Hirdetés
- 5 GHz körülre gyorsulnak a mobilchipek, a Huawei lemaradásban
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Snapdragon 8 Elite Gen 5 és folyadékhűtés jöhet a RedMagic új gamer táblagépébe
- Nagyobb akkumulátorral jöhet a Motorola Razr 70 Ultra, másban alig változna
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kiszivárgott az Oppo Find X9s Pro adatlapja
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
>> A tömörítési puffer nem a flash területen van
> Nem is állítottam én mást.Egész pontosan azt írtad: "A 4GB-os blokkban csak ideiglenesen vannak az adatok, addig amíg fel nem dolgozza (tömöríti például)" Ez nekem pont azt jelentette. A sebességet pedig csak ez ellen hoztam fel bizonyítéknak.
Az idézett rész pedig éppen azt mondja, hogy az a 4GB legalább részben pont, hogy wear levelling tartalék. Ráadásul mint említettem a tömörítés miatt a rendes területen is a tömöríthetőség függvényében automatikusan nyersz tartalék helyet. Vagyis hiába hiszed hogy teleírtad, attól még vannak üres cellák és ehhez már elég kis tömörítés is elég.
Az idézett százalékokat meg nem is értem. Először azt írja, hogy "Egy teljesen normális SSD-n az általunk felhasználható területnek kb. 6-8%-a tartalékterület" utána meg hogy "csak 13% tartalékterülettel gazdálkodnak (64 GB NAND, 60 GB-osként árulják)". Ha ez tényleg 13% lenne, akkor az több mint amennyit egyébként ráhagynak, tehát a "csak" szó nem indokolt, mint ahogy ezen felül még szabad helyet hagyni sem (ha egyszer eleve több van - "tartalékterület megnövelésével érik el" ugye). De szerintem ezt itt csúnyán elszámolták, az ugyanis inkább 6,2% ami viszont éppenséggel beleesik a 6-8%-os intervallumba vagyis saját állításuk szerint normális.
Abba már ne is menjünk bele, hogy a "szükséges redundáns adat" meg ellentmondás.
Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Battlefield 6
- Milyen program, ami...?
- Steam topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kiszivárgott az Oppo Find X9s Pro adatlapja
- További aktív témák...
- Micron 5200 ECO 480 GB 2,5 SATA Enterprise/Datacenter Server SSD
- XPG SPECTRIX S40G RGB 512GB NVMe SSD 100% / Beszámítás OK!
- M2 Sata 256 / 512 SSD-k / Intel / Samsung / Sandisk /
- Intel D3-S4520 960GB - Keveset futott - 2,5", SATA3, 5300 TBW - Eladó!
- Intel D3-S4520 1,92 TB - 2,5", SATA3, 8800 TBW - Új, 1 év garancia - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- GAMER PC! i9-13900 / RTX 4070 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w Gold! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest