- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
Aktív témák
-
zetecR
addikt
-
mpierre
veterán
Még tavaly kikapcsoltam azokat a dolgokat, amiket kellett, illik (index, defrag) meg mindent sűrűbben íródó mappát átraktam a hdd-re (temp, users, doksi, képek, firefox cache...) Tehát, a win 7-en kívül nem nagyon írogathatna az ssd-re senki. Csak soknak találtam az 1 óra alatt 400 mega írást.
Amúgy is kéne frissítenem a fw-t. Kint van már régóta az 1.6-os. -
alvaro
senior tag
Nemtom, ez egy Mushkin Callisto Deluxe 60GB, eleinte picit 100k fölött volt a lineáris írása random adattal, de mióta föltettem az új firmwaret (puszta kíváncsiságból), leesett ilyen 62-66-ra
De tulajdonképpen teszek rá, hogy mondjuk 10 megával szűkebb keresztmetszet-e, mint a vinyó arra a rövid időre
rendszerként meg összevissza használva nem érzékelek az égadta viálgon semmi változást. A tartóssága meg majd elválik, arról se nyilatkozik túl pontosan, mennyi adat került rá. Sőt, már azt hittem, egyáltalán nem működik a számlálója, mert folyton 256/128 gigát írt összes olvasás/írásra, de a múlt héten az olvasás följebb lépett 320-ra
A firmware csere előtt egyébként 91%-ot írt hátralévő élettartamnak, azóta 100-at
...összességében lehet, hogy a régi jobb volt
-
alvaro
senior tag
Azért ez a "hússzor tartósabb" minden bizonnyal kicsit erős... illetve attól függ, mihez hasonlítjuk...
Annyi igaz lehet belőle, hogy tényleg kevesebbet ír, és ennyivel tartósabb: pontosan annyival, amennyivel a write amplification kevesebb, mint a konkurrenciánál. Ez a jól tömöríthető dolgokkal képes messze 1 alatti értéket fölvenni, szemben a többivel (Intel 1.1-et mond tipikusnak az ő SSD-in, SandForce 0.5-öt). A nagy, tömöríthetetlen dolgok rámásolása meg nálam egyáltalán nem ritkaság, pl. tesztelgetek vele enkódereket, vagy filmnézés előtt rámásolom azt, hogy közben le tudjon állni a vinyó (franc ebbe az ecogreen cuccba, azt hittem, csöndes is lesz a lassabb pörgéstől, de csak nyüszít itt nekem...) -
cszn
őstag
Ebben akkor ki is egyezhetünk.
Nem mintha vitáztunk volna.
Köv. generációnál vagy az utána következőnél már senki nem fog ezekkel foglalkozni, csak azzal, hogy mekkora aaaaz.... SSD-jeEsetleg egyéb plusz szolgáltatások még jöhetnek.
(#13066) Bodor Marketing. 20X de mihez képest?
-
Bodor
veterán
Azért a Sandforce-os ssd-k tömörítési eljárásának megvan a maga haszna is a többivel szemben, legalábbis a gyártó szerint. Az más kérdés, hogy lehet ezt az élettartamtöbbletet nem fogjuk kihasználni. . . .
Ennek a technológiának az egyik alappillére a már említett DuraWrite eljárás, ami rendkívül optimális blokk kihasználás mellett végzi az írással kapcsolatos teendőket, így a NAND Flash chipeket kímélve a rendszer húszszor strapabíróbb, mint a piacon jelenlévő hagyományos SSD vezérlőkkel felszerelt adattárolók - állítja a gyártó. -
helkis
veterán
nálam sem hozta a várt formát.. gyakorlatilag semmi előnyét nem tapasztaltam..
lehet hogy P67-nél van valami javuláslehet egy intim kérésem? szeretnék egy képet kapni a meztelen SSD-dről
egyik ügyfelemnek a vertex2-ese túláramot kapott, és elfüstölt róla egy 2x5lábú FET (valszeg) hogy pontosan mi volt nem látszik, meg kéne tudni..
mailcímemre tudsz képet küldeni, persze mások segítsége is jöhet.. -
€uro
őstag
Szia!
Elméletben ismerem az ilyen és ehhez hasonló programokat. Viszont még soha sem csináltam ilyet. Kérlek írd le nekem címszavakban a művelet menetét.
Valami ilyesmire gondolok. De ez tényleg csak fikció lesz. Találgatok, elképzelem, hogy hogy működhet az a Norton Ghost 15:
1.) SATA portra csatlakozom az SSD-vel.
2.) Indítom a Windows-t, hogy telepítse a driver-t hozzá.
3.) Két HDD van a gépemben: C és E. Ezért az SSD-t D meghajtónak fogja felismerni. Itt jegyzem meg, hogy szeretném, ha végül az alábbi betűket kapnák a meghajtóim:
- C: SSD
- E: HDD-2 (jelenleg is ez az E HDD)
- F: HDD-1 (a jelenlegi C)
4.) Feltételezem, hogy a Norton Ghost 15 egy boot-olható DVD-s program, amivel újra kell indítani a PC-t, illetve boot-olni kell róla.
5.) Feltételezem, hogy most jön az, amit említettél, vagyis: Az SSD-n beállítok egy master boot record-ot.
6.) SSD-n aktív partíciót hozok létre.
7.) Meg létrehozok még egy 100MB-os partíciót is?
8.) Most már elvesztettem a fonalat, hogy hány partícióm is van, meg hogy mi aktív, meg mi boot rekordos és mi nem......úgyhogy nem is folytatom.
Lehet, hogy ha már itt lenne előttem a program, akkor egyértelmű lenne minden. De jobb szeretnék biztosra menni. Ezért kérlek segíts nekem!
Ha nem lesz energiád ilyen részletesen leírni - semmi gond. Így is elindítottál egy úton. Max majd a neten keresek útmutatót.
Köszönöm!
-
Core2duo6600
veterán
-
wutuka
aktív tag
Annyira nincs tapasztalat az SSD-k élettartamára vonatkozóan, hogy szerintem még a gyártók sem látnak ebben tisztán! Még a TRIM vonatkozásában sincs egyetértés.
arra azért kíváncsi lennék,hogy vajon az élettartam becslés milyen valós,hangsúlyozom valós értékeken alapszik...Erről a szoftver íróit kéne megkérdezni -
Schanyee
senior tag
Engem a tálca + startmenü egyáltalán nem zavar. Van 1-2 program, ami jobban fut xp-n mint win 7-en (valamiért sokkal gyorsabb és most nincs pénzem csak emiatt mondjuk plusz 2gb ramra), a másik ami igazából a leginkább zavar, hogy a fájlkezelőjében valahogy mindent máshogy csinál mint az xp-ben és sose azt az eredményt kapom amit szeretnék, csak plusz 25 kattintással.
Meg kíváncsi lettem volna, az a rendszer mennyivel gyorsabb ssd-vel, mert így most nincs semmi összehasonlítási alapom. Sőt gyakorlatilag 2 programot leszámítva ami most 1 perc helyett egyértelműen elindul 5-10 másodperc alatt semmi különbséget nem veszek észre a mindennap használt programok esetében. A tesztekben vagy túl lett istenítve az ssd téma, vagy valamit én állítottam be rosszul. (kingston 64gb 425-ös, ahci módban telepítve és az ssd-s teszt alapján végignéztem a beállításokat) Windows élményindexe a merevlemeznek 6.8 , a másik gépemen ami egy laptop 1.2ghz-es procival, gyárilag win 7-tel, ami már 1 éve fent van a gépen, igazából nem érezhetően lassabb. Persze ha elindítom az operát 2 másodperccel lassabban indul, de összességében a futási teljesítménye nem annyival lassabb mint a tesztekben írtátok. Ott 4gb ram van és a legmagasabb windows élményindexet az 500gb-os merevlemezre kapta (5.8, a többi érték mind 5 alatt van). Asztaliba meg 2gb ram és egy 2.5ghz-es 4 magos proci.
Egy ötletem még van, a jóhoz könnyű hozzászokni.
Lehet majd hétvégén ha a laptopot kell használjam már sokkal rosszabbnak fogom érezni, vagy ha visszatérnék a régi winyóra, xp-re, akkor azt is.
Mégegy kérdés, bár szerintem elbírja, de megkérdezem hátha nem, szóval igazából 1 db csavarral lett felfogatva a gépházba az ssd. Mivel túl keskeny bárhová, és a csavarfuratok is közelebb vannak egymáshoz mint a szabványos winyón, sehogy se tudtam legalább 2 csavarral felfogatni. Kicsit még támasztja egy kiálló fül is. A csavar furat körül remélem nincs semmi belül. Bár ritkán lesz hordozva az asztali, de évente 2-3-4 szer elő szokott fordulni egy-egy hosszabb utazás
-
AirBooms
addikt
Köszi, megpróbáltam úgy, ahogy te. De nekem nincsenek is benne olyan fájlok, mint neked. S bárhogy is rakom fel, csak akkor indul el vele a gép, ha alapon van minden. Lehet, nem véletlen, hogy az Intel hivatalos oldalán csak a 9.6.0.1014-es driver van fent. Nem tudom, nem értek hozzá.
-
wutuka
aktív tag
Üdv!
Én azt hiszem,hogy ez a progi fabatkát sem ér!
Nálam hol mutatja a halál várható idejét,hol nem.hol jelzi a napi írást,hol csak összegzi.Szóval nincs minden itt rendben,vagy hogy csak nekem magas ez a szoftver.Nem kell semmi jelentőséget sem neki tulajdonítani.
azért gyártották azt az SSD-t,hogy használjuk,nem hogy azon agyaljunk,mikor döglik meg.Ezt már többen is írták,és teljesen igazuk is van! -
-
deepwell
aktív tag
Ahogy elnézem az értékeidet, valószínű, hogy nincs bekapcsolva a gyorsítótár a raid tömbödön !
itt tudod bekapcsolni. -
-
bluobluo
aktív tag
Többnyire netezek, filmletöltés, PDF olvasás, elég sok rar tömörítés, letöltés feltöltés stb ilyenek...régen játszottam (Medal of, Far cry stb) már annyira nem
Némelyik film amiket leszedek meghaladja az 1GB-ot, de nem több 2-3 GB-nál!
Böngészőt felváltva használok, operát és firefoxot
Nállam ami a lényeg a gyors tömörítés, meg úgy álltalában a progik működésének felpörgetése, gyorsabbá tétele -
Cyberpunk
félisten
Igazság szerint hajlok az Intel felé. Még is csak 80GB +10k ért. Viszont elférnék a 60GB-oson is most is egy 45GB-os rendszerpartícióm van 12GB szabad hellyel. s több mint 1 éves belakolt teleszemetelt OS-el
Corsair Force F60 ez is esélyes gondolom ez is sandforce-os. Olvastam ezt a tömörítgetést most ha én nem másolgatok rá már agyon tömörítgetett fájlokat akkor hátrányom sem nagyon lesz nem? -
Cyberpunk
félisten
Hát igen. Elsősorban rendszernek kéne a tesztben eléggé lehúzták a sandforce-ot
Végül is ezek között vacillálok OCZ Vertex2, és az imént linkelt Patriot is esélyes. Vagy Intel X25M. Van egy sejtésem hogy az Intellel jobban járnék erősítsetek meg vagy cáfoljatok
A tár hej annyira nem lényeg egy 60GB-on is elférnék persze nem annyira sokkal többért 80GB az X25M-nél -
AirBooms
addikt
"A teszteredményeken nincs is vita, csak az értékelésünk nézőpontja más"
Pont ezt várjuk egy jó teszttől. A teszteredmények legyenek mindenki számára hitelesek, megkérdőjelezhetetlenek, továbbá szerteágazóak, ugyanakkor mindenki értékelje az eredményeket a saját szemszögéből, igényeinek, pénztárcájának, stb. megfelelően.
Ezt nem a vita további folytatásaként írom... Ez az én véleményem, s szerintem a legtöbbünké. -
wutuka
aktív tag
Láttam a hozzászólásodat,mert végigolvastam a topikot. Nem is neked szólt,hogy nem ismerted el a cikket,meg annak íróját, hanem én csak általánosságban értettem.
nyilvánvaló tény,hogy mindenki nem fog a tartalommal egyetérteni,olyasmi,hogy mindenki egyetért valamivel nem létezik,legfeljebb Észak-Koreában,ott is csak papíron...Azt szerettem volna kiemelni,hogy nem valami ellen szellemében íródott a dolgozat,hanem éppen ellenkezőleg!
-
fLeSs
nagyúr
1. a cikkben Intel SSD-ről másoltam a teszt SSD-kre és a sandforce volt a második leglassabb. Tudom, elég ritka, hogy vki SSD-ről SSD-re másoljon, de ha meg akarjuk tudni, hogy melyik SSD mire képes akkor a szűk keresztmetszetet el kell tűntetni
2. a többit azért nem teszteltük a nehezen tömöríthető képfájllal IOMeter alatt, mert azok nem alkalmaznak tömörítést. Btw a cikkben ki lett számolva, hogy a Sandforce ~54 MB/s-kel másolt, az Intel meg pl. 80 MB/s-kel. Ehhez képest a Sandforceokra 260 MB/s-et írnak, az Intelre meg 80-at (valójában 70-et de mind1), szal ki mond igazat?
Btw az IOMeter csak egy benchmark, épp ezért mértem le az összes SSD-t az Acronis image és a Batmanes másolásokkal is, ott derült ki, hogy a Sandforce milyen lassú.
"Annak azért eléggé kicsi a valószínűsége, hogy nehezen tömöríthető, operációs rendszert tartalmazó képfájlt másolgatunk az ssd rendszerpartícióra."
Lásd előző bekezdés. A Batman nem image fájl, hanem egy szimpla játékprogram.
Egyébként ahogy írtad is "kicsi a valószínűsége", de nem kizárt.
És ha van olyan SSD ami a betöltésekben (amire az emberek többsége veszi az SSD-t) ugyanolyan gyors, másolásban meg jóval gyorsabb akkor inkább azt fogom ajánlani.Felesleges ezen vitázni, én nem vmi (ezesetben a sandforce) ellen vagyok, te viszont láthatóan mellette vagy mert nemtom, gondolom ilyet vettél. Te szubjektíven ítélsz, nekem viszont objektívnek kell maradnom.
Egyébként a netes tesztek többsége elég simán átsiklik efelett a téma felett (mármint a tömörítésről van szó), leírják mint a vezérlő sajátossága, az SSD-t letesztelik 8 féle benchmarkban amiben ez ritkán ütközik ki aztán kikiáltják a sandforceot az istenkirálycsászárnak. Hát én nem így tettem, ez van.
-
cszn
őstag
Én nem vitázok csak eszmét cserélek.
Amúgy tényleg túl van tárgyalva. Én mindig azt mondtam, hogy jó vételek a SF SSD-k, többször is ajánlottam már másoknak. Az, hogy kevésbé tűnnek megbízhatónak nagyobb probléma mint ez a tömörítés jelenség.
Megint más megközelítésben (technológiailag) abszolút pozitívumként lehet tekinteni arra, hogy - más vezérlőkkel szemben - a jól tömöríthető adatokat gyorsabban lehet vele írni. -
cszn
őstag
Én onnan közelítettem meg a dolgot, hogy (mivel nem tudjuk ugye, hogy ki hogyan használja a gépét) a sandforce-os ssdk esetében VAN esély, hogy megérezd. A másik meg, hogy sokan ha másolgatnak egyáltalán rá vagy róla, akkor filmet, zenét másolnak ami erősen tömörített és ez hátrány ezeknek. Többen írták itt a fórumon, hogy TC-ben a másolás néha 5X-6X MB/s-el megy. Nem kibírhatatlan, engem nem is zavarna, de reklámértékektől és még a 140-től is igen messze van. Hidd el én is tudom, hogy nincs jelentősége (X25-V csücsül a gépemben, az se véletlen), de ha a másik is hasonló adottságokkal rendelkezik (elhanyagolható különbségek) akkor a tesztelő miért ajánlaná azt amelyiknél van esélye annak, hogy bizonyos helyzetekben lassú?
-
cszn
őstag
-
cszn
őstag
Ez is közrejátszik, jó meglátás, mert ha ezt vesszük példának (vehetjük mert átlagos 500 gigás vinyók), itt a min. értékek szekv. olvasásnál 50 környékére mennek le és az bizony gátat szabhat.
Más:
Anand bácsi tesztje: Kingston SSDNw V+100
Tököm érti ezeket a Kingston elnevezéseket. Nem tudom ki találja ki. -
cszn
őstag
Nem rosszak, ezt senki nem mondja.
Csak sokat hallani róla, a marketing meg tolja ezt a 280-as értékeket és akkor aki nem jár rendesen utána, hazamegy és másol rá 70-el oszt meglepődik. Nem mintha én egyszer is másoltam volna csak úgy valamit az SSD-mre.
Én azt mondom nagyon fontos, hogy így elterjedtek ezek, mert rengeteget estek már az árak.
-
DV
senior tag
Hogyha megnezed, hogy egy sandforce vezerlos SSD milyen eredmenyeket ad AS-SSD, vagy CrystalDiskMark alatt alap beallitasokkal, akkor igazabol az adja az SSD valos teljesitmenyet (szamomra legalabbis). Az OCZ foruman kulon kiemelik, hogy melyik tesztprogramokkal ajanlott az OCZ SSD-ket tesztelni (ATTO, IOmeter, stb.), hogy a dobozon feltuntetett adatokat kapjak a vevok.
Hogyha meg nagyon kotozkodni szeretnek, akkor belinkelem ezt a ket oldalt, ahol tomoritetlen (252MB/s) es tomoritett (145.9MB/s) adatokkal lathato, hogy mennyire leesik a Sandforce irasi sebessege. Igazabol itt is lathato, hogy egy Indilinx vezerlos SSD is gyorsabb nala (egyik forumozo kollega irta is par hete (OCZ Onyx SSD-vel)).
zenwalk
Ezen az oldalon feljebb gorgetve, maximum 1 oldalt visszaolvasva talalhatsz ajanlott 64GB-os SSD-ket.
fLeSs
Ennek nagyon orulok, kivancsian varom.
-
jorden06
senior tag
Igen ezeket én is néztem én is, csak pl a Sandforce vezérlős OCZ termékek 50GB-os tárhellyel kaphatóak, drágábban, mint egy JMicron/Toshiba vezérlős 64GB-os modell. Ennyivel jobb a Sandforce?
A Marvell vezérlős Crucial ssd-ket senki sem ajánlja? 33-34K körül van a 64es RealSSD.
Csak egy finom megjegyzés, hogy amit a hsz-edben linkeltél kommentet, abban azt írtad,hogy: "Az utóbbi kivételével mindhárom ugyanolyan vezérlővel, és paraméterekkel rendelkezik." A PH-s táblázat szerint viszont az Agility 2 is Sandforce vezérlős. Akkor ez most hogy?
-
Colos1
őstag
Nálam megy rendesen, de gondolom ez téged nem nyugtat meg
Amúgy a 3.3 -al 100% -os volt az SNVP325, a 3.4 -el már csak 86%, tényleg máshogy számolja a kondíciót, mert a SMART értékek ugyanazok, így az sem lehet, hogy mást olvasna ki.
Elvileg ezeket az SSD -ket támogatja.
Riportot remélem küldtél, mielőtt leszedtedHa még fent van, priviben belinkelhetnél nekem egy képernyőképet a "rossz" vinyó SMART értékeiről, kíváncsi lennék rá, hogy miért látja azt, hogy a halálán van.
-
IgnisFatuus
aktív tag
Sehogy.
Mint friss teszteredményt akartam beszúrni a képet, csak nem akarta az igazságot...
Nálam 9.6-os driver van fent, úgyhogy ez lesz a megoldás.Ahogy olvasom a hozzászólásokat, az a gyanúm, hogy az SSD gyártásnál ugyanúgy, mint a memóriáknál, elég széles a hibatűrés, vannak jobban és kevésbé jól sikerült darabok, így lehet, hogy az új SSD 88%-os, vagy mint az enyémek 94% és 96%-osak.
Feltételezem a hibatűrésen belül állapították meg a várható élettartamot, így a megadott üzemórákat így is teljesítik.(a Firmware frissítéses megoldás, pedig, szerintem csak optikai javítás, miszerint 100%-nak mutatja ugyan azt az állapotot, de így nem lázadnak a vevők.) -
Colos1
őstag
Én 3x mentettem meg az adataimat a HDsentinel segítségével.
3 féle analízis módszerrel dolgozik, alapértelmezésben az "adatmező analízise" van beállítva, van egy szigorúbb analízis, meg egy gyártóspecifikus analízis.
A legenyhébb a gyártó, majd a sima analízis, és a legszigorúbb a "szigorú analízis".
Az átlagos ilyen, a lemezkondíciót vizsgáló alkalmazás csak a gyártóspecifikus értékeket vizsgálja, de ezen esetben nem figyel minden kritikus S.M.A.R.T adatot, és asszem a gyártó által megadott küszöbértéket veszi figyelembe, míg a normál analízis más értékeket is figyel, és nem a gyártó által megadott küszöbérték alapján számol, hanem egy szigorúbb módszer szerint. Emiatt ez utóbbi biztonságosabb, mert vannak olyan hibalehetőségek, amelyeket a gyártóspec. esetén nem jelezne.
Ezért van az, hogy a Sentinel néha rosszabb kondíciót mutat.Az új 3.4 -es verzió már fejlettebb analízist használ az SSD -khez. Ha letöltitek, és riportot küldötök a fejlesztőnek, akkor a következő verzió még jobb lehet az SSD -kre.
-
-
Baboon
senior tag
Lehet megvan.
Sima winfos intézőben ezt nem is látni:
[link]Szóval mi az isten nyila ez a 4 gigás pageflie.sys és a 3gigás hiberfyl.sys?
Nem tudom ez-e a baj vagy sem, de mondom ezeket nem látom intézőben és gyorsabban fogy a hely mint ahogy maga a winfos mappa nő szóval olyan dolgot kell keresni amit ott nem látok. -
cszn
őstag
Ha csak a firmware a különbség a két SSD között akkor ez a lényeg, hogy ne kaphassa meg, de ebben az esetben valószínű, hogy nem is engedi feltenni rá. Amíg nem olvasok valami biztos infót erről én nem próbálnám ki.
#11443 Baboon Nem probléma az ha ír az SSD-re.
Gondold el milyen lenne ha nem írna rá!
Ne aggódj csak használd és felejtsd el ezt az elhasználódás dolgot.
-
-
deicide
veterán
Köszönöm, akkor azért gyorsabb, mint a revo, de továbbra sem értem, hogy egy régebbi vezérlő miért tud szekvenciálisban gyorsabb lenni (ugyanakkor 4k-ban lassabb), vagy egyszerre nem megy a kettő? És igen, a gyári adat az vagy atto, vagy CDM 0x00, mert a másik nem mutat olyan jól...
-
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Az Intel lapján direkt nem található a 10.0.0.1046 -es RST? nekem ott még mindig csak a 9.6.0.1014 -et hozza.
-
-
-
gg72
veterán
Hát akkor nem tudom, nekem felment gond nélkül.
Inkább ami fura nekem, hogy a hivatalos, nem béta RST (9.6) installálása után egy kis szoftver is feltelepült a gépre, amivel a meghajtókat lehetett ellenőrizni pl, ez most nincs... A 10-esssel csak a driver ment fel a progi nélkül. Másnál is így van?
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Energiaital topic
- Háztartási gépek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged