Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Victoryus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz sugarforce #46690 üzenetére

    Ez most egy Lubuntu volt. Az van a netbookomon is, de azon egyből működőképes volt telepítés után, és a Win7-tel is jól kijönnek. Valami régebbi verzió, az frankó. De ez a legújabb...
    Htpc-n alap dolgokra kéne, fájlmegosztás, meg transmission, film+zene lejátszás, böngészés. Mivel nem volt hova lementeni az ext4-es vinyóról az adatokat, ezért gondoltam, hogy akkor addig Linuxozok...
    Már eleve a hdd mountolással gondja volt, 750GB helyett 35GB-nak látta, de a mutatni mutatott minden állományt. Fstabbal csatoltam. Utána manuálisan, akkor már normálisan látta a méretét, de egy csomó mappát, fájlt nem lehetett megnyitni. Root joggal indított zenelejátszóval viszont igen. Egyedül azt engedte indítani, a többinél valamilyen hibát dobott a gksudo... linux topikba beírtam. Fájlkezelőben nem lehet jogosultságot állítani rendszergazda szintű felhasználóval, ez vicc. Maga a gksudo se működött, se a gedit. Tök mindegy, hogy kicsi vagy nagybetűvel írtam. Az utólag telepített programok nem jelentek meg az alkalmazások között... Ez így borzalmas idegesítő, meg fapad. Conf fájlt meg fstabot parancssorból szerkesztgetni valami primitív szerkesztővel, ami még az egeret se kezeli.
    Gondolom a hibás jogosultság kezelése miatt nem ment a samba meg a transmission se. Hiába adtam meg a mappákat, nem tudta se írni se olvasni. Jogokat is csak parancssorból lehetett volna állítgatni, de addigra inkább visszaraktam a hdd-t a routerre, hogy működjön... és lám működik is hibátlanul. Ez is linux, openwrt. Azt végkép nem értem, hogy minden fájlt, mappát ugyanazzal a felhasználóval hoztam létre, akkor mi alapján döntötte el, hogy mit tud megnyitni és mit nem.

    #cinemazealot: Köszi, egy próbát megér. Teljesen passzívan lenne az igazi, de termeli a hőt rendesen a J1900 bordája. Bár az is lehet, hogy Lubuntu alatt nem ment rendesen az energiagazdálkodás, mert végig max órajelet írt. Nyáron már nem 39 fok lenne hanem 50-60 körül. Vagy marad usb3-mas külső házban a hdd, nem lassabb számottevően.

    Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

Új hozzászólás Aktív témák