- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
t.akos
csendes tag
Az egyéni formátumok beállításai rendben vannak, csak az a fránya felső index nem akar sehogy sem odakeveredni...
Egyébként ha innen kimásolva beillesztem, akkor rendben működik. Csak hát ez kicsit macerás lenne, hogy midig keresni egy olyan helyet, ahol az épp aktuális formátum megtalálható.
[Szerkesztve] -
loszerafin
senior tag
Köszi.
Kár, pedig használható átmenetnek tűnt az excel.
Van egy feladatom, ahol az inputok excelben mentek. Gondoltam, ha kicsit kipofozom az excel fájlt,
nem kell programot írnom az adatok kezelésére (és így a betanítási idő is lerövidült volna, meg az átállással se kellett volna bajlódni), de úgy látszik, nem fogom megúszni ezeket a dolgokat.. -
loszerafin
senior tag
egy randa ''trükk'' jutott csak eszembe, csinálsz még egy oszlopot
a függvény legyen:
=HYPERLINK(''mailto:''&A1) ahol értelemszerűen A1 az a cella, ahol a mailcímek vannak.
Köszönöm, ez bevált.
Sajnos van egy hátránya: hogy a cella értéke 'mailto:e@mail.cim', míg ha magától ismeri fel az excel,
akkor a cella értéke 'e@mail.cim', de annyi baj legyen. -
Gambit
őstag
Jó, értem, hogy van visszatérési értéke, de szerintem semmi baj nem lenne, ha a hamis esetben nem is foglakozna a cellával. Tehát megvizsgálná a feltételt, ha igaz lenne, akkor csinálna valamit, ha pedig nem lenne igaz, akkor nem csinálna semmit. Tehát igaz, hogy mondjuk !=30, de nem lenne semmi utasítás erre az esetre. Szépen továbblépne. Ezt szerintem egyetlen kapcsolóval meg lehetne csinálni.
-
Gambit
őstag
Nehogymár akkora feladat lenne a kedves microsoft programozóknak kikapcsolhatóvá tenni azt a nyomorult ágat. Szerintem egész egyszerűen senki nem gondolt arra az eshetőségre, hogy valakinek ebből esetleg hátránya származhat. Én továbbra is úgy gondolom, hogy az excel hibája, mert nem engedi meg, hogy úgy alakítsam a feltételt, ahogy én akarom. Felülbírál engem, pedig én jobban tudom, hogy mit akarok csinálni. Tudom hogy a függvényeknek nincs sok közük a programozási nyelvekhez, csak példának hoztam fel, hogy nem teljesen elrugaszkodott ötlet, mert máshol simán lehetséges.
Nekem egyébként semmi bajom az excellel, de most igenis korlátoz. Idegesítő, hogy ilyen eshetőségre nem gondoltak a készítői. Ez mindenképpen az ő hibájuk szerintem. -
Gambit
őstag
Hát, akkor ez egy elég súlyos hibája az excelnek szerintem. Mert ha én akarom, akkor miért nem tehetem meg, hogy ne nyúljon hozzá? Programozásban simán ki lehet hagyni az else ágat, itt miért nem?
Na mindegy, megoldottam úgy, hogy önmagára mutat. Így mondjuk minden indításkor elkezdi mondani a marhaságait, hogy mennyire rossz egy így, de nem érdekel, mert legalább azt csinálja, amit akarok.
Remélem, te is érzed, hogy itt az excel a hibás, mert nekem teljesen logikus igényem van arra, hogy kihagyhassam az else ágat, csak éppen nem tehetem meg, mert a készítők erre nem gondoltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- World of Tanks - MMO
- Apple MacBook
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest