- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
logitechh
csendes tag
válasz
Delila_1 #41105 üzenetére
Köszi a fáradozásod
Sajna már ott elakadtam, hogy tudom előhívni. Természetesen Google barátom majd megtanít.
Így kérdezésemmel sem zaklatlakhisz nem lenne fair.
És ha megszerzem az alap ismereteket majd zaklatlak.
Azt hittem pikk pak átírok egy két számot és joe vagyok -
Exportlaptop
csendes tag
válasz
Delila_1 #41090 üzenetére
Közben rájöttem, más okozta a problémát, megoldva
Köszi még egyszer!
Még egy kérdésem lenne esetleg ha nem gond.
Van két oszlop, az elsőben mondjuk 100 sor, melyben 70 sorban van adat, 30 sorban nincs, vagyis üres.
Viszont ahol üres, ott a második oszlopban van adat, és a többi 70 üres.
Ezt a két oszlopot, hogy lehet összevonni, hogy egy oszlopban legyenek, úgy hogy ne sérüljön egyik sem?
Köszönöm ha segít valaki.
Üdv,
Erika -
Exportlaptop
csendes tag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #41069 üzenetére
Szia!
Ez természetesen szintén működik, de pont mai és néhány nappal korábbi tapasztalatom alapján elég veszélyesnek találom a törléseket.
Pl. volt egy Range változó, ami egy cellára mutatott. Aztán egy törlési művelet kapcsán az adott cella törlődött és így vele együtt a rá mutató változó is meghatározatlanná vált, jött a Run time error 424 - Object required hibaüzenet és a leállás.Üdv.
-
-
-
logitechh
csendes tag
válasz
Delila_1 #41065 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a gyors választ
Ugyanehhez tartozik (mert ez a könnyebb megoldás ez volt) de hogy az adott tábla A19:H109.
A 110. sortól szöveges részek vannak
szeretnék makróval törölni egy sort mondjuk a 100-at akkor ha megadnám egy cellában akkor törölje a 100 as sort majd az utolsó sorba szúrjon be ismét egy keretes részt és a szöveges rész ismét a 110. sorban legyen. -
Bacusuz
őstag
válasz
Delila_1 #41027 üzenetére
Sajnos nem működik.
Úgy látom ez a függvény egy másik fájlt keres hozzá, ezért megpróbálok pontosítani:-egy excelben van a két oszlop, csak különböző lapon.
-a két oszlopban található vevőnevek teljesen más sorrendben vannak, nem egy sorban, sok ismétlődéssel
-tehát ha az egyik oszlopból talál olyat ami a másik oszlopban is van akkor az mellé írjon valamit.
nemtudom érthető voltam? -
huan
őstag
válasz
Delila_1 #40971 üzenetére
Sziasztok!
Nem létezik olyan "konverter", ami a függvényeket VBA-kóddá konvertálja, de anélkül, hogy az említett folyamatot megcsinálnánk? -
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40901 üzenetére
Köszönöm, a kitöltés így már működik, az eredeti képlethalmazból most már csak ezt kellene hozzáigazítani:
'Képlet N2-től N alsó sorig
Range("N2:N" & usor).FormulaR1C1 = _
"=IF(RC[-1]<TODAY(),""Régebbi"",IF(RC[-1]=TODAY(),"" Mai"",""Jövőbeni""))"Most a "." esetén a Jövőbeni értéket rakja hozzá az M oszlopban, rá lehetne bírni, hogy a Régebbi-t írja?
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40897 üzenetére
Nem, csak akkor működik, ha Dátum van benne:
Ha L2-ben ez szerepel "1~2019.02.11 11:55:12" akkor a .FormulaR1C1 = "=DATEVALUE(MID(RC[-1],3,10))"
átalakítása után ez lesz az M2 értéke 2019.02.11 és ezt már az oszlop kitöltése után mindenhol jól működik az általad leírt megoldás:'Képlet másolása és érték beillesztése irányítottan
.Copy
.PasteSpecial xlPasteValues
.NumberFormat = "m/d/yyyy" 'Cella formátuma
.FlashFill 'VillámkitöltésHa ettől eltérő adat van az L2-ben, akkor nem. Pl.: ezek esetén:
'-'
"1~"
"0~"Tehát emiatt gondoltam arra, hogy az "L" oszlopban rászűrök a dátum jellegű adatokra és csak a szűrt adatoknál alkalmaznám a megoldásod az M oszlopban. Csak nem tudom, azt hogyan kell.
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40653 üzenetére
Szia!
Szerettem volna az általad leírtat egy másik excelben is alkalmazni, viszont az alap "Dátum" oszlopom ás kaptafából készült. Az első gondom, hogy nem minden sorban van adat, amiből dátum kinyerhető és ha a 2. sorban pont nincs, akkor nem működik. Így néz ki a dátum oszlop tartalma:
Dátum
0~
1~2019.02.11 11:55:12
0~
-
0~
3~
-
1~2019.02.04 19:13:08Arra gondoltam, hogy leszűröm a "Dátum" oszlopot értelmes adatra:
ActiveSheet.Range("$A:$X").AutoFilter Field:=12, Criteria1:="=*~2*" _
, Operator:=xlAndViszont nem tudom azt megoldani, hogy a szűrt oszlop első értékétől kezdje el kitölteni, ne a 2. sortól.
A formulát már átalakítottam, hogy a ~ jeltől vegye ki az adatokat:
.FormulaR1C1 = "=DATEVALUE(MID(RC[-1],3,10))"
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40856 üzenetére
Azt gondoltam, egyszerű, amit szeretnék, megpróbálom összefoglalni:
- C oszlopban vannak a dátumok
- D oszlopban vannak a megnevezések, kb 300 fajta, de egy többször is előfordulhat
- A- tól X oszlopig vannak adatok.
- összesen 50 000 sorExcelben így nézne ki a megoldás amit szeretnék:
- autószúró bekapcsol
- C oszlopban a dátumnál kiválaszt csak a mai, a tegnapi és a tegnapelőtti nap
- az így létrejött szűrt listában a D oszlopban a megjelenő téttelekből, 8-10 elől kivenni a pipát (ezek dedikáltak), ezeknek maradniuk kell, bejelelölve marad a többi 290 megnevezés.
- a bejelölve maradtakat kell törölni.Ezt kellene makrósítani.
Ha kell még minta, igyekszem ma felrakni.És még egyszer köszönöm a segítséget.
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40854 üzenetére
A #40485-es üzeneteben lévőt akartam az imént kiprübálni, de hibára futott owerflow run time error 6.
Gondolgodtam azon, amit írtál hozzá, Ha jól értelmezem, dátumot kellene megadnom az L oszlopban, viszont nekem megnevezéseket kellene törölnöm/meghagynom, dátum függvényében.
Nekem a dátumok a "D" oszlopban vannak, a megnevezések a "C"-ben. -
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40847 üzenetére
Azokat rakom át és vissza, amiket nem akarok törölni. A "mai" nap és 3 nap közöttiek nagy részét akarom törölni, de az átmásolandókat nem. Máshogy nem tudom megmenteni ezeket, az autószűrövel ugye nem tudtam kivenni a sok sor miatt. További feladatok is vannak a tábában még vele.
Köszönöm ezt is, ki fogom próbálni.
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40845 üzenetére
Köszönöm, kipröbálom. 50 000 sornál ez nagyon lassú lehet?
Még arra gondoltam, hogy amiket nem kell törölni, azokat ideiglenesen áthelyezem egy másik fülre, majd a törlés után vissza. Kb 15-20 fajta megnevezésről van szó, azokra rászűrök és átmásolom, majd töröm az eredeti táblámól.
-
jackal79
aktív tag
válasz
Delila_1 #40790 üzenetére
Szia! Az M oszlop mutatja a napi ingadozást (max-min), itt az látható, hogy szept.5-én csütörtökön van a legmagasabb érték.
Módosítottam a függvényt (=INDEX(A2:M11;HOL.VAN(MAX(M1:M11);M1:M11;0);1)), de vmiért a szept.6-át írja ki.
A függvény legvégén a 0és1 mit jelent?
Köszi -
EmberXY
veterán
válasz
Delila_1 #40691 üzenetére
A táblázatban megrendelések vannak rögzítve. A 3 feltétellel a következőket vizsgálom:
1. rendelés teljesítve, az összeg beérkezett
2. rendelés teljesítve, az összeg még nem érkezett be
3. a rendelés még nincs teljesítve, de az összegét már ismerjük
----------------
4. az előző három összege, feltételtől függetlenül.A táblázat alatt ezt a 4 féle összeget lehet látni. Az autoszűrővel nem a feltételekre szeretnék szűrni igazából, hanem legfőképpen ügyfélre, vagy ügyfélcsoportra, de ugyebár a szűrt eredmény alatt ugyanezt a 4 összeget szeretném látni, mert mind a 3 feltétel előfordulhat a szűrt adatok között. A RÉSZÖSSZEG ezt nem tudja, a SZUMHA meg nem akarja, vagy én nem értek valamit.
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40655 üzenetére
Köszönöm, áttanulmányozom.
Kicsit ide tartozik, akartam makróval egy fkerest csinálni, de valamiért hibaüzenettel elakad az első sor kitöltése után:
Dim utolso As Long
utolso = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=VLOOKUP(RC[-7],C[-7]:C[-1],7,0)"
Selection.AutoFill Destination:=Range("H2:H & utolso")Makrórögzítővel készült, annyit akartam variálni rajta, hogy az utolsó sorig/celláig töltse ki a függvényt.
Mit csinálok rosszul?
-
huliganboy
addikt
válasz
Delila_1 #40605 üzenetére
Szia!Köszönöm de ez nem működik nekem.. Nekem az elérési utak a D oszlop celláiban vannak... onnan kellene kihivatkoznia a függvényeket A g oszlop vele párhuzamos cellájába..Átneveztem a te általad megadott névre az oszlopot és ő2007-es office van a gépen ha ez számít...A @ kitörlése megoldotta a problémát
Azt miért csinálja, ha egy cellába írom akkor a végtelenségig az alatta lévő cellákba is berakja ugyan azt a függvényt? Visszavonás gombbal csak az adott cellában marad benne.
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40611 üzenetére
Köszönöm
Létezik arra megoldás, szintén makróban, hogy két nyitott munkafüzetre hivatkozzak, konkrét név nélkül?
--> Van egy munkafüzetem, aminek a neve naponta változik, ebbe szeretnék másolni egy másik munkafüzetről adatokat, amit netről nyitok meg, CSV és mindig más a neve. Emiatt nem jó, ha a konkrét fájlnévre hivatkozok. -
tkesy
addikt
válasz
Delila_1 #40521 üzenetére
Szia,
Köszi az eddigi segítséget, de szükségem lenne még egy kicsire, mert csak eddig jutok: (O365)
Nem értem miért rajzolja ki pirossal végig, mikor ott nincs is adat, ha meg az adatsor kijelölését az M3-tól kezdem, előre ugrik...
Ha meg nem halmozott, akkor meg így néz ki:Mit csinálok rosszul vagy másképp?
-
tkesy
addikt
válasz
Delila_1 #40471 üzenetére
Köszi a segítséget, elsőre ugyan nem, de végül sikerült...
A második kérdésem lényege az, hogy egy vonalként ábrázolt adatsor esetén, hogy lehet azt nem az elsődleges tengelytől, hanem mondjuk a 12. héttől indítani? Tehát az első 12 héten ne legyen értéke, de utána igen... Mert ha simán az adattartomány kijelölésével "játszok", akkor mindig bal oldalra igazítja.
-
babe98
csendes tag
-
Declare
őstag
válasz
Delila_1 #40364 üzenetére
Valami nem klappol
Private Sub Workbook_Open()
Dim rng As Range, A
Set rng = Sheets("Allgem.").Range("B:B").Find(What:=Date, LookIn:=xlValues, _
LookAt:=xlWhole)
If Not rng Is Nothing Then Application.Goto rng, True
Set A = ActiveCell
Range(A).Interior.ColorIndex = 3
ActiveWorkbook.RefreshAll
End Sub -
voyi
aktív tag
válasz
Delila_1 #40355 üzenetére
Fordítva, mivel excelben itt a londoni munkahelyemen megszoktam már, hogy angol nyelvűt használok (függvényeknél főleg).
Az újratelepítés angol nyelvi csomag hozzáadásával megoldotta a problémám, most már gond nélkül áttudom állítani.Egy dolog van még,(ami nem annyira bosszantó amúgy) hogy a számoknál a tizedesjegynél még mindig a magyar vesszőt használja a pont helyett. Létezik,hogy ezt már csak a globális windows nyelvi beállításoknál lehet orvosolni?
-
voyi
aktív tag
válasz
Delila_1 #40353 üzenetére
Igen, mivel az angol nyelvet szerettem volna beállítani a magyar helyett. Gondoltam, ha a globális nyelvi beállítás Windowson belül angol, akkor az excelt ennek függvényében is áttudom állítani,de maradt ugyanúgy magyar.
Aztán próbáltam új language pack-ot feltelepíteni, de 30029-1011 hibakóddal nem sikerült ez sem.
Most ott tartok, hogy eltávolítottam az egész Office-t és telepítem fel újra, immár angol nyelvet is hozzáadva.
-
Ideg
aktív tag
válasz
Delila_1 #40309 üzenetére
Keresem, kutatom a megoldást a neten. Van olyan munkalapom amit le tudok görgeti akár a végéig is, kb 1 millió sor, de állítólag ha a cellák üresek akkor nem foglal plusz helyet ezmiatt a fájl. Aztán találtam még olyat, hogy ha például egy FKERES függvényben tegyük fel A:AA cellák között keresek és nem csak mondjuk A1:AA50 -ig akkor plusz helyet foglalhat. Ez nem tudom mennyire igaz. Esetleg más ötlet, hogy mit nézzek át, mi okozhat ilyen drasztikus méret növekedést? Köszi!
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40301 üzenetére
Köszönöm, ez így magában működik, össze lehet kapcsolni valahogy a régivel? Ha az abban szereplők érvényesülnek, akkor az lépjen érvénybe (Kerüljön X az N oszlopba vagy nem.)?
Ez az eredeti képlet, ennél a "P" oszlopban van a képlet, illetve nem volt külön összefűzés oszlop, de ha van az sem gond:
=HA(HA(DARABHATÖBB($E:$E;$E2;$F:$F;"Elemeire szétszed";$N:$N;$N2)*DARABHATÖBB($E:$E;$E2;$F:$F;"Szolg*";$N:$N;$N2);DARABHATÖBB($E$2:$E2;$E2;$F$2:$F2;"Szolg*";$N$2:$N2;$N2)>1;HAMIS);"x";"")
Nekem ez már nagyon bonyolult képlet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged