- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- CES 2025: Műholdas nyakörv? Nem lesz olcsó
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- MIUI / HyperOS topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
akooos
veterán
válasz Albert.Tamas #112499 üzenetére
Szerintem meg a mákos guba
Minél jobb?
-
Albert.Tamas
tag
Pixel 7 jobb szerintem.
-
hito
nagyúr
válasz Elit3Zotya #112497 üzenetére
Háát, én továbbra is tartom a (természetesen szubjektív) véleményem. Valahogy így képzelek el egy jó minőségű mobilos jpeg-et Költői kérdés: melyik mobil tud még ilyet a default kamera alkalmazással? Egy apróság: értem én, hogy Leica Authentic mód, de kár, hogy a természetes színeknek emiatt oda.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
addikt
Hozok még ma pár képet, nekem is tetszik eddig.
Xiaominak ez az authentic módja nem élesíti a képeket, de sok kontrasztot tesz a képre.[ Szerkesztve ]
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
Shingen
addikt
Sziasztok!
Mostanában nem követtem ezt a topikot.
Lenne olyan kérdésem melyik telo készít jobb képeket Samsung S22 vs Pixel 7?
Árban majdnem egy kategória.
Régebben emlékszem sokszor mondtátok a Pixel elég jó fotos telo.
S22 3 kamera van Pixel 7 meg 2.
De gondolom ez nem jelent semmit.
Köszi a válaszokat!
üdv[ Szerkesztve ]
風林火山
-
hito
nagyúr
válasz Elit3Zotya #112488 üzenetére
Hát szerintem ez még a configolt Pixel-nek is odaver
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
addikt
-
veterán
válasz Elit3Zotya #112482 üzenetére
Csak legyen egy kiforrott GCam már rá!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Thom!
veterán
Sima S23 varok egy használható gcam-et. A mérete bőven elég.
-
addikt
-
natë
nagyúr
-
Aryon87
félisten
Kitúrtatok mindenkit
Plazma: akkor hoznom kell néhány P40Pro/Mate50Pro képet hátha megtűrik itt (csak lenne értelmes idő már..)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
félisten
-
DrDoktor
senior tag
válasz Elit3Zotya #112464 üzenetére
gcam nélkól halottasaház mind
Hiányzik a az árnyék dinamikaA szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
Kincsesss
tag
válasz Plazmacucci #112465 üzenetére
Melyiknek tetszik?
Samsung S23 Ultra Asus Zenfone 7 Pro Samsung Tab S9 5G
-
félisten
válasz Elit3Zotya #112464 üzenetére
Nagyon kicsi a difi, egyiknek se tetszik az szoftveres megoldása. Minden kép durva, túlélesített, természetellenes. A szemem teljesen ráállt már a dng nézegetésre
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
natë
nagyúr
Samsung gcam topik lettünk
-
Thom!
veterán
Én örülnék ha a sima S23 lenne egy faszán müködő gcam ami 50MP is tudja esetleg...
-
nikkor
aktív tag
Sziasztok!
Lecserélném az ip 11 pro-mat. Sem a szoftverrel, sem az autofókusszal nem vagyok elégedett.
Sokat túrázok és közben fotózok is. Ez nagyjából meghatározza az elvárásaimat.
Fontos a kis méret, az IP68, az aod és a jó kamera, így igazából nem sok választásom van: S23, vagy Zf9.
Melyiknél jobb az af makro módban? Mennyi a közelpontjuk?
A Zf9-ben van kézi élességállítás és focus peaking. Az S23-ban is?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Elit3Zotya #112425 üzenetére
"nem tudom ez milyen felbontás, de nem 12.5 az tuti"
Ott van mellette, 28MP. Advanced -> upscaling menüben lehet lehet változtatni bármilyen felbontásra, de az eredeti kétszeresénél nagyobbra nem érdemes.
12MP-es alapból dolgozik ez is, ahhoz van csak hozzáférése.
Erről beszéltem régebben is, hogy az ultra részletes módok a stackelés miatt olyanok, nem a felbontás miatt. Ezzel a módszerrel felskálázva is el lehet érni azt a minőséget, nem feltétlen kell hozzá akkora natív felbontás, amit amúgy sem tud kirajzolni a lencse.#112423:
Ami f/2.2, az ultraszéles. Főkamera fix f/1.7, szoftver azon nem tud változtatni.
-
addikt
-
*RLaci*
addikt
válasz Plazmacucci #112428 üzenetére
Nem mondod
-
félisten
-
leslien
nagyúr
válasz Elit3Zotya #112425 üzenetére
most csináltam gcam képet fiamról és azt kell mondjam ,h nagyon f@sza lett.. csak hát nem tehetem fel..
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
addikt
-
xhege
veterán
Csináltam nappali képeket gyári 12mp, gyári 50mp (közelieknél ez nem működik) és gcam összevetésben. Akit érdekel itt a link (az infóban látszik melyik melyik: SGCAM a Google kamera).
[link]S23 Ultra
-
Bagoly01
senior tag
válasz mjani1172 #112416 üzenetére
Olvasd el még egyszer amit írtam!
Én arról egy szót sem írtam mennyien használják, az kb tök mindegy...
Csupán annyit, hogy bizony a fotós fórumokban téma, ez is az!"Akkor keres rá hány mobilkészülék van használaban a világban, és ebből hányan vannak a mobilfotós fórumban."
Minek keresnék rá? Semmi relevanciája. Egy mobilfotós fórumba írtál, ahol téma. Kb minden mobilfotós fórumban téma.Egyszerűen nem igaz amit írsz, ennyi. De nekem mindegy...
-
mjani1172
addikt
válasz Bagoly01 #112415 üzenetére
A deriváló fórumban meg meg állandóan deriválnak,a gittegyletben meg meg mindenki rágta a gittet. De ettől még a többiek nem.
Akkor keres rá hány mobilkészülék van használaban a világban, és ebből hányan vannak a mobilfotós fórumban.Részemről lezárva. Amúgy is csak egy elvi dolog volt, semmi jelentőséggel nem bírt.
-
mjani1172
addikt
A felhasználók 95 százaléka meg van elégedve azzal a fotóval amit készít a legolcsóbb redmijével is. A maradék vesz drágább telefont ez miatt, éscezzel letudja dolgot. (a csúcsmodellek felhasználói nem mind a fotó miatt veszik)
Talán az apple is elad valamit a statisztikák szerint, nekik sincs a gcamra igényük, és ebben a szűk rétegben már megjelenik a pixel is, (mivel ez elfogadott hogy a pixel jó fotóban sokan ez miatt veszik) de nem babrálnak, hiszen minek vették, nem azért hogy piszkálják.
Tehát ebből a körből kiesik az aki meg van elégedve magával, (a felhasználók 95 % a, bárhol látható, hogy még csak el sem fordítják a telefont, ha fotóznak videóznak, az objektívet sem törlik meg soha, gondolod hogy ezek annyira igényesek?)
Kiesnek az iphoneosok, kiesnek az új csucsmodellek nem bütykölő tulajai, (pixelek is)
Az én ismerőseim közül senki nem használja. Bár ez tényleg csak az én becslésem, saját véleményem.[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
Ez a "gcam" téma nem is létezik, csak itt.
A felhasználók olyan kis száma akinek van erre igénye, és próbálkozik meg vele, hogy szvsz nem is mérhető. Szerintem pár éve mikor feltűnt, írtak róla, talán volt valami, megpróbálták és aztán letörölték mert mindig volt valami.
De mára szvsz ez kihalt,az itteni felhasználókon kívül.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ricardo #112409 üzenetére
Nem, de DrDoktor sem a teljes felhasználóbázis 80%-áról beszél, hanem egy kocka fórum mobilfotós topikjában jelenlévőkéről.
Én meg semmilyen százalékot nem mondtam, csak azt, hogy sokszor tévesen mondják rá, hogy nem működik és általában nem hosszasan mókolni kell vele, csak tudni hogy mihez nyúljon az ember.
-
Ricardo
titán
válasz #96241664 #112408 üzenetére
"Annyit kellett tennem, hogy a főkamera ID-ját átírni és a tele szenzor noise modeljénél a hozzá tartozót kiválasztani, meg a színzaj-szűrést kicsit felvenni. Ez bruttó 20 perc volt összesen letöltéssel, telepítéssel, teszteléssel együtt.
Nem play-ből leszed és használ kategória, de nem is azoknak való, akik ezt keresik benne."
És ők lennének a Galaxy felhasználók 80%-a?
-
törölt tag
válasz Ricardo #112380 üzenetére
"Gcam-ot a Galaxy felhasználók nagyon pici százaléka használ. Lehet jobb képeket kihozni bizonyos körülmények között. Eddig ok.Csak mindezért nem keveset kell mókolni."
Kicsit azért ez is túl van már lihegve mostanában.
Valóban vannak olyan típusok, amiken szenvedős, de a legtöbbször elég lenne a helyes Camera ID-ket bepötyögni hogy ne crasheljen, a feldolgozást meg ízlés szerint beállítani (amúgy is ez az egész lényege kb).
De sokan eddig se jutnak el, hanem egyből levonják a következtetést és terjesztik a téves infót, hogy nem működik, bugos.Legutóbb most azt tettem fel a középkategóriás Galaxy-mra, amit az S23U tulajok próbálgatnak épp. Eredetileg S23U-hoz készült xml, Mi11 Ultrán kifejlesztett lib, SK Hynix szenzor a tele kamerában, amilyen gyártmányt az előbb említett két készülék abszolút nem is használ... És tökéletesen működik, olyan képeket csinál, mint gyári appal semmi.
Annyit kellett tennem, hogy a főkamera ID-ját átírni és a tele szenzor noise modeljénél a hozzá tartozót kiválasztani, meg a színzaj-szűrést kicsit felvenni. Ez bruttó 20 perc volt összesen letöltéssel, telepítéssel, teszteléssel együtt.Nem play-ből leszed és használ kategória, de nem is azoknak való, akik ezt keresik benne.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz xhege #112405 üzenetére
Kapcsold be az astro módot. vaksötétben perceket kell menjen. nyilván azt kézből nem tartod ki.
12X szobában tv fénye mellett is kitámasztva az asztro móddal 40 másodpercet megy.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz xhege #112403 üzenetére
Nagyon határesettel elmegy, de ha nagyon nem muszáj akkor nem kell. Kb így.
Elég volt neki a fény, ezért csinálta meg hamar. Nekem mondjuk a Gcam asztrofotó móddal van csak használva 12X-en. Tejút esetén kicsivel több mint 4 percet megy.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PH! Darts
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Digitális Állampolgárság Program
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB 12GB RAM Dual ÚJ, 2-ÉV GARANCIÁVAL, SZÁMLA + DOBOZ + TÖLTŐ SZETT!
- Apple iPhone SE 3 ( 2022 ) , Red Limited, 64Gb, független
- Samsug Galaxy Z Fold 3 - Phantom Silver 256gb
- Samsung Galaxy Note 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- XIAOMI Mi10 Twilight Grey 8+8/256 5G(HyperOS )független ,újszerű,dobozában,+ajándék tokok,+3db fólia