- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
ezt tök jól ki tudom majd mutatni azzal a teszttel amit Raymonddal együtt találtunk ki (virtualizáció).
ha a VM-eket egy üres SSD-re pakolom fel akkor szupergyors lesz minden, viszont ha úgy másolom fel őket hogy utána nem marad több szabad hely, akkor a VM-ek elvileg be fognak lassulni, kivéve ha a "spare area" elég lesz az írásokhoz. -
fLeSs
nagyúr
"viszont amikor egy program a már felírt adatokat módosítja (mondjuk a win a pagefájlt) sokadszor ott már kénytelen a read-modify-write ciklust lefuttatni, ergó sokkal lassabb lesz mint az első esetben."
rájöttem, hogy fasságot beszélek.
ez a megállapítás akkor igaz, ha már teli van az SSD.
ha nincs teli akkor a módosításnál az üres területre helyezi el a módosított pagefájl "darabkát" ergo gyors lesz az írás.szal, ezek alapján valóban lassul az írás minél kevesebb a szabad hely. csak kérdés, hogy ez miként jön elő. ha folyamatosan sokat írunk az SSD-re és nem hagyjuk trimelni a meghajtót akkor idővel logikailag megtelik minden cella és kénytelen lesz a már telített cellákat felülírni, amihez read-modify-write kell.
nemtom, hogy ennek köszönhető-e, de amióta kingston ssd-m van azóta team fortress 2 néha megakad, van hogy fél percre. a feladatkezelőn keresztül megfigyeltem, hogy a steam.exe (vagyis a tf2) játék közben írkál az ssd-re. nekem most 15 gb szabad helyem van, a steam.exe pedig pár órányi játék alatt felír 5 gb-ot, ami jóval kevesebb, mégis néha megakad a játék. az a furcsa, hogy a jmicronos csx ssd nem csinálta ezt! bakker, pedig az nem is támogatja a trimet, csak a hyperfast futott a háttérben, viszont nagyobb a mérete, 40 gb helyett 64 gb, ezzel a levezetéssel viszont meg az a probléma, hogy a csx szinte teli volt állandóan, a kingstonon jóval több a szabad hely.
x-akta.
ha értettétek amit írtam akkor jelezzetek vissza.
-
all6atos
tag
Hello!
Kíváncsi lennék, hogy egy régi gépet, ami ráadásul memória hiánnyal küzd, játék alatt mennyivel dobná fel (elviekben, gondolom nincs tapasztalat).
Én pl a Far Cry 2-t egy 2.8-as nw-on 512 rammal + 2600xt játszottam végig, és 85%-ban teljesen jól jatszahó volt, kivéve pl mikor kocsival elérsz egy határt és tölti a következő 5 km-t, ott míg be nem tölt akad rendesen 10-30 mp-et, utána megint teljesen jó. Ha pedig fentebb vettem a grafikát kicsit többször és jobban előjött.
Nem tudom ilyenkor milyen írás/olvasás megy, de lehet, hogy jelentősen javulna a helyzet egy SSD-vel, nem mintha ez lenne az ideális megoldás ennél a példánál, de memória bmikor elfogyhat
és ha emiatt lövik le az embert..
Csáp!
-
Na_Ta
csendes tag
(#5089) DV; (#5090) fLeSs; (#5096) DV: Bár a rekesz sör vonzó alternatíva
, meg kevesebb pénzért jóval több tárhelyet kapnék, de nincs rá szükség (már mint a tárhelyre
).
Bár a hosszú akku üzemidő annyira nem szempont, de gondolom SSD-vel az is nőne. Nem tudom van-e PATA-s Raptor 2,5-ös egyáltalán.
Kiváncsiság képpen fogok futtatni egy sebességtesztet.
A bekapcsolástól számítva addig, hogy már tudom használni a gépet, majdnem 6 perc telik el, bár ebbe jócskán beleszól a 256MB ram is, de annak bővítése már folyamatban van (Csak vírusirtó/tűzfal indul az XP-n kívül, egyéb csilli-villi tálcaikonok nem).
Maga a gép egy ACER TM 2304LC, egy Samsung HDD-vel.Köszönöm mindekinek a válaszokat.
Ez már oldschool bővítés kategória, nem?NT
-
luciferk
senior tag
Betehetnél még egy toshiba vezérlős ssd-t is amiről azt véled, hogy egy új JMicron vezérlő lapul a toshiba név alatt, eléggé népszerű aránylag olcsó és elég jól teljesít. Pl: [itt] is tesztelik a Kingson SNVP325--s ssd-t de meg sem említik, hogy a Toshiba T6UG1XBG SSD Controller esetleg egy új JMicron vezérlőt takar. A Corsair Reactor szériába is újabb fejlesztésű JMicron vezérlő került és nem titkolják [link]
-
fagy53
nagyúr
Foglalkoztál a tesztelések során azzal, hogy mennyivel rosszabb eredmények jönnek ki a szintetikus teszteknél, pl az AS SSD-nél, ha a tesztelt meghajtón lévő rendszer alól végezzük a tesztet? Ezek a tesztprogik nem a legmegbízhatóbbak így sem, de ez a körülmény még rá tesz erre egy lapáttal.
-
fagy53
nagyúr
Biztos tesztelted már Te is, így tudod, hogy egy örökkévalóság kivárni a merevlemeznél a tesztelés teljes folyamatát. Lényeges infóval meg nem szolgál, az többi eredmény elég egyértelmű így is.
A gyakorlati tapasztalatok érdekesebbek lesznek, de előtte az alapokat a szintetikus tesztek teremtik meg. -
DV
senior tag
A leirasa szerinti az SSD-k a laptop erteket ket-/haromszoroznak. Ebbol indultam ki, szerintem a mostani HDD 5400-at sem porog, hanem 4200-t es ha a feltetelezesem igaz, akkor egy 7200-es HDD elegge meggyorsitana a gepet.
Nekem is csak Sata150-et tud a laptopom es a 80GB-os Intel SSD-t ki sem tudom teljesen hasznalni. Azt nem mondom, hogy nem eszreveheto a kulonbseg egy 5400-es notivinyo csereje utan, de mikor kiprobaltam az SSD-m egy masik notiban, amelyik mar Sata300-at tudott, akkor ott is eszrevettem egy kis sebesseg-novekedest. Az eszrevetelem, a 80GB-os Intel SSD-m kb. 30%-kal lassabb Sata150-en, mint Sata300-on (tesztekre alapozva!). Hiaba van az, hogy 4K-s irasi sebessegben tud X MB/s sebesseget Sata 300-zal, hogyha Sata 150-nel csak max. 60-70%-at tudja.
Nem ellenzem az SSD vasarlasat, de en az o helyeben, a sajat tapasztalatombol kiindulva nem igazan vennek bele.
-
g.gergo
senior tag
Köszi, és neked is Raymond, nem minden világos, de nagyjából érthető. Ha jól értem, W7 telepítő alatt létrehozott partíció esetében gyakorlatilag semmi dolgom, ő megcsinálja.
Ezt az alignálást, milyen sw-el lehet utólag megoldani, bármilyen lemezkezelő sw-el, vagy van vmi speciális alkalmazás erre?
-
TomiLi
addikt
Azt szeretném kérdezni, hogy jó programot töltöttem le: Diskskeeper 2010 Home with Hyperfast
Tudnál nekem abban segíteni, hogy milyen beállításokat kell elvégeznem, hogy az ssd-n javítson?
Az automatikus töredezettségmentesítést ki kell kapcsolni, nem? Úgy tudom SSD-n nem szabad töredezettségmentesítést csinálni...
SSD - jobb klikk - "Automatic Defragmentation" - ez alapból enabled-en van! Ezt így hagyjam?
Vagy ez a beállítás az összes meghajtóra érvényes és a program az ssd-n nem végez töredezettség mentesítést?
Mert azt látom, hogy az ssd-nél optimizer funkció van, a HDD-nél meg Defragment....Ha az ssd-nél a hyperfast enabled-en van, akkor ez állandó javítást jelent? Magyarul a háttérben fut az op. rendszer alatt?
Bocsánat, hogy óvodásként kérdezősködöm, csak nem ismerem ezt a programot nagyon...
Előre is köszönöm a segítséget!
proof88 Tervben van, hogy én is egy Ultra, vagy Tera drive-ra cserélem a mostani ssd-ket. Eredetileg csak a kapacitás miatt akartam cserélni. De a felsoroltak már sokkal modernebbek és kevesebb velük a gond.
De sajna ez még várat magára egy picit, így addig remélem megoldás lesz a hyperfast....
-
TomiLi
addikt
jmicronos SSD-vel elképzelhető.
Ezt nem vágom... Jmicron vezérlővel szerelt alaplapra értetted? Vagy vannak olyan ssd-k, amikben ilyen vezérlő van?
Elnézést, ha hülye a kérdés!
Mindjárt utána nézek. Alaplap: Asus Rampage 2 Gene, SSD: Super Talent Master drive OX 32Gb. (FTM32GL25H)Race Driver Grid és Armed Assault, amikkel probléma van....
A háttérben megy egy ssd karbantartó program. Innen ph-ról vettem a tippet... ApacerSSDOptimizer
proof88: Akkor a játékban keresendő a hiányosság?
-
proof88
addikt
Üdv,
ha már pont itt vagy, megkérdezném, hogy izirájder volt tényleg múltkor az Acronis True Image-dzsel megcsinálni, hogy telepített rendszert mentettél és utána alignoltad a partíciót? Mert én hülye, bár már tudtam régebben, hogy ezt illik megcsinálni, kifelejtettem az alignolást és xp-vel formáztam.
Még egyszer meg nem volt kedvem telepíteni, így is már 2. telepítés volt, mert előzőleg G: meghajtónak rakta a rendszert
, szóval mmásodjára minden más winyót lehúztam és úgy telepítettem, úgy már C: lett... nem is értem, pedig ez 2 SSD raid-ben és az első 2 sata portra dugtam őket, de biosban is az első helyen vannak, na mindegy ez nem érdekes.
Szóval simán az ssd-s rendszerre is felpakolhatom a true image progit vagy másik rendszerre rakjam és onnan indítsam el?
Majd simán csak Drive Snapshot, alignolom és visszarakom a progival a rendszert? -
Márton
nagyúr
Nyugi, olvastam, sztem kevés ember nézi gyakrabban nálam a topicot
De azért hadd döntsem el, hogy egy gyártó által is supportált trim-es ssd-t vennék-e, vagy egy utólag rátett varázslatot.
S ráadásul mivel már nem kapható, lemaradtam a 25k-s árról, így nem értem mitől nem jó a 30k -
törölt tag
uninstall, illesztőprogram törlése, újraindul, kifagy. póvergomb hosszan nyomvatart, norton cd után nyúl. újraindul, intel visszatelepül megy. akkor erről ennyit, itt abba is fejeztem.
az alignáláshoz elméletileg csak a másik particiót kéne törölnöm, ha jól veszem ki, mivel a c-t a win7 telepítőlemezzel töröltem és formáztam. ezt egyszer majd talán. igazából, firefox max 10-20 tabos használatához, közepes offisz/pdf hegesztéshez, nyitogatáshoz, némi ocr munkához szerintem érezhető gyorsulást nem kapnék, esetleg access-hez. az meg úgyis a szerverről nyitogatom, ahogy a multimédiát is. az alkalmi multimédiához meg rendeltem egy 16 gigás sd kártyát mert van kb. 7-7 giga szabad hely a kettéosztott vinyón.
újraindítani meg talán ha havonta párszor szoktam a notit. megy készenlétbe. -
allein
addikt
-
allein
addikt
Értem,tehát kis fájlok olvasásában/írásában még mindig veri az ssd a 3 raptort.Nem játékra használom a gépemet egyelőre,sőt integrált vga-val elvagyok,viszi szépen a hd filmeket,phenom 965,4 gb ddr3 1333 mhz ram,dual kit,de ha lehet akkor legyen gyors a gép,ezért érdeklödöm,hosszú távon mit érdemes,megtartani a 3 raptort amit még nem láttam mit tudnak,mert ma vettem ma a harmadikat,vagy eladni és venni ssd-t a 3 vinyó árából?
-
Oliverda
titán
Félreértettél. Arra próbáltam utalni hogy én pénzt fogok áldozni rá akkor nem adom SLC alá. Ilyen jmicron jellegű cuccokat pedig messziről kerülni fogom.
Dr. Romano:
Pontosan melyik modellről beszélsz?
Abban nem kételkedek hogy lehet érezni a hatását de ez a sok után hangolás meg kapcsoljuk ki ezt meg azt meg még amazt is hogy ne lassuljon be egy hét után, számomra annyira nem tűnik bizalomgerjesztőnek.
-
ffodi
veterán
Működik 64 bites Win 7-el.
Innen le tudod szedni a 64 bitest.
Amúgy én kipróbáltam, de nekem csak rontott a helyzeten.
-
ffodi
veterán
Én is csináltam egy tesztet az új Crystalmarkkal(3.0 Beta 5)
-
DV
senior tag
Nekem nem indul el a gep Flashfire install utan. Win7 32bit. Uj a rendszer.
Van vmi otleted, mi lehet a gond? A B5-s Flashfire-t probalom feltenni.
AS SSD 37 perc alatt futott le. [link] OCZ Core v2 30GB, eredeti firmware.
CrystalDiskMark 3b5 eredmeny. [link]
Mindvegig be van kapcsolva az "Enable write caching on the device". -
DV
senior tag
Ezt fogom most kiprobalni. eredeti firmware, Win7 32bit. Jelenleg az uj rendszerrol irok. OCZ Core v2 30GB. Nincs USB port az SSD-n igy nem tudom feltenni az uj firmware-t.
Gondoltam futtatok AS SSD-t, ATTO-t, CrystalDiskMark-ot.
Csak a rendszer van meg a gepen. 15.8 GB free of 28GB.Teszt futtatasakor teleirjam az SSD-t? Vagy kiprobaljam ugy, ahogyan most van es tele is?
Nincs trimmelos progim, nem is tervezem hasznalni.
-
fLeSs
nagyúr
megtaláltam.
ki lehet próbálni. 24 MB RAM-ot ad az SSD-nek de csak 32-biten müxik. de legalább Vistával is.
-
fagy53
nagyúr
A Kingston SNV425-S2/64GB TRIM - 28K+ÁFA kiskerben
Támogatja ugyan a trimet, de az AS SSD szerint már gyengül az írás sebessége és hozzáférési ideje. Igaz. hogy a HD Sentinel szerint 5 nap írási átlaga egy napra vonatkoztatva 24GB amit nehezen tudok elképzelni hogyan jött ki, de a telepítéseken túl rengeteg tesztet futtatok le rajta így nem kímélem.Pár nap múlva már biztosan fogom tudni, hogy működik a trim, vagy sem.
-
-
Matamata
aktív tag
Én is erre gyanakodtam.
Drive snapshot-ot próbáltam de mivel a visszamásolás után nem tudtam hogy MRB-vel mit kezdjek ezért nem sikerült megcsinálnom vele.
Acronis true image-ből meg csak ingyenes wd editiont próbáltam ami csak klónozni tud, de azt is elég szerencsétlenül.
Sajnos az MRB piszkálásához nem értek.SDD+Optimizer mért logolja hogy nem kap érvényes kötetlistát?
(erre már rákérdeztem diskeepereseknél is azok meg továbbhárították az apacerhez de ott már nem kérdeztem rá samsung ssd-vel)
-
FF23
senior tag
Jó ez a Hyperfast. Kár, hogy nem az SSD+optimizerest próbáltad ki, hogy nálad is működik-e.
Itt [link] a 7. kérdésnél van olyan, hogy egyszer érdemes lehet futtatni parancssorból FULL módban, csak nem értem teljesen, mert nem C gyökérbe települt:: "C:\SDD Optimizer C Full"
Meg vajon ez egyszeri futtatás, vagy fullban megy ezentúl mindig? -
DV
senior tag
Ez azert tenyleg nem semmi... HAROMszoros es OTszoros gyorsulasok!
Koszi szepen a teszteket!
szerk.: tudom, hogy lehetne frissiteni az SSD-met, de nincs USB csati rajta. A leiras szerint azon keresztul lehet megoldani, vagy megsem? Betehetem kulso USB-s hazba es ugyis menne?
-
fagy53
nagyúr
Ahogy észrevettem a Kingston SNV425-nél, a jmicron vezérlőnek Toshiba ide vagy oda még megvannak a hátrányai pl más SSD-kel szemben, de azt az írási sebességet és hozzáférési időt nem produkálja, szerencsére. Szerintem ott nálad a cache hiánya a fő oka a gyengeségnek, amit lehet fw-vel pofozgatni, de pótolni sohasem.
-
Spr1nG
tag
Tegnap CrystalDiskMark ment és gond nélkül tudtam közben netezni.. Általában az erős procimra kell várnom, nem az SSD-re.
Amikor jelen volt a hiba, akkor teljesen használhatatlan volt a gép, és mivel én CS:S játékos vagyok (csak hobbi nem prof) így számomra egy sapka kakit nem ért ez az SSD.
De most pozitívan csalódtam benne.
Egyébként az ég világon semmit sem állítottam el a win7 telepítése után
De még is. A rendszer visszaállítót kikapcsoltam.
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Dell notebook topic
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bestbuy játékok
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged