- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LWhite
tag
válasz
Korcsii #15920 üzenetére
Na igen, azért amit kínál látványban (az eddigiek alapján) az FS2020, az alapján igenis érdemes lesz a látványra (is) törekedni, ezzel egyetértek. Ez viszont némi áldozattal jár... De pár évig biztosan elszórakoztat majd, lesz mit felfedezni ilyen részletesség mellett.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #15898 üzenetére
Akarok egy ilyen hűtőt, MOST!
(#15899) sqpp:Más: LHBP TAF most
TAFTAF LHBP 202315Z 2100/2124 VRB03KT 1200 BCFG BR SCT007 TEMPO 2100/2108 0300 -FZDZ FZFG VV001 BECMG 2105/2108 24006KT BECMG 2108/2111 3000 BR BKN004 TEMPO 2116/2124 0500 FZFG OVC002
Bármelyik bányában valószínű most jobbak a látási viszonyok.
-
wolruf
őstag
válasz
Korcsii #15874 üzenetére
Az RTX SLI még jól is hangozhatna, de... De. Az a baj vele, hogy izomból mindent cserélnem kéne hozzá, mindent egybevetve pedig valahol azért overkill, ráadásul borzalmasan drága is (új architektúra alaplappal, CPU-val, 2 méregdrága GPU). Ez az irány nem feküdne, nem szeretnék ekkorát ugrani. Alapvetően az érdekelne, megéri-e a koros, de rendkívül erős konfigomat ráncfelvarrni, vagy még nem tartunk ott új generációval.
-
-
sqpp
őstag
válasz
Korcsii #15853 üzenetére
Amit én tudok eddig:
- Van egy csoport, akit nem érdekel egyáltalán, ők várják az FS2020-at mert tudják, hogy a PMDG úgy is kiadja ismét a gépeket arra a platformra is, ha minden sikerül
- Van egy másik csoport, akik azért nem fizetnek elő, mert felháborító, hogy ismét elkérnek érte 100 dodót, hogy legyen egy kicsit megújult külsejű gép, leginkább azért, mert ők azt már korábban megvették (volt aki pár nappal vásárolta meg a régebbit)
- Van egy csoport, aki akkor is megveszi, mert a PMDG azt ígérte, hogy aki most erre beruház, az támogatja az FS2020-as verziót, így majd kapva valamennyi kupont arra a termékre.
"Upon release of the PMDG 737NGXu Base Package, we will offer, for a limited time, that purchasers of the new PMDG 737NGXu for Prepar3D will receive 100% credit on their purchase toward the purchase of PMDG 737NG3 for Microsoft Flight Simulator when that product releases sometime next year."
Más:
"Spend $99.99 on PMDG 737 NGXu Base Package? We will take $99.99 off of your purchase of PMDG 737 NG3 for Microsoft Flight Simulator upon that product’s release. Simple, clean, unambiguous.**"
Felmerül akkor hogy most mennyire számítsunk az új szimulátornál?
$250?
Én speciel tuti nem veszem már meg, akkor is, ha még nagyon messze van az FS2020... Egyszerűen ezek után, ha minden stimmel nem éri meg befektetni már ezekbe a simekbe egyáltalán. Így is már rengeteg pénzt és időt költöttem el a P3D-re és ha minden jól megy, akkor utoljára. De ez majd a Microsoft megmutatja hamarosan
Forrás:
[link] -
wolruf
őstag
válasz
Korcsii #15848 üzenetére
Volt egy Acer Mixed Reality, de miutàn háromszor cserélték és mind pixelhibás volt, money back. Most egy Oculus Rift S jött meg csütörtökön, eddig nagyon tetszik. Nem OLED, de hatalmas a változás a WMR-hez képest. Kíváncsi lettem volna egy Samsung Odyssey+-ra, de az nem jött össze.
A gép pedig 3770, 16GB DDR3, GTX1080, minden SSD-n. -
wolruf
őstag
válasz
Korcsii #15808 üzenetére
Tegnap este megerőszakoltam magam és kipróbáltam a demót... :-O Hát azta...
FSX után megdöbbentő (default reptér és gépek). Az, hogy és ahogy kezeli a Saitek paneleimet már alapból állejtős (minden sokkal folyamatosabb, a multipanelen az autopilot visszajelzés is besza-behu), ahogy fut, az megintcsak (közben én is picit lökdöstem a gépem, úgyhogy most i7-3770+16gb+GTX1080). Nagyon jó ez a progi, nagyon tetszik. Mennyire jó az alap európai rész? FSX-hez megvettem a GREX-et, úgyhogy ott legalább az utak és vizek szépek, ,,pontosabbak'', ehhez képest milyen az X-plane ide vonatkozó része? A kezelés nem annyira tetszik, de így, hogy a paneleket és a yoke+pedált használom vele, nem is annyira zavar, mert nem kell billentyűzni -
-
Hedgehog9780
tag
válasz
Korcsii #15738 üzenetére
Majdnem tele szoktam "pakolni". A lejtést kizárnám, mert minden reptéren így tolja. Van olyan, hogy cld&drk után a gázkar 33%on áll. Még szerencse, hogy a hajtómű nem megy. Ahogy fentebb írva, valszeg valami kalibrációs probléma lehet. Sokat panaszkodom erre a joystickra. Tudom, 5000 Forintért ne várjak csodát. Remélem a Saitek csomag megoldja ezeket a problémákat!
-
Hedgehog9780
tag
válasz
Korcsii #15725 üzenetére
Thx. Akkor nem csak én szenvedek vele.
Gondoltam kipróbálom az IVAO-t. Feltettem az IVAP-ot de nem látom magam az online térképen. Pedeig a "kis" rádió ablakban online-nak mutat és Flight Plant is töltöttem és elküldtem. Miért nem lát a live map engem illetve miért nem vagyok rajt? -
Hedgehog9780
tag
válasz
Korcsii #15723 üzenetére
Vpilot P3D V4.4
Azt hiszem megtaláltam. FLAi a neve.
Múltkor írtad, hogy ritkán repülsz online.
Ma kipróbáltam a VATSIM repülést és az irányítókat alig értettem. Rossz volt a hang minősége, recsegett, mintha zacskóba beszéltek volna. Ez ilyen lenne?
Muszájból kérnem kellett írásban is az utasításokat mert egy kukkot nem értettem a rossz minőség miatt. Voltak olyan irányítók akik nálam még laggoltak is. -
-
Hedgehog9780
tag
válasz
Korcsii #15669 üzenetére
Szuper. Valami ilyesmit kerestem. Már kezdem is az olvasást. A SID/STAR eljárások megvannak. Az offline repülés úgymond megyeget.
Az útvonal tervezésnél RouteFinder-t és/vagy Online Flight Planner-t szoktam használni. Most próbálgatom az Aivlasoft EFB 2-t. Erre ugye van 30 napos próba verzió. Nálam valamiért nem csatlakozik a szimulátorhoz és nem viszi át a flight plan-t. (Lehet, hogy csak online módban működik?) Amit jó lenne megtanulni és begyakorolni, hogy ha az ATC utasít irányváltoztatásra, ereszkedésre, emelkedésre, akkor azt szépen rutinosan teljesíteni. De ez gondlom gyakorlás kérdése.
Ami miatt most vakarom a fejem: Az elmúlt hétvégén volt 3 repülésem LHBP-re. ebből 2x belekentem a 737-es a 31R-be.Még nem tudom mit rontottam el. Minimumnak 600-at adtam meg. Lehet, hogy a joystick? Gembird no name
Ti használtok Yoke-ot? Ha igen akkor melyik változat? Érdemes invesztálni rá? -
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #15579 üzenetére
Ez VATSIM, ugye? Na majd nézd meg milyen lesz a PMDG GFO rendszere.
(#15588) weinmaker: Nem akarlak elszomorítani, vagy megijeszteni, de sem az X-Plane, sem a P3D nem játék, hanem játékra is használható szimuláció.
Igen, az X-Planeben repülni nehezebb, kérdezed csak meg Korcsiit milyen volt az első pár óra 747-tel.Ha részletességet és látványt akarsz ahhoz tengernyi tárhely kell, de nehogy azt hidd a P3D jobb. Látogass fel az ORBX [oldalára]. Ez a kis csomag összesen kb 33 GB csomagolva és ebben egy részletes scenery sincs. Valós [mesht]akarsz? 70+ GB.
Active Sky, Cloud Art, vagy REX, egy-két kiegészítő, néhány komplex gép, és hopp máris 3-400 GB-nál járunk. Ez sajnos ilyen. Persze ha csak ismerkedni akarsz a repüléssel, arra tök jó az alap mindenből, de ha egyszer rákpasz az ízére, akkor nincs megállás. Sok idő, pénz és energia kell ehhez a műfajhoz. Nem véletlen, hogy ebben a topikban nem tolongnak tucatszám az újoncok.
RAM-ból minél több, annál jobb.
(#15597) cintula187: Üdv újra köztünk. A tripla hetes örök szerelem, nem lesz nála jobb és szerethetőbb gép. Pont. Hangok: FMC/PMDG Setup/Options/Sound/Volume Levels
Más: Három hete megérkeztek az új monitorok és végre volt időm beállítani őket, íme az eredmény (az előtte képek pedig [ITT]. A monitorok sarkait majd össze kell ragasztnom kétoldalú ragasztóval, mert elállnak egymástól, de már így is nagyon baba. Iszonyú jó az imerzió, elmondani nem tudom mennyit számít a hajlított kijelző ilyen méretben (a teljes szélesség 183 cm).
-
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #15530 üzenetére
Sőt, mai: [Plane Mechanic Simulator]
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #15401 üzenetére
Akkor kicsit felprögetem.
Tanácsot kérnék. Lecserélem az otthoni szimem három monitorját, mert a jelenlegiek 13 évesek és némileg elrohantunk mellettünk a technika meg a dízájn meg úgy kb minden...Mivel ezeket a monitorokat semmi másra nem használom, felmerült hogy legyen ívelt, amit egyébként teljes szívemből gyűlölök, de szimes célra szerintem tök jó lehet három ívelt monitort egybe rakni, így lenne némi valós térhatás.
Első körben erre gondoltam: [link]
Két bajom van vele, picit széles a kávája és csak 27-es.
A másik kiszemelt ez lenne: [link]
Ez nagyobb és szupervékony a káva, de nem ívélt.
Ti melyik felé billenétek el???
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #15387 üzenetére
Hát így tényleg nehéz lesz.
Akkor Okt 13. vagy 14-én vasárnap legyen a tali, akkor azt hiszem mindenki ráér és mindenre van még szabad hely.
Akinek jó jelezzen lsz vissza, legalább három jelentkezőt várok. Ha nem leszünk ennyien, akkor áttesszük egy novemberi időpontra. (December biztos nem fog menni.)
-
-
dareal
tag
válasz
Korcsii #15313 üzenetére
sajnos a GT plugin nem megy resources/plugins alol, csak a scenery mappakbol. windows limit, tulkepp ms oldalan talaltam meg a valaszt. utana GT forumat atbujva olvastam, hogy ez masnal is elofordult.
xpl bug reportot mindenkepp meger, mert emiatt nem kene crashelnie (smp crasheli), ill jeleznie kene, hogy miket nem tudott mar betolteni. mondjuk laminarnal nem gondoltak ra, hogy 800 koruli plugin betoltest is kene ellenorizniuk
marginalnak mar tobben irtunk, hatha atdolgozza a GT plugintedit: nemsokara frissitem LHBP-t, javitom amiket atkuldtel, ill lesz par uj custom epulet. atkuldom hogy csekkold, oszt ha Te is jonak veled, publikussa teszem.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #15267 üzenetére
Az irodaház másik fele kellene, csak ott egy állami cég van...
(#15268) dareal:
Videót kérünk, AZONNAL!!!
Más: Az FS Labs A319 elég cool fícsört kapott. [link]
A lényeg, hogy a jég és a hó, nem csak látszódik a hajtóművön és a szárnyakon, hanem hatással is lesz a repülésre, a jégtelenítés is sokkal realisztikusabb lesz, kiválasztható a jégtelenítő folyadék típusa, és a keverék aránya is, és a választásunknak megfelelően lesz csak hatásos a jegesedés ellen. Ahol nem elérhető a GSX, ott saját menüből intézhetünk mindent.
-
ToMy_
tag
válasz
Korcsii #15179 üzenetére
A következő konfigon próbáltam:
i7 6700
8GB
Gigabyte 1060 GTX G1 6GB
Pimax 4K vr hmd (ennek mindössze stabil 60 fps kell, nemúgy mint az Oculusnak, cserébe viszont 4k kijelzője van. Position tracking sajnos nincs, de van 1000Hz-es mintavételezésű giro benne.FSX SE
Flyinside demo verzió.
Teljesen élvezhető volt minden, megvolt a térérzet meg az immerzió.
-
ToMy_
tag
válasz
Korcsii #15176 üzenetére
Szia,
igen, én próbáltam, FSX steam edition, és a Flyinside-ot próbáltam.
A demója session-onként 15 percig ingyenesen használtható. Plug-and-play telepítés, bekonfigol mindent, hibátlanul működik.
Megéri a 23-38 USD közötti árát (attól függ, melyik szimulátorhoz veszed, van FSX, P3D és XP verziója is), támogatja a különféle VR vezérlőket is.
Nekem nagyon bejött. -
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #15170 üzenetére
Hi,
Nem én jegyzem, én ott csak szakmai interjúkat készítek, meg baleseti riportokat szoktam elemezni (ha van rá időm). De mostanában erre sincs.
Más: Kicsit megtörve az itt kialakuló XP túlerőt
, jelentem, hogy megjelent egy csomó pompás kép és infó az ORBX új régiójáról, ez a [Netherlands True Earth] ez a cég első photo scneryje, de részletességben egy egészen új szintet képvisel. Az első három fotónál érdemes az egeret jobbra-balra húzogtani. (A landclass alapú régiók fejlesztése sem áll le, idén többel is kijönnek majd.)
Illetve egy még nem publikus PMDG infó, eldőlt, hogy foglalkozni fognak a Boeing új generációs gépeivel, hogy a 787-es, a 777x vagy a 737 Max lesz az első befutó, azt még nem tudom, de ha tippelnem kellene akkor 777x vagy 737, mert ahhoz már meg vannak az alapok, nem kell a nulláról indulni.
-
dareal
tag
válasz
Korcsii #15170 üzenetére
hja, kapjuk is itt-ott a kritikákat a cikk miatt, de hát nem szakújságíró, nem repüléssel foglalkozó szaklap
bár átolvastuk a cikket megjelenés előtt, módosításra nem sok lehetőségünk volt, itt-ott egy kis pontosítás. teljes technikai bemutatásra nem volt lehetőség, az az olvasókat kevésbé érdekelnéna igen, a mesh szerkesztés egy külön szakma
próbálkoztam vele én is, de hanyagoltam, nagyon sok időt venne el. majd ha a 2 mesh editorból lesz valami, akkor újra nekiesem
josm-al gyártod az ortho4xp patcheket? -
fatal`
titán
válasz
Korcsii #15161 üzenetére
Itt is az a baj, hogy felemás lesz a szimulátor, mert nem fogja minden scenery támogatni az biztos. Akkor inkább maradjon a csak nyári
Rengeteg P3D addonnal is az a baj, hogy nincsenek seasonal textúrák, ezeket én kerülöm (ott a fordított a probléma, elég illuzióromboló havas tájról berepülni egy nyári fotóalapba december közepén)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Interactive Brokers társalgó
- Diablo IV
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest