- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Aktív témák
-
Spr1nG
tag
SiliconPower MLC 64GB
Csoda Firmware mi?
Pedig akár milyen hihetetten amikor megvettem és rendszert raktam rá, az ideg szétvert, hogy megállt tőle a rendszer egy két pillanatra. Aztán el is könyveltem, hogy kidobtam az ablakon egy kevés lóvét (drága pendrive) Aztán lett egy notim azon meg win7 és hibátlanul működik.
-
DV
senior tag
Ez jo kerdes, nem tudom a valaszt, de irtam egy emailt a CrystalDiskMark-nak. Remelem megmondjak es akkor kozzeteszem.
Szerk: Mar meg is jott a valasz! 8 perc alatt: 1MB.Szerintem az AS SSD teszt kozben leallithato/megszakithato (abort), de lehet, hogy te nem erre gondolsz.
Nekem is van egy jMicron-os SSD itthon, de most mar egy kulso USB hazban van, alig hasznalom. OCZ Core2 30GB.
Frissitettek az AS SSD-t.
Update 1.4.3704.27281
+Alignment Anzeige orientiert sich an der tatsächlichen Clustegröße -
-
UdVi86
aktív tag
Akkor jó.
De te mire tippelsz, az SB710 (vagy progik szerint SB750) déli híd okolható emiatt (szemben az intel ICH9-10-el) vagy hogy az ssd-n gyengébbek a NAND chipek?
Azt tudom, hogy garanciálisan nem fogják emiatt cserélni, mert valószínűleg hibahatáron belül van, de érdekelne, hogy vajon mi lehet az oka a gyengébb teljesítménynek. -
UdVi86
aktív tag
Az itt leírtak alapján állítottam át IDE-ről ACHI-ra. A paraméterek hasonlóak a tiedhez:
Azért gondolom, hogy nem ennyit tud, mert Kami11-nek ugyanilyen SSD-je van és az ő eredménye:
[link]
Mondjuk ő ACHI-ba telepítette, mint megtudtam. Szóval szerintem lesz nekem is egy újratelepítés. -
KTTech
veterán
Mit lehet még állítani? iaStor fent van, AHCI módban van a port (másban nem is lehetne, mivel RAID vezérlőként megy).
Egyébként amikor ezeket mértem épp egy kb. 36 órája futó RAID5 tömb inicializálás ment a vezérlő másik 4 portján, lehet, hogy az is visszafogta egy picit + még egy porton ment a torrent, szóval minden volt, csak nem terhelésmentes állapot
-
UdVi86
aktív tag
Köszönöm. Ebből nekem az jött le, hogy az ACHI driver nem küldi tovább a trim parancsot (kivéve az ms) és hogy működik-e a trim, azt időnkénti mérésekkel tudhatod meg. De nem derül ki belőle, miért nem jó az IDE mód.
Azt látom, hogy a trim és a jó driver szükséges a jobb eredményhez. De mégis mit ajánlasz, mit szedjek le 785g-s chipsethez? Mert a jelenlegi eredmények siralmasak.Az AHCI-hoz újra fel kell tennem a rendszert vagy elég csak átállítanom a regeditben valamint a biosban?
-
ffodi
veterán
Mondjuk nem tudom, hogy jön ki neked az 5,5év.
Mert ha 5nap alatt megy le 1 ciklus, és 10 000 áll rendelkezésre, akkor 10000*5=50000(nap), és ha ezt elosztod 365-tel, akkor kb 137 év jön ki, ami elég abszurd
.
Szerk.: azt tegyük hozzá, hogy a kapott érték, közelít az 1millió órás üzemidőhöz, mert az kb 114év.
-
fagy53
nagyúr
Bőven elég!
Viszont ezek szerint érdemes arra is figyelni, hogy 30% üres hely maradjon az OS telepítés után, jó ezt is megjegyezni. Sajnos egyre nő azon dolgok száma amire oda kell figyelni és nemcsak a vásárlásnál, hanem telepítésnél ill. folyamatosan a használat során. Nem csodálom a lassú terjedését, mert a magas ár csak az egyik ok.
-
fagy53
nagyúr
-
UdVi86
aktív tag
Kérhetnék ahhoz a korábbi hozzászólásodhoz egy linket? Én elhiszem, csak valószínűleg azt a hozzászólást nem olvastam, ezért kérnék mankót. Vagy elmondhatnád, hogy felhasználó szerint hogy lehet szűrni a fórumban, ha már házigazda vagy
Azt látom jelenleg, hogy van TRIM és hogy az OCZ guide vagy mifene azt írja, hogy ne legyen ACHI, mert fagyást okozhat.
És akkor ez a gyenge eredmény is ennek lehet az oka? -
UdVi86
aktív tag
Végül a következő módon csináltam. A régi rendszer alól leformáztam a lemezkezelőben, alap blokkmérettel, NTFS-re. Ezután aktívvá tettem a lemezt. Ezután mértem sebességet.
Az eredmények:Ezután jött az installálás. Win7 64bit ment az ssd-re. Nincs megosztva particiókra, semmi raid tömb. A raid mode maradt ide a biosban. Viszont van trim, ellentmondva neked:
A vinyó sebessége a telepítés után:
De nem vagyok megelégedve a látottakkal. Kami11-nek is ugyanilyen ssd-je van és jobb eredményeket kapott. Ez elmarad a 230MB olvasástól és a 135MB írástól (még az attoban is, amin az ocz tesztel.
-
Kami11
őstag
Feltöltöttem ide.
Remélem így már jó lesz nálad is. -
ffodi
veterán
Egyszóval, ha raid módra kapcsolom, akkor ugyan megy a raidem, de nincs AHCI, és ha nincs AHCI, nincs TRIM. Azért ez így elég szar. Kipróbáltam most, hogy átrakom AHCI-ra, így megy a TRIM, mert ugyan annyi az írás/olvasás, mint gyári állapotában. Átállítás előtt kevesebb volt az írás, mint most 10-20mb/s-el.
Van a gyári intel vezérlőm mellett, egy másik vezérlő is a lapon, ami elvileg SATA2-es, amin külön be is lehet elvileg kapcsolni az AHCI-t. Annyi a baj vele, hogy az olvasás kb a fele(110-120mb-s), mint ha az intel vezérlőn lenne. Ez miért lehet?
-
xedos
addikt
A lényeg: van egy noti SATA winyóval -amire én raktam fel az XP-t.
winyó ki, SSD be. XP install: ki tudom választani a winyót, leformázza, a kék képernyőn a fájlokat felmásolja, majd a végén közli, hogy erről nem tud újraindulni...Előtte kipróbáltam, hogy a winyóról klónoztam az SSD-t, de akkor sem indult el :-(
Az SSD jó! -
janos80
senior tag
-
-
ecsz
csendes tag
Egyetértek, átlagos otthoni használatban az olvasás dominál.
De régebben volt egy érdekes tapasztalatom: amikor az SSD-k még megfizethetetlenek voltak, de egy nagyobb pendrive még nem, kitaláltam, hogy pendrivera telepítek Window XP-t, mert azt gondoltam, hogy írásban ugyan lassú, de olvasásban elég gyors és elvileg az access time sokkal jobb mint a HDD.
Fel is telepítettem, a telepítés lassú volt de az érthető hiszen a pendrive nem írt olyan gyorsan. De az első bootolás is irtó lassú volt, nem értettem miért. Elkezdtem olvasgatni a témáról és valaki azt írta, hogy egy átlagos Windows XP elindulás során legalább ezerszer ír ki adatokat, logokat, és a véletlenszerű írás sebessége fontos...
Másodszorra már nem próbáltam meg pendriveról futtatni windowst, feladtam, visszatértem a HDDre
-
Edge
veterán
Értem, csak azért kérdeztem hogy árt-e ez az SSD-nek a felépítéséből adódóan, de ha nem akkor nem zavar engem hogy ott figyel a 100Mb-os partíció.
Baromi jó cucc ez a Kingston, nagyon megérte az árát, később meg ha olcsóbbak lesznek esetleg a jobb inteles SSD-k(bár kétlem hogy hamar 25k-ra esnének) akkor se bukik rajta sokat az ember, szvsz.
Aktív témák
Hirdetés
- 1 Tb-os NVME-k
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest