- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- CES 2025: Műholdas nyakörv? Nem lesz olcsó
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- MIUI / HyperOS topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
-
natë
nagyúr
[link] bocs.
Xiaomi 13
-
veterán
válasz Elit3Zotya #113298 üzenetére
Ez nagyon így van. Nekem jó ideje az van / volt és azért hagytam abba, mert mindig csak a köpködés ment rá...
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
TODI1111
veterán
válasz floratm #113381 üzenetére
"Itt nem nagyon vannak fogalmatlan átlagjuzerek."
Igen, mert belenézve a topikba a felét sem értik és mennek is tovább.
"Egy gcam nem nagyobb belenyulás.mint akármilyen gyári filterek."
Ezt ugye te sem mondod komolyan? Több fórumtárs is van itt aki már hosszú évek óta aktív felhasználó,ennek ellenére nehézségekbe ütközik amikor egy Gcam verziót kell tenni a készülékre. Melyik verzió? Milyen config?Milyen lib? Külön mappa a gyökérkönyvtárba ahol ezeknek lennie kell. Hogyan kell beállítani egy új configot........
-
floratm
senior tag
válasz Ricardo #113318 üzenetére
" de én nem azért vagyok itt, hogy teljesen fogalmatlan "Átlag Józsefeknek" segítsek telefont választani, ne az ő szintjükhöz kelljen már igazodnunk..."
Pedig ez a topik azért jött létre :U"
Itt nem nagyon vannak fogalmatlan átlagjuzerek. Egy gcam nem nagyobb belenyulás.mint akármilyen gyári filterek.
Nem értem mért szeretnék páran a gcam előtti sivárságot visszahozni a topikba.... -
Aryon87
félisten
válasz Gabesz77 #113378 üzenetére
Ó vétek lenne kihagyni azt a sorozatot is. Toljad csak idefele, hiánycikk mostanság a különlegességek itt. Csak a tömegvackok vannak itt sűrűn
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz Gabesz77 #113375 üzenetére
Végre van iPM képsorozat is. Egész jók, bár 2 képbe bele tudok kötni. Méghozzá a másodikba és az utolsó előttibe. A második ha jól látom az széleslátóval készült, ami elég gyenge eresztés (lényegében mindegyik márkának a szélesltó a gyengepontja), míg az utolsó előtti az valahogy nem az igazi. Digitális hatású. Picit bele lett nagyítva?
A többi kép az rendben van, bár a harmadik kép is érdekes egy kicsit nekem. A templom tornyain a fókusz, így a kép alja elég furcsán digitális szerűnek hat, pedig azt gondolnám az egész képi tartalomnak élesnek kéne lennie.
Összességében így is jókXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
leslien
nagyúr
Gyári vs Gcam [link]
S23 Ultra....[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
félisten
-
leslien
nagyúr
válasz Plazmacucci #113360 üzenetére
áá dehogy.. . [link]
pro ...
S23 Ultra[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Ricardo
titán
válasz Plazmacucci #113352 üzenetére
Nekem tetszenek.
-
félisten
-
hito
nagyúr
válasz Plazmacucci #113352 üzenetére
Gyári appal? Attól jobbnak tűnik. Exynos, vagy Snapdragon? Csak azért mert az utóbbira van Gcam.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
félisten
-
hito
nagyúr
válasz novinyul #113341 üzenetére
Én azért remélem, hogy nem végleges.
eventus: nálam mindig ott az RX10 Mark II. A széria legjobb darabja szerintem. Volt III-asom is, de nem lehet vele olyan portrékat lőni, mint a II-vel. Nagyon szeretem. A GH5-öm épp eladás alatt van, mert bőven elég az RX10 II.
-
félisten
-
akooos
veterán
válasz Plazmacucci #113347 üzenetére
Ja basszus, a folyamatos péniszméregetés és a majdnem anyázásba forduló
vitaszarakodás helyett lehet, hogy lesznek inkább képek -
natë
nagyúr
válasz Plazmacucci #113347 üzenetére
Már rég az.
-
félisten
Uncsi lesz így
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
leslien
nagyúr
várható volt....
-
novinyul
veterán
válasz eventus #113342 üzenetére
Addig kerestem ahol csak lehetett, még nem tudtam venni legalább egy Sony QX100-t. Ez legalább elfér a zsebembe és ha kell van nálam egy normálisabb "fényképezőgép"
natë: A személyes problémákat meg kár volt itt és így előadni Arra van privát, vagy előfizetek vagy egyszerűen nem veszek tudomást a válaszokról.Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
novinyul
veterán
Úgy látom hogy innen rakták ki őket. Amúgy teljesen feleslegesek voltak részükről ezek a viták Ezek még mindig mobilok, én így kezelem őket. Hatalmasat fejlődtek alig húsz év alatt, de fotózás terén még a kis kompakt szériák szintjén vannak. Lehet nagyon szép képeket csinálni, ráadásul több szerkesztő program is van. Szóval kár volt emiatt büntit kapni.
Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
hito
nagyúr
Pihenőt kaptak, vagy végleges tiltást a topicból? Utóbbinak nem örülnék
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Srácok, megérte ez a vitázás?
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
natë
nagyúr
Nesze : However, if reliable tipster Ice universe is to be believed, the Find X6 Pro will remain exclusive to China, unlike its predecessor Find X5 Pro, which was also sold in some international markets.
-
-
Aryon87
félisten
És kezdjük megint elölről..
Srácok, nemár...----------------
Drakmusz: ismét egy jó sorozat, nekem a 2. kép a kedvenc. Háttérképgyanús
A táj meg meseszép. Talán nyugdíjas koromra eljutok oda[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz Elit3Zotya #113322 üzenetére
Jók lettek. A portré különösen. Érdekes a szemüveg hatása (ez szemüvegesként ismerős), ahogy a háttérben lévő lány (aki nem is a lencse mögött van) éles maradt a szemüveg lencséjében.
-
-
törölt tag
válasz Ricardo #113320 üzenetére
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Nem kell ezen átírni semmit. Mobilos képminőségről szól az összefoglaló szerint is a topik, azt vizsgáljuk, azzal kapcsolatban beszélgetünk. A fórum, mint felület erre való, akiket csak és kizárólag a képek érdekelnek, azoknak házon belül is ott a Fototrend.
Aki meg vásárlási tanácsot adni/kapni jár ide, annak is ugyanúgy aktuális, mert a GCam képek is azt mutatják, hogy mit lehet kihozni a készülékből és mivel oda van írva mindig ha azzal készült, így senkit nem vezet félre. Illetve mint mondtam, akár ez is fontos szerepet tölthet be a választásban.
Ha valamit átírnék, akkor azt, hogy a többi appal készült és raw képek is engedélyezve legyenek ugyanezen feltételek mellett, a szerkesztett topik pedig tényleg a kreatív képekről szóljon, ne "minden másról, ami nem fér ide".
De ez is lényegtelen igazából. Hoztam már olyanokat is többször ide érdekességként, mert a teszt jellegük miatt itt éreztem ontopicnak és senkit nem zavart...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ricardo #113318 üzenetére
"Pedig ez a topik azért jött létre"
Valamikor 18 évvel ezelőtt, amikor a mostani csapat sehol nem volt még.
És akkor sem Átlag Józsefék segítésére, hanem azoknak, akiket érdekel annyira a mobilos fotózás, hogy egy tech fórumon tájékozódjanak róla. Őket meg már akár érdekelheti is a GCam és szempont lehet vásárlásnál, hogy melyik teló mennyire támogatott.Mint ahogy nekem is az volt és ahogy korábban én is innen hallottam a GCam-ról először.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz #96241664 #113308 üzenetére
"
"Minket érdekel a mobilos fotózás olyan szinten, hogy ilyenekről beszéljünk. "Pont erre való a szerkesztett topik
Ott lehetne ilyenekról diskurálni." de én nem azért vagyok itt, hogy teljesen fogalmatlan "Átlag Józsefeknek" segítsek telefont választani, ne az ő szintjükhöz kelljen már igazodnunk..."
Pedig ez a topik azért jött létre
-
Bagoly01
senior tag
válasz #96241664 #113308 üzenetére
Ennyi...
#113311 Elit3Zotya Van univerzális cfg is. Vagy nappali-éjszakai. 2 másodperc váltani.
Mondjuk én legtöbbször 20-25 képkockával használom, esetleg kicsit hosszabb záridővel, és egész jó az eredmény este. Szerintem nem kell 1000 másik. -
törölt tag
válasz Elit3Zotya #113311 üzenetére
1 beállítást használok...
Annyira tud csak megfelelni minden szituációra, mint a gyári appok, lásd az előző hozzászólásom elejét. -
addikt
válasz #96241664 #113310 üzenetére
Egy kis lib ide egy kis xml oda, és már meg is van egy adott szituációra egy beélítás, már csak 1000 másik kell.
Saját képekkel mutasd már meg milyen, ami persze nincs szerkesztve..[ Szerkesztve ]
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
törölt tag
válasz Elit3Zotya #113309 üzenetére
Gondolom tudod cáfolni.
Mely funkciók nem mennek az én telefonomon, sorold kérlek! Biztos jobban tudod.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
törölt tag
Mondjuk ezt bírom... Nem jó minden helyzetre a GCam, többféle xml kell, stb.
Miközben gyári appokkal kapcsolatban meg ilyenekről van szó folyamatosan, hogy a Samsung nem szereti az erős napfényt, a gyári Pixel a szembefényt, az alma sokszor túl meleg színeket használ, ez túlélesít, amaz túl kontrasztos és nappal jó, de este elvérzik...
(#113299) trebrona:
Ez sem egy jó kép.
Lightroom HDR raw-ja sehol nincs a GCam-hoz képest, 3 expót használ és azt is csak klasszikus HDR összedolgozással. A semmitől jobb, de nem alternatívája.(#113302) Bagoly01
Ezt én sem értem amúgy. 1,5 évig használtam ugyanazt a 8.1-es GCam-ot ugyanazokkal a beállításokkal.
Most meg váltottam újabb verzióra, S20FE-n egy eredetileg S23U-hoz készült xml + Xiaomin beállított lib... A megfelelő Camera ID-kat kellett megadni és megy minden tökéletesen ezen is.Pedig állítólag ilyen soha nincs. Marha szerencsés lehetek, hogy mindig pont azt az 1 jól működő kombót fogom ki, ami nem is létezik...
(#113303) Ricardo:
Minket érdekel a mobilos fotózás olyan szinten, hogy ilyenekről beszéljünk. Nem tudom ki hogy van vele, de én nem azért vagyok itt, hogy teljesen fogalmatlan "Átlag Józsefeknek" segítsek telefont választani, ne az ő szintjükhöz kelljen már igazodnunk...
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Ez mindenképpen "mélyvíz".
Sok telefonomon használtam a Gcam-et, de már nem erőltetem.
Igaz, most átmenetileg egy Redmi Note 9 Pro-t használok Pixel experience rommal (elegem lett a MIUI hülyeségeiből), és ebben alapból Gcam van, de én nem reszelgetem, nem keresek rá jobb configot, mint ami alapból benne van. -
natë
nagyúr
válasz Ricardo #113303 üzenetére
Azt meg pl. kevesen tudják, hogy mocskos nehéz a Pixel 7 szériára jó konfigot összedobni, mivel 8.6-tól logikai ID-kat használ a gcam, így hiába van meg a lehetősége hogy külön-külön állítsd a kamerák paramétereit, a főkamera beállításai felülbírálják a többit. Ami meg pl. főkamerára jó, az a telére nagyon nem. Persze libekkel lehet szórakozni, de piszkosul időrabló.
Jelenleg az S23 szériához könnyebb jó konfigot gyártani.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz Elit3Zotya #113296 üzenetére
Nem véletlen voltam azon a véleményen, hogy nem való ebbe a topikba a Gcam. Ugyanúgy szerkesztés /belenyúlás/mókolás (mindenki helyettesítse be a neki tetsző kifejezést), mintha szerkesztenéd az adott képet. Csak nem utólag, hanem előre szerkeszted.
Ráadásul szerintem sokkal összetettebb, és bonyolultabb egy megfelelő xml-t, vagy más config file-t létrehozni, majd belepakolni a megfelelő gcam verzió, megfelelő mappájába, mint utólag egy képszerkesztőben élesíteni, zajszűrni....stb. Az mégsem megengedett itt, mert az már a szerkesztettbe való, az előbbi meg teljesen alap lett.
Aki szeretne foglalkozzon vele, de még mindig tartom, hogy ebbe a topikba nem való, mert az ugyan jó, hogy Átlag József benéz ide és látja hogy "ezt is ki lehet hozni " abból a telefonból amit kinézett, de ő azt soha nem fogja kihozni, mert nem fogja tudni megkeresni a több(száz?) verzió közül a megfelelőt, és akkor még hol a telefonjához kiválasztott verzióhoz illő xml, és egyéb amit még szintén fel kell tenni a megfelelő módon a megfelelő helyre. Persze az sem jó minden szituációra, de kereshet olyat ami majd jó (cserében másban nem annyira), és kezdheti előről.
Ez még annak is fárasztó aki ért hozzá, és semmiféle problémát nem okoz ennek a metódusnak a kivitelezése.
Ez kicsit hosszú lett -
Bagoly01
senior tag
Mondjuk én nem értem mi ez a mókolás téma. Max finomhangolást ismerem... Szinte bármilyen készülekhez 10 másodperc alatt lehet találni, Xml-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Digitális Állampolgárság Program
- Anime filmek és sorozatok
- Linux kezdőknek
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 3 ( 2022 ) , Red Limited, 64Gb, független
- Samsug Galaxy Z Fold 3 - Phantom Silver 256gb
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max, Silver, 128Gb, 100% gyári akku, 3 hó garancia, független.+ Uag tok
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával