Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bosston

tag

válasz balage25 #7319 üzenetére

Nagyon gondolkozom az asrock és az asus lap között... Mivel úgyis leírnám magamnak az előnyöket és hátrányokat, inkább beírom ide, mindenki okulására, a végére hátha én is okosabb leszek. (Plusszal jelölöm, ahol vezet valamelyik.)

ASROCK A330ION
    ár: 30.000 ft (+)
    CPU: Integrált Intel Atom 330 processzor
    VGA: Nvidia ION
    RAM foglalat:2db DDR3 1066Mhz
    PCI-E 16X CSATOLÓ: 1 db
    hűtés: ventis
    videokimenetek: D-Sub, DVI-D, HDMI (+)
    adnak hozzá: levegőt a dobozban
    táp: amit a házhoz adnak

ASUS AT3IONT-I DELUXE
    ár: 50.000 ft
    CPU: Integrált Intel Atom 330 processzor
    VGA: Nvidia ION
    RAM foglalat:2db DDR3 1066Mhz
    PCI-E 16X CSATOLÓ: 1 db
    hűtés: passzív (+)
    videokimenetek: D-Sub, HDMI
    adnak hozzá: távirányító (+)
    táp: beépített
    (+): wifi és bluetooth

Konklúzió: az asus-szal az ember plusz 20k-ért jobb márkanevet kap, de a lap csak adatátviteli képességek és a hűtés (zaj) szempontjából jobb, sőt a videokimenetekből kevesebb található meg rajta.
    Az asrock alappal épített konfiguráció 70.000Ft-ból kijön alaplap 30k + ram 15k + ház/táp 10k + 500 giga hdd 15k alkatrészekkel.
    Ezzel szemben az asus konfig alaplap 50k + ram 15k + ház 5-10k = 70-75.000Ft, erre jön még rá az 500-as hdd 15ezerért.
    Azt hiszem, mivel költséghatékonyság a jelszavam, az asrock mellett teszem le a voksom, mivel HD filmek terén ugyanazt nyújtja kedvezőbb áron.

Hát köszönöm, hogy elelmélkedhettem itt, ha valaki éppen ugyanabban a problémában őrlődik mint én - bár ez igen valószínűtlen - remélem segítettem neki - azért ha épp a lottóötös szelvény lapul a zsebében, ne habozzon megvenni az asus lapot! ;)

Új hozzászólás Aktív témák