) és semmit ne állíts, csak lődd meg a képeket. Mindjárt másabb eredményt fogsz kapni.
-
Aryon87
félisten
válasz
MC Pite #110743 üzenetére
Valahol a 2 közt lenne a helyes, de a Xiaomihoz áll közelebb. Ugyanis itt a Pixel túl fakóra vette a dolgot. Xiaomi esetében nekem olyan érzésem van, mintha az AI be lenne kapcsolva és ezáltal az étel módot is hozzácsapta volna.
De itt úgyis a Pixel fog nyerni, hisz most az a favorit.
-
törölt tag
válasz
MC Pite #110696 üzenetére
"Meg vannak néha olyan bakik, amik az én szememet marhára szúrják, de sokaknak meg jó (mikor a részletek és a dinamika rovására megy a kontraszt pusholás, mikor nem élethűen a színek, különösen a bőr és a haj; vagy mikor a zajszűrés homogénre simít egyes felületeket)."
Ezeken én is ki tudok akadni. Pl. ott az iPhone-sárgaság, ez a legtöbb embernek fel sem tűnik, ahogy a magentába, vagy a türkizbe hajló ég sem. Meg a zöldes, vagy éppen barnás beütést kapó bőr sem, pedig ezek szembeötlő hibák.
Nekem a Samsungok mellett mellett a Pixel 7 Pro tetszik, de a csúcsfényeket sokszor túlságosan is visszahúzza (a Samsung meg hajlamos a sötét felületeket bebuktatni). De alapvetően ezeket tartom jóknak.
-
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
MC Pite #110587 üzenetére
Igen túlzás volt, de direkt. Nem gondoltam, hogy ezen ennyire fenn akadnak egyesek.
Tudja ShadowLac, hogy nem megbántani akartam. De én úgy gondolom vagy inkább tudom, hogy az s22 ultra tud jobbat. És ő is osztott már meg olyant, ami sokkal de sokkal jobb volt.
Én mielőtt felrakok egy képet megnézem, hogy hogy sikerült és a jobbakat rakom fel.
pl egy összehasonlításban, mindig próbálok olyan képeket válogatni, ami mind a 2 telefonnal jobban sikerült. Ha az egyik láthatóan rosszul sikerül és ugyan abból a képből van egy jobban sikerült, akkor azt fogom felrakni.DrDoktor/Econ Szerintem inkább privátban kellene szerelmesleveleket írni. Jó lenne egy házigazda.
-
*RLaci*
addikt
válasz
MC Pite #110566 üzenetére
Ha ezt nekem írtad, akkor a válaszom minden nézőpont kérdése, máshogy látunk. Amin a csávó van azt nem én fotóztam, ott a keze biztos benne lenne. A többi javarészt autóból menetközben készült szimpla előkap és lő turistás tesztfotó.
DrDoktor Köszi. Ahogy már többször elhangzott ez a 7 sorozat igazából egy ráncfelvarrás. A sima 7es is jobb lett mint a 6, azért sosem voltam annyira oda, pedig 3x neki futottam. Ezt a 7est kifejezetten szeretem, majdhogynem az igényeimnek 100%-ig megfelelő Pixel.
kakuk100 Köszi.
-
törölt tag
válasz
MC Pite #110554 üzenetére
Azokon a képeken ez a fő baj, digit zoom-osak:
Plusz pro módban készültek, hogy szabályozni tudják a blendét, ilyenkor viszont a többelemes feldolgozás nem segít be. Látszik, hogy sok volt a zaj és színzaj (pedig iso50
) és inkább elkente.
Mondjuk annyira az automata képeken sem ájultam el a 2x szenzorzoom-tól, régebben szerintem ezt is jobban megoldották a Huawei-ek.
-
-
-
Aryon87
félisten
válasz
MC Pite #110525 üzenetére
Én a PH tesztekben lévő képekre nem alapozok soha. Valami bűnrossz az a felület, amin bemutatják a képeket és ebből is jön a sok lehúzás is. E telefonnak is a tesztjében van 1-2 kép amire azt mondtam jézusom.. Azt 1000x jobbat tud.
Amúgy a 12X is korrekt képeket készít, én elégedett vagyok vele. Egyedül a 2x digitális zoom bosszant. 3x optikait simán elbírt volna. -
törölt tag
válasz
MC Pite #110466 üzenetére
Kb. jól foglaltad össze.
Ez egyébként egy értelmes vita értelmes emberek között a fotózás technikai hátteréről. Van akinek ez az egész nem érdekes, hiszen le is írja: a mobilfotózásban az a legjobb hogy nem kell érteni hozzá. De azért sosem árt legalább az alapokkal tisztában lenni.
-
törölt tag
válasz
MC Pite #110388 üzenetére
"éjszakaiban az iso adatok szart sem érnek, a világosság és zaj (stb) kicsit sem kolerál az isoval"
Itt van natë egyik képe (az ISO mindössze 426), az üzletben levő emberek arca, haja atomjaira van hullva. És az ISO 400 hol van még a valóban magas ISO-tól?
Köszi xhege, javítottam.
-
válasz
MC Pite #12318 üzenetére
Igen. A képet elég távolról lőtted, ráadásul oldalról, közelebbről kellene lőnöd, a virág közepére fókuszálva felülről, ahogy a legtöbben csináltuk. A videóban pedig megpróbálhatsz szintén közelebb menni, de a Black valami földöntúli fókuszt kapott el abban a videóban, nem hiszem, hogy be tudnád fogni (vagy bárki más). De a lehetőség előtted áll, ha nem akarod, hogy az N8-at lenyomja a trónról egy Black, akkor hajrá.
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #12291 üzenetére
Ja, a kutyatej/gyermekláncfű videós kontesztben hányadik lennék ezzel?
Aki azt mondja csaltam mert zoomoltam, tessék csak bátran másnak is (tudom, tudom, jönnek majd 808 tulajok is egyszer, de hát addig had élvezkedjünk)
Ricardo, az hogy épp nem találta el jól a fehéregyensúlyt sokat nem jelent, észreveszed, korrigálsz, kész. Vagy hagyod úgy... az eredeti 'mérést' nem befolyásolja
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest