- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10381 üzenetére
Nem feltétlenül. Röplabdásként is 100 kilós voltam már, de nézd meg a vízilabdásokat, kajak-kenusokat, amerikai focistákat, rögbiseket stb. Mind rengeteg aerob és anaerob állóképességi munkát végeznek, ahogy ti is, mégis elég keménykötésű srácok. Ez alkati dolog is, meg azért nem mindegy, milyen háttér van az egész mögött. Támogatják-e a csapatodnál a modern erőnléti edzéseket, mennyire adottak a feltételek a jó étrend betartásához és így tovább.
-
emiki6
veterán
válasz
itouchfan #10381 üzenetére
Sokat kell enni és nőni fogsz. Ez az örök törvény.
Én most edzettem egy jót. Húzi és fekvő sorozatonként felváltva, aztán alkar erősítés lógással és egyéb rögtönzött gyakorlattal.
Most mindig teljesen kifárasztottam az izmaim és a végére teljesen elfáradtam. Holnap -holnapután elég rendes izomlázra számítok. -
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10364 üzenetére
Amit annak gondolsz, fele víz meg szénhidrát.
Nagyon nem mindegy, hogy miofibrilláris vagy szarkoplazma hipertrófiát célzol meg. A tipikus, nagy volumenes gyúrós edzéstervek kivétel nélkül a szarkoplazmára mennek rá, ami szép és jó, ha pusztán optikai céllal edzel, de ha sportteljesítményt akarsz fokozni, nem sok értelme van.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10358 üzenetére
Nekem is egy hétvége. Aztán egy hónap leadni...
(#10360) Bannani
Váll ütközési szindróma?(#10361) westcoastog
Nem sokat tudok róla, nem ismertem, de a baleset az szörnyű. -
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10349 üzenetére
Röplabda dettó, nyári alapozáskor volt csak némi erőnléti edzés, de az is kimerült a futásban, meg a guggolás-fekvőtámasz-lábemelés 10-től lefelé 1-ig unott végrehajtásában. A válogatottnál más volt, ott voltak nagyon jó érzéseink, az edző az oroszoknál tanult régen.
Pedig egyébként ha már csak a fegyencet bevezetnék és heti három edzésen megcsináltatnának 2-2-2 gyakorlatot, már nem lenne gond az alapokkal, amire aztán ha felkerül egy felnőtt ligába a játékos, lehet építeni.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10315 üzenetére
Endonál csak prémium fiókkal vannak pulzusadatok, a Runtasticnál meg elég a fizetős app, amit már megvettem egyszer egy leárazásnál. Amúgy is jobb a WP-s app, lehet útvonalakat kijelölni, interval edzéseket akár kézileg is szerkeszteni, ez mind hiányzik a WP-s Endoból.
Igen, van ilyen verseny, a legdurvább a SOTE lépcsőfutó verseny. Valami 30 emeletet kell megmászni, a legjobbak ilyen 4 percek alatt teljesítik.
Egyébként a tűzoltósport nagyon durva.Figyelj oda a terhelésre, sok lesz ez. Mindkettő a túlterhelés jele, amit érzel, az valószínűleg nem a vádlid, hanem kezdeti achilles ín gyulladás (nekem is volt, most kezd helyrejönni), a vállad meg a konditól lehet ilyen.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10253 üzenetére
Én 3-4 edzésnél képtelen vagyok többet megcsinálni. Ha tényleg rendesen lefárasztom magam, akkor erőedzés után 2-3 napig, állóképességi edzés után 1-2 napig van olyan izomlázam, amire inkább nem edzek rá. Ezen az SMR henger kicsit segít.
(#10254) Dobi 562
Genetika függő is, kinek mennyire van izomláza. -
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10236 üzenetére
Támaszmérlegben karhajlítás (zsugor, egyenes hátas zsugor, egy láb nyújtva, terpesz stb.), ha gyűrűn csinálsz fekvő variációkat, jelentősen megnehezíted, robbanékony variációk...
---------------------------------
Ma toltam egy interval úszó edzést. 125 m bemelegítés, 500 m technikázás (lábtempó gyakorlás stb.) utána 20*25 m interval stílusban. Naaaaaaaaagyon jó volt.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10103 üzenetére
Sok a 38 kredit, a mintatantervekben általában olyan 30 körül szokott szerepelni.
A kihagyás is sok, meglátszik ez mindenen. Ilyen zsugor mellső függőmérleget 5-6 másodpercig bírok kitartani, meg ijász fekvőből 10 ismétlés alig megy, szóval eléggé visszafejlődtem. Viszont ilyenkor mindig hamar visszajön azért a korábbi forma, az izommemória működik.
(#10104) Cathfaern
Köszi. -
Bannani
tag
válasz
itouchfan #10059 üzenetére
Nyilván nem csak testneveléstanároknak jó ez a végzettség, de azért elég durvák a követelmények ahhoz képest, hogy egy csomó testnevelés tanár mennyire hozzá nem értő. Az új kedvencem, amiben a legutóbbi továbbképzés óta hisznek, mint a Szentírásban, az a hasprés felmérés. Kezeidet hasprés közben a szorosan a tested mellett csúsztatod ütemre (amit egy rém unalmas csávó mond a magnón). Ha a kezed nem halad át teljesen a vonalon az szabálytalan.
Egyre kreatívabbak a testnevelésért felelős emberek.
-
westcoastog
veterán
válasz
itouchfan #9938 üzenetére
Futottam már tavaly előtt, akkor volt társaság akivel mentem.
Beledöglősen is de lekocogtam azt a 2 kilométert, futni még nem bírtam.
Az a baj állóképességre sosem edzettem, futnék 2 kört a focipályán lihegve vinne el a mentő, sajnos.
Ezen is kell változtatni. Mint ahogy illő lenne megtanulnom kézen állni.Oké hogy mennek jobb gyakorlatok a tornateremben, de gáznak érzem mégis hogy egy kis futástól kiköpöm a tüdőm.
Még nem vagyok igazi sportember.
-
-
-PLevi-
senior tag
válasz
itouchfan #9863 üzenetére
16 múltam augusztusban.
(#9864) westcoastog
Köszönöm, meglesz!
(#9865) kolosanyi
Jogos, de nem akartam egyből életrajzot írni.
Amit lehet rólam tudni:
Mint már említettem 16 éves vagyok, ehhez jön 183cm és 68kg. Elég vékony vagyok, de erős csontozatú, plusz semmi felesleg nincs rajtam, csak egy kevéske izom, szóval nem olyan vészes a helyzet. Egyszer jártam már itt, akkor akadtam rá erre a mozgásformára, de abban az időben még aktívan kézilabdáztam, így végül elvettettem az ötletet, mert nem fért volna bele az időmbe. A kézit pont egy éve hagytam abba, kicsit későn kaptam észbe, csak május elején kezdtem el edzeni saját testsúllyal. Nagyon tetszett, nagy terveim voltak a nyárra, de június végén abbahagytam. Egyrészt fogalmam sincs hogy pontosan miért, másrészt talán azért, mert 1-2 hétnél sosem töltöttem többet otthon egyszerre. Eleinte csinálni akartam de később ez az érzés fokozatosan elgyengült. Persze ez mind csak kifogás, de ez van...
Most tartok ott, hogy kezdtem magamon észrevenni, hogy gyengülök, illetve nem vagyok a "régi". Gondoltam elég lesz a heti öt tesi, meg néha pár fekvő zuhanyzás előtt. Hát nem lett.. Osztálytársakkal beszélgettünk hogy lejárunk a sulis kondiba, és akkor egy hibrid edzést csinálnék. De hamar kiderült hogy ez nekem nem jó, mert általunk előre leadott fix időpontokban kell menni, ráadásul péntek délután zárva. Mivel naponta 45-60 percet buszozok a suliig (és vissza), ezért nekem ez így nem buli. Ha közbejön egy házidoga vagy összejön több dolgozat egyszerre vagy csak egyszerűen sokat kell tanulni másnapra (gimiben gyakran előfordul), akkor az be tud kavarni. Szóval így maradtam az otthoni edzésnél, mert így egy-egy héten belül kedvemre pakolgathatom az edzésnapokat.
A hosszú (16 nap) téli szünet alatt rendet tettem a fejemben és újult erővel vágnék neki!Konkrét edzéstervem még nincs, csak elképzelések, ami valahogy így néz ki:
4 edzésnap egy héten:A, Toló gyakorlatok: fekvők, tolódzkodások, fejen/kézenállások stb. --> Mell, tricepsz, váll és hát
B, Has-Törzs: lábemelés, híd stb. --> has, törzs és a gerinc környéki izmok
C, Láb: guggolás, kitörés, vádlizás stb. --> comb, vádli és csípő/fenék
D, Húzó gyakorlatok: húzódzkodás, fogáserősítés stb. --> hát, bicepsz és egy kicsit vállTapasztalataim szerint a toló és húzó gyakorlatok egyáltalán nem zavarják egymást, a többi pedig egyértelműen elkülönül.
