Aktív témák
-
vazzz
őstag
-
vazzz
őstag
Tuti, hogy be van biosban kapcsolva az ahci?
Esetleg ide módban is mérhetnél egyet, ha ahci-val így megy, milyen lehet ide módban?Angelo69:
Mondjuk úgy, hogy nem ártasz vele az ssd-nek. Azt kb senki nem tudja megmondani, hogy fontosak-e, vagy nem. A töredezettségmentesítés legyen kikapcsolva, a többi meg ízlés szerint -
vazzz
őstag
Engedélyezd
Ha a telepítéssel megvagyunk, Windows 7/2008 R2 alatt ellenőrizzük, hogy az operációs rendszer elküldi-e a TRIM utasítást. Ehhez parancssorban írjuk be, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk, ezután már működnie kell. -
q8
tag
bootolható pendrive iso imageből egyszerűen : [Rufus]
és itt vannak eredmények agility 3:
[sata2 asztali]
[lsata1 notebook ] -
LordDarkness
aktív tag
Nem tudom azért gondoltam az ACHI-re mert mintha azt olvastam volna,hogy jobban fekszik az ssd élettartamának. Ezért próbáltam azt is ki de soknak tartom a rendszerfelépülést és ezért kérdezősködöm.
bigdigit az a 2-3 másodperc nemzavar. igazából ha jobb lenne az ssdnek akkor arra a 30másodperce is rákényszerítem magam. Mivel a 120GB elég sokáig elég lesz a rendszernek frissítéssel is azért akarok jobban ügyelni rá mint a kisebbre.
-
jNk
senior tag
Rákövetkező versenyzőnek felveheted a sorba a DriveClone-t is, de ha még holnap/holnapután sem lesz megoldás a helyedben én hagynám a pékbe és új rendszert raknék az ssd-re.
-
"Aomei nem látja a raidet, mert dynamikus..."
Ezt nem igazán értem mit takar, mert a RAID0 az egy dinamikus lemezen lévő sávos kötet(striped volume). Sajnos az Aoemei-vel nincs ilyen irányú tapasztalatom az is elképzelhető, hogy szintén csak a fizetős változatok támogatják.
Amivel biztosan meg lehetne csinálni, az az Acronis true Image, de sajnos esetedben ez sem járható út, hisz írtad, hogy nincs hely lementeni az adatokat és szétszedni a RAID kötetet, az Acronis meg nem tud klasszikus értelemben véve klónozni, először le kellene menteni a backup-ot majd abból visszaállítani az SSD-re.Lehet, hogy tud valaki valamilyen progit, ami 1 lépésben megoldja a problémát. Van RAID topik ott is rákérdezhetsz, illetve ebben a topikban is érdeklődhetsz.
-
Macrium ingyenes változata nem támogatja a RAID-t, csak a Pro és Server változat.
Közelmúltban megjelent egy remek alkalmazás, ami ingyenes és támogatja a RAID módokat: AOMEI Partition Assistant 5.x Home. Tegyél ezzel egy próbát.
-
q8
tag
az nem teljesen tiszta minek ide az usb.. de leirok egy egyszerű módszert amivel menni fog...
az ingyenes Macrium Reflected letölöd..
[link]csatlakoztasd az ssd-t az egyik sata portra, így a gépben látod egyszerre a régi wincsit is meg az ssd-t is, na akkor kiválasztod a régi hdd-t, vagy csak egy particióját és célnak kijelölöd az ssd-t..aztán vársz amíg megcsinálja...utána bootolásnál beállitod hogy honnan inditsa a rendszert...
közben találtam egy leirást is róla képekkel...
[link]de inkább egy tiszta telepítés lenne a legjobb...
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Crucial 240GB SSD eladó
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest