- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nordican
tag
válasz
nordican #33984 üzenetére
Hú, úgy tűnik, működik!
Ez k...a jó!
Ide raktam be:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Union(Range("C65"), Range("C69"))) Is Nothing Then
Rows(Target.Row).AutoFit
If Not Intersect(Target, Range("C65")) Is Nothing Then
With Sheets("Munka1").Range("B14")
.Value = Target.Value
Sheets("Munka2").Range("B14").MergeArea.UnMerge
Sheets("Munka2").Range("B14").Rows.AutoFit
Sheets("Munka2").Range("B14:E14").Merge
End With
End If
If Not Intersect(Target, Range("C69")) Is Nothing Then
With Sheets("ajánlat1").Range("B26")
.Value = Target.Value
.Rows.AutoFit
End With
End If
End If
End Sub -
nordican
tag
válasz
Fferi50 #33981 üzenetére
Igen, de ha egy oszlopot szélesebbre veszek, akkor a tőle jobbra lévő oszlopokban lévő cuccok is csúsznak (vagy keskenyebbre kéne vennem őket, de ezt meg a bennük lévő adatok miatt nem tudom). Elég kötött munkalapokkal dolgozom, szinte minden mindennel összefügg, ami ilyen szempontból elég szerencsétlen megoldás.
-
nordican
tag
-
nordican
tag
válasz
Fferi50 #33974 üzenetére
Fantasztikus vagy, köszönöm!
Így már sikerült a meglévő munkafüzetemre alkalmaznom, egy bökkenő van, és itt fel is adom ezt a történetet. Ha a sorban van összevont cella (és nekem sajnos van), ott nem működik, és hiába szedem szét a cellákat, a szöveg nem megy át a következő cellába. Ha leveszem a Sortöréssel több sorba opciót, akkor átfolyik a másik sorba, de a lista elemei egymás mögött jelennek meg. Magyarul kellene egy jó széles oszlop, ahová kompletten beférnek a lista elemei (amik egyébként fájlnevek), ehhez meg újra kellene csinálnom az összes munkalapot.
-
nordican
tag
válasz
Fferi50 #33964 üzenetére
Fiúk-lányok, tök rendesek vagytok, hogy ennyi időt beleöltök más problémájába, de nekem ez még mindig túl elvont. Még azt kérhetném, hogy egy konkrét példára fordítsátok le ezeket a kódokat?
Szóval tegyük fel, hogy a Munka1 lapom a főlap, itt az A1 és az A3 cellában készül két különböző (többtételes) lista, és a Munka2 lapon a B2 és B4 cellában kellene megjelennie automatikusan az A1 és A3 listának, és egyúttal automatikusan át is kellene méreteződnie a Munka2 lap 2 és 4-es sormagasságának. Én pedig megfogom a kódot és egy az egyben beszúrom a Worksheet/Change lapra, és beszámolok az eredményről. Ha működik, akkor már csak a cellák meg a lapok nevét kell lecserélnem, ami elvileg még nekem is menni fog. -
nordican
tag
Sziasztok, volt már itt korábban szó a sormagasság automatikus átállítódásáról, és sok biztatót nem mondtatok, de lehet, nem tudom megkerülni. Van egy összesítő munkalapom, ahol néhány cellában listát szoktam készíteni (aminek a hossza, tehát a lista tételeinek száma változó), ennek megfelelően a sormagasság is változik. Ehhez az összesítő munkalaphoz tartozik több párhuzamos munkalap, ahol automatikusan kellene módosulnia a sorok magasságának az összesítő munkalapon lévő lista hosszának megfelelően (mert a cella tartalma ugyanaz). Van erre ötletetek? Sajnos most egyenként kell végignéznem a munkalapokat, hogy melyiken kell átállítanom a sormagasságot, ami elég macerás.
-
nordican
tag
válasz
poffsoft #33896 üzenetére
Köszi, ez az! Szerinted olyat bele lehet építeni, hogy az éppen aktív vagy a kijelölt munkalapokon végezze el a cserét? Próbáltam az ActiveSheet-tel, de ezzel nem működik.
Sub Makro1()
Dim list() As String
Dim liste As String
Dim i As Integer
Dim c As Range
Dim rng As Rangeliste = "ActiveSheet" 'a munkalapok nevei, ahol keresni kell, vesszővel elválasztva
list() = Split(liste, ",")
For i = 0 To UBound(list)
Set rng = Sheets(list(i)).Range("A1100")
For Each c In rng
With c.Interior
If .ColorIndex = 6 Then
.ColorIndex = None
.Pattern = xlNone
End If
End With
Next c
Next i
End Sub -
nordican
tag
válasz
nordican #33885 üzenetére
Összebarkácsoltam egy ilyet, de ez még nem tökéletes, mert minden hátteret eltüntet, én meg csak a sárga hátteret szeretném kiszedni, és a Range-hez is az adott munkalapot kellene beírni.
Sub Makro1()
Range("A1", "F100").Select
With Selection.Interior
.ColorIndex = None
.Pattern = xlNone
End With
End Sub -
nordican
tag
Sziasztok, az internetről van egy ilyen parancsom, amivel elvileg meg lehet változtatni a sárga hátterű cellák hátterét átlátszóra (vannak zöld hátterűek is, azokat nem szeretném megváltoztatni):
Range("F" & y).Select
With Selection.Interior
.ColorIndex = 6
.Pattern = xlSolid
End WithVBA-n belül ezt hová kell beszúrnom?
Próbáltam Modullal és a ThisWorkbook-ra kattintva is, beírni sikerül, de nem jelenik meg a Makrók között, így lefuttatni sem tudom. -
nordican
tag
válasz
nordican #33823 üzenetére
De megint eszembe jutott valami:
Az automatikus kitöltés csak egy munkalapon belül működik? (arra gondolok, hogyha elkezdek gépelni valamit egy oszlopban, és az már korábban előfordult, akkor az Excel felajánlja a kiegészítést). Na, ez tök jó funkció lenne Munkalapok között vagy akár másik fájlban lévő Munkalapok között. Tudom, lehetne legördülő listát is csinálni, de ha van 100 tétel, nem olyan jó móka, kiválasztani egy adott tételt egy hosszú listáról, jobb lenne az automatikus kiegészítés. Ez sem létszükséglet, de ha van rá egyszerű megoldás, érdekelne. -
-
nordican
tag
válasz
Fferi50 #33790 üzenetére
Sziasztok, nagyon köszönöm, ehhez kell egy kis idő, hogy feldolgozzam, de igyekszem.
Ez pedig, remélem, az utolsó kérdésem (nem gondoltam, hogy az Excel függőséget tud okozni).
A munkafüzetem sok munkalapból áll, amelyek egy részét nem mindig használom, így elrejtettem. Ha viszont kellenek, szeretném őket felfedni, és nem egyenként. A neten találtam is egy ilyen makrót, amivel mindet fel lehet fedni egyszerre (talán másnak is hasznos lehet, bocs, ha nagyon banális):Sub Minden_munkalapot_felfed()
Dim sh As Worksheet
For Each sh In Sheets
sh.Visible = True
Next sh
End SubKiválóan működik, de: Hogyan lehetne úgy átírni, hogy csak meghatározott munkalapokat fedjen fel? Két munkalapot mindig rejteni szeretnék, mert képletek vannak rajta.
-
nordican
tag
válasz
poffsoft #33782 üzenetére
Basszus, nem értem, miért fejlécet írtam. Szóval az élőfejre gondoltam. Beraktam oda egy azonosító kódot, aminek a munkalap egyik cellájában automatikusan meg kellene ismétlődnie, de sehogyse tudok rá hivatkozni. Sőt ezt még meg kéne fejelnem azzal, hogy az élőfejben lévő kód mindig annak a mappának a nevét kapja automatikusan, ahol a munkafüzetet tárolom (magyarul a kód egyúttal a mappa neve lenne), mert a munkafüzet egy sablon, amit mindig egy adott mappába teszek, és ott testre szabok. Ha ez utóbbira lenne megoldás, az is nagy könnyebbség lenne, akkor még a hivatkozásról is lemondanék.
-
nordican
tag
válasz
poffsoft #33777 üzenetére
Köszi, ez az! Igen, munkalapokra gondoltam.
A 10-zel nekem sortörést is csinált, lecseréltem hasraütésszerűen 9-re, és most már egymás mellé mennek a tételek. Újabb kérdés: Ha sok tételből áll az összesített cella, és több sorra csúsznak át, jó lenne, ha automatikusan átméreteződne a cella magassága. próbáltam már az automatikus sormagassággal, sortöréssel és anélkül, de meg se kottyan neki. Erre van ötleted? (Ja, most olvasom, hogy a sortörést írtad is.)
-
nordican
tag
Sziasztok, még mindig ugyanazon az adatbázison dolgozom, lassan kész is vagyok. Még egy kérdésem felmerült: Szeretném, ha két különböző (és két külön munkafüzeten lévő) cella tartalma (a példában A1, B3) automatikusan átmásolódna egy harmadik cellába (a példában D4), de úgy hogy a két cella szövege vesszővel legyen elválasztva.
Pl.
(Munkafüzet1) A1: alma
(Munkafüzet2) B3: körte(Munkafüzet3) D4: alma, körte
A =Munkafüzet1!A1&Munkafüzet2!B3 képlet működik is, csak nekem még egy vessző és egy szóköz is kellene a két elem közé.
Erre van valami képlet? -
nordican
tag
Még egy kérdés jöhet?
Olyan legördülő listát szeretnék, amelyiknél ha a lista nevére kattintok, a hozzátartozó elemek is betöltődnek a listanév alatti cellákba. Szóval van pl.A menü
húsleves
rántott hús
somlóiB menü
tojásleves
szilvás gombóc
almás rétesA legördülő menüben választok A és B menü közül, de egyúttal a hozzátartozó elemek is betöltődnek az alatta lévő cellákba.
-
nordican
tag
válasz
Fferi50 #33705 üzenetére
No, képlet elfogadva, a háttér megváltozott, de nem úgy ahogy én szeretném. Nekem az kéne, hogy üres cellánál legyen háttérszíne a cellának, de ha írunk bele, akkor tűnjön el a háttérszín. Ha pedig van háttérszín, az nyomtatásnál ne látszódjon. Szóval hogy rögtön lehessen látni, hogy milyen cellákat kell kitölteni, de ha ki vannak töltve, akkor már olyan legyen, mint a többi cella. Azt gondoltam, erre sokkal gyakrabban szükség van, semmint hogy az egész internetet feltúrjam a megoldásért.
A fenti angol linken így működik a dolog. Nekem most simán kitöltötte a hátteret, ha van venne szöveg, ha nincs, amit a Kitöltéssel is meg tudok csinálni. Vagy még mindig én b...ok el valamit? -
nordican
tag
Kipróbáltam 2016-os Excellel, annyival más, hogy azt írja ki, hogy a "képlet hibát tartalmaz". Nem lőnél egy képernyőfotót a képletbeírási ablakról meg a táblázatról a háttérben?
-
nordican
tag
Sziasztok, zárolt munkalapon szeretnék kiemelni valamilyen színű háttérrel nem zárolt (szóval kitöltendő) cellákat, van valakinek ötlete, hogy hogyan lehet? Itt pont ezt tárgyalják: http://www.extendoffice.com/documents/excel/2604-excel-highlight-color-unlocked-cells.html
De az első opció nekem nem működik, a Kutools működik, de ha olyan gépen nyitják meg a fájlt, ahol nincs Kutools, nem látszódik a kiemelés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest