- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
Fferi50 #33642 üzenetére
Szia
próbáltam, töröltem az adattáblán kívül mindent többször is, de nem működött.Az imént viszont meg lett a ludas.
Az egyik sorban volt egy üres egyesített cella, ami belelógott abba az oszlopba, ahová új oszlopot akartam beszúrni.
Mondjuk 2 dolgot nem értek ezzel kapcsolatban:
- miért írja azt, hogy adatvesztés elkerülése, mikor teljesen üres volt a cella-
- miért nem írja, hogy egyesített cellával ütközés, mint pl. mikor szimpla cella tartalmat akarsz olyan területre másolni, ami egyesített cellát tartalmaz. Akkor bezzeg felismeri.
- semmi köze nem volt az AC/67-es cellához, a 6. sorban húzódott az L oszlopigMindegy is, a lényeg, hogy ha valaki hasonlóba fut bele, nézzen meg.
-
moya#no1
aktív tag
-
tankraid
aktív tag
válasz
Fferi50 #33375 üzenetére
Köszönöm! Azt már sikerült kiíratni, hogy melyik sorban van a keresett érték a HA viszont nem a legjobb erre a célra. (vagy én legalábbis nem tudtam megoldani vele) 3 érték jöhet ki és a hozzájuk tartozó eredmény. Tehát ha 1 akkor x1 ha kettő akkor x2 ha három x3. Az kellene, hogy monitorozza a cellát ahova kijön a sor száma és annak függvényében adja meg az eredményt. Vagyis, hogy x1,x2 vagy x3.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Fferi50 #33353 üzenetére
Szia,
Office 2010-et használok. Válasz:
"Run-time error '438'.
Object doesn't suppor this property or method"
Delila:
igazából a feltételes formázásra is szükségem van. A megoldássoddal egy gondom van. Igazából nem az adott cella értékére, hanem a sor számára lenne szükségem (a sor másik oszlopa tartalmazza a nevet, amire igazából szükségem van).Viszont ezen írás közben rájöttem segítségeddel a megoldásra:
large (<tömb>,8)
megadja, hogy mely számnál nagyobbakat kell keressek!
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!A mostanit és az összess többi, nem is nekem írt megoldásaitokat
Szerk: A 33354-es hozzászólást még nem láttam, amikor írtam, de így már valóban működik az is, köszönöm!
-
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #33323 üzenetére
Hülyebiztosra kellene megcsinálni, mert vélhetően nem én fogom használni. Az eredeticélom az lett volna, hogy az összegyűjtött mintavételi táblában megcsinálják a szűrést és erre a szűrt tűáblára automatikusan számolja ki a szükséges értékeket. Mindenzt makro nálkül.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #33318 üzenetére
További beavatkozás nálkül kellene kinyernem az adatot. Bianco készül, beírom a megfelelő adatokat és a nagy táblázatból leszűröm a kiértékelendő adatokat. Összegzés függvénnyel gyönyörű szépen tudom a szűrt elemekre elvégezni a megfelelő műveleteket, csak ezt a fránya gyártási mennyiséget nem tudom összehozni.
Lehet ezt a részét külön le kell majd kezelnem, de szeretném ha nem kellene. Elvileg ha egy külön cellába megadom a keresési értéket, akkor minden adatot kigyűjt, csak nem szeretném bonyolítani a dolgot.
üdv, föccer
-
Declare
őstag
válasz
Fferi50 #33310 üzenetére
Valamit en rontottam el, sorry...nem szoltam
Ez ugye csak egy reszlete a teljes makronak es amikor probaltam ezt amit küldtel külön jo volt, aztan beillesztettem a teljes makroba (ahol ezek a Titel meg S. Titel ezek egy lekerdezesböl jönnek) es ott valamit elronthattam. A hibat nem talaltam meg, nem is tudom, de ujra bemasoltam, ujra atirtam amit kellett es most jo.
Szoval köszönöm szepen megegyszer, megiscsak jol müködik
Szep hetveget mindenkink!
-
blountex
senior tag
válasz
Fferi50 #33151 üzenetére
Köszi, de hasonlóra jutottam én is amit írtál, viszont ez így nem az igazi.
Talán azt kifelejtettem, hogy mindössze 3 cella áll rendelkezésemre, aminél az egyiknél betűt kell írni mint n, a másiknál hogy hány darab van abból, a harmadiknál pedig a végederményt. Ez addig simán is megy, míg 1 betűt kell írni, de néha előfordul a két betű is, és ekkor ezt külön kell számolni. Nem olyan probléma csak mivel a táblázat több szálon fut át, így nem akarom ezt annyira átvariálni. No persze rejtett sorokat meg képleteket azért bele lehetne csempészni -
lenkei83
tag
válasz
Fferi50 #33140 üzenetére
Azért
regiertek
, mert az a sor ugyan meg van hogyregiertek = target.Value
, de utána van egyapplication.undo
, és ha ilyenkor hívom meg functionnal atarget.Value = RemoveNotNum(target.value)
-t, akkor atarget.Value
éppen üres, vagyis üresre fogja hozni a cellámat.If sh.CodeName = "Munka7" Or sh.CodeName = "Munka13" Or sh.CodeName = "Munka10" Or sh.CodeName = "Munka8" Or sh.CodeName = "Munka5" Then
Application.EnableEvents = True
Exit Sub
Else
If (sh.CodeName = "munka5" Or 1 <= target.Column <= 2) Then
regiertek = target.Value
Application.EnableEvents = False
Application.Undo
target.Cells.NumberFormat = "@"
If Application.CutCopyMode <> False Then
target.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False
target.Value = RemoveNotNum(regiertek)
Else
target.Value = RemoveNotNum(regiertek)A meghívásnak így kellene kinézni? Konkrétan a bemásolt (vagyis az aktuálisan kijelölt) területre szeretném alkalmazni, akkor így kellene meghívni?
RemoveNotNum Selection
Nem igazán akar működni worksheet_change-el
Else
If (sh.CodeName = "munka5" Or 1 <= target.Column <= 2) Then
regiertek = target.Value
Application.EnableEvents = False
Application.Undo
target.Cells.NumberFormat = "@"
If Application.CutCopyMode <> False Then
target.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False
RemoveNotNum regiertek
Else
RemoveNotNum regiertek
End Ifüdv
P. -
lenkei83
tag
válasz
Fferi50 #33130 üzenetére
Szia Feri!
Köszönöm, működik, annyit kellett változtatni, hogy
RemoveNotNum(target.value)
helyettRemoveNotNum(regiertek)
Nem is értem mit nem értettem...Amire viszont most jöttem rá, hogy ha több értéket akarok egyszerre bemásolni akkor ez nem működik, mert a target range csak egy lehet. Van erre valami megoldás?
üdv
P. -
Agostino
addikt
válasz
Fferi50 #33056 üzenetére
róland & Fferi50
nagyon klassz a függvény, kiváló : ) ott viszont nekem felteszi a kezeit, amikor azt mondom neki, hogy jobb oldalt is vizsgálja meg, de ott csak kettőt vessen össze. az J2 cella kettő értéket az F2 cella utolsó kettő értékével. nem tudom mi felett siklik el a szemem...
=HA(ÉRTÉK(JOBB(F2;2))=J2;IGAZ;HAMIS)
illetve középen tudna vizsgálni a függvény? tehát mondjuk az F2 tíz karakter közül a 6. és 7-et vesse össze egy másik cella kettő értékével.
-
tzimash
őstag
válasz
Fferi50 #32892 üzenetére
Hali,
Rábeszéltél, maradtam az állapotsornál
A makróban van egy fkeres függvény is, ami egy külső fájlból dolgozik, előfordulhat hogy nem fog ott adatot találni. Ilyenkor teljesen fölösleges tovább futnia a makrónak, mert nem fog jó eredmény születni.
Most úgy néz ki, hogy E2 cellában van az fkeres, majd autokitöltéssel kitölti az E oszlopot (előzőleg megszámoltattam a sorokat) ameddig kell, majd az egész E oszlopra egy Copy-Paste csak értékkel.Ezután kellene átnézni az E oszlopot, hogy van-e benne #HIÁNYZIK érték, ha igen dobjon egy üzit, hogy pl: "az értékek hiányosak" és álljon meg a makró. Ha nincs #HIÁNYZIK akkor fusson tovább jelzés nélkül.
Gondoltam még arra, hogy esetleg manuálisan beírni a hiányzó adatot, de az macerás lehet sok hiányzónál, egyszerűbb a külső fájlt frissíteni. Kb negyedévente fordulhat elő változás a fájlban.
-
Sprite75
tag
válasz
Fferi50 #32870 üzenetére
Köszi. Megpróbálom úgy akkor az összefűzzel. A szűrős módszer sajna nem jó mert aki használja annak bonyolult lenne. Azt a lapot amire az összefűzést csinálnám naponta többször is nyomtatják. Ez alap egyébként tartalmazza az aznap felvett megrendeléseket összesítve és ide szeretném a rendelésekhez írt esetleges megjegyzéseket.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Fferi50 #32793 üzenetére
Hello,
közben tesztelgettem a képletet és a következőkre jutottam. Ha nem table formátumban használom, akkor valóban jól működik a tömbképlet.
Viszont, ha a table-s excelben probálkozom, akkor sok helyen #### jelet kapok, ahogy az írtam is korábban. De ha a képletedben =MIN(IF(Sheet1!$A$1:$A$47=$A4;1;100)*1*(Sheet1!$B$1:$B$47)) a 100-at árírom valami kisebb számra, akkor már ki tudja írni a dátumot, de 2132. 10. 23 és hasonló jövőbeni dátumok jönnek ki. (ha nem tömbképletként teszem be, akkor mindenhova 0 jön ki)A forrásadatoknál sehol nincsen üres cella
-
morgusz
csendes tag
válasz
Fferi50 #32794 üzenetére
Szia!
Köszi a makrót, de lehet, hogy rosszul írtam le, hogy mit akarok, mert csak a feltételeknek megfelelő legnagyobb sorszámú sor email-jét csinálta meg.
Annyi email kellene, ahány sorban igaz, hogy "S"oszlopban "küldhető", "M" oszlopban "1 " szerepel.
(Illetve nem tudom hova került a többi, ha legyártotta.Vagy csak akkor csinálja a többit, ha elküldtem azt az egyet?)
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ahhoz mit kell megváltoztatni, hogy rögtön küldje ahogy elkészült, mert úgyis egy másik fiókba kerül először, ahonnan a cég nevében továbbküldöm. -
TrollBalint
addikt
válasz
Fferi50 #32717 üzenetére
Köszi szépen,
sajna lebetegedtem a múlt héten, csak most tudtam kipróbálni, de sajnos nem az igazi.
Ha tömbképletként viszem be, akkor minden dátumra 1900.01.00 -t ír, de ezt annak tudom be, hogy table-nek van formázva a táblázatom. Ha simán enterrel viszem be a képletet, akkor jó, de csak az első két esetben, utána már ###### -ket ír (hiába húzom ki a oszlopot, nem az a baj, hogy nem fér ki)
Mind a két táblázat (amiben keresek, és ahova kilistáztatom) table formátumú, ha ez esetleg számít. -
Declare
őstag
-
g4b3n
tag
válasz
Fferi50 #32726 üzenetére
Magát a kifejezést, mindig csak x/1 x/2 és x mindig eggyel nő, illetve ehhez tartozik a szomszédos cellában a köveztkező pl.
A1 1/1 B1 111
A2 1/2 B2 201
A3 2/1 B3 112
A4 2/1 B4 202S ebből a sorozatot kellene kb. A/B64-ig folytatni. A jövőben pedig bármikor visszatérő probléma lehet, gy szeretnék rá valami ciklus készteni, ami helyettem dolgozik.
A makrózáshoz nem értek, de pl. C nyelvhez igen.
Tudnál esetleg szintaktikát adni, vagy esetleg lerást, hogy hol nézzek utána egy doksiban.S fogalmam sincs milyen ecelt használat, de valami újat, még csak meg se tudom nézni a verzió számát.
szerk: 2013-as
-
Declare
őstag
válasz
Fferi50 #32680 üzenetére
Jogos! Ugye amikor valaki sokat foglalkozik valamivel, nem egyertelmü, mi az ami csak neki vilagos, meg mi az ami masnak is
Javitottam a pelda excelt. [link]
A lenyeg, hogy lefele haladva össze kellene adni mindig az "S. Titel" ertekeket az "S. Gewerk" cellakba. Aztan tovabb lefele (egy-egy ilyen "S. Gewerk" szumma ertek utan) ujabb "S. Titelek" jönnek....majd ujra "S. Gewerkbe" vannak ezek összegezve...majd ujra es ujra
Most az uj excel link, az ugy nez ki, ahogy ki kell neznie. (Nem mellesleg rövidebb es egyszerübb az excel pelda
)
-
Delila_1
veterán
válasz
Fferi50 #32679 üzenetére
Igen, megírta a srác, meg is néztem – de csak most, eddig nem voltam net közelében. Azt nem tudta ott megadni, hogy userformról és tetxboxról van szó.
Kevés adat van a füzetben, kicsi a memória-foglalás. 3 változó közül 1-et beír nála a lapra, kettőt nem. A hibakód van vagy 20 karakternyi, ami nem normális. Több helyen keresgélt a neten. Mindenhol azt írják hasonló esetről, hogy nem aktív a lap, ahova menteni akar. Nem is kell annak lennie, és az sem segített, hogy a cellába írás előtt aktiváltam a lapot. Szerintem az ő készülékében (Office) van a hiba.
-
EmberXY
veterán
válasz
Fferi50 #32678 üzenetére
Szia!
Igy első próbálkozásra már tökéletesen működik, ezer köszönet a segítségért.
Annyit még "logikáztam" rajta, hogy az Offset-et (1, -2)-re módosítottam, így korrigáltam az eredetileg hivatkozott cellák oszlopát, hogy ne kelljen a hivatkozásokat átírni, és így az üres sorok elejére visz, adat bevitelre készen.
Már csak csinosítani kell a munkalapon, és sínen van a dolog.
Köszi még egyszer.Delila_1: Neked is köszönöm, a te megoldásod is működik, de már Fferi50 megoldására volt kihegyezve nagy mértékben a munkalap, ezért végül annál maradtam.
-
EmberXY
veterán
válasz
Fferi50 #32671 üzenetére
Így néz ki jelenleg, ez a legelső sor legeleje (14 táblázat van egymás mellett, az első 3 látszik), a második sor ~200 sorral lentebb kezdődik (eredetileg ugyebár ilyen nagyra terveztem mindet, akkor még nem számoltam a táblázattá alakítással), szóval nem érhetnek össze.
Bal oldalon vannak a hivatkozások, a másodikra kattintva látszik a pillanatnyi helyzet, a hivatkozott cella a J oszlopban van, így a J oszlopban le is megy a soron következő üres celláig, a formázás is működik (azért színes az M oszlop is, mert eredetileg 4 oszlopos táblázatok voltak, de végül ezt 3-ra csökkentettem, de valamiért a formázást így jegyezte meg, jelenleg ez a legkisebb baj, már ha nem ez okozza a problémát).
A táblázatok helye eredetileg be lett vonalazva, az ne tévesszen meg, a táblázatok csak az utolsó adatot tartalmazó sorig tartanak. Kisebb-nagyobb szépséghibák vannak bőven még, de amint összeáll az egész, apránként optimalizálva lesz.Képernyőkép:
-
Delila_1
veterán
válasz
Fferi50 #32671 üzenetére
Velem is hasonló anomália lépett fel. Nálam pompásan működik a két sor:
usor = Sheets("Alapadatok").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Sheets("Alapadatok").Range("A" & usor) = UjMTahol az UjMT egy beviteli mező egy userformon. Akinek küldtem, nála hibával leáll, nem elérhető az objektum.
