Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mobil flották
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Kisebb verzióban is elérhető a Redmi Pad 2
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliwire
őstag
válasz
üzenetére
Én is gyűjtöm már jóideje a fogyasztásomat, az összfogyasztásaom 7,4 l/100km-nél van, de részletezve is megvan
[oliwire spritmonitor] -
törölt tag
válasz
oliwire
üzenetére
A pontos mennyia-zannyihoz kellene legalább egy teletank-ürestank-teletank-ürestank-teletankolás ciklus, pölö egy spritmonitor appban.
valami ilyesmiDe ma is a szintjelző mutatójából levezetett katarzist látjuk, számok nélkül. Amire mást nem is lehet mondani:
Apa, kezdődik!!!
-
oliwire
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
de diablo arra gondolt szerintem, hogy így nem tudni, hogy mennyi fogyott le a 100km-es utad során a teli tankból. A mutató alapján hiányozhat a tankból 5 liter, de 9 liter is. Nem mindegy hogy 100km-en mennyit evett, ugye?
Most kellene visszatankolni, és mondjuk kijönne, hogy pontosan mennyi az annyi.
-
gabor9991
addikt
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Azt a cvh motor tudja csak.
-
gabor9991
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Ezeknek ez a bajuk.
Nálam már kettő is eljutott erre a szintre, alapjáraton nincs meg a megfelelő nyomás a rendszerben de kis gázt adva 1500-as fordulat mellett már jó lenne.
Próbáltam én is gyári olajjal a cserét de nem lett jó, vettem bontott szivattyút ami működött pár ezer km-ig de az is ugyanígy szétkopott és elgyengült a szervó, most utángyártott van a kocsiban ez meg zúg
Egy gyári felújított garanciával 35-ért szerintem nem rossz a bárdis 172 ezret nézve. -
kcsa
veterán
Párszor már leírtam szerintem, az én ajánlatom az SWF ablaktörlő. A most fent lévőt 3 éve vettem, és még mindig egészen jó, nem ugrál, nem csíkoz, nem pattog, de már érezhetően keményedik. Nyilván még három évet nem bír ki
A Bosch Ecoflexet inkább hagyjuk is... -
zoger
tag
Nekem is kezdett ugrálni a gyári lapát az mk3-as focuson. Megfordítottam benne a gumit azóta f*sza. Meglátjuk mennyit bír így.
Egyébként én is dilemmába vagyok mi lenne jobb a gyári motorcraft bagy a bosch.
Mk5-ös fiestámra vettem anno motorcraft hagyományos keretes lapátot (muszáj volt a légterelő miatt) vicc, hogy mennyit bírt ki. Húztam bele ebay-es kínai gumit 100x jobb. -
troll81
addikt
Sziasztok.
Valamelyik trafó haldoklik kell 5 db vennem.
Bosch Hella Volvo mit érdemes választani?
-
-
-
törölt tag
Megbízható a srác és épp szervó felujítással foglalkozik (mk1 Focuson) video
Na, szar poén volt, de elvileg ez a legolcsóbb verzió, ha létezik hozzá javitókit és nem akarsz új (felujított tehát tömítéscserés és megtisztított) szivattyút venni.
A másik út a szivárgásgátló adalék: [link] (csak hogy mára is legyen liqui moly ajánlás) ha tényleg csak egy kis szivárgásról van szó és menthető a szivattyú. -
troll81
addikt
Ma kaptam végre meg utángyártott de majd kiderül mit bir [kép]
-
ZolkoW
őstag
válasz
instantwater
üzenetére
én nem vetném el az újragumizást, sőt.. csak jó minőségű gumi vegyél, valaki vmelyik topikban esküdött erre. én valahol 1-2e közötti áron veszem a lapátot, és ha olyan van, félévente cserélem, szóval ez nem az én szakterületem :)
-
gabor9991
addikt
válasz
instantwater
üzenetére
-
ReFleXx
addikt
válasz
instantwater
üzenetére
most 10ezer forint miatt akarod szetfurkalni a motorhaztetot?

-
flymi
addikt
Az a baj, az idei nagy nyári hőségben kiszáradt a kert végében a pénzfa...
Tudnátok ajánlani valakit aki megbízható és foglalkozik hidraulikus szervó felújítással?
172 ezer egy gyári, nem betétdíjas Meyle 78 ezres, persze üzlete válogatja. Hátha fel lehet újítani olcsóbbért és legalább ugyanannyit bír, mintha vennék egy másikat boltból. -
Smax 2018 második felétől gyártott modellekben beépített fúvókás ablaktörlőlapát van.
Ilyen: [link]Ez nagyon dizájnos, viszont horror áron van.
Hiába keresek lapátot a 2015-től gyártott generációhoz, a 90%-a a termékeknek nem kompatibilis, mert 2018ban valaki gondolt egyet és azóta ezzel a beépített fúvókás lapáttal szerelik az autót.
Érdemes/lehetséges "lebutítani" az ablakmosót hagyományos fúvókásra, mint a 2018 előtti modelleken, hogy olcsóbb lapát is mehessén rá, és ha igen, akkor a motorháztető alól köpné-e a vizet, vagy pedig kinkellene fúrni a motorháztetőt?
Amennyiben nem lehetséges, honnan lehetne barátibb áron beszerezni ilyen tipusú lapátot?
A méterben kapható gumicsíkos felújítást kihagynám, mert egyszer régebben egy másik autón csináltam már, és elég alacsony minőségű volt a csere gumi.
Amire még gondoltam, hogy esetleg ki lehet-e termelni sérülés nélkül normális gumit hagyományos lapátból, hiszen a méretük egyezik.
Köszönöm.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
darvinya
üzenetére
Lehet távolról is kapcsolni, de ősszel még nem láttam értelmét.
(konkrétan ezeket a gombokat nem nyomkodja be, csak klímát kapcsolja be a legutóbbi állásba vagy egy előre beprogramozott üzemmódba)
Nyáron jó volt, hogy nem 50 fokos autóba ülsz be, hanem már lehűtötte 30 fokra.
-
kcsa
veterán
-
pn4hvq
senior tag
Na, most jól összezavartatok, hogy mit tegyek
.
Vagy eladom a fenébe és marad csak az MK3-as Mondeo
-
törölt tag
-
pn4hvq
senior tag
Köszönöm a fenti válaszokat mindenkinek.
Akkor a terv:
Megrendelem a Liqui Moly Engine Flush additive-t, lassan esedékes lesz az olajcsere, mellécsapok egy MANNOL 9980 Dízel befecskendező tisztítót (legalább a szállítást csak egyszer kell fizetni).
Ha lesz időm, megnézem a Forscannel a korrekciós értékeket. Elég a free liszensz vagy az extended kell hozzá? Utóbbit 1 hóra és machine id-re adja, ha jól rémlik és ezt tavaly már használtam. Lehet újra igényleni ugyanarra a laptopra (macaddress alapján adja az id-t?)?
Aztán ujjak keresztbe
."olajcserével összekötött szakszerű motoröblítés"
Erről kérhetnék bővebb információt? Gyors kereséssel nem találtam megbízható információt a fent linkelt öblítő helyes használatára. -
törölt tag
válasz
pn4hvq
üzenetére
Reggeli füstpamacsból azért még nem kell feltétlen motorfelujítást vagy egy gtk-t kijelenteni.
Én adnék egy esélyt egy olajcserével összekötött szakszerű motoröblítésnek. Ha saját kezűleg meg tudod csinálni, kevesebb pénzből megvan mint egy szervízdiagnosztika (motorbontásról nem is beszélve)
Ez itt a reklám helye
ha letapadt gyűrű a gond akkor van rá esély hogy ez mobilizálja. -
pn4hvq
senior tag
Köszönöm a választ neked is.
"Kopott/letapadt gyűrűk és/vagy kopott henger."
Feltételezem, ez motorbontással kezdődik és milyen mértékű, árú javítással folytatódhat? Igazából az érdekel (persze látatlanban keresem a választ), hogy ér-e annyit a motor felújítása(?), vagy gazdasági totálkárnak tekinthető az autó. -
válasz
pn4hvq
üzenetére
Az üzemanyag 1 helyről juthat be az olajba,az pedig égéstér.
Kopott/letapadt gyűrűk és/vagy kopott henger.Az olajat is emiatt tudja enni.
Olajat fogyaszthat még kopott szelepszár szimmering miatt is,de emiatt az üzemanyag nem juthat be az olajba,ott nem találkozik a 2 anyag. -
pn4hvq
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Milyen programot (telefonos, pc) ajánlasz megtekintésre? És melyik paramétert kéne néznem a rengetegből?

Dízelpótlás az olajba: ez felmerült bennem is, mert mintha (de nem vagyok benne biztos) enyhén több lenne a nívón a szint. De a 10e km alatt nem vagyok benne biztos, mert ha nő is, nem szembetűnő, de ismétlem magam, gyanús.
Mellesleg nem hiszem, hogy egészséges az olajban az üzemanyag, milyen problémára utalhat?
Köszönöm a válaszokat. -
pn4hvq
senior tag
2006-os, 1.6 TDCi, HHDA motorkódú Focus. Induláskor kékes füstpamacs, hidegebb időkben (már most is), ha az alapjárat 750 felett van, akkor kicsit egyenetlenül jár. Ha bemelegszik, semmi probléma, hiba nélkül megy, városon kívül a fogyasztása 4,5 számolva. Óra szerint 250k, szerintem +50k futás.
1. Porlasztóprobléma lesz?
2. Tudom tesztelni OBD olvasóval?
3. Érdemes venni valamiféle csodaadalékot, ami porlasztótisztításra (pl. az előző hozzászólás linkje alapján) van kitalálva? -
-
gabor9991
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Nálam a hatóság áras szutyokból stabilan 6.7-6.8 a számolt fogyasztása az 1.6 benzinnek jelenleg, függetlenül attól hogy éppen Lukoil, Auchan vagy OMV/Shell kúton veszem ugyanazt a MOL benzint.
Nyaralás alkalmával kapott jó drága horvát benzint akkor 7 literes volt a számolt átlag úgyhogy én szerencsére nem veszek észre semmit sem a benzin itthon csökkenő minőségéből eddig. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
swoody
üzenetére
Írj emailt neki ezzel a képpel, kérdezd meg mit mond rá: https://automuszer.eu/
-
swoody
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Ford Focus 2006 hatchback 1.4 benzin
Pár napja a műszerfalon szinte az összes pirosan jelző hibakód felvillan a képen látható módon (ha rámentek jobb a minősége). Egy kb. fél perc után eltűnnek és csak a bal oldali piros felkiáltójel marad. Utánna 1-es, 2-esbe még szinte semmi baj viszont 3-asba már alig van nyomaték, meg kicsit ugrál is. 4,5-be szintén kicsi a nyomaték.
Szerintetek mi lehet? Szervízes szerint műszeregység lehet a baj, viszont már kicserélt valamit egy 20-asba, ami nem oldotta meg a problémát, aztán nem szeretném, hogy próbálkozzanak én meg csak fizessek.

Illetve az normális, hogy városba és pályán is 10 litert eszik?

-
törölt tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Szerintem padlólemezt kell cserélni.
Fordnál még van raktáron minden Focushoz, vasárban szokták adni.
Ja, nem.
#44409 sparta2:
A hatósági áras naftát nem adalékolják mostanában. Ha nem teszed meg magadnak, akkor többet eszik az autó. Ezt tudom ajánlani, nálam bevált. (bár nemrég mocskos módon felment az ára..) -
sparta2
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Kiváncsi vagyok mi lesz az eredmény! A enyém 1.0 benzines, de már a második tankolás óta 7,6-8 literre jön ki a 100-as átlag számolva (azonos felhasználási körülmények mellett) az eddigi 6,7-7 literrel szemben. Én a ki tudja milyen szutyok, hatósági áras benzinre gondolok elsősorban.
-
bajnokpityu
félisten
az adblues dieseleknél a porlasztó állaoptát már nem mutatja a forscan?
Nem tudom mi történt, pár decivel megnőtt a fogyink kb 2 hete, így 80e környékén. Már kértem időpontot. Annyiba be volt betonozva a 120nál 6.3 és 130nál 6.6, hogy a 7.0 már feltűnő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Sorozatok
- Steam Deck
- Már nem egy, hanem két gyorsítót tartalmaz az új Google TPU generáció
- Wise (ex-TransferWise)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Parkside szerszám kibeszélő
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell Vostro 5410 14" i5-11320H 16GB 512GB 1 év garancia
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 1000GB Teljeskörű garancia
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4653
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Majd ha elérkezett az ideje fel lesz újítva. Ennyi "bibivel" együtt tudnék élni még néhány száz ezer kilométeren át.