Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Alighanem nem jól magyaráztam el, h. mit szeretnék. E oszlopban termékek árai vannak. F oszlopban meg lehet adni a rendelési darabszámot, ami felszorozva G ben kellene látni, ennek a pl.: 65% pedig H-ban lenne látható. Természetesen mindez soronként, egymástól függetlenül... 300 termék van, nem szeretném egyesével végigprogramozni mindegyik cellát, de már nem emléxem, hogyan kell az ilyet csinálni.
-
törölt tag
Üdv!
Segítséget kérnék. A táblázat E oszlopában, annak minden sorában vannak számértékek. F oszlopban mennyiséggel szeretném ezeket felszorozni, ami G-ben jelenne meg, majd ezeknek az értékeknek bizonyos százaléka, mellette lévő H oszlop soraiban. Az E és az F értékek nem állandók, folyton változnak. Milyen parancsal lehet ezt megtenni?
-
törölt tag
válasz
matekmatika
üzenetére
OK! És ha lehetek pofátlan, és persze nem túl bonyolult, nem lenne baj, ha a beírt értékhez legközelebbi +, és - értéket is kijelölné. Mondok egy pl.: 23578, ha van ilyen már a táblázatban akkor ugye jelzi, mondjuk pirossal, 23600 a legközelebbi felfelé, ez lehetne zöld, 20006 lefelé, ez lehetne kék. De ha ez bonyolult, vagy sok munka van vele, akkor tényleg nem fontos. THX!
-
törölt tag
válasz
matekmatika
üzenetére
Jóvammá na! Hát tudom én asszed?
Hát kérdezném én, h. h. kell összeadni két cellát ha értenék hozzá?
A makróról én annyit tudok, amit legutóbb az X-52 beállításánál csináltam 
És esetleg ha nagyon szépen megkérnélek, szerkesztenél nekem egy ilyen makró izét?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
matekmatika
üzenetére
''A képlet olyan egyenlet, amely műveleteket végez a munkalap adataival. A képletek matematikai műveleteket, például összeadást vagy szorzást hajtanak végre, munkalapértékeket hasonlítanak össze, és szövegeket fűzhetnek össze. A képlet hivatkozhat az azonos munkalapon, más munkalapon, vagy akár másik munkafüzet valamely munkalapján lévő cellákra.''
Ez az exel súgója...
Ezek szerint képlettel is meg lehet csinálni? -
törölt tag
válasz
matekmatika
üzenetére
közben továbbolvastam, és rájöttem a SZUM parancs értelmére
De így is vagy 12 óra munkával készült el a táblázat
Na jó egy másik m.lapra át vannak irányítva az értékek, ráadásul az keresztben van, szal egyesével csináltam azt is. Ha makrózni kell, akkor általam biztos nem lesz, ha csak valaki meg nem írja, ki van zárva h. vagy 200 órát üljek a gép előtt, és utánna jöjjek rá h. hülye vagyok hozzá
-
törölt tag
válasz
matekmatika
üzenetére
mivel senki nem írt, ezért googliztam. találtam is egy oldalt, de mivel ABS parancsról nem írtak, szépen beírogattam egyesével vagy 350 cellába
a végefelé kezdtem unni
21:10-re végeztem is vele 
=H12:H75+K12:K75 parancs nem müxik, ( #ÉRTÉK ) (Office 2000?) de összeadtam öket a H, és K 76-okba és a kettőt újra G5-be. Mindenesetre a rákattintás gyorsabbnak tűnik, mint a beírogatás
THX a segítséget!
Még annyit megkérdeznék, ha ráklikkelek valamelyik cellára, és az abban lévő érték már létezik egy másik cellában, hogyan lehetne beállítani, h. valamiképp jelezze, akár pl. kijelőléssel, vagy elszíneződéssel?
[Szerkesztve] -
törölt tag
Én alighanem nagyságrendekkel lamabb vagyok az itt kérdezőktől, előre is sory. Azt szeretném, ha pl. C és D külömbségét soronként kiírná E-be, mindegy melyikből vonja ki melyiket, lényeg, h. pozitív eredmény legyen. E oszlopot 12-től 75-ig össze kellene adni, és G5-be kellene az eredmény.
Kicsivel bonyolultabb F-G oszlopok H-ban, I-J oszlopok K-ban összegzödnek, majd mindkettő eredménye G7-ben összegződik. Itt is 12-től 75-ig.
Ezen kívül még azt is szeretném tudni, ha beírok egy munkalap egyik cellájába egy értéket, pl. D12-be, azt hogy tudom átvinni egy másik munkalapon D18-ba.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A makróról én annyit tudok, amit legutóbb az X-52 beállításánál csináltam 

Na jó egy másik m.lapra át vannak irányítva az értékek, ráadásul az keresztben van, szal egyesével csináltam azt is. Ha makrózni kell, akkor általam biztos nem lesz, ha csak valaki meg nem írja, ki van zárva h. vagy 200 órát üljek a gép előtt, és utánna jöjjek rá h. hülye vagyok hozzá
Fferi50