Eredetileg csak háromfelé akartam bontani, még pedig úgy, hogy a komplett has-törzset hozzácsapom vagy a lábnaphoz, vagy a húzásokhoz, de jobban átgondolva szerintem jobb így. A hasat és törzset semmiképpen sem akarom szétválasztani, nagyon szerettem ahogy a hasat lenyújtja az utána következő híd.Ha valakinek van jobb ötlete, vagy változtatna, kérem ne tartsa magában! Fő az egyszerűség (mármint az edzésterv egyszerűsége, azaz hogy legyen átlátható és értelemszerű) és az észszerűség. Az A-B-C-D sorrend sem végleges, csak most ebben a sorrenben írtam őket.
Az ismétlésszámok illetve szériaszámok majd menet közben kialakulnak, előre szerintem nehéz belőni, de miheztartás végett: izomcsoportonként a méretük függvényében 5-10 széria, egyenként 6-12 ismétléssel.
Tökéletes edzésterv pedig nem létezik, ezt is tapasztaltam.Fontos, hogy konkrét étrendet nincs lehetőségem tartani, persze törekedek majd a mefelelő táplálkozásra. Céljaim között az erőnövelés és egy jobb forma elérése szerepel.
-
itouchfan
senior tag
válasz
itouchfan #9856 üzenetére
köszi
ez sztem elég jól szemlélteti és magyarázza a dolgokat [link] bár lehet vótmá
nem aktuális hétközben, de ilyen időben nincs az a pénz amiért hajlandó lennék kimenni egy húzódzkodó/gyűrűs/tolódzkodó edzésre (najó hazudtam, van az a pénz, csak nem pénzért edzek sajnos)
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #9764 üzenetére
Hát hajrá. 😊
(#9765) Dobi 562
Az is, meg a rendőr vb-s pálya másolata is. Mindegyiket kurva nehéz megcsinálni tényleg. A rendőrös mindjárt kötélmászással kezdődik, utána meg vagy 15 akadály egyből. Nem csak maximális izomfeszülésekkel van tele a pálya, hanem futni is kell végig, kiköpi az ember a tüdejét.(#9766) Woodslave
Nem, csak azt hiszik az emberek, hogy az. Aztán nem lesz egyszerűbb úgy se, csak más. -
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #9656 üzenetére
Dehogynem, azokat is csinálom, csak ebben nincs szerepük. A szép tornászos támasz ülőtartáshoz bazi erős csípő kell és ez a gyenge pont nálam. Az alsó hát gyakorlatok pont az ellenkező oldalát edzik a csípőnek, az oldalsó hídtartás meg inkább az oldalsó láncot edzi (ahogy a zászló, azon dolgozom már egy ideje, csak most normál tornaterem hiányában újra elővettem ezt). Egyébként nem csodálom, hogy nem megy a támasz ülőtartás, a múltkori zombi tesztből gyönyörűen kiderül, hogy milyen hiányosságaim vannak az alapoknál. Nem megy se a hollow body, se az arched body 60 másodpercig, pedig ezeknek a 3*60 másodperces kitartása lenne az alap. Szépen be is vettem az edzéstervembe és folyamatosan csinálom őket.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #9443 üzenetére
Az izolációt nem úgy kell elképzelni, hogy csak a tricepsz dolgozik és más semmi, meg csak a mell és más semmi. Például a fej fölötti nyomó gyakorlatoknál nagyon komolyan stabilizál a hát és a törzs deréktájéki része. A fekvenyomásnál meg még a láb is dolgozik. Tudom, "kapcsold ki", meg "csak a célizomra koncentrálj", de azért ez nem teljesen úgy működik.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #9422 üzenetére
Teljesen jól mondták az úszást meg a bicajozást. Az ilyenekkel csak azt tudod csinálni, hogy helyileg fokozod az anyagcserét, mivel az ízületeknél ez jóval lassabb, mint az egyéb szöveteknél, így tovább is tart a regenerálódás. A kis intenzitású mozgás pont ezt célozza. Ami jó még, az a váltott, hideg-meleg környezet, például forró-hideg zuhany vagy szauna-hideg víz egymás utáni váltogatása. Nem lesz gáz, egykettőre helyrejön.
-
kolosanyi
veterán
-
emiki6
veterán
válasz
itouchfan #9329 üzenetére
Az általam fentebb leírt recepteket én találtam ki, azért ilyen egyszerűek. Nem rosszak, de nem is igazán jók, talán a zabpehely kellemetlen íze miatt, de szerintem próbáld ki őket.
Van még a tejbezabpehely: 1 dl (ez majdnem pont 100 g) zab, 2 dl tej, meg kell fözni és ezt bárhogy ízesítheted. -
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #9311 üzenetére
Az a baj, hogy nem véletlenül terjedtek el ennyire a kenyérfélék. Egyik legpraktikusabb "köret". (Most tekintsünk el attól, hogy nehéz jó kenyeret kapni és az még drága is, a teszkós cucc meg már nem is lisztből készül.) Esetleg annyit tudsz még vele csinálni, hogy veszel egy kenyérsütő gépet, magadnak csinálod és mindig más ízesítésű, típusú kenyeret csinálsz, hogy változatos legyen. Ez megoldás a kenyér minőségére is, nekem tervben van egy ilyen. Amúgy én reggelire többnyire zabpelyhet vagy valami nem cukrozott, gyümölcsös müzlit eszem tejjel.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #9296 üzenetére
Miért, mi a baj kenyérrel?
(#9300) GabN73
"ezért is akarnék olyasmit ami megmarad ha kihagyok 3-6 hónapot"
Ilyen mozgásforma nincs.-----------------------------
Amúgy tegnap is toltam neki (reggel futás, este erősítés), meg most is edzettem egyet. Támasz ülőtartás, híd, bicikli (de utálom, szét égeti a törzsem
), pistol meg vádli. Jóvót.
-
emiki6
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #9236 üzenetére
Vagy ugyanezt elérheted egy gyűrűvel, gumikötél szettel és egy ugrókötéllel, bónuszként egy jó futócipővel ha nincs.
Gyűrű -> 5 ezer (sima köteles fakarika is jó)
Gumikötél szett -> 10-15 ezer
Ugrókötél -> 2 ezer
----------------------------
Az egész 30-ból megvan, spórolsz egy csomó helyet és pénzt, nem veszel egy csomó vasat feleslegesen. Én nem kezdenék bele súlyzós erőgyakorlatokba se edző nélkül, pláne súlyemelő gyakorlatokba. Meg van ugyan 4 db 20 kilós kézim, de eszembe nem jutna nagy tárcsákat, rudakat venni otthonra, a kocsit meg az utcán tartani. -
emiki6
veterán
válasz
itouchfan #9171 üzenetére
Venni semmiképp se vegyél szerintem. Én is sokat gondolkoztam rajta, de mindig beláttam, hogy túl drága és nem éri meg!
Viszont most veszek tiszta mogyoróvajat:
Per 100g:
Energy: 2402kJ
Energy: 579kcal
Protein: 29.6g
Carbohydrate: 11.6g
(of which sugars): 5.9g
Fat: 46.0g
(of which saturates): 8.2g
Fibre: 8.5gLehet hogy 46%-a zsír, de 30%-a fehérje és ami zsír van benne, annak az 5/6-oda telítetlen.
Ha viszont nem tudsz mit enni, akkor én is azt mondom, mint Sándor kicsivel feljebb, hogy csomagolj szendvicset, de én hozzádobnék még egy kis gyümölcsot desszertnek, például almát vagy banánt. Alma egész télen kapható a piacon.
-
emiki6
veterán
válasz
itouchfan #9169 üzenetére
Azért, ha úgy érzed, hogy kevés fehérjét viszel be, akkor nyugodtan vehetsz. 5 kiló olyan 17k körül van, barisj most fog rendelni 15% kedvezménnyel. (Úgy 17k). Mondjuk én most nem veszek, mert egy ilyen hónapokig elég. Hogy van e értelme nem tudom, mert nem lehet összehasonlítani, mert az eredmények lassan jönnek és sok a változó. Ha nincs időd vagy lehetőséged fehérjedús kaját enni, akkor egy jól jön ha van. Még én reggelente a zabkásába mindig teszek egy kanállal.
-
kolosanyi
veterán
-
válasz
itouchfan #9154 üzenetére
Írnék pár dolgot a növényi fehérjékről is. Mint tudjuk a növényi fehérjék (kivéve a szójafehérjét) inkomplett fehérje források, azaz nem tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat. Viszont, mivel a különböző növények különböző mennyiségben tartalmazzák az egyes aminosavakat, ha megfelelően válogatjuk össze őket, akkor komplett fehérjét nyerhetünk - ez a komplettálás. A legtöbb fehérjét (ebben a sorrendben) a hüvelyesek, olajos magvak és gabonafélék tartalmazzák. Nézzük melyikből melyik aminosav hiányzik vagy van belőle nagyon kevés:
Hüvelyesek (bab, borsó, lencse) - tryptophan, metionin
Olajos magvak (mogyoró, dió, mandula, stb.) - lysine, isoleucin
Gabonák (búza, rozs, kukorica, risz, zab, stb.) - lysine, isoleucin, threonineEbből következik, hogy teljes értékű fehérjét nyerünk, ha valmelyik hüvelyeshez gabonafélét vagy olajos magvakat eszünk. Továbbá a tejtermékek biológiai értékét növeli, ha gabonafélékkel fogyasztjuk, a húsokét pedig, ha hüvelyesekkel. A szója igaz komplett, de a biológiai értéke jelentősen növelhető gabonafélékkel, így a szójaizolátum zabpehellyel jó párosítás.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #9148 üzenetére
Jaaaaa. Megvan, köszi.
Igen, ezt a sziklamászósat úgy kell csinálni, hogy mindig felhúzod magad teljesen és onnan engeded le, akasztod meg, és ha végigértél az összes izometrikus tartáson, az számít 1-nek. Na, ilyet csináltam én is, pont ahogy a gyerek a videóban, csak több helyen megállítva. Nemtom mi volt velem, hogy ezt nem értettem tegnap...
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #9020 üzenetére
Ízületeknek sem tesz jót, meg meg is lehet fázni. Mondom, a probléma, hogy megállsz, egygelyben maradsz kimelegedve, izzadtan. Ha meg nem állsz meg, akkor figyelned kell a légzésedre, az orrodon vedd, ne a szádon, mert begyullad a torkod. Ez meg csak akkor lehetséges ha nem megy föl nagyon a pulzusod, aerob tartományban maradsz. Egy köredzésnél ez nem megoldható.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #9012 üzenetére
Én nem edzenék kint ilyenkor már.
A bontott edzés, nem bontott edzés témakörben meg annyi a véleményem, hogy teljesen mindegy. Csinálni kell és kész. Semmi más nem számít, csak a belefeketett idő. Ezt mondta a tornász edző is és igaza van. Van akinek 30 edzés kell a számottevő fejlődéshez, van akinek 3000. Fejben kell ott lenni, hogy azt a 3000-et végig tudja csinálni az ember. Ki kell próbálni persze több megközelítést és azt meghagyni, ami a leginkább passzol, ezt úgyis maga érzi az ember, de a lényegen nem változtat. Minél több energiát fektet be az ember, annál jobb lesz a végeredmény. Egy idő után meg aránytalanul kell többet beleölni, ez az ami nem fekszik sokaknak. -
kk831228
addikt
válasz
itouchfan #9015 üzenetére
Hidegben edzés:
Ma voltam 5óra után futottam egy 1.5 km-et ,majd útközben volt egy játszótér . Csináltam pár gyakorlatot ,le is izzadtam ,majd utána vissza futás... Háát szerintem nem annyira jó ötlet vagy ha csak úgy csinálod hogy nem izzadsz le...
A futás viszont bármikor ,ahogy Sanya is írta , nem szaba megállni közben a lakásig...
Amúgy meg csinálni kell aztán legfeljebb kicsit megfázol...
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #8942 üzenetére
Csináld lassabban. Vagy épp robbanékonyan. Intenzitást tudsz még fokozni a pihenőidő csökkenésével is. Röpin úgy csesztük szét a lábunkat sokszor, hogy sima saját súlyos guggolást csináltunk. Beálltunk párba és piramis szerűen lépkedtünk fel 1-től 10-ig. Egyik fél megcsinált egyet, a másik tartotta addig vízszintben, utána aki tartott az csinált egyet és a másik tartott. Majd megint csere és ugyanez felfelé, 2-3-4 és így tovább pihenő nélkül. Ha elértünk 10-ig utána vagy ingafutás volt, vagy guggolásból felugrás. Nagyon gyilkos tudott lenni. Hosszú izomfeszülési idő és kevés (konkrétan 0) pihenő együtt olyan durva volt, hogy sima páros lábas guggolással is megértük megcsinálni.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #8907 üzenetére
Aki buzizza a focistákat az nem sportember. A komoly szintű labdarúgáshoz rettenet sokat kell edzeni, akinek ez nem egyértelmű, az valószínűleg sose próbált nagypályás focit.
Egyébként ha baszogat egy gyúrós gyerek, kérdezd csak meg tőle, hogy vajon a világ legnézettebb sportja a buzis, vagy pedig az, ha szőrtelenített, lebarnult férfiak tangában pózolnak.Egyébként semmi bajom a testépítőkkel, ez csak kis fricska részemről. Az meg pláne igaz, hogy a hobbigyúrós nem testépítő.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #8794 üzenetére
Dehogynem. Minden szezonban túledzettük magunkat, jellemzően akkor sérültem le mindig. Mit lehet tenni? Kox. Más nem gyorsít annyit a regenerálódáson, hogy érjen is valamit. Elvileg lehet trükközni BCAA-val meg ilyen szarokkal, még sose próbáltam, de nem is hiszem, hogy sokat dobna. Inkább azt mondom, hogy türelem.
-
kissb0913
csendes tag
válasz
itouchfan #8756 üzenetére
kb. 3-4 évig atletizáltam, még anno középiskolás koromban. Ált. 400 méteren.
Fociztam tizenpár évig nagypályán, de azt is abba hagytam kb 6 éve. Régebben még volt kondizás, de az ilyen általában fél évig aztán abba hagytam, újra kezdtem. Mikor hogy.
Amikor abba hagytam a mozgást akkor szépen lassan elhíztam, kb. 2-3 év alatt felszedtem 20-25 kg.-ot. Persze ez annak is köszönhető volt, hogy pl. egy ültő helyemben lazán betoltam 1 kg darált pulykahúst babbal.Aztán egy jó szilveszteri kajálás után meguntam, hogy nem kapok levegőt normálisan amikor lehajlok, hogy megkössem a cipőmet, ezért úgy döntöttem, hogy újra mozogni kell és lefogyok
. Kb.3/4 év alatt kajára odafigyeléssel, sok futással, kerékpárral és kondizással ledobtam több mint 20 kg.-ot. Most olyan 72 kg környékén vagyok.
Most ált. havi 2-3 alk. futás, néha több.
Valamint saját testsúlyos edzést csinálom negyedik hónapja -
kissb0913
csendes tag
válasz
itouchfan #8753 üzenetére
Valószínű az izomfelépítésedből adódik, hogy a hosszabb távok jobban mennek. Csak egy tanács, szerintem ha félmaratonra készülsz, inkább egy 5 perc körüli átlagot tarts, mert igen kellemetlen tud lenne, ha 10 km után a lábadat 10 mázsának érzed és a második felét szenvedve futod. Én legutóbb így jártam, 10 km-nél 44 perc környékén voltam, aztán sajnos meghaltam. Más kérdés, hogy előtte való két nap 2X4 órát korcsolyáztam és már a futás elején éreztem a lábam.
Nekem különösebb készülést nem igényelt a dolog, néha elmentem előtte egy-két hosszabbat futni, mondjuk 15 km-t.
Anno tizenpár éve én 55 sec körül futottam a 400-at, azt hiszem annyi volt akkor a diákolimpiára a belépő.
Egyébként futás kezdéséhez a futás séta futás séta, nem biztos hogy egyet értek vele. Szerintem inkább válasszon a kezdő olyan tempót, amit biztosan bír, akár 6, 6:30-as km-eket még akár rövidebb távon is (3-4 km). A lényeg az hogy ráérezzen. Az elejét semmiképpen nem szabad elsietni, mert akkor a végére az izmok meghalnak. Inkább a végét kell meghúzni, ha megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA Explorer Combo (Fly More combo) drón szett - 3 akku, táska, FPV RC2
- DJI Goggles Integra Motion Combo - drón szemüveg +DJI RC Motion 2 kontroller
- DJI Mini 3 RC drón szett - 2 akksi, Care Refresh, táska
- DJI Mavic 3 Classic RC - drón szett - 2 akku, garancia
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akkuval
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest