- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne azt megcsinálni Excelben, hogy egy oszlopban vannak szavak. Ezeket a szavakat mind zárójelbe szeretném tenni? Van erre egy egyszerű képlet?
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Már megint én kérdezek. Sajnos a táblázat felosztó algoritmussal ez nem oldahtó meg amit szeretnék mert van olyan szó a cellában ami több szóból tevődik össze.
Arra lenne szükségem, hogy a képlet csak az utolsó szótagot válassza le és tegye át a szomszédos üres cellába. Erre van valami jó kis frappáns képlet?
Köszönöm a segítséget. -
Mexildos
aktív tag
válasz
Delila_1 #32968 üzenetére
Szia!
Köszönöm előre is a segítséget. Talán még annyit, hogy teljes legyen a dolog, ha egy soros csak az elem az automatikusan a C mezőbe kerülne.
7 = körte
7 = körte
8 = ananász
9 = mandarin
9 = narancsA példa kedvéért a 8-asnak csak egy rekordja van. Illetve ha jelöli a macro hogy hány eltérést tapasztalt az szuper lenne, de nem fontos. Tényleg ezer hálám, mert én picit megfáradtam ezzel.
-
Mexildos
aktív tag
A 32962-esre senki nem tud segíteni?
Lehet összetetten fogalmaztam. De a lényeg hogy a sorrend a következő lenne:
Az "A" oszlop számokat tartalmaz míg a "B" zöldségeket.
A lényeg annyi lenne hogy egy függvény vizsgálja hogy ahol például 1-esek vannak ott a B oszlopnál mindig ugyanaz van-e. Nagyon fontos, hogy a vizsgálat mindig csak addig tart ameddig 1-esek vannak. Ha már 2-essel kezdődik akkor csak azon belül vizsgál. Ha talál változást azt kilistázza a D oszlopba ha nincs változás akkor a C-be.
Kérdésem az hogy ezt meg lehet-e oldani egyszerűen függvénnyel vagy ehhez VB script kell? Valaki ebben tudna segíteni nekem? Tényleg nagyon megköszönném mert kínlódom vele egy ideje.
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit pontosítok az előző (tegnapi hozzászólásomon, hátha így átláthatóbb lesz).
Tehát egy olyan excel függvényre lenne szükségem, amely két oszlopot vizsgál A és B oszlopot. Szeretném kigyűjteni C oszlopba azokat az azonosítókat (ID-kat), amiknél az A és B oszlopok celláiban A oszlopok értékei alapján B-re nézve végig egyezés van. D oszlopba pedig azokat azonosítókat (ID-kat), amiknél a fenti művelet nem teljesül és nincs meg a "folyamatos" egyezés...
Csatoltam egy excel képet. A felső a kiindulást mutatja, az alsó a várt eredményt. Színekkel is jelöltem, hogy érthető legyen, a zöld szín az egyezőek, a piros szín a nem egyezőek. A C és D oszlopokban látható az A-ból kigyűjtött azonosítók.
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket.
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
A következő a problémám, van két oszlopom és szeretném kigyűjteni valamilyen függvénnyel C oszlopba azokat az azonosítókat amiknél a B oszlopban végig van egyezés és D oszlopba pedig azokat ahol nincs egyezés.
Ami van:
A: B:
1 répa
1 répa
1 répa
2 retek
2 káposzta
3 saláta
3 saláta
3 saláta
4 uborka
4 paradicsom
4 paradicsomAmit szeretnék:
A: B: C: D:
1 répa 1 2
1 répa 3 4
1 répa
2 retek
2 káposzta
3 saláta
3 saláta
3 saláta
4 uborka
4 paradicsom
4 paradicsomElőre is köszönöm!
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy egy kérdésem amiben örülnék, hogyha tudnátok segíteni.
Van egy olyan oszlopom melyben utca nevek vannak így:
kicsirigó u.
nagykacsa u.
óriáspulyka tér
etc...Azt szeretném megcsinálni, hogy hátulról vizsgálva a ezt az oszlopot a függvény az u. illetve tér és egyéb utca vég neveket hátulról az első szóközig válassza le és azt rakja át egy üres táblába. Nagyon nehéz ilyet megcsinálni? Kérlek segítsetek.
-
Mexildos
aktív tag
sziasztok!
egy olyan kérdésem van, hogy Excelbe bemásoltam nagyon sok rekordot. A gond az hogy a szavak végén van ahol 1 van ahol több szóköz van. Ezt szeretném megszüntetni. Egyenként végig menve ez hosszú lenne. Tudnátok erre nekem mondani egy jó lehetőséget? Kérlek segítsetek.
-
Mexildos
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet mondjuk a Munka 1 táblázatból átvenni egy számot vagy egy szöveget úgy hogy az a munka 2 cellában megjelenjen. Vagyis nem beírni szeretném hanem a munka 2-re átvenni az értékét? Ha a munka 1-ben módosul az értéke akkor a munka 2-n is a módosított legyen.
Ez érvényes szövegre is?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Xbox Series X|S
- Magyar az űrben
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Gombászkönyvek egyben
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged