Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- MIUI / HyperOS topik
- Kezünkben a Redmi Note 14 Prók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
válasz
DeFranco
üzenetére
"Minden tisztelettel: nincs, és éppen ezért fogalmaztam meg a következtetésem nagyon személyesen és nagyon feltételes módban."
Igen, olvastam, épp ezért bátorkodtam megfogalmazni az "ellenérveket", mivel egyike vagy azon emberkéknek, akik tudnak értelmesen érvelni.
"Másrészt ezt az eljárást (akár az eredeti akár az updatelt firmwareről beszélünk) nem tartom éppen korrekt magatartásnak..."
pedig az, ugyanis az alapfelállás az, hogy egy W7 Ultimate x64 SP1 nem telepít fel 6G-t sem... Ergo, ha valaki akár egy 64G-s SSD 80%-t teleírja(vagy nagyobb kapacitásút), akkor az már adattárolás... Nálam 72% van teleírva egy 64G-s SSD-n, tényleg a teljesség igénye nélkül: App + VM
Szóval az OK, hogy Power user vagyok, de azért ez megfontolandó nem?"Sőt, nekem úgy tűnik, hogy a sandforce fiaskó után megint nem sikerült egy rendes vezérlőt összehozni."
Vannak tényleges hibák, ez tény, viszont az sem elhanyagolható szempont(20 éve rakok gépeket össze/telepítek/szervizelek stb, eredeti végzettségem rendszerprogramozó+matematika), hogy a tényleges/valós hibák száma meghaladja a 70%-t. Sajnos ez az a szakma, amiiben arányosan a legmagasabb a kontárok, kísérletezgető szellemű user-ek és az önjelölt informatikusok stb stb száma(Mekk Elek in Da' House).
Ez egy olyan szakma, ahol nap, mint nap új technológiákkal szembesülhetsz és nem utolsó sorban, holtig tanulsz(én is vagyok úgy, hogy na akkor ez mi is, pl egy s2012-es deszkán zöld sata port...
). Arányosan én nem tapasztaltam olyan mértékű meghibásodást, mint ami a a SF vezérlős SSD-knél(nem csak OCZ) felhalmozódik egy adott topikban(nem csak ebben, hanem külföldi fórumokban is)"Harmadrészt a Samsungra külön rákérdeztem itt a topicban, hogy tapasztalható-e ilyen jelenség..."
Hát ezt csak hozzám hasonló "vadmalacok" tapasztalhatják. Minden SSD-re igaz(SF2281-es SSD-kre is), hogy minél jobban tele van írva, annál rosszabb a hatásfok. Ennek az oka, hogy (többek közt) a Wear Leveling egy "egyszerű" matematikai modellre épül. Nem kell mérni, meg elemzés stb, mert minél kevesebb a Spare Area, annál rosszabb a hatásfok. Ezt lehet bizonyos módszerekkel javítani, de a vége az, hogy 1GB-os SP-n nem lehet 127GB-ot hatásosan karbantartani, sőt, ilyenkor a WL a user "ellen" fordul(ír, mint Shakespeare)
A lassulás valós, ez is tény, de azért azzal azért illik tisztában lenni(és itt most nem magadra vedd), hogy azok a sebességeredmények, amik "belassuláskor" mérhetőek, azoknak van-e befolyása a rendszer működésére... A helyes válasz: Semmi.
Olyan magasak még úgy is, hogy az OS-nek a töredékére van szüksége.És a végére még egy tény: A felhasználók min. 90%-a nincs tisztában azzal, hogy pl a Crystal Disk Mark mit és hogyan mér, csak dobálóznak a számokkal, anélkül, hogy tudnák, hogy miről is van szó...
Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- BestBuy ruhás topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Pánik a memóriapiacon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). Arányosan én nem tapasztaltam olyan mértékű meghibásodást, mint ami a a SF vezérlős SSD-knél(nem csak OCZ) felhalmozódik egy adott topikban(nem csak ebben, hanem külföldi fórumokban is)