- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
válasz
lanszelot #17201 üzenetére
Szia,
A #17197-es kommentedet töröltem, mivel stílusában nem kifejezetten illett a topikba... Hidd el, itt senki nem tekint rád hazugként, és nem kezelnek le. Én úgy látom, hogy amennyire csak tőlük telik segítenek a többiek, de ők sem tudnak mindent, tekintve, hogy ez egy mindössze egy hónapja piacra került program.
Idő kell, amíg mindent kitapasztal az ember. Ez nem egy lövöldözős fps, sokkal komplexebb, és ahány gép, annyi probléma. Ha pedig nem elég az a válasz, amit itt kapsz, akkor ajánlom az angol supportot.Kérlek légy türelmesebb, és nyugodtan kérdezz amennyit csak akarsz, azzal sincs gond, ha úgy érzed hülyeséget kérdezel. Nincs hülye kérdés. Egyikünk sem úgy született, hogy minden szimulátoros kérdésre tudja a választ. A lényeg, hogy légy megértőbb és türelmesebb amikor kérdezel, és nem azt a választ kapod, amire számítasz.
Ami pedig a legfontosabb, hogy ne láss senkiben ellenséget.
-
wollnerd
aktív tag
válasz
lanszelot #17201 üzenetére
Korábban itt írtam hogy vszeg nálad is még mindig fenálóó ritka eset lehet nálad: #17185
Az tény hogy nálad nem oké valami, kérdés: rendszergazda jogú fiókkal használod a Windows-t, egyáltalán fel van frissülve a rendszer legalább a 1909-re? (Start menü --> winver beírásával s elindításával le tudod ellenőrizni) Rendszergazdaként futtatod a MSFS-t? A Packages fájlok ahova letöltöd C: meghajtón vannak? Mert lehet hogy sokkal jobb ha inkább máshol legyenek, -ha van rá lehetőség- egy másik partíción, mitöbb hogy azon belül egy általad létrehozott mappába töltse le. (Én is így tettem)Azt tanácsolom, hogy amikor az időd megengedi, töröld le a programot, távolítsd el a package fájlokat és rendszergazdaként telepítsd újra, szintén rendszergazdaként elindítva töltestd le a 127 gigát egy másik meghajtót és egy saját új mappát betallózva/kiválasztva.
-
lo_jo
senior tag
válasz
lanszelot #17197 üzenetére
A héten töröltem és raktam fel újra, nem szedett le nekem 140 gigát. Ha pedig ilyen hangnemben osztod ki a többieket, ne várj segítséget vagy egyáltalán megértést. De hogy helyre tegyük a dolgokat:
A standard edition a storeból letölt 999MB-ot, ezzel már elindul, és utána tölt még le ~110GB-ot. A deluxe és premium deluxe verziók pedig még letöltik az extra repülőket és reptereket, ezért lehet nagyobb a méretük. Az IGN videót pedig meg sem nézted, vagy nem értesz belőle semmit, mert az a videó áprilisi és a system requirements-et olvasták fel benne. Legközelebb ne linkelj olyat, amit nem nézel meg vagy nem értesz. Én is elengedtem a neked való segítést, jó játékot.
-
-
lo_jo
senior tag
válasz
lanszelot #17180 üzenetére
Félreérted a koncepciót. Az előtöltés nem volt 1GB sem, egyértelmű volt, hogy az csak a framework, ingame pedig a tényleges kontentet töltötte le. Sajnos el kell fogadni, hogy ma ez ilyen, nem lehet megállni. Ha csak hetente egyszer van időd játszani, akkor előtte egy nappal csak azért indítsd el, hogy töltse le a frissítéseket.
Egyébként nálad valami gáz van, soha nem volt 140GB a letöltendő cucc, első telepítéskor volt 100, azóta meg a töredéke jött mellé 2x. Nekem külön ssd-n van a kontent. A framework része 999MB, ez az előtöltéskor is ennyi volt. A kontent pedig 108GB, amiben benne van a 10GB community mappa és a majdnem 4GB Paderborn.
@Csorbi
Tényleg, nekem is ugyanez volt, úgy látszott az xbox appban, hogy be vagyok jelentkezve, de a store-ban már azt írta, hogy jelentkezzek be és már tölthetem is gamepassal a dolgokat. Én a webes felületen kiléptettem az accountom mindenhonnan és egy jelszóreset után már jó is lett. De szerencsére megoldódott neked is. -
wollnerd
aktív tag
válasz
lanszelot #17180 üzenetére
Kérdés hogy hova mented a packages fájlokat... Sztem te is tudod lehet választani, hogy hova töltse. Én beállítottam egy fix helyet, egy rendszertől elkülönülő ssd-n. (És rendszergazdaként elindítva telepítettem a MSFS package-jeit.)
Bár állítólag már első 2 frissítéseiben a MS javította azt a hibát, hogy olykor 100 gigákat akar újra és újra letölteni. De vannak akiknél a még mindig fenáll a hiba... :/ -
lo_jo
senior tag
válasz
lanszelot #17065 üzenetére
Steames verziója van, de ott is lehet ilyet. Mivel már uninstall volt, de a beállításait megjegyezte, lényegtelen, hogy mit hova pakol, most nem jó és az ingame letöltésnek nem tudja megmondani, hogy hova telepítse, így még a megmaradt cuccra próbál valamit letölteni. Meg kéne keresni, hogy mi maradt fent és törölni kézzel.
-
lo_jo
senior tag
válasz
lanszelot #17054 üzenetére
Igen, rosszabb. Nekem a Hotas X van, ami gyakorlatilag ugyanez, csak a PS3/PC verziója.
A T16000M hall szenzoros, itt sima műanyag gömbcsukló van, nyekereg, óriási a deadzone, a gázkarban középállásban van egy "bukkanó", ami ugyan szétszedéssel és faragással vagy a mélyedés kitöltésével orvosolható, de a szoftveres deadzone körülötte nem kiüthető, ráadásul garanciavesztéssel is jár. A semminél épp jobb, csak tudni kell hozzá, hogy régebben ugyanez 15-17k árban ment, annyiért jó. A mai 30k környékét közel sem éri.
-
kontaku
tag
-
macy
addikt
válasz
lanszelot #16935 üzenetére
Helikopternél nagyon kell a pedál, emelkedésnél és süllyedésnél a rotor elcsavarja a helikoptert. Ott elég kényelmetlen a joyt tekergetni miközben mozgatod is előre-hátra. Egy Kamovnál nem annyira fontos, mert a két rotor kiegyenlíti ezt a csavarodást, de Huey-nál vagy Mi-8-asnál nagyon jó ha van pedál is.
-
fatal`
titán
-
Jadro
veterán
válasz
lanszelot #16929 üzenetére
A pedál funkciója ugyanaz mint a joystick kar tekerése jobbra-balra. A kar szerepe pedig ugynaz mint a csúszkájé a joystickon. Igazából a joystick is megoldja az alapfunkciókat teljesen jól, de a kiegészítőkkel sokkal teljesebb lehet az élmény. + nagyobb eséllyel nem kell a bilentyűzethez nyúlni.
-
-
ETOM
addikt
válasz
lanszelot #16880 üzenetére
Köszi a választ. Hivatalos Xbox One-s fekete. Vezetéknélküli, de én is kábelel használom. Egy éve vettem elvileg nem régi tipus.
Egykét játék miatt fent van a "vjoy" nevű emulátor ez például megjelent a billentyüzet és egér melett a játékban.
Teljesen kikapcsoltam vjoy-t, de sajnos ígysem látja az one-st.Lehet ez miatt van gondja. Bár külföldi fórumokon másoktól is találtam panaszt.
-
Vesa
veterán
válasz
lanszelot #16869 üzenetére
A joy-t is beállíthatod úgy, hogy kevéssé legyen érzékeny. Dead zone is állítható.
Ha más programhoz is akarod esetleg hasznáni (harci szim, űr szim stb.), akkor a joy jobb választás. Ha kizárólag FS-hez, akkor a yoke élethűbb élményt ad.Arra viszont figyelj, hogy ha joy mellett döntesz, akkor abból ne az ilyen Speedlink féle hulladékokat vedd meg, mert hamar lesújtó véleményed lesz a joyokról. Minimum T.16000M, az már legalább HALL szenzoros (kivéve az RZ axist).
-
lo_jo
senior tag
válasz
lanszelot #16848 üzenetére
Ez a taxi+take off+level flight? A 75% és a 110-120 soknak tűnik, 1800-as fordulatot mond és ahhoz kell trimelni, nálam ez 50% throttle és 70kts.
@darael Köszi az infót.
Még egy utolsó kérdés: Várható vidék? Nagyon bejött a GA a c172-vel az itthoni térképen. Ha egyébként olyat kérdezek, amiről van valahol már info, linket is "elfogadok"
-
lo_jo
senior tag
válasz
lanszelot #16834 üzenetére
Fogalmam sincs, én csak a sajátomat ismerem hosszú távon (TM T.Flight Hotas X), azt pedig nem ajánlom jó szívvel senkinek, csak ha tényleg nagyon szűkös a keret. Bár mostanában már akkor sem, mert én még 17k-ért vettem, most éppen 30 alatt kapható egy kicsivel. Nyekereg a stick, a szilikonspray folyamatosan itt van az asztalon mellettem, a gázkarban középen ott az indokolatlan "bump" ami mellé még deadzone is jár. Én szétszedtem, "levágtam" a dudort, kicsit csiszoltam, azóta nincs bump, csak a deadzone, meg persze az enyhe szorulás, de a szilikonspray ide is bemegy. Röviden és tömören nem rossz, de nem ennyiért.
-
Jadro
veterán
válasz
lanszelot #16831 üzenetére
Ezt a videót nézd meg pl. Megmutatja a srác hol lehet lehúzni, arrébb tenni a "fogáspontot". Pont odaraktam az időzítést ahol ezt mutatja meg.
-
lo_jo
senior tag
válasz
lanszelot #16831 üzenetére
Controls, kiválasztod a kontrollert felül, majd a bal oldalon sensitivity gomb és ott lesznek a tengelyek, megmozgatod a kontrolleren és be tudod azonosítani őket. Alattuk van sensitivity csúszka, ha túl érzékeny, akkor negatív felé kell elvinni. A deadzone pedig ugye 0-ról indul, ahogy állítod és elengeded egy adott ponton, látszik a görbén a változás. A cél az lenne, hogy elengedett állapotban a "padlón" üljön a kis bogyó, ami a drift miatt nem a sarokban lesz, hanem az egyenesen (vagy görbén) valahol feljebb.
-
lo_jo
senior tag
válasz
lanszelot #16829 üzenetére
De, driftel, csak más játék nem érzékeny rá ennyire. Nekem is így kezdte, akkor FSX-ben volt ugyanez a jelenség, közben egy rakat játékban semmi baja nem volt. Windowsban a kalibrálásnál a számokat kiíratva látszott is, azóta csak rosszabb lett, de még mindig nem érződik más játékban.
Megjelenés előtt letöltöttem a store-ból a 990 megás adagot, 0:00-kor beengedett és 1:50-re letöltötte a 91gb kontentet. Minden indításkor checking for updates, de nem talál és nem telepít semmit. Ez egy ismert bug, elvileg egy héten belül jön a patch, ami javítja, de ha a játék elindul, nincs vele gond. Van, akinek mindig le akarja tölteni újra a 91 gigát, többnyire azoknak, akiknek non-ascii karakter van a win felhasználójában, magyarul ékezetes. Ezt is javítja a patch.
A fékszárnyat írták korábban, a két bumper engedi ki és húzza be. Alapból teljesen behúzva indul, látszik is, amikor jobbra-balra kell nézni, hogy nincsenek kiengedve (2:10-nél pl), amikor lenézel a yoke-ra, akkor is még be vannak húzva (3:43), a rudder magyarázásánál is még mindig 0 fokon állnak (5:11), amikor külső nézetre váltasz, akkor viszont már ki van engedve. Így arra tippelnék, hogy amikor a triggert kellett volna nyomni, megnyomtad a bumpert, de arra nem reagált, úgyhogy megnyomtad a helyes triggert. Innentől viszont folyamatosan kint van, így nem könnyű gyorsulni, mert a fékszárny megváltoztatja a szárny profilját, több felhajtóerőt generál, de cserébe lassítja is a gépet.
Szerintem a beállításokban a sensitivity-t húzd le egy kicsit és próbáld újra, akkor lesz jó, ha nem rángatsz ekkorákat a gépen, hogy még a szélzaj is irtózatosan megnő. Szép finom, folyamatos mozgás a cél, amit tény, hogy alap érzékenységgel nem könnyű egy kontrollerrel. Ja és növelj a deadzone-on addig, amíg alap állapotban mindent elengedve a fehér pötty nincs a legalsó vízszintes vonalon.
-
lo_jo
senior tag
válasz
lanszelot #16816 üzenetére
Először is driftel a kontrollered, garanciáztasd, javítsd magadnak vagy csak simán vegyél egy újat, ezzel borzasztó lesz még akkor is, ha elfogadod, hogy nincs csak és kizárólag kontrolleres 100% megoldás minden irányításra. Tovább pedig azért nem engedett, mert teljesen kiengedett fékszárnyakkal nem fogsz annyira felgyorsulni. Amikor külső nézetben vagy, látszik, hogy végre nagynehezen átléped a 60 csomót, ez pici várakozás után triggereli is a megfelelő reakciót, előtte a full flaps miatt épp csak átlépted.
Tényleg csak nagyon zárójelben jegyzem meg, hogy ebben az első leckében 0 utasítás van a fékszárnyak használatára, te valószínűleg véletlen engedted ki teljesen. Sajnos be kéne látnod, hogy ez user error, az oktató midnent elmondott, te ezen felül csináltál valamit.
-
Vesa
veterán
válasz
lanszelot #16818 üzenetére
Végigolvastam a kezdetétől ezt a felemelő beszélgetést, éppen eért bátorkodtam felhívni a figyelmed arra, hogy ha egy maximum 15-20 funkció kezelésére alkalmas eszközzel akarsz önmagában irányítani egy olyan szimulátort, aminek alapból 300+ kiosztható funkciója van, akkor a hiba nem a szimulátorban, hanem a Te készülékedben van.
-
Vesa
veterán
válasz
lanszelot #16789 üzenetére
Az ne zavarjon, hogy kb. 300 kiosztható funkció van a programban, a kontroller pedig a szűkös gombkínálat miatt ebből maximum 15-20-at képes kezelni. Hogy akarsz így kizárólag arról irányítani? Továbbá az se zavarjon, hogy az instruktor szinte mindent elmond szóban!
-
lo_jo
senior tag
-
lo_jo
senior tag
válasz
lanszelot #16807 üzenetére
Szerintem a hiba ott van, hogy azt feltételezed, hogy CSAK kontrollerrel lehet játszani. Ez nem igaz, ahogy CSAK joystick sem elég, kell hozzá a teljes méretű billentyűzet és egér. Nem csak az autopilot miatt, hanem azért, mert ez nem Ace Combat, ahol elég az egy analóg stick, a két hátsó trigger meg 2 gomb a tolóerőre, a többi pedig a kamerára meg fegyverekre. Itt kell a bal stick az elevator+aileron irányításra, a triggerek a rudderre, kell két gomb a tolóerőre, kettő a trimelésre, nagyjából ez a minimum, de a sportgépeken kívül mást nem nagyon vezetsz így. Ezen felül gépenként változó, de alapnak vehető kettő a fékszárnyakra, egy a futóműre, egy a speedbrake-re. Ezen felül billentyűkombinációk vagy egér a rádiózásra, a fényekre, az autopilot vezérlésre, ha valóban szimulálni akarsz, akkor a repülő beindítására, tehát nagyjából mindenre. Azt pedig beláthatod, hogy a normális, teljes méretű billentyűzet tekinthető az alap hardvernek, nem pedig a kontroller méretű, amivel egy url-nél hosszabb dolgot egyébként sem akar az átlag ember begépelni.
-
m0h0senator
őstag
válasz
lanszelot #16797 üzenetére
Egyáltalán nem gondolkozunk szűk körben. Jött egy simulator program ami a legnagyobb élvezetett joy-al adja. Sokan ezért vettek 20k-ért joy-t. Aztán a következő halmaz amelyik xbox kontrollerrel játszik és tud vele játszani a harmadik meg aki nem tud és erről a program tehet
-
RubbishBin
senior tag
válasz
Én értem hogy mi a gondod. De ez így működik minden szimulátorral. A téma kell hogy érdekeljen annyira, hogy beruházz rá. Pl mielőtt kormányt vettem anno, én sem próbálhattam ki egyik szimulátort sem kormánnyal. De érdekelt a versenyzés, így tudtam hogy nem fogok csalódni. A repüléssel is így vagyok most: egyelőre csak pöckölgetem, de tudom hogy érdekel annyira, hogy költsek rá.
Egy 10.000 forintos joy kezdésnek szerintem megteszi, a gamepass meg olcsó mint a parizer. Így olcsóbban jössz ki, mintha egy teljes árú AAA játék nem jönne be. -
lo_jo
senior tag
válasz
Így nagyon más a dolog. Akkor ne joystick legyen az első beruházás, mert eléggé célhardver, ha nem jön be, adhatod el. Vegyél egy alap, sima irodai membrános, de teljes méretű billentyűzetet. Amíg nincs teljes home cockpit, addig bizonyos gépekkel mindenképp kelleni fog a billentyűzet+egér. 12 gombom van a TM T.Flight Hotas X-en (ez nem számít soknak, sőt), mégis nagyon sokat kell egérrel babrálnom, ha például autopilot-ot használok.
-
fatal`
titán
válasz
lanszelot #16789 üzenetére
Ott a Flight School VFR-hez, kiindulásnak jó. Ez egy szimulátor, ennek megfelelően utánajárást igényelnek/igényelhetnek a repüléssel kapcsolatos dolgok. Study level gépekhez (perpillanat még nincsenek, a default gépek nem ilyenek) többszáz oldalas manual van.
Billentyűzet és egér bizonyos dolgokhoz a joystick mellé is kelleni fog, pláne nagygépes repülés esetén, ugyanis nem lesz a joyon sem 150 gomb.
-
Jadro
veterán
válasz
lanszelot #16785 üzenetére
Sajnos ez tényleg élvezhetetlen bill+egér kombóva, pedig az FSX egész jól elmuzsikált vele. Kell egy 20 ezres joystick nincs mese. Azzal viszont megy flottul, élvezhetően ezt meg tudom erősíteni a saját tapasztalataim alapján.
Az már a te döntésed, hogy neked mi fér bele és mit ér meg az egész.
-
bazccka
tag
válasz
lanszelot #16785 üzenetére
Jó van akkó, hőbörögjé' itt, mint valami óvodás. Én xbox controllerel játszom, és tökéletesen megy vele. Egyébként pedig nem kellett volna hiányozni a számítástechnikai alapismeretek fakultációról, talán akkor menne, hogyan lehet telepíteni egy driver-t és beállítani egy hardware-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest