- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SL11
csendes tag
válasz
Delila_1 #32778 üzenetére
Szia!
Semmi baj nincs.
Csak a korábbi kérésre küldtem el az anyagot.Szóval értem ám, hogy mit kell módosítani
CSak lehet h. az én excelem a butavagy én
Sajnos a végső táblázatban vannak összevont cellák is és a tömb képletek nem lettek nyerők.
Csináltam egy "szumhatöbb" verziót, de ott meg mindegyik cellában kell lennie "x"-nek, hogy működjön.
-
SL11
csendes tag
válasz
Delila_1 #32752 üzenetére
Sajnos nem
amennyiben egy adott sorban a K
tartományban "x" szerepel, akkor annak az E oszlop sorának az összege(i)t adja össze.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
100Ft x x x x
110Ft x
120Ft x x
130Ft x
140Ft x1. ütem összesen:
2-4. ütem összesen:
5-10. ütem összesen:Szóval valami ilyesmi a táblázat.
-
SL11
csendes tag
válasz
Delila_1 #32750 üzenetére
Köszönöm!
Lehet, hogy nem egyértelmű a megfogalmazásom 1111x bocsi
A második megoldás áll közelebb a végső megoldáshoz
Azonban nem a teljes oszlop összegét szeretném összeadatni, hanem csak azokét a sorokét, melyben "x" szerepel, bármely cellában.
Remélem jól fogalmazok
-
SL11
csendes tag
válasz
bsasa1 #32742 üzenetére
Köszi a választ.
Bármelyik oszlopban lehet "x"
A lényeg az, hogy akkor adja össze, ha valamelyik oszlopban "x" szerepel.Az általad megadott "+SZUMHA(K
;"X";E:E)+SZUMHA(L:L;"X";E:E)"
képletet én is próbáltam.
A gond vele az, hogy az e oszlopban szereplő értéket megduplázza, ha az L oszlopban és a K oszlopban is szerepel x. -De ezt nem szeretném.A feladat csak annyi lenne, hogy összegezze az E oszlop számait, függetlenül attól, hogy az L, vagy a K oszlopban szerepel az "x".
Erre van vmi javaslatod?
-
SL11
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek.
Van egy oszlop, mondjuk E, az ebben szereplő összegeket szeretném összeadni, ha a K, vagy a L, vagy az M, vagy az N oszlopokban szerepel "X".
Előre is köszi!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest