- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
korcsi
veterán
Is AHCI supported on this motherboard (NM10 chipset)?
"AHCI is supported in the NM10 Express Chipset.
The BIOS setting you're looking for is:
BIOS main menu screen --> Integrated Peripherals --> Onboard SATA Function
There are two possible settings: Compatible or Enhanced.
Compatible = IDE emulation mode
Enhanced = AHCI mode"
-
balpis
őstag
úgy érzem, ez nekem is szólt. Bocsánat a felesleges hozzászólásokért. Attól tartok, nem olvastam el az első hozzászólást...
(a topikot régebben követtem, de pár hónapja feladtam, most pedig már nem emlékeztem ezekre.)....
Bár most belenéztem, ott ez nincs említve. Sőt, mintha kicsit elavult lenne
"szerintem:
1. ma SSD-t még csak kizárólag energiatakarékosság, ill. strapabíróság
miatt érdemes venni, sebességben béka segge (EEEPC-ben okés)" -
J.J. András
őstag
odanézz mit találtam...., mégsem olyan rossz a memória lemez odabent
APCI vs ACPI és többi hülye kérdés -
J.J. András
őstag
ne nekem írd, a Faterkam írta, hogy ilyen van a BIOS-ában, most mit csináljak, nézd meg APCI ACPI support
én leírtam mi lehet, de most nincs időm kiguglizni neki, amit Te írtál nekem, ugyanezt tudtam róla, mert az energiagazdálkodásért felelős szabványegyüttes BIOS és OPrendszer kommunkációval....
akkor helyén van
-
paulo92
tag
-
paulo92
tag
Szia! Köszönöm válaszod!
Amúgy nincs valami ötleted, hogy miért nem lehet az fwt frissíteni? ( több helyen olvastam, hogy ha már van rajta win, akkor nem lehet, ez mennyire veszélyes?) most, hogy van rajta win, legalább felismeri az updater, de hibát ír az fw letöltésekor: fw not found, pedig a honlap alapján már van újabb (2.15 van rajta)
Érdekes még, hogy Intel rapid programban az ssd sata átviteli sebességénél 3gb/s- t ír ami ha jól tudom csak sata2. -
Mankó
veterán
Furcsa mód a 830asnak jók voltak az értékei, de valójában majd egy laptopba fog menni, amin szintén van Sata 3. Lesz mellette egy 500-as 5400es winyó.
Megpróbáljuk egy másik gépben is, aztán ha ott is ez lesz a helyzet, akkor hétfőn megpróbáljuk kicseréltetni egy Samsung-ra. Bár ha jól emlékszem, a másik gépen nincs sata 3, de szerintem sata 2-n is jobb eredményeknek kellene születniük, mint amiket egy kicsit lejjebb írogattam. -
Mankó
veterán
Randommal is, meg 0 Fillel is. A 4 k-s értékek nem változtak, se a Qd32-esek.
Asrock Z68M/USB3-as lapon volt a teszt, amin 2 sata 3-as port van. Csak 2 ssd volt a gépben. A 0-áson a Samsung 830-as, az 1-en pedig a Force Gt.
Esetleg elképzelhetőnek találod, hogy kicseréljék mondjuk egy Samsung 830-ra? Mai Ipon vétel. Vagy szerinted mi a teendő?
-
Dr V
őstag
Biztos, h ahci-n van... többször is ellenőriztem, a biosban bekapcsoláskos is látszik, h ahci-n van. Az számít, h gsatan van, nem pedig a sima satán? Mert a sima satán van a raid tömböm. AZ ahci-t külön lehet kapcsolni a 2 satán: az egyik 0-3portig riad, 4-5 ide v raid, míg a gsata id, raid, ahci módot tud.
Megnézem a gigabyte honlapját, hátha ott van vami okosság... -
-
Dr V
őstag
Már magam sem tudom
Miután felkerült a win7 utána az alaplahoz kapott dvdről a ATi SB7xx AHCI/RAID Driver Version:8.641 tettem fel, majd a videókártya (radeon 4890) legfrissebb driverjét, amihez csak raid vezérlő tartozik (raid 0 tömb is van a gépemben). Végül valamely logoutos leírásban lévő amd ahci drivert (12.6) próbáltam meg feltenni, de nem láttam, h ahcit is telepített volna.
64bites a rendszerem.
És tudom, h a gépem kétszer ennyit tudna, hisz már mértem a sata 2től elvárható eredményeket!! -
-
Najz
tag
most igy néz ki valami ilyesmire vártam , ez akkor átlagos értéknek mondható?
-
Najz
tag
itt van az atto teszt
-
törölt tag
Akkor valószínű túl régi írásokat olvastam róla, hogy ezek ennyire megcombosodtak.
Szóval simán natúrba mehet rá az XP, nem kell szenvedni vele semmit, mert ~2 évet simán ki fog bírni.
A wear leveling az ugye működik? Nem szeretném ha a lapozó helye kihalna fél év után, mert az meg megállás nélkül megy.
-
törölt tag
-
törölt tag
Aida64 megnyitásakor nekem is el szállt a rendszer, a hibát a IRST 11.5.0.1184 beta okozza.
Aida64 javította a hibát a 2.50.2045 (Jul 19, 2012) verzióban
fixed: BSoD on Intel RAID controllersTegnap kiadta az Intel a WHQL minősítésű 11.5.0.1207 IRST
-
Mankó
veterán
Ez jó kérdés, nálam resettel válaszolt, amikor rányomtam az AIDA-ra.
Én még arra lennék kíváncsi, hogy más Sandforce-s meghajtókat is gyorsít-e ez az új IRST driver. Az SLC-men szinte semmi változást nem hozott.
Ha valakinek van tapasztalata már, akkor légyszíves ossza meg a fórumtagokkal!Kérdés: Intel X25-E 32 Gb-s Sata 2-es SLC-t érdemes lecserélni szerintetek egy Corsair Force Gt Sata 3-as 60 Gb-s ssd-re?
Nagyon elgondolkoztatott a dolog. 1:1-be is menne szerintem.Szerk.: régebben voltak gondok bizonyos típusú ssd-knek a Marvell vezérlős Sata 3-kal. Valaki emlékszik, hogy milyen ssd-kről volt szó, illetve, hogy milyen lapokon van ilyen vezérlő?
H61M-es lapokon ugye ASMedia a Sata 3-as vezérlő? -
rob83
aktív tag
Én a telepítés utáni állapothoz képest számoltam!
Most:
Nem vergődök vele nagyon,ha baja lesz megy gariba!
-
Pityu.
nagyúr
De az csak akkor van nem ha mentem is a ramdisk-ben tárolt adatokat,de én azt nem akarom menteni,de az ssd-t sem akarom megterhelni sok netes adattal
bluyoo
Azt mondod nem lassult a hdd re átrakva a chace?
Core2duo6600
és mi van ha filmeket is nézek meg letöltök meg olyan oldalakon böngészek ahol nagy fájlok vannak biztos elég 50-200mb között?Már most 2 napi böngészés után 1gb a firefox chace mérete
-
janos666
nagyúr
A Corsair fórumban, ahol a frissítést találtam, ott javasolták a zerofill-t egy frissítés után.
Itt van egy cikk egy programról, ami ki tud adni egy "Secure Erase" parancsot az Intel SDD-knek, amivel gyorsan törlődik minden blokk, aztán vissza lehet állítani a képfilet, ha van.
Tényleg érdemes lehet csinálni egy ilyet?
Mondjuk most épp arra sincs ötletem, hogy Linux alól mivel gyártsak képfilet, ami visszaállítható úgy, hogy bootoljon is utána a Windows.
GPT partíciós tábla van rajta rejtett EFI boot partícióval, szóval valahogy bitről bitre kéne kiolvasni és visszaírni mindent.Sőt, igazából haldoklik a Win8 RP-m, nem lenne nagy gáz újratenni vagy ezt, vagy inkább a Win7-et. De még az se tiszta, hogy ezen az SSD-n működne-e ez a software.
-
Core2duo6600
veterán
Ebben a lapban, Asrock P55A Extreme 4 nincs inteles sata 3, csak a marvell.
De az feltünt, hogy mintha még lasabb lenne a boot is, mintha a sata 2 esre van dugva, intel által.
A másik gépben, Gigabyte Z77X Ud3H, Sata 3 as portra van dugva jelenleg a Kingstone SSD, ami amúgy az Asrock ban volt korábban, és valamivel jobbak az eredmények.
0 Ról 6 Mp alatt Bootol pl.Tehát akkor ezen az Asrock lapon tekinthetem úgy is, hogy nincs sata 3 portom igaz ?
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged