Hirdetés
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
UdVi86
aktív tag
Értem, akkor megejtem majd ezt a frissítést. Feltételezem pendrive-val is megoldható a dolog.
A szabad terület dolgot nem jól látod. Jelenleg az 59,6GB-ból 15,9GB szabad. Csak a rendszer van a meghajtón és fontosabb programok. Tudom így is kicsit sok, nem árt egy újratelepítés. De ez elég kell hogy legyen.
-
UdVi86
aktív tag
Gondolod az megoldaná a problémát? Az az igazság, hogy a kezdetek óta nem vagyok elégedett az SSD-vel. Nem hozta a tesztekben írtakat. Nem is nagyon érdekelt, ezt ráfogtam az AMD chipsetre. De tény, hogy nálam jelenleg sem indul pl. a PS 4-5 mp alatt, inkább csak 20mp alatt (hidegindításnál), de ez is lehet amiatt van, mert ennyit tud és kész. De ehhez jött hozzá, hogy fokozatosan elkezdett esni az élettartam a kezdetektől fokozatosan. Jelenleg tehát inkább arra hajlok, hogy adja meg magát 2 éven belül és gariban cseréljék. De azért tényleg érdekelne, hogy mit várhatok egy firmware frissítéstől? Ennél a műveletnél a rendszer sértetlen marad vagy újra kell telepítenem?
-
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy SSD esetén mi számít a gyártónak meghibásodott terméknek, amit már garanciában cserél?
Adott egy OCZ Agility 60GB-os SSD, aminek jelenleg ez az állapota. Ezzel a programmal mérve elfogadja a gyártó a hibát? És ha igen hány százalékra kell leesnie?
Az SSD-t tavaly februárban vásároltam, tehát ha a kiírt időpontig megadja magát, még benne van a 2 év garancia időben.
És persze minden fontos dolgot kikapcsoltam még a beüzemeléskor (indexelés, prefetch, superfetch, töredezettségmentesítő nálam el se indul azóta, hogy ezen van a rendszer, rákattintok és nem csinál semmit, így azt a leírtak alapján nem is tudtam kikapcsolni, de gondolom ki van, ha el se indul a program), ami csökkenthetné az élettartamot.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Vertex 2-ben is SandForce 1200-as vezérlő van. 1500-as szerintem a Pro-ban van.
Eltérés annyi lehet, hogy az Agilitybe a gyengébb chipek kerülnek, szerintem.
SLYM: Én egy Vertex 2-t szemeltem ki, tény hogy picit drágább. 50GB-osat vagy 60GB-osat. Véleményem szerint ugyanannyi, azaz 64GB-os mindkettő, csak az egyiknél letiltják azt a +10GB-t és így van tartalék terület. Agility 2-nél is ez a helyzet. Annyira nem kell figyelni a teleírásra. Árban is hasonlók, néha még a 60GB-os olcsóbb is.
-
UdVi86
aktív tag
Na de ne feledd, hogy 20% nem árt ha marad szabadon. Illetve lapozófájlt speciel nem tettem el az ssdről, PS-nek jó ha van.
Bár 4GB ramnál lehet nincs rá nagy szükség, de nálam elfér. 30GB szabad helyem van így is. Persze feltesz az ember manapság egy játékot és -10GB. Mondjuk nálam ez nem nagyon fordul elő. -
-
UdVi86
aktív tag
z00li: Vagy esetleg Intel X25V - 170MB/s - 35MB/s - 40GB. Úgy tűnik gyengébb szekvenciális írást tekintve, de a rendszernél a 4k read számít igazán és abban nagyon jó az Intel (azt mondják). A méret is nagyobb, ami jó, mert több hely maradhat szabadon, ami SSD-nél számít. Az árat pontosan nem tudom, de szerintem 30k-ba belefér.
Volt valakinek már tapasztalata az OCZ 2. generációs Vertex-ével? Az 50GB-os ill. 60GB-os csak méretben tér el, vezérlő, egyebek ugyanaz (SandForce 1200)? Elég jó árban mozognak most ezek is $160-$170. Vajon megérné, 4k olvasásuk jó?
-
UdVi86
aktív tag
-
UdVi86
aktív tag
Elég pepecs munka lehetett, le a kalappal
Akkor az Agility elég lassú, persze még F3-hoz mérten is éreztem gyorsulást, mikor áttettem a rendszert. Lehet a CS5 nálad is lassabb lenne.band1103: úgy emlékszem erről korábban az Anandtechen is volt egy cikk.
Gorneck23: Köszi, megpróbálom, Amúgy, mit mondasz, érdemes lecserélni erre az alap win7 drivert? Mit tapasztaltál?
-
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103
üzenetére
Igen, jelenleg nekem is az a driver van fent, amit a Win7 tett fel magának (ez a híres 2006-os friss driver) és valóban megy a trim. Csak az bosszantó, hogy ugyanaz az SSD Intel alatt jobb, mint Amd alatt. Persze ha csak a teszteknél mutatkozik ez addig nincs baj. De gyanítom h bizony a programoknál is. Program indulások eredményeiből gondolom, habár ezt nagyban befolyásolja a proci típusa is. És én az Athlon II X2 240-es procimmal elbújhatok az SSD tesztekben előszeretettel használt i5, i7 mellett.
De pl. a legutóbbi nagy fLeSs-es SSD tesztben E5200-t is láttam (2 magos konfig), ami már nekem jó kiindulási pont. Ennél egy Patriot Torqx-el (szintén Indilinx vezérlő) 3,6mp volt a CS4 indulása. Nálam meg a korábban írtak. Bár itt nem tudom az első indítást mérték vagy sem
Meg ugye köztudott h Intelt jobban szereti az Adobe.Ja amúgy Neweggről nem is lehet rendelni Magyarországról, tehát mindenképp Ősemberen keresztül bonyolíthatod. Nálam megérte h nézegettem, mert akkor még 2 hetente frissült az árlista nála. De amikor volt akció, rákérdeztem mennyi lenne azon az áron átszámolva és akkor le is rendelte, nem kellett a hétfőkre várni. ípersze ez már a múlt, ő is újított és jól tette. Szóval korrekt, megbízható, így csak ajánlani tudom.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Igen Ösembertől vettem, de már nem most. Valahogy január-február környékén. Rammal nincs bajom, szépen megy, annyi pénzt megért.
F3 is rendben van, csak kicsit hangosabb, mint azt gondoltam. Még Quiet Driveban is. SSD is jó, csak lehetne jobb is. Nézem most a Vertex 2 50GB vagy 60GB-ot, elég jó árban van.PS elsőre 20-25mp, utána 4-5mp.
A Microsoft driver van fent (2006 évi - friss
), mert így van trim. Most gondolkozok azon h felteszem az amd-s drivert. Valaki írta itt a fórumban h frissítve lett. Kérdezném is, honnan tudom ezt leszedni? Innen próbáltam, de ezt telepítve nem történt semmi változás az Agility illesztőprogramjánál. Ahogy néztem nem is telepített semmit, csak végigfutott a varázsló, ami Catalyst telepítésnél is szokott. -
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103
üzenetére
Hello!
Én anno 38k-ért vettem egy ilyet. A teszteknél elmaradt a neten lévő eredményekhez képest. Ez véleményem szerint az AMD-nek köszönhető, h még mindig nem adtak ki egy normális AHCI drivert, ami tudja a trimet. Eredmények (win7 64bit):
Agility 60GB:

Samsung F3 500GB:
De a win boot és leállás gyors, a programok indítása is gyors. Tehát a sebességgel meg vagyok elégedve, bár ehhez is hozzászokik az ember és kevésnek érzi egy idő után. A PS CS5 néha lomha, kell neki 20-25mp a betöltéshez 1. indításnál, utána 4-5mp. TMT3 7-8mp. Office, MPC-HC, Total Commander és más kisebb progik 1-2mp. A telepítések is érezhetően gyorsabbak, főleg a CS5 és Dirt telepítésnél éreztem.
Ami viszont zavar, h a crystaldiskinfoban 94%-os a meghajtó és ez az elmúlt pár hónapban csökkent le 100-ról. Nemrég szedtem szét a gépet és a becsült élettartamnál 5F volt előtte és 5E utána. Átkerült másik sata portra, lehet emiatt lett újrabecsülve és ezért változott meg. Tudom hogy 90+ évekről beszélünk most, de ha havonta csökken egy évet, akkor az nem a legjobb előjel. Majd figyelem.
Szerk.: Érdemes sűrűn nézegetni a newegget. ha ott valamit leakcióznak, akkor az Ősembernél is olcsóbb lesz, hiszen onnan rendeli. Úgy tudom mostmár igazodik ő is a változó árakhoz.
-
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Ezt az ACHI drivert tegyem fel a gépre Win7 alá? Az Eszközkezelő > IDE ATA/ATAPI vezérlők > Szabványos AHCI 1.0 Serial ATA-vezérlő alatt elég elavult (2006.06) illesztőprogram van. Ugyanennyire elavult a Lemezmeghajtók > OCZ Agility alatti is.
-
UdVi86
aktív tag
Akkor jó.

De te mire tippelsz, az SB710 (vagy progik szerint SB750) déli híd okolható emiatt (szemben az intel ICH9-10-el) vagy hogy az ssd-n gyengébbek a NAND chipek?
Azt tudom, hogy garanciálisan nem fogják emiatt cserélni, mert valószínűleg hibahatáron belül van, de érdekelne, hogy vajon mi lehet az oka a gyengébb teljesítménynek. -
UdVi86
aktív tag
válasz
Raymond
üzenetére
Tudom, hogy nem kell sokat várnom ettől a szériától. Csak Kami11 eredményeit nézve, az enyém írásban nagyon elmarad. De utánanézek más eredményeknek is. Lehet hogy ő fogott ki valóban egy jobb darabot.
Mindkettőnknél ACHI módban lett telepítve a win7. Annyi az eltérés, hogy neki Intel konfigja van, nekem pedig AMD. Nagy a valószínűsége, hogy a vezérlő a hibás a gyengébb eredményeimért. -
UdVi86
aktív tag
Na újratettem a rendszert. BIOS-ban a Raid Mode-nál ACHI-t választottam. Telepítőlemez be, azzal újra megformáztam az SSD-t (régi rendszer törlődött) és telepítés. Az eredmény javult, de az írás rész még mindig gyenge.

Lehet hogy a 785G chipset vezérlője a ludas? Azt a Microsoftos vezérlő drivert, amit írtál, hogy átküldi a TRIM parancsot az SSD-nek, külön kell telepítenem vagy a Win7 alapból azt teszi fel? -
UdVi86
aktív tag
Az itt leírtak alapján állítottam át IDE-ről ACHI-ra. A paraméterek hasonlóak a tiedhez:

Azért gondolom, hogy nem ennyit tud, mert Kami11-nek ugyanilyen SSD-je van és az ő eredménye:
[link]
Mondjuk ő ACHI-ba telepítette, mint megtudtam. Szóval szerintem lesz nekem is egy újratelepítés. -
UdVi86
aktív tag
Köszönöm. Ebből nekem az jött le, hogy az ACHI driver nem küldi tovább a trim parancsot (kivéve az ms) és hogy működik-e a trim, azt időnkénti mérésekkel tudhatod meg. De nem derül ki belőle, miért nem jó az IDE mód.
Azt látom, hogy a trim és a jó driver szükséges a jobb eredményhez. De mégis mit ajánlasz, mit szedjek le 785g-s chipsethez? Mert a jelenlegi eredmények siralmasak.
Az AHCI-hoz újra fel kell tennem a rendszert vagy elég csak átállítanom a regeditben valamint a biosban?
-
UdVi86
aktív tag
Kérhetnék ahhoz a korábbi hozzászólásodhoz egy linket? Én elhiszem, csak valószínűleg azt a hozzászólást nem olvastam, ezért kérnék mankót. Vagy elmondhatnád, hogy felhasználó szerint hogy lehet szűrni a fórumban, ha már házigazda vagy

Azt látom jelenleg, hogy van TRIM és hogy az OCZ guide vagy mifene azt írja, hogy ne legyen ACHI, mert fagyást okozhat.
És akkor ez a gyenge eredmény is ennek lehet az oka? -
UdVi86
aktív tag
Végül a következő módon csináltam. A régi rendszer alól leformáztam a lemezkezelőben, alap blokkmérettel, NTFS-re. Ezután aktívvá tettem a lemezt. Ezután mértem sebességet.
Az eredmények:

Ezután jött az installálás. Win7 64bit ment az ssd-re. Nincs megosztva particiókra, semmi raid tömb. A raid mode maradt ide a biosban. Viszont van trim, ellentmondva neked:
A vinyó sebessége a telepítés után:

De nem vagyok megelégedve a látottakkal. Kami11-nek is ugyanilyen ssd-je van és jobb eredményeket kapott. Ez elmarad a 230MB olvasástól és a 135MB írástól (még az attoban is, amin az ocz tesztel.
-
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is megérkezett az SSD. A kérdésem az lenne, hogy hogyan érdemes leformáznom? Még a régi rendszer alól a lemezkezelőben (illetve itt kell-e aktiválnom) vagy a win7 telepítőjével. Írtátok korábban, hogy a telepítővel való formázáskor létrejön egy 100MB-os partició. Ennek mi a szerepe? Kell ez nekem? Valamint mindenképp aktívvá is kell tennem a lemezt, hogy a 100MB ne jöjjön létre?
A válaszokat előre is köszönöm.
Formázás után majd linkelek sebesség eredményeket.
-
UdVi86
aktív tag
Igen, ez ismerős. Havernak telepítettem fel a win7-t és a telepítővel particionáltam, valamint formáztam a rendszerparticiót és létrehozta azt a 100MB-os részt is. Akkor majd én is így teszek, ahogy te, h ne jöjjön az létre. Azt tudom, hogy a felügyeleti eszközök > lemezkezelés alkalmazásban lehet megformázni. De mit takar az hogy aktívvá tetted?
fLeSs: Na ezt olvastam én.
De akkor a particionálásnál nem mindegy hol történik, a formázásnál lényegtelen. -
UdVi86
aktív tag
Értem. Az előbb a sebességet még a régi rendszer alól nézted meg? Gondolom ehhez először le kellett formázni. Utána a win7 telepítésnél megint formáztad? Mert valahol olvastam, hogy ez is számít. Érdemes a win7 telepítőjével formázni. Vagy a particionálás, már nem is tudom.

Nekem végül 38k lesz.
-
UdVi86
aktív tag
Neweggről rendeltem. Most le van akciózva $170-ra + posta, így jön ki kb. 39k-ra.
Dluinet: Én először 30GB-at akartam venni, de rá kellett jönnöm, hogy programokkal jelenleg a rendszer 26Gb-ot foglal. Talán a 40GB elég lenne nekem, de 60GB-os Agilitynél 650Ft/GB a mutató. Ez jónak mondható.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Nagyon jó teszt. Én már berendeltem a 60Gb-os Agilityt. 39k-ért szerintem megérte. Pluszba kapok 20GB-ot, mínuszba meg picit gyengébb teljesítményt a random olvasás és írásban.
-
UdVi86
aktív tag
A napokban rendeltem egy OCZ Agility 60GB-os SSD-t. Jól döntöttem vagy inkább Intel X25-V-vel jártam volna jobban? Ha jól láttam, random írásban jobb az Intel ezen szériája is.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Zodicus
üzenetére
A tesztek alapján is jónak tűnik. A korábban kiszemelt OCZ Vertex 30GB-tól még gyorsabb is. Itt találtam pont egy ilyen tesztet. Nekem a lényeg, hogy gyorsan induljanak a programok és kicsit csökkenjen a bootidő.
De sajnos nem jött össze a dolog, Neweggen volt tegnap leszállítva $170-ra az ára az Agility 60GB-nak. De elfogyott, mire berendelhettem volna
-
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az OCZ Agility szériáról? Talán tudnék szerezni egy 60GB-at 40k körül. Úgy látom ehhez a szériához a Vertex-szel ellentétben nem adtak ki firmware-t. De ugyanúgy Indilinx vezérlős, 64MB cache és a 30-as Vetrex-szel megegyező írási és olvasási sebesség.
Előre is köszönöm.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
return.value
üzenetére
Mindenképp kell a 120GB-os. Itt van 60GB-os.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Igen én is úgy vélem az lenne a legjobb választás, 32,5k gyártói garival. Igaz hogy az UltraDrivenak 160MB az írási sebessége, míg OCZnak csak 135MB. De egy tesztben a 120GB-s verziókat tesztelve ezekből, Vertexnél 400 körüli random IOPS értékek voltak, míg UltraDrivenál csak 200 körüliek. És szerintem ez utóbbi jobban számít. Jól gondolom?
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Nálam kb. 30k a lélektani határ. És ha azt nézzük megfizethető áron ezek a legjobbak. Vertex, Ultradrive, Crucial.
És azért vannak lényeges különbségek a régebbi modellekhez képest, csak tényleg kérdéses mennyire számít ez egy op. rendszernél. -
UdVi86
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
És mondjuk egy JMicronos SiliconPower és egy Indilinxes OCZ Vertex között van érezhető különbség a program megnyitásban vagy a Photoshopnál? Mert az tény hogy ezek az olcsóbb ssd-k a random írásban nagyon gyengék, csak kérdés hogy ez egy op. rendszeres meghajtónál mire van hatással...
-
UdVi86
aktív tag
válasz
joshua7
üzenetére
Nekem még nem volt ssd-m. Csak sok helyen írták, hogy a JMicronos kerülendő, laggolhat a rendszer (akadozás, mintha megfagyna pár mp-re a gép), de ez is fájlrendszer függő, mint ahogy írták is itt lentebb.
Nem tudtam viszont hogy ezek a gyártók már élettartam garival dobálóznak. Az OCZ 3 évet ad, a SuperTalent az UltraDrivera 2 évet. Ez utóbbi a maga 28-29k árával elég jó vétel, szerintem. De az OCZ is 32,5kért beszerezhető. Jó nincs rá bolti garancia, de van gyártói.
De igaz lehet, hogy ezeken sem sokkal gyorsabb a bootolás. A teszt is ezt igazolják. A későbbiekben már nem is szerepel ez az összehasonlítás. De lehet a programok gyorsabban indulnak vagy egy munkafolyamat gyorsabb (pl.: Photoshop (ez lehet rossz példa)). -
UdVi86
aktív tag
Akkor az nem lényeges, csak hogy gyorsan induljon a program.
Tehát Vertex vagy ST Ultradrive?
A sejtésem az, hogy lényegesebb a 392 random IOPS (Vertex), szemben a 191-el (Ultradrive), mint az, hogy az egyiknek 135MB (Vertex) az írási sebessége, szemben a 160-al (Ultradrive).
Csak egy megerősítést várnék, hogy jól gondolom-e. Valamint a tesztben 120GB-sat néztek. A 30GB-os IOPS-a nagyon eltérhet ettől?

-
UdVi86
aktív tag
Henk: Újonnan, bár csak gyártói garival 30k körül már beszerezhető. Nem tudom neked ez elfogadható-e.
Továbbra is érdekelne: Vertex és Ultradrive közül melyik lenne jobb (30GB > rendszervinyó)? Mint írtam random írásban a Vertex jobb, max. írási sebesség alapján az ST Ultradrive. Ennyit tudtam leszűrni eddig. A Vertex +5k-val és +1 év garanciával több.
Amiért ssd-t akarok: halk legyen, bootidő rövidüljön, gyorsabban induljanak a programok (pl. Photoshop pörgősebb legyen). Játék nincs a gépen. Adat vinyóként egy Samsung 500GB-s szolgál. 30k körül van a lélektani határ.
Samsung SLC amúgy milyen árban mozog mostanság? Ilyet csak használtan tudok venni? Mert ha igen, ilyet nem nagyon akarok pont egy ssd-nél.
Köszönöm.
-
UdVi86
aktív tag
Engem is érdekelne hogy a Vertex vagy az Ultradrive a jobb? Szintén 30GB-ban gondolkozok.
Az adatok alapján a 30GB Vertex írási sebessége 135MB, az Ultradrivenak 160MB.
Ezen teszt alapján a Vertex random írása jobb. Sokkal.
Az árban viszont megint az Ultradrive nyer 5k-val.
Garancia Vertexnél 3 év, UltraDrivenál 2 év.A két SSD-ben a chipek egyformák. Korábban linkeltem is.
Tehát érdekelne engem is, h a random írás a fontosabb vagy a jelzett írási sebesség (gondolom ez a lineáris)? Vagy még miben jobb egyik a másiktől? -
UdVi86
aktív tag
Az valóban jó ár érte. Bár nekem nem kell 64GB és ha jól tudom a Crucialben nincs kisebb. A Vertex 30GB-s ugyanannyiért (39k) ezek szerint nem éri meg, szóval marad 30k-ért a Super Talent UD. Azt a +10k szerintem nem érné meg, h legyen még +30GB szabad terület a rendszervinyón. Bár a fene se tudja, lehet ha lenne akkor oda tenném az adott munkához (Photoshop, videókódolás) szükséges fájlokat.
Ebben a tesztben negatívumok között szerepel, h a Crucialhoz nincs hivatalos frissítés. Az 5 év gari viszont nagyon baráti.
Super Talentre mennyit adnak? -
UdVi86
aktív tag
Na ez nagyon érdekes. Én is mostanság nézegettem a Super Talent Ultra Drive-t. Azelőtt pedig a Vertexet. Most kíváncsiságból megnéztem a rajtuk lévő vezérlőchipet és egyéb chipeket. Teljesen ugyanaz, sőt a Crucial M225-n is.
[ST UltraDrive]
[Crucial M225]
[OCZ Vertex]
Bár kicsi a különbség a teljesítményük között, de mégis van. Mi lehet ennek az oka? Szimplán a tesztek pontatlansága avagy szórása miatt van? -
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Úgy látom, hogy az OCZ Agility és Vertex egy árban mozog a 30gb-os méretben (pixmania, 35ezer körül). Az OCZ honlapját nézegetve egyértelműen a Vertex a jobb, 230 a 185, valamint a 135 a 100Mb/s ellenében, illetve a vertex performance kategória, míg az Agility mainstream (ez is jelent valamit). Az lenne a kérdésem, hogy a Vertexbe ill. az Agilityben milyen vezérlő van? Valamint a tesztekben is jobb a Vertex? A hasonló ár oka az lenne, hogy a Vertex már régebbi modell, vagy esetleg az "elfuserált" JMicron vezérlő lenne az ok?
Továbbá nem bírom felfogni, hogy miért nem lehet kapni (pixmániánál nem vennék) 30gb-os változatot. Szerintem sokan vennének olyat, mert rendszer vinyónak tökéletes és még megfizethető is, a 60-as nekem már sok lenne árban és nem használnám ki.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
UdVi86
aktív tag
Újabb játékos: [WD az SSD piacon]
-
UdVi86
aktív tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
150$ körül van az amazonon. Azt nem tudom itthon hozzá lehetne-e jutni, azt még nem néztem, csak a gyártókat nézegetem, meg a sebességeit a meghajtóknak.
Nekem egy 30Gb-s elég lenne rendszervinyónak, én azon progikkal is elvagyok bőven. Az Apex úgy tudom a Core és a Vertex közé lesz beágyazva árban, egy bajom van csupán vele, h nem adnak ki belőle 30-ast.
Az a cache egyébként mire jó benne, az is gyorsít az íráson, olvasáson és ha igen, mennyit számít? (lehet hülye kérdés, nézzétek el
).
És még egy kérdés, az ssd-ket is lehet particionálni? -
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Az OCZ SSD-iről van valakinek tapasztalata? Egy Vertexben gondolkozok. Abban még a JMicron vezérlő van? Köszi a válaszokat!
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Crimson Desert
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Fejhallgatós találkozó
- További aktív témák...
- Western Digital 2TB HDD-k (WD20EURS)
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- 27% - MSI MAG Coreliquid I240 AIO Vízhűtés!
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Akkor az Agility elég lassú, persze még F3-hoz mérten is éreztem gyorsulást, mikor áttettem a rendszert. Lehet a CS5 nálad is lassabb lenne.
Meg ugye köztudott h Intelt jobban szereti az Adobe.
F3 is rendben van, csak kicsit hangosabb, mint azt gondoltam. Még Quiet Driveban is. SSD is jó, csak lehetne jobb is. Nézem most a Vertex 2 50GB vagy 60GB-ot, elég jó árban van.