- iPhone topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #3485 üzenetére
Ne az egérrel, hanem a nyilak és a Shift billentyű segítségével jelöld ki a másolandó területet, akkor nem ugrasz a címre jelölés közben.
-
Delila_1
veterán
Nagyon jó a PC fórumos válasz. Átmásolom ide, hogy más is okulhasson belőle.
Dongetto ezt írta:Function pelda(munkalapszama As Integer, cella As String)
pelda = Sheets(munkalapszama).Range(cella).Value
End FunctionEzt a makrót ebbe a füzetbe, vagy az egyéni makrófüzetbe (hogy minden más füzet is elérje) beírva működik az alábbi képlet:
=pelda(5;"B3") -> az ötödik, bármilyen nevű lap B3 cellájának értékét adja.
Átírtam ennek megfelelően az előző makrómat.
Sub Keplet()
Sheets("Munka1").Select
For sor = 2 To 69
Cells(sor, 2).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=pelda(" & sor & ",""B3"")"
Next
End SubHa jól emlékszem, 69 lapod tartalmazza az adatokat, amiket az első lapra B2-től kezdve gyűjtesz ki egymás alá (ezzel együtt 70 lapod van). A makróban Munka1-nek neveztem a gyűjtő lapot. Ezt teszed előre, azért indul a ciklus 2-től.
-
Oly
őstag
Sziasztok!
Egy két oszlopos táblázat első oszlopban lévő celláit akarom elnevezni a második oszlopban lévő adatra. Lehetséges ezt automatizálni? nincs kedvem több ezer cellát egyesével manuálisan elnevezni.
-
wyncee
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
Kicsit elbíbelődtem mire testre szabtam, de már működik amit szerettem volna.
Még egyszer köszönöm
-
Dolby
senior tag
Jah és kérdés hogy makróban az oldalakra csak a nevük alapján lehet hivatkozni? Nincs valami olyan hivatkozás ami tisztán a lap sorozatban való elhelyezkedését veszi figyelembe? Mert így ha valamit átneveznek akkor a makró egyből hibát ír ki illetve külső dokumentumból akarja meghívni az adatot.. :-S
-
Dolby
senior tag
No makrót írtam az alapján hogy felvettem egy részletet az elvégzendő munkából de kicsit hosszú lenne minden adattal így végigmenni, ezért kérdezném hogy lehet-e ezt egyszerűsíteni.
Range("B2").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=Hungary_3!R[1]C"
Range("B3").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=Hungary_2!RC"
Range("B4").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=Hungary_1!R[-1]C"
Range("B5").SelectItt látjátok hogy gyakorlatilag különböző oldalak azonos helyén lévő adatokat teszegetem be makróval egy oldalon egymás alá, de 69 oldal van és nem irogatnám végig ha van más megoldás...
-
Delila_1
veterán
1. Az alábbi makró sor változója meghatározza az A oszlopban lévő első üres cella helyét, a Cells(sor, 1).Select pedig rá is áll.
Sub Also()
sor = Range("A65536").End(xlUp).Row
sor = sor + 1
Cells(sor, 1).Select
End Sub2. Szélesítsd az oszlopot, akkor látszik a teljes szöveg.
-
wyncee
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában:
1. Van egy excel tabim amiben duplaklikk hatására a táblázat 10 sorát az excel ugyanarra a munkalapra másolja az előző 10 sor alá.
Maga a másolás megy duplaklikkre, csak azt nem tudom megoldani hogy az excel figyelje, hogy ne ugyanoda másolja ahova eddig hanem a következő tíz sor alá, mivel az elöző sorokban már adatok vannak.
pl.
nézze meg az excel hogy az A8-as cella üres-e?
Ha igen akkor jelölje ki az elöző 7 sort
Illessze be az A8-as cellától kezdőden.
Ha nem üres akkor pedig vizsgálja meg az A15-ös cellát hogy üres-e?
Ha igen akkor ettől a cellától kezdőden illessze be a sorokat.2. A másik kérdésem ugyanehhez a táblázathoz fűződik.
Szeretném szűrni a táblázatot.
A szűrés sikerül csak az értékek amire a szűrést végeztetem függőlegesen egyesített cellákban találhatóak és a szűrés hatására csak a cella legalsó része látható, ergó szeretném hogy ugyanúgy kidobja a szűrés hatására az excel a teljes cellát(kat) ne csak egy sort mutasson amiben nem látom az értékeket rendesen.Üdv,
Vince -
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Kaptam ismerősömtől egy problémát amit minél gyorsabban meg kellene oldanom, de nem találom a kulcsot.. :-S
Helyzet tehát a következő. Van egy doksi, amiben külön füleken különböző országok adatai vannak 2 oszlopba téve. Első oszlop az adat típusa (ország név, képviselő stb) második oszlopban természetesen maga az adat.
Ebből kellene egy oldalt kovácsolni olyan formátumban hogy az oszlopok legyenek a különböző adatok(ország név, képviselő stb) és a sorokban pedig az országok lennének.
Mindezt úgy kellene megcsinálni, mint egy áttekintő. Tehát a külön oldalak maradnának(egyebeket is vezetnek rajtuk) de lenne egy oldal amire válogatottan kitennék az adatokat, tehát ezt lehet valamilyen hivatkozással.
Először nagy bátran nekiálltam fkeres-sel, de rájöttem h nem jó mert nem sorrendben vannak az adatok. Aztán macro-t kezdtem felvenni, de ezt végigcsinálni (ahogy én tudom) ugyanannyi lenne mint kimásolgatni az összeset ami tekintve hogy kb 60 oldalról van szó...
Szóval hálás lennék ha segíteni tudnátok :-)
Üdv
-
stop
aktív tag
válasz
mimi_bacsi #3483 üzenetére
Hogy néz ki?
mennyire van 'egybe'?
mennyire kezelhező? -
mimi_bacsi
tag
Kérem a segítségeteket ismét:
Van egy szöveges (word) lista, amelyben nevek vannak.
A nevekhez tartozó (web)hivatkozásokat miképpen lehet átvinni egy másik cellába?
-
Delila_1
veterán
válasz
Johnny1983 #3481 üzenetére
Örülök, hogy sikerült megoldani.
-
Delila_1
veterán
válasz
Johnny1983 #3479 üzenetére
A cellán jobb katt, Megjegyzés beszúrása. Ezen újabb jobb katt, Megjegyzés formázása. A Színek és vonalak fülön a Szín legördülőből a Kitöltési effektusok, ott a kép fülön Képválasztás.
Az Eszközök, Beállítások Megjelenés fülén a Megjegyzések csoportban beállíthatod, mikor legyen látható a megjegyzés.
-
Johnny1983
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen Láma vvagyok a dologhoz, de lenne egy kérdésem. Makróval megoldható lenne az Excelben, hogy egy cellához hozzárendelek egy képet (640x480). Azonban a kép csak akkor látható, ha a cellára kattintok, és ha elkattintok valahová máshová, vagy mégegyszer a képre akkor eltűnik a kép. Ebben tudna nakam segíteni valaki?
Köszi!
-
Delila_1
veterán
Ennek működnie kell.
A nyitott füzetedben Alt+F11-re előjön a VBE (Visual Basic Editor).
A bal oldali részen megtalálod a füzeted nevét, állj rá. Az Insert menüben a Module-t választva jobb oldalon kapsz egy üres lapot, oda másold be, amit küldtem.
Indítás az Excelben: Eszközök/Makró/Makrók, ott az atiro-ra duplán kattintva indul. -
Delila_1
veterán
Szia!
Ezt csak makróval lehet (szerintem) megoldani a körkörös hivatkozás miatt. Ímé:Sub atiro()
For sor = 1 To 8
If Not IsError(Cells(sor, 7)) Then
nev = Cells(sor, 2)
For sor_1 = 10 To 50
If Cells(sor_1, 1) = nev Then
Cells(sor_1, 2) = Cells(sor, 7)
Exit For
End If
Next
End If
Next
End Sub -
lorcsi
veterán
van egy nagy adag szöveges táblázatom wordben (20 oldal, beszúrt táblázat rendszerben)
a ctrl+c, ctrl+v nagyon elhúzza és átformázva illeszti excelbe
Milyen módon lehet még átpakolni hogy ne csúsztassa el? -
Jajj
csendes tag
Szia!
Köszönöm a válaszod, megpróbálom kicsit pontosabban leírni.
Az A2:A8 csupán szöveg, nincs jelentősége. A B2
8 az a rész, ahová írhatom a neveket, és miután ezeket beírtam, megjeleníti a hozzájuk tartozó számot az E2:E8 tartmányban (a B5-be írt névhez való számot az E5-ben). C, D, oszlop nincs. A H2:H8 tartomány szintén számokat tartalmaz és állandó, nem módosul. Miután beírom a neveket a B2
8-ba, az I2:I8 celláiban minden névhez további számok kerülnek (itt az E2:E8 tartományban szereplő számokkal számol. G2:G8 pedig E2:E8;H2:H8;I2:I8 tartományok alapján végez számításokat, és ad egy új számot. Persze az egész csak akkor működik, ha minden név mezőt kitöltök és mindegyikhez tartozik egy szám. És a forrás A10
50, itt vannak a nevek az A oszlopban, és mellettük B oszlopban a számok.
Azt szeretném, ha miután minden név mezőt (B28) kitöltök, az új szám, ami G2:G8 tartományban jelenik meg (B3-hoz G3-ban stb.), szóval ez a szám kerüljön a megfelelő név mellé A10
50 tartományba. Azaz, itt írja felül a régit.
-
Delila_1
veterán
Meg kellene írnod, mit is tartalmaz pontosan az A2:I8 tartomány, és hogy a számítás eredményét a B10-től kezdődő tartományba akarod-e bevinni.
Valószínű, hogy egy segédoszloppal, ami lehet rejtett is, megoldható.Ha személy szerint engem szólítasz meg, esetleg később kapsz választ. Vannak itt sokan, akik tudnának jó tippeket adni.
-
Jajj
csendes tag
Sziasztok!
Delila_1 szerintem Te tudsz majd nekem segíteni. Nem vagyok egy informaikai guru, ezt nézzétek el nekem. Adott egy munkafüzet. A10-től lefelé vannak nevek, melyekhez B10-től kezdődően számok tartoznak. Feljebb egy kisebb táblázat van(A2:I8), amelynek a megfelelő helyére nevet lehet írni. Ha ezt megteszem, kiírja a név mellé a hozzá tartozó számot a jobbra mellette lévő cellába, amit a B oszlopból vesz (sima fkeres). De egymás alá több név is írható. A problémám, hogy a nevekhez tartozó számokkal(amelyek fent a táblázatban a nevek mellé kerülnek) számításokat végez, és egy új számot hoz létre egy cellával odébb. Viszont én azt szeretném, hogy erre a megváltozott számra változzon lent a nevek mellé rendelt szám is. És ez, ha jól tudom körkörös hivatkozás lenne. Huhh, lehet, hogy ez így érthetetlen. Tehát:(név mező: bármilyen a listában szereplőt írhatok ide)-(a névhez tartozó szám)-(módosított szám)
(név)-(szám)
(név)-(szám)
stb.Ha pontosítás kell kérlek szóljatok!
Előre is köszönöm!!! -
Delila_1
veterán
válasz
Gabcsika #3464 üzenetére
Szia Gabcsika!
Megtisztelő, hogy személyesen engem szólítasz meg, de itt a fórumon erre sokan mások is tudnak válaszolni.
A VLOOKUP a magyar FKERES angol megfelelője, azt jelenti, hogy függőlegesen keres.
Példa: van egy halom anyagod, cikkszámmal, súllyal. Az anyag megnevezését tudod, amellé kell beilleszteni a megfelelő cikkszámot, és a súlyt.
Van egy táblázatod, mondjuk a $J$1:$L$100 tartományban, ahol a J az anyag nevét, a K a megfelelő cikkszámot, az L a súlyt tartalmazza.
A napi használatban felviszed az anyag nevét az A oszlopba. Az A1 az oszlop nevét tartalmazza, az adatok A2-ben kezdődnek. A B oszlopba kellene beírni a cikkszámot, a C-be a súlyt, ehelyett a Vlookup függvényt írod be a B2-be:
=Vlookup($A2;$J$1:$L$100;2;FALSE)
Az első paraméter a keresendő érték, jelen esetben az A2 cella tartalma. A 2. paraméter a tábla, ahol keresni kell, ez a $J$1:$L$100.
A függvény a tábla első oszlopában keresi a keresendő értéket, az anyag nevét. A 3. paraméterrel adjuk meg, hogy a tábla hanyadik oszlopában lévő adatot írja az B2-be, ez itt most a második. Az utolsó paraméter egy logikai érték, amivel azt adhatjuk meg, hogy pontos-, vagy közelítő értéket keresünk-e. A FALSE pontos egyezést ad. A súgó leírja a közelítő értékek keresésének módját.
A függvény a B2 cellába beírja a cikkszámot.
A B2 képletét átmásolod a C2-be, és az oszlop számát átírod 2-ről 3-ra, mert ide a tábla 3. oszlopában lévő súlyt kell beíratni.
A C2 így néz ki:
=Vlookup($A2;$J$1:$L$100;3;FALSE)
Ezt a két képletet lemásolod addig, ameddig szükséges. Ezután elég az anyag nevét beírni az A oszlopba, a másik két adatot a függvények mellé írják.Jó munkát
-
Gabcsika
tag
Kedves Delila!
Pontosan mire jó VLOOKUP fgv.? Hogyan kell "működtetni"? (Példával, ha lehetne).
Köszi!
-
Elrond
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék szerkeszteni egy listához, céges fejlécet!
Annyi volna a kérdés, hogy miként lehet megcsinálni, hogy
amikor görgetem lefelé a listát akkor a tetején lévő fejléc ott maradjon, tehát csak az alatta lévő adatokat görgesse!
Köszi a segítséget! -
Bundás22
őstag
hogy lehet azt megcsinálni excelben h
volkswagen--- 50 LE ----800ccm
merci ------------90Le-------1200ccm
Fiat----------------65LE--------950ccmna szal A oszlopban típusok, B oszlopben teljesítmény, C oszlopban Hengerűrt.
úgy kéne h ha rendezem a típusokat pl ABC sorrendben akkor a LE és a Hengerűrt. is passzoljon hozzá, mert nem müxik fölcseréli az adatokat
szal hogy lehet a sorokat egymáshoz rendelni szal ha rendezem pl. akár hengerűrt. szerint akkor a típus ill a LE is egy sorban marad
remélem érthetően fogalmaztam -
bumper
senior tag
Sziasztok!
Makrós gondom van
Szeretnék definiálni egy függvényt amiben lenne Vlookup, Concatenate és Indirect is.
A gondom az, hogy mintha a VBA-ban nem lehetne kiválasztani a normál funkciók közül a Concatenate fv-t. ( pl a vlookupot ki tudom: Application.WorksheetFunction.VLookup )Ezt szeretném elérni a VBA-ban:
Function VLOOKUPSALES(Product As String, Region As String)
VLOOKUPSALES = .VLookup((.CONCATENATE(Product, "(National)")), .INDIRECT(.CONCATENATE("[", .VLookup(Region, "$A$1:$B$1", 2, 0), "]Sheet1!$C$28:$AD$200")), 17, 0) + .VLookup((.CONCATENATE(Product, "(Exportation)")), .INDIRECT(.CONCATENATE("[", .VLookup(Region, "$A$1:$B$1", 2, 0), "]Sheet1!$C$28:$AD$200")), 17, 0)
End FunctionSegítsetek!!!
-
Delila_1
veterán
Eszközök/Automatikus javításnál a Módosítandónál kikeresed, Törlés.
Ide lehet bevinni is, pl. olyan szavakat, amiket sűrűn kell begépelni. A módosítandóba egy egy-két betűs rövidítést írsz, de ne olyant, ami önállóan is értelmes (a, az, de, ha, fa, stb.). A Jó szöveg mezőbe a teljes szó jön.Példa: kz -> Kovács Zoltán
Akár tejes bekezdést is lehet bevinni, a Word ugyanezt az adatbázist használja.
-
kp78
addikt
Üdv!
Azt hol tudom kikapcsolni, hogy ne javítsa ki a beírt szöveget?
Beírom, hogy "box", és kijavítja, hogy "boksz"Köszi
-
Delila_1
veterán
válasz
Gabcsika #3448 üzenetére
Vegyük, hogy az adataid a Munka1 lapon vannak, A oszlopban a megnevezés, B-ben a szám_1, C-ben a szám_2.
Munka2 A2-be: =HA(Munka1!$B2=Munka1!$C2;Munka1!A2;"")
Ezt jobbra húzod a C oszlopig, onnan a hármat együtt le addig a sorig, ameddig a Munka1-en adataid vannak. Kapsz egy foghíjas táblázatot.
A Munka2 lapon bekapcsolod az autoszűrőt, bármelyik oszlopban kiszűröd az üres sorokat, és törlöd azokat.
A szűrő visszaállítása után érdemes a Munka2 lapon kijelölni az A,B,C oszlopokat, másolás, ugyanoda érték beillesztés (hogy a képletek helyére a fix adatok kerüljenek). -
Gabcsika
tag
Sziasztok Tudorok!
Biztosan alap kérdés, de...
Van két oszlopban adatom, számok. Mellette (előtte) lévő sorban hozzájuk tartozó megnevezések.
Azt szeretném elérni, hogy az Excel egy másik munkalapra csak azokat másolja át (megnevezésekkel), ahol
a két sorban egymás melletti számértékek teljesen azonosak!Köszi!
-
Delila_1
veterán
A HA függvénynél a zárójel után a feltételt kell megadni, az első ; után azt, hogy mi történjen, ha igaznak bizonyul a feltétel, az újabb ; után pedig azt, hogy mi legyen hamis eredmény esetén.
Itt most két feltételnek is teljesülnie kell, nevezetesen az E7-nek és az E8-nak is valamilyen értéket kell képviselnie ahhoz, hogy a kivonást el lehessen végezni.
A HA függvényt ezért kombináljuk egy ÉS függvénnyel.Az ÉS függvénybe ;-vel elválasztva írjuk be a feltételeket.
<>"" azt jelenti, hogy nem egyenlő üres stringgel.=ha(és(E7<>"";E8<>"");E7-E8;"")
-
Chili7
őstag
válasz
Delila_1 #3441 üzenetére
Ez így nem jó! Nem teljesül a min 100 abban az esetben, ha van valami érték A1ben. Mindenképpen az 1%-ot számolja.
Lúzer, a Te megoldásod se jó mert akkor sem teljesül.
Szóval a feladat az lenne konkrétan, hogy van egy ügyleti díj, ami az érték 0,1%-a, de minimum 100Ft.
Ebben kérném segítségeteket. A korábbi megoldás jó volt, csak ott a még a be nem következett ügyletek díjját is számolta.
-
bulanjoe
tag
Hali....kéretik egy hatalamas nagy adag segítség!
Egy kis, helyi rádiónál dolgozom, és a g**i jogvédők kérnek tőlünk listát a sugárzott zenékről. A program(Jazler RS1), ami lejátssza a zenéket, az tud adni egy napra lebontot listát txt formátumban.(azaz egy hónapnyi zene kb 30-31 txt dokumentum). Igenám, de a g**i jogvédőknek(hát ettől biztos nem fogom őket jobban szeretni, hisz eddig sem túlzottan) az egész móka egy excel táblázatban kell.
Akkor kezdem, próbálok érthető lenni.
Adott egy excel sablon, mieszerint külön oszlopokban: dátum, óra, szám hossza-perc, másodperc, előadó, számcím.
Volt egy program, ami ezt megcsinálta. A txt ből a következő sablon alapján szedte ki az információt:
00:05:22 > 01/01/2008 00:05:22 > Mark - - Ments meg Magyar 10(Gyors)mTon
(a gyors, meg az mTom, a kiadó neve nem kell az excelben legyen)
Az amiből most kellene kiszednem az így néz ki:
00:03:13 Katinka - Bárcsak lennék... ( Heavy Rotation 2008 )
00:06:39 Beverley Knight - After You ( Re-Current 2007 )
a zárójeles rész ugyancsak nem kell.
Gondolom megadva, hogy mikor indult a szám, és mikor kezdődött a másik, ki lehet számolni, hogy hány perces a nóta.
Van erre valamiféle megoldás, segítség, ráolvasás? Segítsetek plíz! -
Chili7
őstag
válasz
Delila_1 #3435 üzenetére
Lenne még egy kérés!
Az előbbi példánál maradva, meg kellene oldani, hogy ha A1-ben nincs érték, akkor ne csináljon semmit, vagy legalábbis ne legyen a minimum 100.Mert ha lekopizom több sorra a függvényt, és még nincsenek adatok, akkor ne számoljon tovább nekem ezzel a minimum 100-al.
Köszi
-
Chili7
őstag
Halihó!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet megcsinálni azt, hogy "x" cella értékének 1%-a legyen "y" cella, de értéke minimum 100 legyen?
Köszi
-
m3tr0
őstag
válasz
Delila_1 #3428 üzenetére
Érdekes ez az excel,ha a számok után írok egy sima % jelet...akkor utána az adott cella formázása nézetben már százalék formátumban jelenik meg.De ehhez egyesével minden szám után oda kell írnom a % jelet.
Viszont ha a sima számra ráállok és úgy próbálom formázni a cellát,akkor a százalék forma kiválasztása után megszorozza 100 -al a számot.
Abszolút nem logikus, mi van akkor ha nem 10 db számról van szó hanem 3000 db értékről?Akkor mind a 3000 érték után egyesével beírok egy % jelet,hogy excel bácsi tudjon szépen diagrammot csinálni?
-
m3tr0
őstag
válasz
Delila_1 #3424 üzenetére
de máshogy nem lehet ezt megoldani? nehogy már én osztogassak már...én csak azt akarom,hogy a számok után sima százalék jel legyen,de ez a szar csak akkor írja mögé ha megszorozhatja 100 -al.ha máshogy nem megoldható akkor ez nem egy táblázat kezelő hanem egy RÖHEJ.
kép a pirossal jelölt részeket szeretném százalék formában látni,de ha az X tengely formázásánál beállítom,hogy százalék akkor nem 60%-ot ír hanem 6000% ot -
gsc73
aktív tag
válasz
Delila_1 #3422 üzenetére
Kedves Delila_1!
Először is köszönöm a gyors segítséget, mert Nélküled nem ment volna!!!
(soha nem találtam volna ki a „Rows(Cells(1, 12) & ":" & Cells(1, 13)).Select” szintaktikát)Elkészült a mű, és működik is, teszteltem, bár szerintem nem szép, és ha időd, kedved engedi érdekelne a véleményed.
Íme:
'AAA sorbarendez
Range("L1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=IF(ISERROR(MATCH(""AAA*"",R[1]C[0]:R[2000]C[0],1)+1),"""",MATCH(""AAA*"",R[1]C[0]:R[2000]C[0],1)+1)"
Range("M1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=IF(ISERROR(MATCH(""AAA*"",R[1]C[-1]:R[2000]C[-1],1)+1),"""",MATCH(""AAA*"",R[1]C[-1]:R[2000]C[-1],0)+1)"
Rows(Cells(1, 12) & ":" & Cells(1, 13)).Select
Selection.Sort Key1:=Range("L" & Cells(1, 12)), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess _
, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
Range("L1").Select
Selection.ClearContents
Range("M1").Select
Selection.ClearContentsTudom, hogy nem így kéne, de csak így tudom.....Úgy operálok általában, hogy makró rögzítések útján kapott részleteket illesztek össze, de ugye a rögzítés sem 100%-os. Pl. ez a sor: "Selection.Sort Key1:=Range("L" & Cells(1, 12)), Order1", így nézett ki a rögzítés után:
"Selection.Sort Key1:=Range("L125”), Order1"...ami ugye csak a 125-ös sortól rendez, de más más esetben nem jó, mert változó helyen vannak az „AAA”-k. (ezt már a Te példád alapján találtam ki)......de valahogy a HELP-ben sem tudom megtalálni a megfelelő információkat.
Ezért csinálom azt, hogy az adott függvényt (ISERROR, MATCH) egyszerűen hozzáadom egy cellához, és hivatkozok az értékre, mert nem vagyok rá képes, hogy kitaláljam, hogy a Visual Basic éppen vesszőt, vagy kettőspontot vár...Üdv, és köszi még egyszer:
g.
-
m3tr0
őstag
hi
már k..vára elegem van ezért kérdezek itt,tuti megtudjátok mondani,hogy tudom meg
csinálni amit akarok:
van egy-két adatom amit diagrammban szeretnék ábrázolni,de azt szeretném ha százalékban írná fel a diagrammra a számokat...de ha formázásnál beállítom,hogy százalék akkor megszorozza százzal ?! amit nem értek...
ha csak simán kézzel a számok után írok százalékot és szövegként formázom akkor meg osztja 100-al és nem is írja fel az adatokat a diagrammra...szóval valaki mondja már meg hogyan lehet dolgozni is ezzel a retkes excellel!thx
-
gsc73
aktív tag
válasz
Delila_1 #3419 üzenetére
ööööööööö. nem pont erre gondoltam, mert Visual Basicben kellene.......node haladok azért, csak megint elakadtam..(ha elkészül megmutatom, mert azt gondolom, hogy rettentően bonyolultan oldom meg, és érdekelne az elegáns is)
Mostani „küzdelmem”:
Adott: Rows("10:15").Select
Szeretném azt elérni, hogy a 10-es helyén az L1 cellában található érték kerüljön, a 15-ös helyére pedig az M1 celláé. (mindegyikben egy-egy függvény van)
Köszi!
g.
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy feladat, amit VB-ben szeretnék megoldani, de a szintaktikával küzdök.....feladtam, ezért kérdezek...
Adott egy táblázat, (kb. 300 sor) ami az „A” oszlop szerint van sorba rendezve. Az utolsó oszlop az „L” amiben (egymás után) valahol (ez változó) vannak szövegrészletek, az biztos, hogy az „AAA” szerepel minden sorban. Azt szeretném megcsinálni, hogy ott ahol az „L” oszlopban vannak szövegrészletek legyen kijelölve, és csak az a szakasz legyen újrara sorba rendezve az L oszlop szerint. (csatoltam egy képet)
Függvényekkel, és pár kattintással simán megoldom, mert a HOL.VAN függvény megadja az elejét, és a végét az „L” szakasznak, és utána már csak sorba kell rendezni...de VB-ben nem tudom a függvények szintaktikai szabályait kitalálni....Előre is köszi a segítséget!
g.
u.i.: képek nem sikerültek, talán érthető voltam....
-
pnorby
csendes tag
válasz
blackandrew #1876 üzenetére
Írtam mailt.
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #3414 üzenetére
Tedd egy külön mappába az xls-eket, amiket össze akarsz fésülni
Vegyél egy új füzetet, az első sorba másold át a címsort. Másold be a scriptet, mentsd el a fájlt Gyűjtő néven, de másik könyvtárba.
Írd át az útvonalat, és a Range(Cells(2,1), Cells(usor,4)).Copy sorban írd át a 4-et annyira, ahány oszlopod van az összefésülendő fájlokban. A 4-es a D oszlopot jelenti.
A script egyenként behívja a mappában lévő fájlokat, az adatokat egymás alá beilleszti a Gyűjtő füzetbe, bezárja a behívott füzetet. Az összegyűjtött adatokat a végén kedved szerint rendezheted.Sub Fésü()
Const utvonal = "E:\Eadat\Új mappa\" 'Ezt írd át arra a mappára, ahol az xls-eid vannak
Dim FN As String, WB As Workbook
ChDir utvonal
FN = Dir(utvonal & "*.xls", vbNormal)
Do
If FN <> "." And FN <> ".." Then
Workbooks.Open Filename:=FN
usor = Range("A65536").End(xlUp).Row + 1 'Behívott füzet alsó sora
Windows("Gyűjtő.xls").Activate
gy_usor = Range("A65536").End(xlUp).Row + 1 'Gyűjtő füzet alsó sora
Windows(FN).Activate 'Behívott füzet
Range(Cells(2, 1), Cells(usor, 4)).Copy 'A:D oszlop (1:4)
Windows("Gyűjtő.xls").Activate 'Gyűjtő füzet
Cells(gy_usor, 1).Select
ActiveSheet.Paste
Windows(FN).Activate 'Behívott füzet
ActiveWorkbook.Save
ActiveWindow.Close
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #3412 üzenetére
Vannak egyforma adatok?
Mert ha nincsenek, Ctrl+C, Ctrl+V.
Ha vannak, kicsit több részlet kellene. -
mimi_bacsi
tag
Ismét a segítségeteket kérem...!
Adott több (sok) excel dokumentum, és abból szeretném az összes adatot "összefésülni" úgy, hogy egy dokumentumban legyenek az adatok.
A szélességben állandó az oszlopok darabszáma, a mélységben a sorok száma változhat (de az üres sorokat a gyűjtő dokumentumban könnyebb kitörölni).Van megoldásotok?
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #3409 üzenetére
Ez meg megadja a mentett fájlnál az útvonalat, a füzet és a lap nevét.
A még nem mentettnél a két utolsó adatot.
Csak ennyit kell írni-> =fájlnév() – ha ezt a kis scriptet bővítményként mentetted, és a bővítménykezelőben bejelölted.Function fájlnév()
If ActiveWorkbook.Path > "" Then utvonal = ActiveWorkbook.Path & "\"
füzet = ActiveWorkbook.Name & "\"
lap = ActiveSheet.Name
fájlnév = utvonal & füzet & lap
End Function -
kraftxld
félisten
válasz
mimi_bacsi #3409 üzenetére
a vbeditorba írd be ezt:
Function Count_Sheets() As Long
Application.Volatile
Count_Sheets = ThisWorkbook. Sheets.Count
End Functionmajd bármelyik cellába ha ezt írod:
=Count_Sheets()
Akkor visszaadja a munkalapok számát.
Forrás: [link]
-
kraftxld
félisten
válasz
mimi_bacsi #3406 üzenetére
A munkalap sorszámát vagy a munkalap nevét szeretnéd beírni?
Vagy a fülek mennyiségét -
shev7
veterán
válasz
mimi_bacsi #3406 üzenetére
attol fugg mire szeretned hasznalni...
-
mimi_bacsi
tag
Ha egy excel táblázatban több munkalap van, arra van megoldás, hogy a lapok számát automatikusan beírja egy cellába? (vagy buta a kérdés...?
)
-
Achilles
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan függvényre lenne szükségem, ami a az 1-től 4-ig végződő számokat 5-re, a 6-tól 9-ig végződőeket pedig 0-ra kerekíti, remélem így érthető..
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #3402 üzenetére
Szívesen. Részemről sokkal többre tartom az "ihlet" adását, mint a kész megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / RTX 5070Ti / 32GB DDR5 /1TB SSD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3302
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest