- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traxx
őstag
válasz
Delila_1 #34288 üzenetére
Köszönöm, így remek
Valamikor zavarhatnálak pár kérdés erejéig a régóta szerkesztett táblázatommal kapcsolatban? Kaptam ma is ötleteket, de falakba ütközöm a kivitelezést illetően, pontosabban nem tudom, hogyan lehetne megvalósítani úgy, ahogy elképzeltem, felhasználva a korábbi elképzeléseidet is, mert van, ami nagyon megfogott
-
Traxx
őstag
válasz
Delila_1 #34278 üzenetére
Az útmutatásod alapján megcsináltam, viszont belefutottam egy anomáliába: 2007 alatt szépen látszik minden az átalakított képlettel, de 2003 alatt csak az üresség (és nem is pampogott a 2003 sem, hogy valami nem OK), szóval:
Beteszem képként, így a képlet is látszik, meg talán az is, mit toltam el
2003:
[kép]2007:
[kép]Köszönöm a helpet ismét
-
Traxx
őstag
válasz
Delila_1 #34274 üzenetére
Ezzel nagyon nagy lökést adtál
Ez alapján szerintem össze tudom hozni, annyi kiegészítéssel, hogy az IFERROR függvényt lecserélem a 2003-ban is működő HA(HIBÁS()) párosra.
Kicsit logikailag a kollégáim tanácsára néhol átgyúrtam a táblázatot, amiben annyit segítettél, szerintem kb. 90%-os készültségben van. És nagyon nagy volt az elégedettség minden frontonFferi50: Első körben arra gondoltam, hogy a keresések eredményeképpen kapott kimutatás statikus, tehát ahol az egyik helyen a liszt szerepelne, a másikon pl. az élesztő, és keveredhetnek az adatok. De ha erről nincs szó, akkor tárgytalan
A kereszttáblán mit értesz? Jó lenne nekem? -
KaliJoe
tag
válasz
Delila_1 #34257 üzenetére
Sziasztok,
Igen, jó ötletet adtatok. A rögzítő tábla alján lévő számolásoknál oszloponként egy tizedessel csökkenő mértékben adok hozzá a valós eredményhez. Ez azt jelenti, hogy azonosságnál sem lesz tökéletesen azonos eredmény, de 2 tizedes jegy %-ig ez nem is fog látszani. Névsorrend szerint is beállnak a helyükre! (Így egy csapással két legyet ütöttem.):
=B20/B22+(0.001/HATVÁNY(10;OSZLOP(B22)))
A Sorrend megállapító táblába pedig ezek alapján, és az alapján kérdezek, hogy éppen hányas sorszámú jelöltet keresem:
=INDIREKT(CÍM(2;HA(P7=P6;1;0)+HOL.VAN(NAGY($B$23:$I$23;N7);$A$23:$I$23;0);1;1);1)
Köszönöm az ötletet, kimozdultam általa a holtpontról, és így már meg tudtam oldani. Szerintem így tömör is meg szép is!
Ui.:
1. Nem vagyok rendszergazda.
2. Lelkes amatőr vagyok, akinek néha nagy feladatai vannak. A szavazat feldolgozó programot VBE-ben fogom írni, de ezt a részt nem írhattam CSAK Excel függvényekkel, mert akik ellenőrzik, hogy nincs-e benne csalás / részrehajlás, azok fele ennyire sem értenek az Excelhez, mint csekélységem.
3. A rögzítés után már csak ennyi a feladat... megállapítani a sorrendet. Viszont az ellenőrök "nem szeretik", ha bármit utána bűvészkedek a rögzített táblával, és nem úgy kereshető vissza a felvitel, ahogy a szavazó lapokon megtalálható. -
0P1
aktív tag
-
0P1
aktív tag
válasz
Delila_1 #34245 üzenetére
Na, azt hiszem félreérted. Ez nem Ferinek szólt. Ő csak készségesen befejezte, és olyan módon ahogy kérték. Amúgy elismerésem.
Hanem a kérdezőnek szólt, és annak a (valljuk be, eléggé elmebajos) ötletnek, hogy ezt a más módon amúgy pofonegyszerűen megoldható feladatot függvényekkel oldja meg, hátulról vakarva a fejét.
És annak, hogy ahelyett, hogy elolvasta / kipróbálta volna a felajánlott / valóban egyszerű és célszerű megoldást, inkább kioktatta látatlanban a választ adót. Hát ilyenkor nem biztatnám arra a felhasználót, hogy ragaszkodjon a butasághoz, hanem inkább rávezetném a helyes eszköz alkalmazására.
Mert persze meg lehet oldani szinte mindent, be lehet tekerni egy csavart késheggyel is, de minek, amikor feltalálták a csavarhúzót is?Mert ez akkor is tákolás, nem más. De nem feltétlenül pejoratív értelemben, mert brainstormingnak érdekes, azt elismerem, Amúgy peace
-
mckay
aktív tag
válasz
Delila_1 #34220 üzenetére
Kipróbáltam, működik!
Köszönöm!
Már mától boldogabb ember vagyok!
;-)Hanem, ahogy próbálgatom, azon áll vagy bukik, hogy sikerül-e pontosan bepötyögni Genov Éva nevét (és most temesd kezeid közé kedves arcodat: ezt az egy szópoént nem is értem, a többi persze megvan). Mert ha nem sikerül pontosan bepötyögni, akkor nem adódik össze a szumha oszlopban.
Esetleg azt is meg tudnátok mondani (persze tudom, a gugli a barátunk, de olyan segítőkészek vagytok..), hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy másik munkafüzetlapon mondjuk vezetjük a vevők nevét, nagy odafigyeléssel, és akkor ezen a füzetlapon, ahol a vasárlásokat írjuk, ott az A oszlopban már csak választani lehessen azon nevek közül? Úgy biztosan nem pötyögik el...
:-)Köszi!!!
-
samfishR
senior tag
válasz
Delila_1 #34190 üzenetére
Sziasztok,
Ennél a makrónál már így is sokat segítettetek, már csak a dátumot kellene áthozni az újonnan beszúrt sorba a következő sorból az idő-1mp mellett (ami már megvan). Tehát a 21-es sorban a következőnek kellene lennie:
A21: 2016.07.06 (a jelenlegi makróval ez sajnos nem változik, marad 2016.07.03)
B21: 00:29:59
C21: MUSZAK2Ami most be van másolva excelbe (mindent megcsinált kivéve a dátumot az A oszlopban):
Sub Beszuras()
Dim usor As Long, sor As Long
usor = Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor = usor To 3 Step -1
If Cells(sor, 3) <> Cells(sor - 1, 3) Then
Rows(sor).EntireRow.Insert
Cells(sor, 1) = Cells(sor - 1, 1)
Cells(sor, 2) = Cells(sor + 1, 2) - TimeValue("0:0:1")
Cells(sor, 3) = Cells(sor - 1, 3)
End If
Next
End Subköszönöm előre is!
-
RAiN91
őstag
válasz
Delila_1 #34067 üzenetére
Tudom, hogy nagyon kevés az infó, de azért hátha tudsz segíteni.
Egy program generálja a dolgokat (Betangel robotja). Amit küldtél, átírtam, amíg a program nem kapcsolódik az excelhez tökéletesen működik, viszont ha hozzákapcsolom a programot, már egyből "Runtime Error 13" hibát ad, VBA-ban megjelölt sorra.
-
tzimash
őstag
válasz
Delila_1 #34068 üzenetére
Hol vannak a data lapon az adatok, ahol keresni kell?
A C oszlopban, ahogyan az alsó képen látszik.
Hova másolja a talált számokat?
Az működhet, hogy az adott range-t, ahol a számok vannak kimásolni és beilleszteni SAP-ba? manuálisan lehetséges.
Viszont ez előtt, annyi sort kell megnyitni SAP-ban, ahány számot találtunk. Egy for ciklussal annyiszor lefuttatni ezt a sort:session.findById("wnd[0]/usr/btnCOMP_LIST_0200_INSERT").press
"Mi az a választható "SMT 13"?"
Elég magában a szám is, az "SMT" elhagyható előle.
A keresést nem befolyásolja, egy plusz paraméter csak, amelyet ennek a sornak a végére kell majd beillesztenem:session.findById("wnd[0]/usr/txtRM61B-BKTXT").Text = "FPM L(itt lesz az a szám)"
Úgy értettem kötelező kiválasztani valamelyik értéket, nem maradhat üresen.
Köszi, hogy időt szánsz rá -
mivannem
csendes tag
válasz
Delila_1 #34033 üzenetére
Ez tök jó, én ma találtam rá, csak nem tudok értéknek cellát megadni. Az meg megint csak nem buli, hogy 3200-szor lefuttassam a solvert, majd ha új adatokkal kéne kiszámolni, akkor még 3200-szor. Szóval nem lehet olyat, hogy minden sorban automatikusan lefusson a solver, az értéket pedig mindig az aktuális sor ugyanazon oszlopából vegye?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Delila_1 #34022 üzenetére
köszi, illetve csináltam egy módosítást. az eredeti verzióban sheet3-ról másolja a C1:E1 cellákat sheet1 E1-re, na nekem az kellene, hogy ez menjen az E oszlop első üres sorába, mint a többi és másolja le a sheet2-ről bemásolt adatok mellé. működik is, de valamiért túlmegy a sheet2-ről másolt sorok számán:
Sheets("Projection").Range("C1:E1").Copy
Sheets("Lifecycle_Tracking").Range("E" & ide, "G" & ide + usor).PasteSpecial xlPasteValues -
fogtunder
nagyúr
válasz
Delila_1 #34014 üzenetére
király, köszönöm!
csak még egy kérdés, ha a másolsnál csak az értékeket szeretném beilleszteni, akkor azt hogyan csináljam?
így próbáltam, de ez nem megy:
Sheets("Stock_Movements_Coverage").Range("A4:B" & usor).Copy Sheets("Lifecycle_Tracking").Range("A" & ide).PasteSpecial xlPasteValues
-
fogtunder
nagyúr
-
bobsys
veterán
-
botond187
csendes tag
válasz
Delila_1 #33977 üzenetére
Köszi.
Lenne egy másik kérdésem, próbáltam a vlookup függvényt, de valamiért nem akar működni.
A képlettel szerintem nincs probléma, valami más lesz a hiba.Felkiáltójelet jelez, de nem tudom, mire gondol pontosan.
Azt szeretném elérni, hogy a sheet2-ben a "C" oszlopban ott legyen a megfelelő kód a sheet1 "C" oszlopából.
-
Zola007
veterán
válasz
Delila_1 #33954 üzenetére
Akit érdekel, Word-ben is megoldható a StatusBar elrejtése:
Sub Statusbar_Hide()
CommandBars("Status Bar").Visible = False
End Sub
__________Sub Statusbar_Show()
CommandBars("Status Bar").Visible = True
End SubAutomatára még nem sikerült beírnom, hiába betettem a Normal sablon - This Documentbe, de így legalább külön indítható Alt-F8 után és bármikor ki-be tudom kapcsolni egy gombnyomással.
Nagyon tetszik ez az Excel VBA dolog
Nem rég kezdtük a tanfolyamon a programozást, tök jó dolgokat lehet csinálni és teljesen megváltoztatja az ember szemléletét.
köszi mindenkinek!
Delila-t meg még fogom nyaggatni sokat, mert veszélyes és fárasztó tudok lenni, ha engem elkezd érdekelni valami -
Zola007
veterán
válasz
Delila_1 #33952 üzenetére
ez nem teljesen sikerült
próbáltam makróként is felvenni és közvetlen beírni mint "module", de egyikkel sem jött össze, hogy indítás után menjen automatikusanígy néz ki a module1 a personalban :
Sub makró1()
Application.DisplayStatusBar = False
End Subha kézzel indítom a makrót, akkor lefut és működik, de magától nem
-
Traxx
őstag
válasz
Delila_1 #33850 üzenetére
Hát a cseresznyéből sajnos csak a mag maradt
Vagyis nem jött össze, 7 szintet enged max. a 2003 (ez a táblázatodban a tartomány oszlopban lép fel, a sornál hiába kilométer hosszú, megette az excel, és számolja is. Amellett, hogy megpróbálom racionalizálni a kategóriákat, és levenni kb. a felére (ez nem egyszerű, de ha minden kötél szakad, talán megy), van valami más módszer esetleg?
A másik gondom azzal a képlettel van, ami a súlyt, stb-t hozza be a másik munkalapról. Így építettem fel:
=HA(Mintalap!$C4>"";INDEX((Munka1!$H$2:$H$45;Munka1!$S$2:$S$50;Munka1!$AD$2:$AD$120;Munka1!$AO$2:$AO$70;Munka1!$AZ$2:$AZ$37;Munka1!$BK$2:$BK$47;Munka1!$BV$2:$BV$25);$Q4;;$R4);"")
, ahol a Mintalapon történik az adat megjelenítése, és a Munka1 lapról húzza be az adatokat. A végén a Q4, R4 cellák a táblázatodban lévő sor és tartomány cellák (az utóbbinál csak az első 7 szintet írtam be, és úgy működik, adja a megfelelő cellában az értékeket). A hiba az, hogy ha a Munka1 fülben a H1:H45, ill. az S2:S50 tartományba írok be adatot, ott kiválóan hozz is, és számol, de a következőkből nem akarja, csak #HIV! hibát kapokMit csinálhattam rosszul?
-
Fferi50
Topikgazda
-
Traxx
őstag
válasz
Delila_1 #33839 üzenetére
Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél...Ez alapján már szerintem meg tudom csinálni olyanra, amilyenre szeretném
Még egy kérdéssel zaklatnálak
A táblázatodban a 2 segédoszlopban van a
=HA(HIBÁS(HOL.VAN(D2;Lemez;0));0;HOL.VAN(D2;Lemez;0))+HA(HIBÁS(HOL.VAN(D2;Köracél;0));0;HOL.VAN(D2;Köracél;0))+HA(HIBÁS(HOL.VAN(D2;Cukorka;0));0;HOL.VAN(D2;Cukorka;0))+HA(HIBÁS(HOL.VAN(D2;Csoki;0));0;HOL.VAN(D2;Csoki;0))
, illetve a=HA(DARABTELI(Lemez;D2)<>0;1;HA(DARABTELI(Köracél;D2)<>0;2;HA(DARABTELI(Cukorka;D2)<>0;3;4)))
képlet. Van valamilyen limit, hogy a képletben hány alkategória (vagyis a példádban: lemez, köracél, cukorka, csoki) szerepelhet? Csak mert nálam olyan 15 körüli lenne. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #33827 üzenetére
Szia!
Más téma:
Szerintem megérett a helyzet arra, hogy megpróbáljunk egy megoldás tárat kialakítani az it felgyülemlett megoldásokból. Azért gondoltam erre, mert gyakran előfordul, hogy olyanokat kérdeznek, amit már megoldottunk egyszer (esetleg többször is) itt a fórumon. Olyan betűrendes szótár formájában gondoltam, amiben a témakörhöz a megoldás linkje van feltéve.
Ha egyetértesz vele és topikgazdaként el tudod érni, akkor szívesen segítek az összeállításában.
Mi a véleményed?Üdv.
-
Traxx
őstag
válasz
Delila_1 #33829 üzenetére
Köszönöm, ez 2007 alatt remekül működik, de 2003 alatt sajnos nem, ahogy olvastam, nem támogatott az iferror függvény
Erre még lenne valamilyen megoldásod?
Az valóban látszik, hogy nehezebben átlátható, mint az én eredetim, de valamit valamiért
Az olyasmi táblázatok, amik nálad a Munka2 lapon vannak, amúgy sem lennének nagyon gyakran piszkálva, esetleg csak bővítve további cikkekkel. Az egész táblázat végülis ezen a nagy listán alapulna, szóval ha jól és stabilan sikerülne összehozni, az sokkal fontosabb, mint hogy mennyire átlátható. Ha meg mégis erre (is) lenne igény, akkor legfeljebb beteszem a mostani "egyoszlopos" megoldásomat egy külön munkalapra, amelyre nem hivatkozik semmi, és egy szűrővel mazsolázni lehetne közöttük
Köszönöm szépen ismét a segítségedet
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #33827 üzenetére
Szia!
Én nem vagyok barátja az ActiveX vezérlők munkalapon elhelyezésének. Az űrlap vezérlők tulajdonságai pedig munkalapon nem állíthatók.
ActiveX vezérlők munkalapon velem mindig kibánnak, teljesen váratlan időpontokban lefagyasztják az Excelt. Bizonyára én használom rosszul azokat, de inkább teszek fel Userformot. sokkal kényelmesebb és nem utolsó sorban biztonságosabb a használata.Üdv.
-
Traxx
őstag
válasz
Delila_1 #33798 üzenetére
Köszönöm, ez nagy segítség volt, egy nagy problémát sikerült megoldanom vele
Plusz én egy oszlopban rendeztem el a listázásra kerülő dolgokat, a te megoldásod viszont a bővíthetősége miatt szimpatikusabb. Viszont ez felvet más problémákat (és ez kicsit bonyolultabb lenne
): Az itt látott táblázatom tartalmaz további oszlopokat is, valahogy így:
Erre a listára több másik lapon hivatkozok, és fkeres függvénnyel hívom be az E, F, G...oszlopokban szereplő értékeket. Ennek perpill az a hátulütője, hogy az egyik lapon az A oszlopban lévő sorszám hozza elő a megfelelő cellákat, tehát ha a másik munkalapon pl. Az A5-be beírom a 8-ast, akkor a soron következő cellákba már kidobja, hogy az az édesség, azon belül a cukorka és Negró, stb. Viszont ha pl. a 4. sor alá szúrok be egyet, hogy bővítsem a lemez kategóriát, akkor az alatta lévők nyilván "eltolódnak". A te elrendezéseddel viszont ez kiküszöbölhető lenne, egyszerűbben bővíthetőek a kategóriák
De ez esetben ha jól gondolom, az fkeres nem működne, mivel előre nem tudom, hogy melyik oszlopból vegyen ki adatokat, vagyis mit hívjon meg. Van erre valamilyen függvény, amivel áthidalható lenne a probléma?
Remélem jól sikerült elmondanom...köszönöm előre is
-
kezdosql
tag
-
_Smooth
senior tag
válasz
Delila_1 #33764 üzenetére
Most kipróbáltam itthon is egy tesztlapon, itt se működik.
A metódus: jobbklikk, "Hivatkozás...", mappa betallóz, enter.
Na ennek az elérési útjában lévő szavak egyikét próbáltam cserélni, nem megy.
A táblákat én csak megörököltem, nem HIPERHIVATKOZÁS függvénnyel készültek (ha esetleg Neked ezért működne).(#33767) poffsoft
Csak képletben engedi, nincs más opció. -
_Smooth
senior tag
válasz
Delila_1 #33758 üzenetére
Igen, hülyeséget írtam. Nem FKEREST akartam, hanem a ctrl+f, illetve a csere (ctrl+h - megszokásból ctrl+f szoktam használni és átkattintok cserére).
De hiperhivatkozásban így nem fogja cserélni.
Ezért kéne valahogy kinyerni a link mökül a teljes elérési utat egy cellába, ott már működik ez a csere, majd onnan újra linket csinálnék belőle.
De van függvény arra, hogy az elérésiutakat kiszedjem? -
Zola007
veterán
válasz
Delila_1 #33644 üzenetére
köszönöm, ez tök jó, nem ismertem
az volt a gond, hogy nem volt benne semmi, így nem szúrt szemet, hogy egyesített cella van abban a sorban
ha nem ugrik egyet a kijelölőnégyzet mikor húzom le a kijelölést, akkor észre sem veszem
nagy táblázatban gáz tud lenni az ilyesmi, vakarhatja az ember a fejét rendesen. Főleg, hogy nekem nem közvetlen munkaeszköz az excel és nem érthet az ember mindenhez, de itt vagytok ti nekemVan olyan funkció, amivel cellaformázásra lehet keresni?
Tehát pl. jelölje meg az összes egyesített cellát vagy adott színezetűt, stb? -
Traxx
őstag
válasz
Delila_1 #33619 üzenetére
Ha a C-D-E3 cella színe azonos, az is tökéletes (sőt, úgy jobb is sokkal, mint ha mindhárom más-más lenne, a cél itt a figyelemfelkeltés, hogy már folyamatban van a teljesülés), a lényeg, hogy ne ugyanolyan színű legyen, mint az a szín vagy mintázat, amit a végösszesennél kapnék
lappy: köszönöm neked is
-
Anonymus23
veterán
válasz
Delila_1 #33591 üzenetére
Jogos, csak hogy ez csak egy kis része az egész excelnek, és ugye hogy mindenféle adatok bevitele és azok nagyon sokféle különbözősége miatt nagyon sok oszlop van, és emiatt van formázva az excel (ezen kívül még sok helyen), azért van ez így.
Mindegy, végül is megoldódott "izomból"...
Problémát eddig sem okozott, csak zavart, hogy ott van -
Anonymus23
veterán
válasz
Delila_1 #33588 üzenetére
Zoomoltam egy picit, hogy jobban látszódjon.
A B19 cella egy összevont cella a B-C-D 19 cellák. Ebben van egy lista, amiben a gépek vannak benne, egy másik munkalapról szedi az adatokat.
A "levegőben lévő" legördülő lista jel az meg az meg ott van a senki földjén.Ha a B19-nél visszaállítom bármilyen értékre, akkor az összevont cellák jobb alsó sarkából eltűnik a kis lista gomb, de a másik megmarad.
Az E-F-G cellákat ha szétszedem is, vagy beállítom a Bármilyen értéket, akkor sem tűnik el...
-
Anonymus23
veterán
válasz
Delila_1 #33586 üzenetére
Az a legördülő menü, csak úgy van a "levegőben", nem találom, hogy melyik cellára vonatkozna..
A B19 cella amiben ugyancsak van lista az "ráfed" a plusszos mindig látható menü gombra:
A körülötte lévő cellák mindegyike Bármilyen értéken van.
Mondjuk megoldottam izomból, a komplett 19-es sort töröltem és eltűnt a lista is, de jó lenne tudni, hogy mi volt ez, és vajon melyik cellára hivatkozott...
Mindenesetrea gyors reagálást...
-
botond187
csendes tag
válasz
Delila_1 #33488 üzenetére
Szóval, fkeres függvénnyel végigmegyek egy oszlopon és van olyan találat, aminél nem talál értéket, így oda 0-t ír, vagy ha benne sincs a keresett érték, arra #HIV értéket ír (ezzel nincs is baj).
Ha lefuttatom az fkeres függvényt, akkor ahol nincs találat, ott ki kellene törölni, hogy üres legyen az a cella értéke.
Ezt az egészet betenném egy makróba, így egy parancsal végig tudnék menni. -
kezdosql
tag
válasz
Delila_1 #33549 üzenetére
Nem, csak otletadonak szantam feldobni az ev utolso napjait.
En mazochistabb vagyok, en tetelesen irom a dolgokat, abbol van levalogatva a havi lista, es cask utana jonnek az elemzesek.
Szenvedek vele rendesen, mert 28-31 napra negyfele semat kell mindig masolgatni, hogy a grafikonok meg abrak jok legyenek, szoval, elvagyok vele.
-
kezdosql
tag
válasz
Delila_1 #33531 üzenetére
Azert meg egy picit lehetne tuningolni.
Kellene minimum egy-egy kordiagram a bevetelek es a kiadasok (koltsegek) megoszlasanak abrazolasara.
Azutan, mivel havi, minden honapra kellene egy kulon munkafuzet belole, es egy kulon lapon abrazolni grafikonnal az idobeli valtozasokat.
Termeszetesen nem szabad elfeledkezni a negyed eves, fel eves es eves osszesitesekrol sem, tehat ezekre is kell oszlop- es kordiagram egyarant, termeszetesen vonaldiagrammal abrazolva az idobeli valtozasokat.
Utana mar cask az alapveto statisztikai elemzesek vannak hatra, miket trendnek, szezonalis valtozanak egy egyeb valtozasnak lehet nevezni, termeszetesen ezekre vannak kulon fuggvenyek es szamos diagram az abrazolasukra.
Ja, es akkor meg lehetne egy kulon oszlopba beszurni a havi es negyedeves es eves inflaciot, meg mnb alapkamatot, es viszonyitani ezek valtozasahoz.
Ha pedig mar nagyon unatkozol, akkor az egeszet lehetne a minden havi dollar, euro, jen, angol font es egyeb arfolyamokhoz is hasonlitani.
Most tobb nem jut eszembe, de tenyleg jo kis otletado tablazat.
-
lmate96
újonc
válasz
Delila_1 #33513 üzenetére
Azt fedi, hogy vannak akik 4 órában dolgoznak, vannak akik 6 órában és vannak, akik 8 órában. Ez heti lebontásban van felírva tehát 20-30-40 órában. És ha beírom, hogy Pl 7:12-kor kezdődik a bevásárlás kezdete, van 2 dolgozó 20 órásban van 3 dolgozó 30 órásban és van 5 dolgozó 40 órásban és nekik ennyi meg ennyi a pickrate-ük összesen mondjuk pl 160, akkor megkapon mikorra végeznek a munkával.
Nem tudom mennyire megvalósítható ez ?
Nekem eléggé zavaros. -
Smogus
őstag
válasz
Delila_1 #33490 üzenetére
Szia!
Másolni szeretném a képletet. Megcsináltam úgy hogy néha 10 cím van egy sorban viszont néha kevesebb.
Megcsináltam a képletedet 10 címig, viszont ha üresen hagyom a cellát akkor nem kapok eredményt.
Mit módosítsak, hogy az üres cellák ne okozzanak #HIÁNYZIK eredményt?
Előre is köszönöm! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest