- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Megkapta az FCC engedélyeit a Galaxy A36
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
válasz tomboy0013 #114496 üzenetére
-
addikt
válasz Francia91 #114494 üzenetére
Ez így van és az a durva, hogy a hardvert belepakolják, de direkt szutyok képfeldolgozást párosítanak hozzá.
Pl van most nálam egy Redmi Note 11 Pro, nemsokára rakok fel vele gyári képeket, hát mit is mondhatnék.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
Francia91
veterán
válasz Elit3Zotya #114493 üzenetére
Jó, de azért ne csak a csúcskategória kiváltsága legyen már a jó képalkotás, ha egy 100 ezres Note 10 Pro-val is k*rvajó képek lőhetőek, csak a gyári szoftver van telibesz*rva, és amiatt van visszafogva az egész telefon fotós képessége. Mert mint a mellékelt példa mutatja, csak egy másik szoftverrel mekkora különbségek vannak...
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
addikt
válasz Francia91 #114491 üzenetére
Ennyi év után eljutunk oda, hogy a gyári szoftverrel is lehet részletes, jó minőségű képet lőni?
Csúcskategóriában voltak azért jó próbálkozások eddig is. PL.Mi10 Ultra, 11 ultra, mate 30 pro, Mi10/Pro/11, de az igazi áttörést a 12s ultra hozta el, a leica közreműködésével szerintem.
Én várom a sorozatod, mert a te telefonodra kivételen jól sikerült belőni a gcam-ot.
[ Szerkesztve ]
OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
Francia91
veterán
válasz Drakmusz #114481 üzenetére
Nekem a Redmi Note 10 Pro képalkotásán rengeteget dobott, főleg ha a fotó részleteit nézzük (lombozat, levelek, apró részletek), ezek tűélesek lettek. Este töltök fel egy újabb csokorral, Szarvason voltam veterántalálkozón május 1-jén, csak még nem értem rá ide topikba beválogatni a fotókat
Ennyi év után eljutunk oda, hogy a gyári szoftverrel is lehet részletes, jó minőségű képet lőni?
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
natë
nagyúr
válasz tomboy0013 #114482 üzenetére
Pixel 7-es szériánál nem tudod a kamerákat külön konfigurálni.
-
tomboy0013
veterán
Más téma:
Pixel 7 Pro-hoz az általad kreált legjobb configot és a hozzá tartozó Gcam-ot tudod nekem linkelni? Nem tudom hogy csak a főkamerára fektettél-e hangsúlyt, de a legjobb nyilván az lenne ha mindhárom kamera jól muzsikálna vele.
Nem akartam Gcam-ozni ezért vettem Pixelt, de a sokéves berögződés miatt birizgálja a fantáziámat. -
Drakmusz
addikt
Nekem nagyon sokat változott a véleményem amióta a configot használom.
Konkrétan már a régieket is rossznak látom, pedig kismillió fotót töltöttem már ide fel.
Az asszonynak most veszek egy 6a-t, az első dolgom lesz arra is feltenni.
Talán Francia91 kolléga fotóin lehet leginkább érzékelni hogy mennyire más ez a fajta megközelítés a gyári képalkotáshoz viszonyítva.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
addikt
Értem én, csak kapott raw-os összehasonlításokat is, amiket érintetlenül mentettem ki jpg-be(semmi különbség nincs a kimentett és nyers között), [link] persze mikor látta hogy óriási különbség van a szenzorok között, már úgy sem volt jó.
Még videó formába is összehasonlítva, direkt csak neki, hogy van különbség egy adott szenzor és márka között.
De mondom engedjük el a témát mert megmondta, hogy csak neki lehet igaza amit már elfogadok, csak legyen már vége.[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #114473 üzenetére
Annyiban (is) igaza van, hogy automatával nem fogsz igazolni semmit. Nézd a régi Redmiket. Egy 4X olyat produkál gcam-mel, amit egy Ultra nem lő soha. A legjobb raw-ból kidolgozott jpg-eket első generációs SE-vel csináltam. Osztom a véleményét, hogy valós minőséget nyers képfile-lal kell/ésszerű mérni.
Én mondjuk nem értek a fotózáshoz, csak a mobilok érdekelnek. -
addikt
válasz novinyul #114454 üzenetére
Én dehogy hiányoltam, csak az authentic, csak azt szereti.
[link] X6 pro brutál jól helyt áll, sőt.
Lesz esti összehasonlítása is, ott arra leszek kíváncsi, hogy az elég nagy zoom szenzorral ami a 13 ultrában van és kegyetlen fényerős optikáival, tudja e majd az óriás zoom szenzoros x6 pro val tartani a lépést.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
Ricardo
titán
Köszi.
Igen. Pécs -
Bagoly01
senior tag
[link]
Redmi 9T (Gcam)[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #96241664 #114434 üzenetére
Az igazamat akarod nekem bizonyítani..?
[link]Más.:
Úgy néz ki a Sanyi is rájött, hogy szenzorméretet kell növelnie.
Már ha igaz a reklám kép és kíváncsi vagyok, most vajon milyen innovációs megoldást tud hozzá adni a fotózáshoz.
-
törölt tag
válasz Elit3Zotya #114433 üzenetére
"Simán van olyan így is, mint egy kisebb szenzoros telefonnal lenne full méretben. pl előd."
Élességben, rajzolatban (kb amiről 13 pro és ultra viszonylatban is szó van ) mondjuk pont nincs olyan jó és ezeknek a tulajdonságoknak egyébkent sem a szenzorhoz, hanem a lencséhez lenne köze (meg hogy mekkora rádiusszal van szoftveresen élesítve).
Ez meg P40 Pro 27 vs 23mm módban. Itt is látszik, hogy simán rontott rajta a belenagyítás annyit, mint a Xiaominál.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Egyébként meglehet oldani ezt nagyon jól is, mint ahogy a mate 40 pro is tette.
Ott is 23mm-ből lett kivágva 27mm-re a kép, és szerintem a mai napig az egyik legjobb így is.
Simán van olyan így is, mint egy kisebb szenzoros telefonnal lenne full méretben. pl előd.De a 13 Pro sem panaszkodhat, nagyon rendben van.
Ha valaki megnézte a nagyítást, írhatna hogy valóban úgyvan e..#114429elfelejtette Kategóriájához képest, szerintem kifejezetten jó.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz elfelejtette #114429 üzenetére
Szerintem a telefon árához képest teljesen jó képek.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
elfelejtette
veterán
válasz Plazmacucci #114427 üzenetére
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
félisten
válasz elfelejtette #114426 üzenetére
Gyerekek ne töltsetek már fel a rios-ra, még 1920 széles sincs a kép.
-
elfelejtette
veterán
-
Galahed
senior tag
Sziasztok! Feleségemnek keresek a telekom-nál elérhető telefonok közül olyat ami a legjobb fényképezésre. (a többi szempont nem fontos, legfeljebb még annyi, hogy ne legyen böszme nagy...)
Szóval mit ajánlotok fényképek készitésére ?
1. Apple 14
2. Xiaomi 13
3. Xiaomi 13 pro (itt megéri az árkülönbség a X13-hoz képest?)
4 ?
5 ?
Azért lenne lélektani határ is az árnál, amit nem tudok jelenleg belőni... (ha olyan hiper szuper a kamera akkor adnék többet is érte)Előre is köszönöm a segitő válaszokat.
Szerk:
(lehet rossz helyre irtam a kérdésem, megyek körülnézni, hátha van "jobb" topik is erre a célra)[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Ráfutásos baleset cserbenhagyással.
Mert néha a méhek is hibáznak.
Lassított videó két összekoccanó méhecskéről.
[link]Samsung Galaxy s21
-
fradi81
veterán
válasz Elit3Zotya #114419 üzenetére
Ha rákattintok képre bezárni csak ESC-el lehet aztán a kurzor nem nyitja meg a linkeket az oldal újratöltéséig, (chrome és firefox) ez mi?
moto g72, Ninebot d28e
-
Joker88
őstag
Egy Redmi Note 11S -el készült pár kép és egy videó -vagyis valami olyasmi .. Mind az alap 12megapixeles verzió,mind a 'fullos' 108 megapixeles verzió a képeknél, a videó pedig 1080p-s..
Hobbifotózás,úgy nézzétek. Vélemény?
[GDrive mappa]In loving memory of Garrett Lockhart
-
novinyul
veterán
válasz Elit3Zotya #114413 üzenetére
Fogom tesztelni Május végén megyek Angliába, ott is lesz rá lehetőség egy jó fotózásra, de még Pesten is van sok jó fotós hely.
Xiaomi 14 - Retro telefonok
-
addikt
válasz novinyul #114412 üzenetére
Pedig sokak szerint semmi fejlődés nincs az elmúlt években, bár mondjuk ez jó pár év..
13-nál próbáld majd ki egy plusz élességgel ugyan ezekkel a beállításokkal, hogy milyen kíváncsi volnék rá..
Úgy tűnik, hogy persze a tapasztalat megint engem igazolt, Xiaomi 13 pro-nál a főszenzor ha minden igaz, akkor eleve egy nagyított állást mutat, ha 1x alap állapotban van és a picit gyengébb üveg mellett ez a másik oka annak, hogy puhább a képe a pro-nak mint a 12S/13 Ultrának. [link]
Kicsit kutakodtam, mert kíváncsi voltam miért.
0.8-as állásnál vált a főszenzorra ha minden igaz, ami elég nagy nagyítást jelent, de kipróbálni nem tudtam csak egy tesztben láttam, így ha valakinek van 13 pro-ja az meg is nézhetné, hogy így van e.[ Szerkesztve ]
-
novinyul
veterán
válasz Elit3Zotya #114410 üzenetére
Az első pár kép után a fotós barátommal arra jutottunk hogy ez így kurvára nem a valóság(Insta valóságra ok) Szóval át a Pro módba és így lettek a valósághoz a legközelebb a képek De ez volt az első kör, majd lesz ez jobb is, de az automata mód akkor is túlzásba visz mindent.
-
addikt
-
novinyul
veterán
válasz Plazmacucci #114407 üzenetére
Sajnos szarkazik
Zotya: pont hogy ezek a jók Sony alpha 7II volt a segítség a színekben, élességet is levettem ahogy a kontraszt is egy fokkal lejjebb lett húzva. Máskülönben köze nem lett volna ahhoz amit ott láttam.
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link][ Szerkesztve ]
-
addikt
-
félisten
-
novinyul
veterán
Ma Vácrátót volt a cél és a Xiaomi 13 első útja fotózni A színek automata módban túlzóak voltak, ezért csak pro módban fotóztam. Így viszont a színek a helyükre kerültek
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link][ Szerkesztve ]
-
félisten
Én kiraktam a ritualt és napi 3 óra játékkal kb 100c napi nyereségem van. Nekem ez bőven elég.
-
Doki42
őstag
válasz Elit3Zotya #114397 üzenetére
Aláírás.. i13
Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz