Hirdetés

Aktív témák

• bolcsodal

addikt

Üdv! Hátha valaki találkozott már ilyesmivel (remélem jó helyre írok nem akarok OFF-olni).

1 éve hibátlanul működik egy OCZ Vertex2 a notimban (Win 7 32bit, Enterprise edition, mobil 965G chipset, ICH8 SATA vezérlő). 1-2 hete beszereztem egy optibay-t és a noti régi vinyóját immár nem USB-ről, hanem egy SATA/ATA átalakítós optibay-ről használom (Lenovo N200). Tegnapig semmi gond nem volt, aztán a rendszer fogta magát és működés közben belassult. Ilyenkor ATA driver problémákról találtam bejegyzéseket az eseménynaplóban. Akkor is problémázott, ha az optibay-t eltávolítottam (így kizártam mint problémaforrást).

Checkdisk után addig fajult a dolog, amíg eljutottunk egy Win 7 startup repair-ig, amit persze képtelen volt megcsinálni az oprendszer.

Jelnleg Optibay-től függetlenül a boot idő 4-5X-e a korábban tapasztalt időnek. A rendszer maga fürge maradt, de időnként ATA driverproblémákkal 20-30 másodpercre belassul. Windows komponensek szállogatnak el random (window manager, explorer.exe).

Amit csináltam:
    Intel matrix storage driver-t frissítettem a legújabbra.
    Chipset driver a legfrissebb van fent.
    Crystal Diskmark:
    Ez alapján talán nincs gond.

Leginkább a boot-idő és az instabilitások zavarnak. Frissítsek vajon firmware-t, vagy a végét járja az SSD? Win reinstall?

Aktív témák