- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Netfone
- Honor 400: renderkép és európai ár is kiszivárgott a telefonról
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Küszöbön a One UI 8 béta program
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
varmi2 #49747 üzenetére
És fizikailag is belefér bármelyik helyre a 2 oldalas nyákon, mindkét oldalt fedő hűtőborda esetén is?
#49748 Raymond
Írtam 1 példát, ami nem így működik. Nem harcolok, de nem tetszik, ezért megkérdeztem, hogy van-e valami megoldás a kikapcsolására. Azt gondoltam azért van a fórum, hogy ha nem tudunk valamit, kérdezhessünk.".... 2bit MLC": Az SLC pedig 1bit.
-
Raymond
titán
válasz
Ajándékok #49746 üzenetére
Feleslegesen huzod fel magad. Amellett hogy nem ugy mukodik ahogy leirtad itt (lehet jobban utanna kene olvasni), ertelmetlenul "harcolsz" itt valami ellen ami industry standard. Az osszes igy mukodik es nincs miert perelni.
Szerk:
"A Samsung 970 Pro nem használ ssd cache-t."
Mert az nem 3bit TLC hanem 2bit MLC.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Graphics #49744 üzenetére
SLC módban 3 cellába ír ugyan annyi információt, mint TLC módban 1 cellába. Amikor a SLC cachelt írás befejeződik, minden átmásolásra kerül TLC módba. Összesen 4* annyi cellát ír meg, mint amennyire tlc módban szükség van.
"méretre/hűtésre vonatkozó...." #49736-hszemben 2 témában kérdeztem. A másodikra kaptam választ, de az elsőre nem.
-
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Graphics #49737 üzenetére
Rákerestem erre az slc cache témára és azt találtam, amit írtál: "mindegyik SSD tempója csökken"
Nem értem miért nincsenek emiatt USA-ban csoportos perek
Létezik valami program, amivel ki lehet kapcsolni ezt az SLC cache-t? Nem akarok 4* annyit írni.A méretre/hűtésre vonatkozó kérdésekre tudja valaki a választ?
-
King Unique
titán
válasz
menyhartlevi #49738 üzenetére
Ha csak 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 port van a laptopon, akkor eleve az a szűk keresztmetszet, ahol ~ 1000 MB/s a plafon. Az említett külső ház pedig szintén ilyen interfészes, vagyis a kérdésre nyilván igen a válasz, azzal kihasználható a port biztosította sávszélesség és adatátviteli sebesség, ahogyan a szintén ugyanilyen Samsung T7 külső SSD-vel is.
Ha USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s) vagy Thunderbolt 3 / 4 (40 Gb/s) port lenne a laptopon, akkor lehetne egy olyan interfészes külső házzal még jobban kihasználni az említett NVMe SSD sebességét, de mivel ez a feltétel nem teljesül, így e tekintetben nincs miről beszélni. -
zizidor
őstag
válasz
menyhartlevi #49738 üzenetére
Az USB 3.2 Gen2 sávszélessége 10 Gbit/s, vagyis 1000 MByte/s körüli teljesítményt tud.
Ugyanilyen az Axagon külső ház is, szóval gyorsabbat nem nagyon éri meg belerakni.
Esetleg akkor, ha azon jóval nagyobb a cache, de játéknál annak sincs nagy jelentősége. -
menyhartlevi
aktív tag
Sziasztok!
Külső SSD vásárlásán gondolkozok Asus Flow X13 laptophoz, arra linux telepítésre, esetleg néhány nagyobb játékot arra rakni, nem tudom pontosan mi a megvalósítható.
USB 3.2 Gen 2 Type-C port van rajta, így ezen szeretnék minél jobb sebességet elérni. Néztem gyári változatokat, mint pl. a Samsung T7, vagy gondoltam, hogy egy Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe SSD-t raknék be pl. egy AXAGON EEM2-UG2 házba.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek melyikkel járnék jobban, ha jól látom a Samsung 1000MB/s körüli teljesítményre képes, a Kingston pedig kb. kétszerese. Ezt a külöbséget ki tudnám használni ezzel a házzal, USB porttal? Vagy esetleg ajánlatnátok mást helyette?
Köszönöm! -
-
Ajándékok
aktív tag
Sziasztok
A milyen ssd-t vegyek topicból küldtek ide.
M2.pcie ssd-t vennék, de még nem volt m2 ssd-m.
Ha két oldalas ssd-hez olyan hűtőbordát veszek, aminek alsó része is van, az gond nélkül belefér bármelyik foglalatba vagy van valami speciális igénye?
Az alsó oldalon az ilyen hűtés csak egy vékony lemez. Ér ez valamit?
Kingston KC3000-et nézegettem, mert az adatai és az ára is jónak tűnik, de a ph tesztelte és számomra furcsa dolgot írtak:
"Lineáris írás alatt még ennél is alacsonyabb, 6120 MB/s-os maximumot mértünk, később a tempó pedig már csak nagyjából 800 és 2000 MB/s között mozgott, jó pont viszont, hogy csak 35%-nál kezdett visszaesni a sebesség, így az átlag 3158,2 MB/s lett."
Ez a többi típusnál is így van? Vagy van olyan, ami végig tudja a specifikációban megadott értéket? Ha 10-20%-al kevesebb, azt még elfogadom, de 7000 helyett 800 és átlagosan sincs meg az ígértnek még a fele sem, azt már nem tetszik. -
válasz
Dave567 #49734 üzenetére
Kondíciócsökkenéssel jár az SSD használata.
Ez nem HDD.
Arra készülj, bármi újat veszel kevesebb TBW-t vállalnak.
Példa: 500GB-os SSDre vállalnak mondjuk 300TBW-t.
Ez azt jelenti, ha írsz rá 3TB-ot 1%ot fog csökkenni a kondíció.
Ez a vállalt garancia. PRO-t felesleges, ha nagyon venni akarsz valamit is, akkor Kingston kC3000/Renegade Fury vagy Apacer AS2280Q4 ár/értékben a legjobb
De a fent leírtakkal találkozni fogsz
Samsung SSD-knek most nem a legjobb a marketingje.
A Milyen SSD-t vegyek topicba passzol a kérdésed, ott ha leírod mire kell , kapsz javaslatot még
-
-
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Jelenleg egy ilyen SSd-t használok Samsung 860 PRO 2.5 2TB SATA3 (MZ-76P2T0B)
gondoltam leváltom egy M2-re, konkrétan egy ilyenre, Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe (MZ-V8P2T0BW)
Megérné a cserét? -
Maelephant
senior tag
válasz
King Unique #49728 üzenetére
Köszi szépen,
a standard sorozatra gondoltam, és igen, kizárólag SSD-m van a gépben (mind "csak" SATA) és van két USB 3.1 gen 1 (A) (előlapi, headerről nyilván) és két USB 3.1 gen 2 (A+C) hátlapi (I/O shield) csatlakozóm. -
King Unique
titán
válasz
Maelephant #49727 üzenetére
Mint gyárilag készre szerelt külső SSD végül is ajánlottnak mondható, itt is többen vettek és használnak már ilyet (példák). A Samsung T7 esetében egyébként három féle sorozat van, van a standard, van az ujjlenyomat-olvasóval ellátott Touch, valamint a külső hatásoknak még ellenállóbb Shield sorozat.
Akkor lehet a külső HDD-nél gyorsabb a mentés az említett külső SSD-re, ha a PC-n van legalább USB 3.0 port, valamint a forrásmeghajtóról megfelelő adatátviteli sebességgel lehet olvasni, az is SSD. Ha nem Windows alól, hanem WinPE / WinRE live környezetben történik a mentés / visszaállítás, akkor pedig értelemszerűen akkor, ha a megfelelő PE-verzió (8 / 10 / 11) van létrehozva, aminél adott a natív USB 3.X támogatás.
-
Maelephant
senior tag
Sziasztok,
elnézést a triviális (megerősítést valószínűsítő) kérdésért.
Jelenleg a rendszerbackupjaim (Macrium Reflect 8.0 Free, de a következő jelentős akciókor meg is veszem) egy hagyományos (nem valami új) 1 TB-s WD My Passportra készítem. Gondolkoztam azon, hogy vennék egy 2 TB-s Samsung T7-et, hogy még egy helyen legyen biztonsági mentésem. Ajánlott ez a típus, illetve számíthatok gyorsabb biztonsági mentési időkre (egy full mentés nálam kb. 385 GB, ez kb. háromnegyed-egy óra tartam, később a differential mentések jellemzően 20-35 GB környékiek és olyan negyed órát - húsz percet vesznek igénybe). -
-
PROTRON
addikt
válasz
Doki16 #49723 üzenetére
Sajnos beleestél egy félreértelmezésbe ami laikusként én is anno.
A SATA és PCIe nem egymásból fejlődött ki. A SATA nem elődje az NVME, PCIe SSD-knek, két eltérő útról van szó.
És el is érkezünk oda, hogy attól még mert egy port M.2-es, nem jelenti azt hogy mind a két eltérő protokollhoz megkapta a szükséges kiegészítőket.
Sőt M.2 PCIe-ben belül képzelheted van olyan is hogy Wifi kártyához tudod használni, de SSD-hez nem. Mert megint csak, hiába ugyanúgy PCIe, nem kapta meg az NVME protkollt.Szóval esetedben anélkül hogy belenéznék a gyártó adatlapjába, teljesen elképzelhető hogy nem kapta meg az adott port a SATA-hoz szükséges további elemeket-protkollt, emiatt nem is tudod "átfejleszteni".
Szóval kell szerezned egy NVME SSD-t az adott porthoz. Most még nem érte el a boltokat az EUR növekedés, még jó áron tudsz szerezni, hajrá! -
Doki16
addikt
-
varmi2
nagyúr
1. nem lesz jelentős változás asata ssd és az nvme ssd között az oprendszer szemszögéből, de ha már van ilyen ssd-d, és elfér rajta, akkor mennyen onnan a rendszer.
2. ezt nem értem, a játékokra is ugyan az a helyzet, mint az oprendszer esetén, semmi válltozás, max pár tized másodperc előny, ami lényegtelen
3. jobb az új telepítés -
PROTRON
addikt
Szia,
Igazából a rendszer újrarakása szempontjából a kérdések hogy mikori telepítés továbbá hogy mennyire voltál "hard" user, aki mindenféléket össze-vissza telepít.
Ha régi, mondjuk 2 éves telepítésű a rendszer és még összevissza is telepítgettél mindenfélét, akkor egy nem árthat neki új telepítés, persze előtte azért jelentkezz ki mindenhonnan hogy a kijelentkezés során leellenőrizhesd a jelszavakat és felírhass mindent.Én a helyedben az Apacert venném az olcsóbb helyről 1TB méretben ehhez az általános felhasználáshoz és átraknám rá a rendszert, a sata meg mehet adattárolásra egyeknek.
A jelenlegi állás szerint nem éreznél semmit a KC3000 többlet sebességéből.Ha ezt az utat választod szerintem biztos megoldás ha először átklónozod rá a rendszert, megnézed hogy vannak-e röccenések, pár nap alatt kiderül, aztán meglátod hogy újra rakod-e. Én újraraknám klónozás után, amit csak azért tennék meg mert nem bízom mikrofosban és nem akarnám hogy újratelepítés után ne akarja aktiválni a winfost.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Pár kérdésben szeretnék megerősítést, amit előre is köszönök.
Adott egy MSI Z590 A PRO lappal szerelt gépem, amiben egy Samsung 860 EVO 2.5"-os 500GB SATA3-as ssd teljesít szolgálatot. Eljött az idő, hogy kezd szűkös lenni a hely, ezért terveznék venni vagy egy Apacer AS2280Q4, vagy egy Kingston KC3000 1TB-os M.2-es PCIe-es ssd-t játékos felhasználásra. Kérdéseim sebesség vonatkozásában az alábbiak:1. Van-e értelme a régi Samsung ssd-ről átköltöztetni a Win 10-et, vagy nem nyernék vele semmilyen sebességnövekedést, így maradhat a helyén?
2. Ha a régi helyén maradna a rendszer, és az új SSD-re telepíteném a játékokat, akkor ez jelentene-e szűk keresztmetszetet az új SSD számára tempó tekintetében?
3. Ha mégis érdemes költöztetni a rendszert, akkor az klónozással megfelelő-e, vagy adódhatnak ebből eredő anomáliák, ami szerint, érdemes inkább egy tiszta telepítést csinálni?
3. Az Apacer AS2280Q4 és a KC3000 közötti papírforma szerinti sebességkülönbség megmutatkozna-e valós felhasználás tekintetében, vagy helytállóak a youtub-os tesztek, ami szerint tulajdonképpen nincs jelentős különbség ilyen téren (max. 1-2 másodperc, vagy annyi sem)?
Előre is köszönöm a válaszokta!
-
PROTRON
addikt
Nem megbántani akarlak, de a fentiek alapján vagy nem munkához használod a gépet, vagy nem olyan típusú munkához mint én ahol számít.
Általános felhasználás esetén tényleg csak a helytakarékosság, továbbá jelenleg a piaci árazás alapján lehet jobb választás az M.2, sebesség miatt nem igazán, bár ott is van 1-2 művelet ami miatt a SATA 3 sebesség esetén már lassulást érzékelhet az aki gyorsabbhoz van hozzászokva. De ez az általános felhasználásra, vagy pl office-word, gmail jellegű irodai munkák esetén él.
Én más fajta munkához használom, ott van különbség egy középkategóriás M.2 és egy felső kategóriás között.
Az esetemet a kollega is ismeri még 2 évvel korábbról.
Az hogy neked a szekvenciális olvasás írás ennyire fontos, meg is mutatja hogy nem azonos a használatunk, mert az az egyik legkevésbé fontos paraméter általánosságban.A jelenlegi rendszerem a gen 3.-as SSD-k közül felsőbb, de nem top-os berendezésen van. Amihez képest a 980-as gyengébb, így ha az Apacer is csak ugyanannyit tud még Dram chache-el is, akkor inkább 980-ast veszek és megy bele a háziserverbe.
Azért nem Sata-t (mielőtt még visszakérdeznél), mert jelenleg M.2-esek olcsóbbak.
Továbbá ha úgy alakul hogy valamiért megdöglik a munkaállomásban a rendszer SSD, nem mind1 hogy mit tudok gyorsan helyettesítésképp berakni, ezért is elegendő egy 980-as oda.
Ha meg az Apacer gyorsabb, akkor arra kerülne át a rendszer, a jelenlegi meg overkill ugyan, de megy a serverbe.Előre is bocs a hosszú posztért.
#49714 Graphics
A belinkelt adatlapok jók, hasznosak, ezeket mondjuk én is megtaláltam, de nem teljeskörű reviewk egy felhasználói rendszer alól. Csak az elméleti adatokat írják.
A szekvenciális és IOPs adatokon túl kell látni.
Pl:
NAND:
Speed(nagyobb érték a jobb):
980-as: 1200 MegaTransfer / sec
970evo plus: 800 - 1200 MegaTransfer / sec
Ezekhez képest
Apacer AS2280Q4-1: 533 - 800 MegaTransfer / sec
Word Lines(nagyobb érték a jobb?? ezt már nem tudom):
980-as: 136 per NAND String, 94,1% vertical efficiency
970evo plus: 136 per NAND String, 94,1% vertical efficiency
Ezekhez képest
Apacer AS2280Q4-1: 109 per NAND String, 88,1% vertical efficiency
Read time( tR) (kisebb érték a jobb):
980-as: 45 mikroszek.
970evo plus: 45 mikroszek.
Ezekhez képest
Apacer AS2280Q4-1: 58 mikroszek.
Read time( tPROG) (kisebb érték a jobb):
980-as: 390 mikroszek.
970evo plus: 400 mikroszek.
Ezekhez képest
Apacer AS2280Q4-1: 975 mikroszek.
Die Read Speed (nagyobb érték a jobb):
980-as: 711 MB/s
970evo plus: 711 MB/s
Ezekhez képest
Apacer AS2280Q4-1: 551 MB/s
Die Write Speed (nagyobb érték a jobb):
980-as: 82 MB/s
970evo plus: 84 MB/s
Ezekhez képest
Apacer AS2280Q4-1: 56 MB/sCsak az a bajom hogy mivel nem vagyok szakmabeli és se Te se a topicgazdához képest tized annyi anyagot nem olvastam át, így ezekkel a számokkal nem megyek semmire.
Mert a lényeg a részletekben rejlik, a fentiek alapján a 980-asnak erősebbnek kéne lennie a 970 EVO plusnál, de ez nem igaz a napi használat során.
Mert az egyéb paraméterek is számítanak.
Ugyanígy nem ismerem a programozók munkásságát, nem tudom hogy az Apacernél mit villantanak.
Hiába szerepel a marketing papíron nagyobb adatok az Apacernél(gen 4, 5000/4400, 750k/750k IOPS), a fenti táblázatból én csak arra jutok, hogy mindenütt gyengébben kéne teljesítenie még a 980-asnál is, aztán ehhez képest kellenének a reviewk hogy megtudjam a programozóik villantanak valamit, vagy marad a matek. Pl ezen adatok alapján nem tudom hogy a Dram cache hol tud segíteni, hol nem tud.Ezért fordultam a forumhoz segítségért azokhoz, akik benne vannak az adott terület rejtelmeiben, pl Te vagy a topicgazda.
Én is tisztában vagyok vele hogy a fél másodpercig tartó folyamaton nem tudok egész másodperceket nyerni SSD-től függetlenül. Erre nem kell felhívni a figyelmemet.
Az egyéb szakterületi infok alapján érdekelnek az egységek közötti különbségek.
Tehát pl ha lenne valahol mind a 3 típusból 1TB méretben azonos verziószámú Atto teszt, azzal már tudok valamit kezdeni.
A CDM-es szekvenciális adatokkal nem igazán.Te is fentebb érzékelted hogy valami nem stimmel a rendszereddel, beestek az írási sebességek, ami alapján gondolom röccenéseket tapasztaltál miközben a HDS szerint nem volt gond.
Ott rájöttél hogy rendszer-programok telepítési probléma van. Tehát valahol azért számítanak az írási sebességek is, különben akármilyen program telepítési probléma nem okozhatna az egész rendszert érintő jelenséget. -
Dönc
tag
válasz
Graphics #49714 üzenetére
Habár nem rendelkezek akkora rálátással az SSD témára, de maximálisan igazad van.
Tavaly óta van M.2-es SSD a gépemben előtte sokáig sata variánsok cserélődtek.
SATA -> M.2 váltás napi használatban sehol sem érződik. Így M.2.-M.2 között nem igazán tudom elképzelni, hogy ez extrém eseteken kívül valahol is jelentős különbséget eredményezne.
Gyerek gépében futnak a nálam használt korábbi sata SSD-k: egy OEM Dell LiteOn (vélhetően Plextor cucc lett volna, ha nem OEM lenne) 120-as ki tudja milyen kondícióval, mert OEM, így ebből semmi sem látszik. Ezen van a W11. Illetve még egy 240-es Kingston UV500. Ha jól rémlik egyébként, akkor az OEM cucc volt a gyorsabb szekvenciális műveleteknél annak ellenére is, hogy fele akkora.
A rendszer mind a két gépen ugyan annyira reszponzív, boot idők se térnek el számottevően. Játékok alatt se tűnik fel semmi.
Ami egyértelműen kirajzolódik, hogy a HDD max adattárolásra jó már. -
PROTRON
addikt
válasz
isti732712 #49715 üzenetére
Akkor drukkolok neked hátha még is kopogtat a postás, egyeseknek tényleg megérkezik a rendelésük az ilyen cégeken keresztül is.
Szerencsére ez nem nagy összeg, még az is lehet hogy jól jössz ki.
Majd írd meg. -
PROTRON
addikt
válasz
Graphics #49710 üzenetére
Pontosan ez az, hogy nincsenek fent tesztek arról az apacer típus 1 TB méretben, vagy csak én nem találok. Légyszíves linkeld be a teszteket, mert nem találom.
Értem hogy csak az 500-as méret esetén van meg a gépeden az Atto teszt eredmények, amiket más gyártók 500-asaival is össze lehet hasonlítani. Ennek a felső harmada az ami nekem érdekes.Nálad ott vannak x évre visszamenőleg a tapasztalatok a különböző gyártók termékeivel kapcsolatban, ezekre a tapasztalatokra vagyok kíváncsi, mert ezek nélkül nem tudok dönteni, mert nekem nincs meg a tapasztalatom, nem olvastam annyit a témában, nem néztem meg annyi tesztet mint Ti.
Arra vagyok kíváncsi hogy az egyes pldányok 500-as és 1000-es egységei között Te személyesen mekkora sebesség különbséget tapasztaltál a méréseid alkalmával, vagy olvastál különböző tesztekben.
Mégegyszer: nálad ott vannak az adatok, nálam nincsenek. Ezek nem ugyanazok a körök.Az autocad-et egy példának írtam mint olyan program aminél számít az SSD tényleges ereje, de a szekvenciális sebességből nem tudok dönteni, mert NEM az számít. Nem is kértelek hogy az autocad-re következtess.
-
válasz
Pyttawrx #49711 üzenetére
Pedig létező cucc volt, oem gyártó terméke. ( Galt )
Volt talán nálam mert olcsó volt, de csak branding.
Illetve más partner is, de nem tudom kaphatóak-e még AMD SSD-k.
Prohardver -
-
válasz
PROTRON #49709 üzenetére
Nincs tapasztalatom az Autocad kapcsán.a döntést rád fogom bízni, nem döntök más helyett.
Van mindrol sebesség teszt, valaszd amelyiket ez alapján akarod, szerintem semmi gyakorlati különbseg nem lesz.
Csak mert ugyanazokat a köröket futjuk. Nem tudom melyik a leggyorsabb Neked.
-
PROTRON
addikt
válasz
Graphics #49708 üzenetére
Oké, én a program kezelés terén leggyorsabbat akarom használni akkor is ha nem látom a különbséget, ezt eldöntöttem.
Nem a szekvenciális másolási sebesség érdekel.
Tehát akkor a kérdés:
1 TB méret melyik a leggyorsabb?
1.-es Samsung 980 sima;
2.-es Samsung 970 Evo plus;
3.-as Apacer AS2280Q4-1;Kifejezetten 1 TB méret esetén?
Autocad alatt számít. -
-
PROTRON
addikt
válasz
Graphics #49705 üzenetére
Tartok tőle rosszul fogalmaztam, így egyszerűsítem az írást.
A téma:
nálad az apacer as2280Q4 típusú, de csak 500-as egység gyengébb sebességet produkált mint másoknál a samsung 980 típusú, de 1TB SSD, de csak 12%-al volt gyorsabb teszteken a 980-as 1TB.
Kérdés hogy ha az apacer 2280Q4-ből 1 TB-set vesz az ember, akkor jogosan feltételezi hogy az már gyorsabb lesz a 980-asnál?
Meg remélhetőleg a 970 Evo plusnál is?Persze hogy nekem kell tudni hogy a gyorsabbat akarom-e használni. Igen.
A kérdés a maximális sebességre vonatkozik, mert 500 és 1TB egységek között különbség van. -
PROTRON
addikt
válasz
isti732712 #49700 üzenetére
Szia,
Tudom melyik weblapról származik a képernyő mentésed, remélem hogy még időben elér a hsz-em.
Több független forrásból is az az info az adott webshoppal hogy nem bolt, hanem amit megrendelsz azt megpróbálják megrendelni frissen az Aliexpress-ről, ami vagy sikerül vagy nem.
Tehát amikor nem sikerül, akkor hitegetnek, 6 hónapig ülnek a pénzeden, visszajelzést egy idő után nem kapsz.
Csak akkor adják vissza a pénzed, ha a törvényi szövegeket pontosan bemásolva megfenyegeted őket, egyébként angliában bejegyzett cég, tehát ha még is pereskednél esélyed sincs.
500 huf-al szerintem nem is fogsz utána foglalkozni, de az is 1 sör...
Javaslom inkább innen vásárolj, oké 500 huf helyett inkább 4200, de biztosan megérkezik.
[link], ápr 2-18 közöttre ígérik, korábban rendeltem tőlük másik adaptert, rendben megjött.Vagy itt ez a hazai bolt, akiknél 5k felett van ugyan és kiáll oldalirányba, de biztos boltnak tűnik. [link]
Remélem még időben olvasod.
-
-
válasz
max 1 GB/s
-
válasz
985 MB/s elvileg.
Tehát nem túl acélos, de azert használható .
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Hikvision 512GB nvme ssd
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest