Hirdetés
- Google Pixel topik
- Két kinyithatós Oppo is érkezhet idén
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
wollnerd
aktív tag
Sziasztok! A jégtelenítés hogy van? Nem igazán értem. Bekapcsolom a Pitot Heat-ot éss a Swing heat-ot, de attól még a szélvédőn nem olvad ki a jég...
Pedig biztos van valami, mint az autók szélvédő fűtétese esetén... Cessna Caravan-nal repülök éppp Nepálban (Jelenleg Kathmandu-ban vok) és elég idegesítő a sok jég, ami megjelenik a szélvédőn, hogy alig lehet kilátni. Így nem probálhatok leszállni a Luklán...
Illetle azt se értem hogy hiába nyomom meg a H gombot (anti-icing) a magasságban nem olvad ki, de amint már leszállásnál vok, már kiolvadt az összes jég...

Na most tudom hogy az anti-icing és a de-icing közt különbség van. Cessna Caravan-ban (is) van de-icing system, de nem tudom hogy kell bekapcsolni.
Köszi a válaszokat! -
Cypresss
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ha esetleg visszakapnám a pénzt sem venném már meg ezek után.
Akkor inkább eliszom vagy elköltöm másra olyan dolgokra amik meg is érik.
Van ezen az optimalizálatlan sz@ron kívül 150 másik game amit végig kellene vinnem.
Igen amit nem visz 4K-ban legalább 60FPS-el egy 3080 az egy optimalizálatlan kaka.Ez nem egy FPS, ahol alagutakban kell szörnyekre vadászni, egy viszonylag statikus környezetben, itt a teljes bolygó van lemodellezve, (kicsivel több, mint 2 peta) ami azért némileg komplexebb feladat.
A vélményed alapján ez nyilvánvalóan nem a te játékod, azt egyébként honnan tudod, hogy optimalizálatlan, ha egy percet sem játszottál még vele?

Más: még legalább egy évig nem lesz PMDG 737 FS2020-ra: [link]
Erre vonatkozú egyértelmű utalások a komment végén...(#17294): A virágbolti utalásokat kérlek szigorúan tartsd magadban. Köszönöm!

-
Vesa
veterán
válasz
Eep 101
üzenetére
Szerintem érdemesebb digitálisan megvenni és akkor nem kell mókolni. Én is a CD-s, DVD-s korszakból jöttem (Fs5.1 még floppy-n volt meg), de ma már nem preferálom a dobozos verziót, annak ellenére, hogy mai napig itt van vagy 150db dobozos játék a polcon, egészen a 90-es évektől kezdődően. A gond az, hogy számos CD-t már nem is tudok beolvastatni pedig nem sérültek meg. Lassan optikai olvasót sem szeretnék a gépben látni. A frissítés úgyis netről történik, ha pedig másik gépre akarom telepíteni, vinnem kell magammal a dobozt, ami körülményes, tehát valójában semmi nem szól már a doboz mellett. Ráadásul sok esetben már a dobozban is csak egy kód van (bár Fs2020-nál talán pont nem, nem tudom)
-
Eep 101
csendes tag
Nekem még nincs meg az új fs2020, kivárok,pénz,erős pc,frissítések,add-on-ok stb. karácsony felé szeretném meglepni magam, a dobozos vagy lemezes (boxed ?) verzióval, de az biztos, hogy én sem szeretném minden indításkor dugdosni a CD-t! Annak idején volt az fs9-hez egy fs9.exe filocska, (leesett a teherautórol)azt kicseréltük az fs főkönyvtárában és készen volt. Most is kellene valami megoldás...
-
MzperX07
tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Én a FS-t Steam-en vettem meg, viszont régen egy hasonló, narancssárga logós, igen népszerű külföldi oldalról vásároltam a Forza Horizon 3-at. Szintén egy dobozos verzió lefotózott termékkulcsát kaptam (az imént ellenőriztem, 2017.november). Viszont nálam gond nélkül engedte beaktiválni Microsoft Store-ban. Viszont, ha most ugyanúgy az MS áruházba szerettem volna, hogy kerüljön a FS, akkor valószínűleg én is beleestem volna ebbe a csapdába (mivel már volt jó tapasztalatom dobozos Microsoft kóddal), hogy aktiválás után mégsem működik.
-
Csorbi
addikt
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Pont azzal nem lett volna a gond, ha direktben tőlük (vagy bármelyik hivatalos forrásból) veszed meg, hát tényleg nem akarod érteni?
Spórolni akartál háromezret amit már a GamePass miatt el is buktál egyből, a szürkepiacon felszívódott 18ezred meg ki tudja látod-e még. Na, jobb is ha nem veszed meg, nem kell ide a felesleges hisztiverés...
Jó lesz az másik 150 game amit végig kell vinned, sok sikert hozzájuk. Ez meg nem game, hanem szimulátor. -
fatal`
titán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
A probléma, hogy te nem a "pénzéhes fejlesztőktől" vetted a játékot, hanem egy szürke, félig legális boltban.
Egyből a storeban kell megvenni és nincs ilyen probléma.
"Az megint csak marhaság, hogy egyre több lesz ilyen, MMO-kon kívül életemben nem láttam még olyan géjmet ami önmagában tölti le saját magát"
Van egy pár példa pedig. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Hú de olcsón akartam megúszni valamit nyertem volna rajta 3000Ft-ot.
Nem kell ilyen sz@rbatyu pénzéhes játék készítő cégektől játékot venni aztán kész meg van oldva a gond.
Ha esetleg visszakapnám a pénzt sem venném már meg ezek után.
Akkor inkább eliszom vagy elköltöm másra olyan dolgokra amik meg is érik.
Van ezen az optimalizálatlan sz@ron kívül 150 másik game amit végig kellene vinnem.
Igen amit nem visz 4K-ban legalább 60FPS-el egy 3080 az egy optimalizálatlan kaka.
Most 1 hónapom van rá, hogy ezt a géjmet megunjam, mert úgy is meg fogom ismerem magamat. Főleg, hogy közeledik az új Assa meg a Cyberpunk időm sem lesz rá.
DVD-t berakni a meghajtóba 2020-ban.. aki ezt jónak látja az nem normális. (még konzolon is nevetséges miután már acc-hoz lett csatolva a game)
A gépházamba még meghajtót sem lehet építeni, na bumm.
Nem kell a szöveg, hogy szegény májkrosoftot leterhelik a letöltéssel, érdekes módon a sztórból max sebességgel jön minden.
Az megint csak marhaság, hogy egyre több lesz ilyen, MMO-kon kívül életemben nem láttam még olyan géjmet ami önmagában tölti le saját magát pedig DOS korszakban kezdtem az ipart. -
Csorbi
addikt
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
GamePass nélkül nem fog menni a digitális licenc, mert azt csak és kizárólag a GamePass tartja életben. De ki is próbálhatod, kijelentkezel mindenhonnan a MS fiókból, elvágod a géped a nettől, aztán nézd meg meddig jutsz...
Semmi nem vérzik, semmilyen sebből. A letöltés néha megáll, a letöltött anyagot fel is kell dolgozni menet közben, illetve a távoli kiszolgálók sem végtelen kapacitásúak, nem Te töltesz egyedül róluk ekkora terjedelmű cuccot. Azért kell a kliens, mert ilyen a szoftverfejlesztési modell. Szokj hozzá, egyre több ilyen lesz.
Lehet itt mérgelődni meg ilyesmi, de nem érdemes. Igazából Te voltál, aki itt megpróbált olcsón megúszni valamit, és amikor nem sikerült, elkezdjük szidni az MSFS-t, hogy így nem éri meg meg úgy nem éri meg. Tudjuk, a róka és a szőlő esete, ha nem érem el, már savanyú is...
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
fatal`
üzenetére
Még ha vissza is adnák a pénzt, hogyan tudom még egyszer megvenni a Store-ban?
Nem fogja kiírni, hogy már meg van véve a játék?
Steam-en annó volt ilyen "hibám", hogy más régióból vásároltam és nem engedte, hogy újra megvegyem magamnak a játékot EU régióban.
Csak úgy sikerült, hogy írtam a Support-nak és töröltettem a játékot az acc-omról.
Mind1 írtam az oldalán a Ticket-re választ meg PéjPal-on is indítottam egy vita rendezést lesz ami lesz ennél több vesztenivalóm már nincs.
Közben már ki is kapcsoltam a Game Pass megújulást. -
fatal`
titán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Dobozos kulcsot kaptál és ahhoz nem jár a digitális. Ha lejár a game pass újra kérni fogja a discet.
Szürke boltból óvatosan kell vásárolni. Írj a gamivon a supportnak, hogy kéred vissza a pénzed. Ha PayPallal fizettél, akkor nyomj egy disputeot és vedd meg a hivatalos helyen.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
PayPal-al fizettem, de valszeg nem lesz belőle semmi mert nem érdekel továbbra.
Tanuló pénz kész. Többször nem fogom megvenni az biztos.
Mivel a Game Pass-al megy így nem tudom nekik lefotózni azt, hogy kéri a Disk-et.De az egész több sebből vérzik:
1) Rengeteg játékom volt régen dobozos és a Steam-be beírva a kódot többet nem kellett hozzájuk berakni a DVD-t indításnál egyszerűen át lettek váltva digitális verziókká.
Ennek ellenére a f...opó májkrofos 2020-ben még mindig DVD-t kér egy indításhoz és csak elég rákeresni mindenki szidja ez miatt őket még az is akinek van hozzá Disk-je.
Szánalmas amit a mikro csinál nem hiába lett leértékelve a játék a sztórban és jogosan.
2) Megy a letöltés, de milyen sebességgel? (11GB-nál tartok)
Van, hogy egy helyben áll nem is tölt semmit csak várakozik. Ha esetleg bezárod a játékot letöltés közben akkor nem tudja folytatni a letöltést hanem kezdi elölről.
3) Az MMO-knál is szinte érthetetlen, hogy kliens kell a játék letöltéséhez, de ez ennél a rep sim játéknál miért kell? Miért kell ingame ezzel bohóckodni? Nem lehetett volna az egészet a sztórból letölteni?
Főleg úgy, hogy közben a VGA-t is valamennyire terheli így ha játszol egy másik game-el közben akkor annyi a full teljesítménynek.
Egyetlen egy dolog miatt vettem meg a játékot mert a "virágbolti" verzióhoz sajnos nem jött frissítés.
Ezek után azt mondom ez a játék nem hogy 20k-t, de még 3000Ft-ot sem ér meg amibe kerülne havonta a Game Pass.
Valszeg ha lemondom a Game Pass-t akkor sem fog többet DVD-t kérni mert a Digital Ownership telepítve marad a gépen és ennyi elég neki.
Szóval igazából nem lettem "átverve" csak kicsit megnehezítették a dolgomat.
Na még 1 hónap és kiderül, hogy megy-e a Game Pass nélkül, majd akkor jelentkezek.
Addig is jó repülést mindenkinek.
-
edward2
addikt
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Itt az lesz a szívás, hogy ezt a dobozos játékot rossz esetben eladják valakinek aki bemutatja az MSnek és ők tiltani fogják ezt a kulcsot. A számlával rendelkező bejelentő pedig kap egy újat. Ilyen visszaélések már évek óta mennek.
Én csak azt nem értem, hogy nem nyertél az egésszel semmit. Ha mondjuk ilyennel megkeresnek és azt mondják 2000 forint akkor bevállalom...
-
Csorbi
addikt
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Átverés alatt ugye azt értjük, hogy xbox verziónak hirdették, de retail dobozos kulcsot kaptál, és nincs adathordozód
. Tehát, már csak a DVD-khez kell hozzájutni, és problem solved - ha minden igaz.
Na erre kíváncsi leszek hogy fogják megoldani, remélem paypallal fizettél és simán refundolható lesz. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Ha egy kulccsal átvernek akkor azt NEM TUDOD aktiválni. Asszem ezt a témát nem is kell tovább feszegetni.
Én tudtam aktiválni el is fogadta a kulcsot és menne is minden tovább ha lenne Disk-em hozzá.
Tessék ezt vettem meg: [link]Amit kaptam kulcsot az egy dobozról lett lefényképezve és SEMMIFÉLE feltelepítési utasítás nincsen mellékelve hozzá.
Game Pass:
A játék nem lesz a tiéd csak játszhatsz vele addig amíg az előfizetés tart. (mint a Playstation Plus ugye)
Namármost csak 300Ft-ot fizettem az első hónapért és további 3000Ft/ hó lesz ahogy láttam.
Ezek a 3000Ft-ok szépen összeadódnak és bőven meg fogják haladni a játék árát fél év után.
Oké persze játszhatok csillió másik játékkal is DE NEKEM NEM KELL MÁS CSILLIÓ GAME csak ez az egy szóval nagy ívben lekakálom a Game Pass-t.Már írtam Ticket-et a key oldalon szóval várom a válaszukat.
Most látom visszaírtak egy sablon szöveget pár ostoba kérdéssel ami gyanítom nem fogja megoldani a problémát ugyan is a lényeg az aktiválás. Ha az sikeres volt már pedig az volt akkor onnantól fogva kit érdekel, hogy miért nem tudod telepíteni a játékot nem igaz? -
Csorbi
addikt
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Mivel nem válaszoltál, hogy honnan vásároltad, így egyértelműen átb@szás az egész. Ha egy fillért nem fizettél volna a "külföldi key oldalon", akkor a GamePass-al ugyanott tartanál ahol most. Esetleg még azt el tudom képzelni, hogy a vásárláshoz jött egy útmutató, amiben benne volt, hogy a telepítő lemezeket honnan tudod letölteni ISO formátumban, és úgy becsatolni a telepítéshez.
Ezen infók hiányában nem tudunk segíteni.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Csak úgy tudtam megoldani, hogy előfizettem a Microsoft Game Pass-ra vagy mire és akkor engedélyezte telepíteni a Digital Ownership cuccot.
Most elindult a 112GB letöltése, de valami kriminális a sebessége...Arra leszek kíváncsi ha lemondom az előfizetést akkor megint kérni fogja-e a Disk-et.
Lassan kezdem bánni, hogy megvettem ilyen röhejes hibát komolyan és nem csak nekem van ilyen gondom hanem rengeteg embernek.
(#17278) Csorbi:
18k volt.
Ha minden igaz akkor az a hiba, hogy amit kaptam key-t az nem Digital kulcs volt hanem dobozos verzióé és így érthető a Disk kérés.
De akkor miért nem engedi a Digital Ownership-et a Pass nélkül telepíteni?
Még 1GB sem jött le Istenem komolyan...

-
Csorbi
addikt
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Szia!
"Külföldi key oldalon" - ez mi is pontosan? Mennyi volt a vételár?
Nekem erősen átverés szagú. Hivatalosan a MS Store-ból, vagy Steam-ről lehet megvenni. Előbbiből van havidíjas előfizetés formájában az Xbox Game Pass, ahol a FS2020 mellett csillió mással is játszhatsz korlátlanul.
-
NvidiaRTX
őstag
Sziasztok.
Megvettem külföldi Key oldalon az EU régiós Flight Sim 2020-at.
Beírtam a kódot és aktiválta is a Standard Preorder [kép] [kép] verziót.
Elindítom a letöltést és letölt 1GB-ot.
Belépek a játékba és kiírja, hogy Please Insert Disk és itt vége a dalnak se előre se hátra.Kipróbáltam sok mindent amit ezzel a témával kapcsolatban találtam (tűzfal kikapcsolás, stb) de semmi sem segített.
Most itt vagyok egy 19k-s játékkal és nem tudom feltelepíteni/elindítani.Azt mondják kell hozzá a Digital Ownership [kép] dolog a Store-ból, de arra ha rámegyek csak megvenni tudom újra a játékot.
Most ez mi? Találkozott valaki ilyen hibával? Ötlet?

Közel 2 óra sz@rakodás után sem sikerült megoldani a problémát.

-
Cypresss
senior tag
válasz
Eep 101
üzenetére
Szia,
Soma egy élő legenda, nagy tisztelője vagyok.
Más: nem a közeljövőben lesz FSLabs A-320 FS2020-ra:
In a final comment, Kalamaras told the community that although FSLabs does not intend to provide MSFS users with their aircraft in the near future, they have experienced a close collaboration with Asobo and Microsoft. FSLabs’ intention is to wait for further developments to MSFS and its Software Development Kit because it does not currently support high-fidelity third party products such as those from FSLabs. The focus for the team will, for now, be strongly on Prepar3D.
Lényeg, hogy további fejelsztésekre (feltételezem, it upgradekre gondolt) valamint egy használható SDK-ra várnak, addig amíg ez nem készül el csak a P3D-re fókuszálnak.
Ha jól értem szerintük is elég bugos az FS2020, idő kell, amíg kiforrja magát.
-
Eep 101
csendes tag
Sziasztok! Látom az új FS által felbojdult a repülősök világa...:-)) Örülök neki! Na csak annyit akartam, hogy Cypress hozzászólásai alatt, az idézet engem egy régi kedves barátomra , Somára emlékeztet :-)) Ugye nem tévedek!?!?
-
Cypresss
senior tag
Részlet az FS2020 új patch [changelogjából] (Cintula boldog leszel
).The VFR map should no longer crash the title during a flight
-
repules74
csendes újonc
Még előfordulhat az, hogy ha kisgéppel nem iskolakör szerinti megközelítést csinálsz, azaz oldalról rövid fordulóval, esetleg nagyon magasról esel be, akkor sem fogod látni, hiába van telepítve PAPI.
Próbáld kb.3 fokos szögben, pályairányból közelíteni. Ha eddig is így csináltad, akkor grafika, textúra hiba lehet. -
Vesa
veterán
Van PAPI a szimulátorban, mindig is volt. A nagyobb reptereken mindenképpen. Olyan volt a megjelenéskor, hogy nem mindig működtek (látszottak, csak nem változott a színük a siklópálya ideális vonalához képest), erről a devek is tudtak, de már javították.
-
wollnerd
aktív tag
-
Gudi
tag
sziasztok!
Az FS2020 ban a reptereken nincs PAPI ami segítene abban, hogy jól érzékeljem a siklópálya tartását. Valami nincs nekem beállítva, vagy ez ilyen gyárilag? Tudtommal ez a valóságban is működik minden reptéren, úgyhogy nem is értem miért nincs ez szimulálva, mint pl az FSX-ben de a többi szimben is (P3D, stb) ...
-
djfules
tag
Sziasztok. Van olyan tag a csoportban aki programozó és ismeri már vagy foglalkozott valamelyik Flight simulator SDK-val. Ha igen és szívesen csatlakozna egy induló projekthez az MSFS2020 ba írjon rám privátban. Köszönöm.
-
lo_jo
senior tag
válasz
cintula187
üzenetére
Ha közvetlenül indítás után megnyitom, akkor nálam nem okoz problémát. Ahogy a known issues-nál le van írva.
-
repules74
csendes újonc
válasz
energomatt
üzenetére
Teljesen egyetértek a kisgépes repülés tekintetében! Kecskemétről felszállva -> Szarvas, Holt-körös megnézése után elővettem a valós VFR ICAO térképemet (2005 óta repülök) és csak azt használva könnyedén megtaláltam egy touch and go-ra (LHPW) Pusztaszer West-t , majd landoltam (LHJK) Jakabszálláson. Pedig az Alföldön nem sok domborzat van, de a falvak, folyók, vasutak, tavak mind ott voltak, nagyon rendben van ilyen téren is!
-
repules74
csendes újonc
Szintén crash! Pedig a 2/3-nál túl voltam. Előtte 10 perccel a VFR map véletlenül megnyílt, nem tudom mi aktiválta . Gondolom ez volt a ludas, ahogy Csorbi is írja, az ismert hibákban írták. Ettől függetlenül nagyon bosszantó!
Szerintem jó a KingAir erre a trip-re, 13.000 feeten legalább haladós. Én majd visszatérek a nevezetes helyekre kisebb géppel, közelben felszállva. -
Vesa
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Messze van ez még a késztől...
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
VFR térképre úgy összeomlik mint a huzat. De ez benne is van az ismert hibák listájában.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Rohadjon meg megint crashelt. És semmi nem futott mellette, se simtoolkit, se navigraph semmi.

-
sheep
addikt
Lehet jelentkezni vr closed beta-ra:
[link] -
Nekiálltam az új updateben lévő Japán túrának a King Airrel, már a leszállásra készültem, amikor szó szerint a tókió reptér felett csinált egy CTD-t az MSFS.
Külön jó, hogy nem lehet menteni a "challenge" alatt.
Egyébként meg nemtudom, hogy jó választás volt e erre a King Air. Inkább darabolták el volna a túrát és valami átlagosabb GA-t választhattak volna, mint a bush tripeknél. Arra a magasságra, meg sebességre, amire a King Air jó, nem sokat lehetett látni a látványosságokból.
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Szerintem dareal szemmel láthatóan sokkal jobb minőségű modelleket használ, bár kérdés hogy a google mennyit ront minőségben azon, amit mi átlag felhasználók látunk.
-
Cypresss
senior tag
-
lo_jo
senior tag
Kicsit túrtam a hivatalos fórumot, úgy néz ki, hogy megoldódott a problémám. Ha valaki belefutna hasonlóba, hogy minden beavatkozás nélkül a mixture 100%-ra állna, pitot heat bekapcsolna, fények véletlenszerűen ki és bekapcsolnának és a második kijelző lekapcsolna, akkor a grafikánál a két "use generic plane models" beállítást kell on-ra rakni. Próbáltam, hogy levettem minimumra a grafikát és ezeket bent hagytam, úgy sem volt jó. Sőt, akkor sem, ha kikapcsoltam midnen trafficot és a reptéri gépeket is levettem nullára. Gyanús, hogy nem a gép kevés neki, hanem valami bug.
-
Cypresss
senior tag
válasz
dareal
üzenetére
Akkor ismét feltenném a neked címzett fontos kérdést.
Van rá mód, hogy Jakabszállást lemodellezd nekünk? Van egy kb 20 fős repülős baráti társaság, akikkel minden évben az ottani repülőtéren töltünk egy hétvégét. Őket szeretném meglepni vele. Mindenről van fotó, videó, akármi, amennyiben ez kell.Más: kicsit szomorú vagyok, hogy [vége az SLI-korszaknak]. Ugyanakkor mindenhol azt olvastam, hogy a DX12 annyival jobb és modernebb, hogy egész egyszerűen semmi szükség már ilyen megoldásokra.
-
Triathlete
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Érdekes, modernben van. Lehet az ALT+TABozást nem szereti a program. Teszek még egy próbát, de nekem úgy oldott le az AP, hogy irányítani sem tudtam kézi vezérléssel.
-
Triathlete
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Értem, köszönöm!

-
energomatt
őstag
válasz
Triathlete
üzenetére
Beállítások, általános, flight model. Ez gondolom, Legacy módban van nálad. Ez volt a kérdés. Tedd át modern-be! De mindenki másnak is ezt javasolom, ha hasonló autopilot problémája van.
-
Triathlete
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Kérem!?
-
energomatt
őstag
válasz
Triathlete
üzenetére
Flight Model = Legacy ??
-
dareal
tag
Szeged is épül, szépül.

-
Csorbi
addikt
válasz
dareal
üzenetére
Wow, eszement várós
Ha már Kecskemét, esetleg Cegléd is ki lesz benne pofozva egy kicsit? (pl. Református Nagytemplom, Katolikus templom, Evangélikus templom, Városháza, Vasútállomás, TV torony) -
lo_jo
senior tag
Nekem nem oldódott meg a bajom, indításkor levettem a keveréket és 5mp múlva már rakta is vissza 100%-ra. Most megy egy újabb reinstall, hátha.
-
Triathlete
senior tag
Másnál is előfordul, hogy az autopilot hirtelen leold, és vezethetetlen lesz, semmire nem reagál? 747-essel jártam így, kb 40perc repülés után.
-
dareal
tag
Kecskemét, most irány Szeged!
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Az első sorban lévő VFR térképes hibát már meg is tudom erősíteni
-
lo_jo
senior tag
válasz
cintula187
üzenetére
Az géptől függetlenül problémának tűnt, nekem előjött C172-ben és Gran Caravanban is. Már letöltöttem, hamarosan kipróbálom a C172-vel.
-
Vesa
veterán
válasz
Korcsii
üzenetére
+1
Korábbi szimulátorokban a VFR nem volt túl volnzó élmény, bár lehetett próbálkozni pl. a Tileproxy nevű moddal, ami Google Earth-ből szedte ki a sat képeket és tette be a szimulátorba, de 3D objektumok híján csak kb. 5000 feet felett volt élvezhető.
A másik dolog, hogy egy fotelben a szimulátor előtt ücsörögve azért egészen más a "repülés", mint IRL, nem lehet összehasonlítani azzal, amit egy real pilóta érez, ezért természetszerűen más élmény lesz egy szimulátorban a VFR és mondjuk a nagygépes IFR. Utóbbi épp a foteles életérzés miatt, sokkal több feladatot, érményt jelentett korábban, mint simán repdesni egy alapvetően unalmas táj felett úgy, hogy még az elemi erőhatásokat sem érzi az ember a feneke alatt, csak bámulja a semmit. A 2020 már hoz annyit látványban, hogy érdemes lesz többet kisgépezni is.Vagyis nem szerencsés "lesajnálni" a fotelpilótákat azért, mert egészen mást tartanak élvezetesnek egy szimulátorban. Ez egy sok összetevős kérdés, nem lehet egy faék szintjére egyszerűsíteni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
cintula187
üzenetére
Igen :)
De ezek nem a mostani patch-tol lesznek rosszak, ezek valószínűleg olyan hibák, amiket meg a mostani javítás elott talaltak, de meg nem javitottak ki. -
lo_jo
senior tag
válasz
Korcsii
üzenetére
Én is valahogy így vagyok vele, FS2004-ben repültem a történelmi repülésekből párat, de tényleg egy lowpoly objektumokkal megpakolt háromszögtenger volt. FSX-ben azért már ment egy kis C172, de az idő nagy része az Airbus X-be ment bele. A 2020-ban is mentem A320 utakat az elején, de az első bush trip után gyakorlatilag a GA szerelmese lettem. Ott ráadásul teljes a VFR élmény, nincs G1000 kijelző, nincs tervezgetés, csak a szöveges info alapján tájékozódni. Nagy kedvencem lett a Grand Canyon is, de most teljesen élvezhetetlen. A random 100% mixture még “kivédhető” az automixture segítséggel, de a random kikapcsoló kijelzők és levett fényerő már sok.
-
Korcsii
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
Én is abszolút nagygépes célzattal csöppentem bele az egészbe. Mondjuk eleve olyan témájú cikk [link] keltette fel az érdeklődésem a Flight Sim világa felé.
Szerintem ebben benne van az is, hogy földi halandók egy része még sosem ült repülőgépen, a többiek közül is legtöbben csak nagy utasszállító gépekkel repültek utasként. Kisebb gépekkel már inkább csak a megfertőzöttek repülnek, akár utasként akár pilótaként. No meg nagy gép a fény, a csillogás, utaskísérők meg minden.
Az FS2020 viszont rettentő jó alapot ad a VFR felé történő elmozdulásban, mert a látvány brutális, élmény vizuálisan repülni. Régen azért ez az élmény jóval limitáltabb volt. Oké, hogy annak is nagyon örültünk, de ehhez a tájhoz képest az csak egy objektumokkal teleaggatott műhorizont volt, ahol sokkal nagyobb élmény volt maga az út megtervezése, repülés közben a matek és a műszerek babrálása, esetleg online a fónia.
-
cintula187
addikt
válasz
Csorbi
üzenetére
Áh ez csak ilyen kiáltás a sötétségbe volt részemről. Persze nem vártam csodát mert nem jött update. Sem 1 sem 100 gigás (bocsi lanszelot)
De amúgy rohadtúl nem értem, hogy a Youtuberek, hogy a rákba tudják ilyen jól kezelni. A PMDG ugyebár klasszisokkal realisztikusabb és azt már megszelídítettem. Ezt meg, inkább meg se mutatom.
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Szerintem a fórumtárs nem pont ezt akarta kifejezni...
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Ez egyébként egy érdekes dolog. A hobby szinten valóságban repülő pilóták, még azok is, akik anyagi helyzetüknél fogva szabadon választhatnak, többnyire kisebb gépeket vezetnek, feltehetően azért, mert a repülési élmény, beleértve az irányítást és a navigációt is, ezekkel nagyobb. A virtuális pilóták egy jelentős hányada meg valamiért olyan gépeket favorizál, amelyeket a való életben munka céljából vezetnek fizetésért, megélhetés céljából :-)
-
cintula187
addikt
A default 747 -nél rosszabban megírt géppel még nem találkoztam. Hihetetlen hogy a cruise on kívül másra nem képes. gondoltam ránézek milyen. felesleges volt. maradok a fbw 320-nál.

-
Cypresss
senior tag
válasz
lanszelot
üzenetére
Szia,
A #17197-es kommentedet töröltem, mivel stílusában nem kifejezetten illett a topikba... Hidd el, itt senki nem tekint rád hazugként, és nem kezelnek le. Én úgy látom, hogy amennyire csak tőlük telik segítenek a többiek, de ők sem tudnak mindent, tekintve, hogy ez egy mindössze egy hónapja piacra került program.
Idő kell, amíg mindent kitapasztal az ember. Ez nem egy lövöldözős fps, sokkal komplexebb, és ahány gép, annyi probléma. Ha pedig nem elég az a válasz, amit itt kapsz, akkor ajánlom az angol supportot.Kérlek légy türelmesebb, és nyugodtan kérdezz amennyit csak akarsz, azzal sincs gond, ha úgy érzed hülyeséget kérdezel. Nincs hülye kérdés. Egyikünk sem úgy született, hogy minden szimulátoros kérdésre tudja a választ. A lényeg, hogy légy megértőbb és türelmesebb amikor kérdezel, és nem azt a választ kapod, amire számítasz.
Ami pedig a legfontosabb, hogy ne láss senkiben ellenséget.
-
Korcsii
őstag
Ez jó, friss szimulátor:
[BER Bausimulator Remastered]
A simulation game making fun of Germans not being able to build an airport in their capital city for over 16 years now. Are you able to do better?
-
lanszelot
addikt
válasz
wollnerd
üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Igen, rendszergazdaként használom.
Legfrissebb a W10pro-m és eredeti minden.
Nem emlékszem, hogy a MSFS -nél ott volt-e vagy sem a pajzs az ikonon /az mutatja a rendszergazda futtatást/
C: meghajtó volt, mert az SSD és ott volt annyi hely.
Másik ssd-n nincs annyi helyem, hogy megfelelően fusson onnan.
Tehát az lehetett hiba, ha az számít.
Ezek szerint ha nem jött ekkora méretű frissítés, az a hiba okozta nekem is. -
wollnerd
aktív tag
válasz
lanszelot
üzenetére
Korábban itt írtam hogy vszeg nálad is még mindig fenálóó ritka eset lehet nálad: #17185
Az tény hogy nálad nem oké valami, kérdés: rendszergazda jogú fiókkal használod a Windows-t, egyáltalán fel van frissülve a rendszer legalább a 1909-re? (Start menü --> winver beírásával s elindításával le tudod ellenőrizni) Rendszergazdaként futtatod a MSFS-t? A Packages fájlok ahova letöltöd C: meghajtón vannak? Mert lehet hogy sokkal jobb ha inkább máshol legyenek, -ha van rá lehetőség- egy másik partíción, mitöbb hogy azon belül egy általad létrehozott mappába töltse le. (Én is így tettem)Azt tanácsolom, hogy amikor az időd megengedi, töröld le a programot, távolítsd el a package fájlokat és rendszergazdaként telepítsd újra, szintén rendszergazdaként elindítva töltestd le a 127 gigát egy másik meghajtót és egy saját új mappát betallózva/kiválasztva.
-
lanszelot
addikt
Semmi rosszat nem írtam. De ti azonnal hazugnak neveztetek /közvetetten/
Ti írtatok hogy amit írok olyan nincs és nem is volt.
Szerinted 110GB, tessék itt az MS store az a szám nekem ott nem 110GB.
És miért írnám, hogy 140GB-t akart frissíteni, ha nem igaz. Mi értelme volna?
Ha vissza nézed amiket megjelenéskor írtam ott is ott vsn , hogy 100GB-t telepített előre, és első indításnál ismét ugyanennyit frissített.
Majd sokáig a semmit kellett frissíteni.
Nektek teljesen máshogy működik, de nekem így.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Edge
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Macska topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- Gitáros topic
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 / i7-11850H /16gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- TERVEZŐGÉP HP FireFly 16 G9 / i7-1265u /16gb ddr5 / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- új Lenovo Legion 5 (15IRX10) - 15.1" 2560x1600 OLED 165Hz kijelző, RTX 5070, 32GB DDR5 RAM
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- IPhone 16 Pro max Pitaka Magez és gyári Apple tok
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Autós kamera eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Pedig biztos van valami, mint az autók szélvédő fűtétese esetén... Cessna Caravan-nal repülök éppp Nepálban (Jelenleg Kathmandu-ban vok) és elég idegesítő a sok jég, ami megjelenik a szélvédőn, hogy alig lehet kilátni. Így nem probálhatok leszállni a Luklán...
Illetle azt se értem hogy hiába nyomom meg a H gombot (anti-icing) a magasságban nem olvad ki, de amint már leszállásnál vok, már kiolvadt az összes jég...

Spórolni akartál háromezret amit már a GamePass miatt el is buktál egyből, a szürkepiacon felszívódott 18ezred meg ki tudja látod-e még.
Jó lesz az másik 150 game amit végig kell vinned, sok sikert hozzájuk. Ez meg nem game, hanem szimulátor.

Külön jó, hogy nem lehet menteni a "challenge" alatt.