Próbáltam szétszedni a sort:Sheets("Alapadatok").Select
Range("A" & usor) = UjMTErre is fütyül. A változókat felismeri, a lap nem védett. Megállt a tudományom.
EmberXY:
a
Range(talal).End(xlDown).Select
helyett írj
Range(talal).End(xlDown).Offset(1).Select
-et, hogy az első üres sorban legyen a fókusz. -
Declare
őstag
válasz
Fferi50 #32665 üzenetére
Ahamm...Thx!
Viszont most kerdeznek egy dolgot....ezzel sajna több, mint fel napja el vagyok akadva es nem talalom a megoldast
Ami kellene: Van F oszlop szamokkal es G oszlop cimkekkel. A G oszlopot kellene vizsgalni es ha abban "S. Gewerk" cimket talal, akkor melle az F oszlopba szummazni kellene az összes olyan cella erteket, ami mellett "S. Titel" szerepel. Ezt mindig S. Gewrk" töl a fölötte levö "S. Gewerk" ig kellene.
Tehat blokk szerüen felülröl lefele nezve, az also "S. Gewerk" mindig a fölötte levö "S. Titel" szummakat tartalmazza. Majd tovabb haladva a következö "S. Gewerk" alul a fölötte levö "S. Titel" ertekek szummajat tartalmazza.
Adott a macro (ezt nagyjabol pont Te irtad, csak alakitgatom, hasznalom, de most nem sikerül
)
Sub Test()
Dim i As Integer, mycell As Range, myfind As Range, elso As String
Set myfind = Range("G:G").Find(what:="S. Gewerk", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlNext)
If Not myfind Is Nothing Then
elso = myfind.Address
Do While True
Set mycell = Range("G:G").Find(what:="S. Titel", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlPrevious, after:=myfind)
If Not mycell Is Nothing Then
i = myfind.Row
Range("F" & i).Formula = "=Sum(" & Range("F" & mycell.Row).Address & ")"
End If
Set myfind = Range("G:G").Find(what:="s. Gewerk", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlNext, after:=myfind)
If myfind.Address = elso Then Exit Do
Loop
End If
End SubEz most ugye azt csnalja, hogy megkeresi a "S. Gewerket" es melle beirja a szumma erteket a fölötte levö 1db "S. Titel" nek.....es ugye ezt kellene ugy alakitani, hogy ne csak a felette levö 1 db "S. Titel" szumma legyen, hanem a többi is, egeszen a következö "S. Gewerk" ig. Nem tudom ez igy megoldhato e
Dropboxba feldobtam egy egyszerüsitett tablat, ahol latszik mi van.[link]
Ha lesz ra valamikor idötök ranezni, ez ujabb nagyon hasznos segitseg lenne
-
EmberXY
veterán
válasz
Fferi50 #32662 üzenetére
Szia!
Nos, a kód rendben van, a táblázatokat is összébb húztam, így már nem érnek össze, üres sorok sincsenek bennük, viszont ugyanaz a probléma, mint ezelőtt.
- Amikor a megfelelő hivatkozásról eljutok egy táblázathoz, akkor abban az oszlopában, ahol a hivatkozott cella van, le is megy a soron következő üres cellához, ez rendben is van.
- Adatot is tudok bevinni, viszont ahogy ellépek a celláról kurzornyíllal, már nem nem enged ugyanabban a sorban maradni, hanem rögtön továbbugrik. A táblázatba 3 adatot kéne bevinnem az új sorba, de így csak egyet enged.Nagyjából megpróbáltam kilogikázni, hogy mi lehet a gond. Ugyebár a táblázat folyatosan bővül, ha új adat kerül bele, a jobb alsó sarkán lévő jelzés is lentebb ugrik egy sorral jelezvén, hogy bővült a táblázat.
Viszont amikor a hivatkozással eljutok a táblázathoz, akkor a soron következő üres cella, ahová ugrik, az akkor még kívül van ezen a sarokjelzésen, és hiába ott lenne a következő sora a táblázatnak, ezt ő akkor még úgy tekinti, hogy táblázaton kívül van, ezért amikor cellát váltok, akkor ugrik a következő táblázatra. Lehetséges, hogy ez a gond, vagy még mindig nálam van valami elrontva?F
Delila_1:Köszönöm, ezt is ki fogom próbálni.
-
EmberXY
veterán
válasz
Fferi50 #32660 üzenetére
Szia!
Nem úgy bővítem, lehet, hogy rosszul fogalmaztam.
Szóval, én a táblázatokat úgy hoztam létre, hogy fixen 220 sorból áll mindegyik, ezen nem is akarok változtatni, illetve ha szükséges, akkor mégis (1 évre kalkuláltam, ha közel minden munkanapon használnak egy gépet, akkor is elfér, következő évben újraindul a dolog), és amikor új adat kerül bele, akkor folytatólagosan vezetem mindegyiket onnan, ahol éppen az tart. Az nem baj, ha nagy része üres marad is, vannak gépek, amiket szinte naponta használnak, és vannak, amiket havonta egyszer jó esetben, a lényeg, hogy minden táblázatban van elég hely, aztán vagy fel lesz töltve, vagy nem.A sorok beszúrását arra értettem, hogy ha az egymás alatti táblázatokat távolítani akarom egymástól, erre a megoldásra gondoltam, de ekkor a hivatkozott cellák is tolódnak, vagyis a táblázatok "kihaladnak" belőlük, ezért akkor a hivatkozásokat is módosítanom kell. Esetleg a táblázatokat veszem kisebbre, talán pár sort lehet rövidíteni rajtuk, az még nem gond, és nem is fognak összeérni.
Mindenesetre holnap kipróbálom, hogy ha nem érnek össze, akkor működik-e a makró, és megírom az eredményt. Nem sürgős a dolog, természetesen várok türelemmel, addig is köszönöm az eddigi segítséget.
-
EmberXY
veterán
válasz
Fferi50 #32654 üzenetére
Szia!
Lefelé bizony összeérnek, de csak amiatt, hogy a táblázattá alakítás során ugyebár kijelölve a táblázatot, végül kapott mindegyik egy fejlécet és valahogy egy plusz sort is alulra, de mivel egymásba nem lógnak bele, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, plusz ugyebár ha sorokat szúrok be, akkor a hivatkozások is tolódnak, de ezek szerint ezen is bütykölnöm kell még.
Oldalirányban van köztük 2 oszlop távolság, úgy nem érnek össze. Egyébként jelenleg 3 "sorban" vannak a táblázatok, soronként 14 db, és mindegyik 220 sort tartalmaz, de még kell további ~30 db, úgyhogy minimum 2 sor még kelleni fog. Elég nagy területet fed le a lapon, ezért is próbáltam úgy rendezni, hogy ne sok hely legyen köztük, így is rengeteg helyet foglal, ezért is lenne fontos, hogy a hivatkozások működjenek, és egyszerű legyen az adat felvitel, mert a csúszkával sokat kellene navigálni.Reggel akkor ezzel folytatom, a kódot is átellenőrzöm, hátha rossz helyre tettem a módosítást, azután jelentkezem. Addig is köszönöm, hogy ennyi időt áldozol rám, lassan már szégyenlem magam, amiért ennyire dilettáns vagyok.
-
EmberXY
veterán
válasz
Fferi50 #32645 üzenetére
Működik, az a része rendben is van, hogy a táblázat legaljára áll, viszont amint új adatot írnék bele, és cellát váltok, rögtön újra elugrik, egyre lentebb és lentebb, míg nem a legalsó táblázat alján megáll.
Az első lépés után nem lehet valahogy "kifagyasztani", hogy egy táblázaton belül csak egyszer csinálja ezt? -
EmberXY
veterán
válasz
Fferi50 #32635 üzenetére
Szia!
Még egy kérdésem lenne, ha nem vagyok szemtelen...
Azt meg lehet oldani valahogy, hogy miután a megfelelő hivatkozásra kattintva eljutok az adott táblázat egy adott cellájára (amire a hivatkozás mutat), az aktív cella ne az legyen, hanem a táblázat soron következő üres sorának valamely cellájája? Így könnyebb lenne új adatot felvinni, nem kellene legörgetni manuálisan.
Ha van valami egyszerű megoldás erre, azt előre is köszönöm.
-
Declare
őstag
válasz
Fferi50 #32636 üzenetére
Tegnap egesz nap makroztam es nap vegere kicsit bezsibbadt az agyam
..jogos, amit irsz, de egyben asszem meg is valaszoltad a kerdesem
Ez maga a kod (azaz F oszlopban megkeresi az összes "Position" erteket es törli. Ezen kivül van meg 3 db különbözö szöveg, amit ugyan igy keresni es törölni kell es erre gondoltam, hogy valahogy & jellel hozzaadni, mint feltetelt....
Dim FoundCell As Range
Application.ScreenUpdating = False
Set FoundCell = Range("F:F").Find(what:="Position")
Do Until FoundCell Is Nothing
FoundCell.ClearContents
Set FoundCell = Range("F:F").FindNext
Loop(amugy az alapjat egy nagyobb makronak pont az kepezi, amiben Te es Delila_1 segitettetek....nagyon jo segitseg, majd azert megmutatom, mit alkottam belöle, csak ugy erdekesseg keppen. Sok mindent megtanulgattam a netes leirasok segitsegevel + a makroitokat felhasznalva
)
-
EmberXY
veterán
válasz
Fferi50 #32631 üzenetére
Most már sínen vagyok, működik is, már csak végig kell csinálni minden táblázatnál a formázást.
Az volt a gond, hogy a legelső táblázatnál valamit elronthattam, vagy többször hozhattam létre, vagy valami ilyesmi, emiatt dupla fejléce van, és kijelölésre sem látszik a neve (Táblázat1 sincs, 2-vel kezdődik a lista), végig ezen próbáltam volna ki a folyamatot, ezért nem ment, ezzel még holnap elszórakozom, de egy másik táblázatnál már tökéletesen megy, úgyhogy a módszer működik, már csak végig kell játszani, az elsőt meg kijavítani.
A táblázatos megoldásban még az is külön szuper, hogy mindegyik táblázat fejlécében eleve ott a szűrési lehetőség, míg eredetileg ez nem volt elérhető, csak amelyiknél külön be volt kapcsolva, és egyszerre csak egynél működött.
Még egy dolog van, amit majd meg kell oldani, mégpedig hogy a táblázatoknak ugyebár fejlécet is csinált az excel, és ez plusz sorokat jelent, mivel eredetileg volt már fejlécük, és így a hivatkozások is csúsztak 1-1 sorral, de szerintem ez már csak formázási finomhangolás kérdése, holnap még bütykölni kell rajta.
Addig is nagyon köszönöm a segítséget. (Ha még ezután is elakadnék, akkor megint jövök)
-
EmberXY
veterán
válasz
Fferi50 #32627 üzenetére
Szia!
Megkezdtem a módosításokat, rögtön el is akadtam.
Táblázattá alakítás megtörtént, eddig rendben.
1. Kijelöltem egy cellát, de azt a részt nem teljesen értem, hogy "amiben a kiválasztott tábla nevét fogjuk megadni"... Abba nekem írnom kell valamilyen táblanevet?
Illetve az sem teljesen világos, hogy a táblázatok " neveit használjuk majd", eszerint el kell neveznem minden táblázatot? Mert ilyen opciót nem találtam, a beszúrás->táblázat menüben sem.
És így a 3. pontnál is elakadok, mert a formázáshoz minek a nevét kell írnom a "Táblanév" helyére?A makrót bemásoltam, valószínűleg működne is, mert a kiválasztott cella értékét 0-ra változtatja (ennyit értek belőle
), a többi rész nyilván még nincs a helyén.
Bocsánat, hogy ilyen láma vagyok, de elakadtam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest