-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
En egy kicsit ertetlenul allok az ODD iranti ilyen foku ragaszkodassal. Most komolyna, csak a nyug van vele: eleve baromira behatarolja, hogy hova es mibe lehet tenni a gepet, aztan az ODD-k elolapjat altalaban el kell rejteni, mert csunya, aztan ha megvan mindez, akkor meg filmnezes kozben zajong. Nem egyszerubb az asztali gepen lementeni a lemezt egy iso-ba?
-
Osibaa
senior tag
"ITX-ből (mondjuk egy Ion laphoz, ami minimálisan drágább, mint az mATX verzió) viszont van normális kis, paneltápos, olcsó (10k) ház. Cserébe a nagy ODD ugrik."
Nem feltétlenül... mITX házak, amik normál ODD-t fogadnak:
In Win BM650
In Win BM639/648
Gigabyte MIB T5140
In Win BP655
JCP MI-101
Thermaltake Element Q
Chieftec BT-02B
DTK CAS-8889QAC
CFI A8989
Spire Powercube
Lian Li PC-Q07
Point of View Tokyo
Lian Li PC-Q08Ezek közül viszont csak a Gigabyte háza paneltápos, a Thermaltake Element Q-nak van passzív tápos verziója, a többiben viszont aktív hűtés van a tápon.
-
dabadab
titán
"De ha jól sejtem ez nem fog gondot okozni, ha nem használok HDPC-s tartalmat."
Alapvetően nincs olyan, hogy HDCP-s tartalom, a HDCP-t a lejátszóprogram (ill.annak utasítására a videokártya) teszi rá az adatfolyamra. Olyan programot kell használni, ami nem akar ilyen marhaságokkal szórakozni.
-
atesss
addikt
Az első bekezdésben teljesen egyetértek.
Csak akkor legyen rajta TV-Out !
Nekem az sem baj, ha csak pl. érintkezőként van az alaplapon (mondjuk itt az árnyékolás problémás lehet), csak legyen valahogy.
Azért elég nagy kibaszás amit csinálnak a videókártya gyártók a TV-Out elhagyásával, és most nem csak a HTPC-re / integrált VGA-kra gondolok. Pl. az 5000-s Atiban már elméleti lehetőség sincs a TV-Outra.
Lehet mondani, hogy nyugaton persze nem az a helyzet mint nálunk, ott mindenkinek LCD-je / Plazmája van már. De én ezt kétlem, aki vett pl. egy 70-82" profi képcsöves TV-t, az ott se hinném hogy rögtön rohan lecserélni.
"Mert én nem erőltetném, ha nem muszáj. " Hát sajnos jelenleg muszáj.
Legalábbis nekem nincs sajnos más ötletem."Még ha most nincs is digit bemenetes TV-tek, előbb-utóbb gondolom várható, hogy lesz."
Hát sajnos 1-1,5 éven belül nem valószinű hogy lesz rá pénzünk.
Főleg hogy ide elég nagy kellene, 100cm fölötti. Szart meg nem akarok venni.
Illetve esetleg olcsón igen (de akkor is csak kicsit), de mikor várható, hogy 50e alá csökken egy 82cm-s használt pl. Samsung B630, B550 (remélem jól rémlenek a nevek) ára ?És a HD álltalában egy nagyobb CRT TV-n is egy kicsit azért jobb minőségű.
Meg néha gépen nézem meg, ott meg kell a 720p. -
bosston
tag
Kösz a tanácsokat!
Ez a gép már ezek szerint megfelel a kívánalmaimnak:Alaplap: ASROCK A330ION (nem találtam adatot róla, ez a c330 proci hogy teljesít?) 29k
RAM: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz 9k
HDD: WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS 10k
Ház+táp: MODE COM Feel 202 10kAz árakat iponon néztem. Még valami: ilyen itx-es gépek összeállítását vállalják náluk? Ugye a gépösszerakóba nem lehet a kellő alkatrészeket bepakolni. Nem tudtok valami elérhetőséget esetleg ahol ezt lebeszélhetném velük?
-
Osibaa
senior tag
XP-ben készenlétnek hívják, Win7-ben alvásnak, de hivják még sleepnek, suspendnek, standbynak, vagy S3-nak is, valamelyik néven biztos ismered. Ilyenkor a táp, RAM és bizonyos ventik (alaplap függő) maradnak áram alatt, a többi alkatrész lekapcsol (pl. proci, VGA) és a power led villog.
Szerk: jah csak a lényeget hagytam ki.
Ilyenkor a memóriában lévő adatok nem törlődnek és bekapcsoláskor azonnal használható a gép, nem kell várni a bootolásra. Hátránya, hogy áramszünet esetén a memóriából nem mentett adatok ugye elvesznek.
-
elmouse
aktív tag
Nekem Aerocool M40 kockám van. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest