- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android dual SIM okostelefonok
- Van másik: újabb béta a One UI 8 startja előtt
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok!
Megpróbálkozom itt is, hátha. (A 3D topicban már lefárasztottam mindenkit - meg ott inkább tényleg a 3D-re álltak rá és sokan mediaplayert vagy 3D BDP-t használnak).
A legfőbb problémám jelenleg, hogy 3D filmek esetén nem ad tökéletes képet.
Adott az alábbi konfig (amit HTPC gyanánt használok):
Asrock FM2A88M-HD+
AMD A6-5600K (alapon)
4GB Kingston HyperX 1600MHz/CL9 (single channel)
Samsung 830 64GB SSD
USB2.0-n egy 2TB WD HDDWin 7 64bit (mostanra a sok próbálkozás után már talán ráférne egy reinstall)
XBMC (már nem tudom, melyik verzió)
PowerDVD
De próbáltam TotalMedia Theatre-t (telepítési hiba), Splash Pro meg szaggatott.Tapasztalt hiba:
Sharp LC-50LE650V aktív 3D TV-re nem tudja tökéletes minőségben kitolni a 3D tartalmat.
PowerDVD volt eddig a legjobb, de nem tökéletes. Szétcsúszik a kép. A panel síkjában (vagy a fókuszban lévő tárgyak/személyek) az objektumok viszonylag jó 3D fomájúak, de nem az igazi. Minden más - ami hátrébb vagy előrébb van, ami homályosabb (nem arra állították az élességet) -, már teljesen elcsúszik. Mintha nem tudná tökéletesen egymásra fedni. Ha lecsukom az egyik szemem (gyári aktív szemüveg), akkor a másikon látom, hogy nem egy 3D képet látok, hanem egy közel 3D formájú, de látom mind a két képelemet. Nem ugyanúgy, mint szemüveg nélkül, de rettenetesen zavaró. Meg olyan érzésem van, mintha néha olyan elemeket akarna a térben elhelyezni, amik jó helyen vannak ott, ahol vannak (pl háttérben a sziklafalon a moha... közel egy síkba akarja hozni a témával az előtérben).
A TV menüje borzasztó fapados. Semmilyen 3D beállítást nem enged. Nincs mélység, nincs térérzet korrekció, sőt, még a szemüveg oldalait sem tudom megcserélni.
Kollégám velem egyidőben vett egy 55F6400 samsungot, gyári szemüvegekkel. Neki egy Mac mini (Win7-tel és XBMC-vel) sugározza a 3D-t. Abban egy régebbi C2D intel rendszer van egy nVidia kártyával. Ott hibátlan.
Kipróbáltam én is a notebookomról (X230as lenovo - Core i5-3210M + HD4000), de ugyanaz a helyzet, ugyanúgy elcsúszik a kép.
Másik kollégámnak egy aktív 3D philips-e van és egy LG 3D BD lejátszója. Azt mondja, ha USB-ről játszik le 3D filmet, akkor neki is valami hasonló gondja van (de Ő HSBS filmeket rakott így fel). Ha viszont BD lemezről - akkor sem tökéletes, akkor sem egy iMAX de - akkor sokkal jobb.
Tudom, hogy egyelőre TV problémának tűnik, de én még mindig a gépre/szoftverre gyanakszom. Megpróbálom majd kölcsönkérni a bluraylejátszót és azzal kipróbálni, de esetleg addig is, ha van tipp/ötlet, ha találkoztatok már hasonlóval, megköszönnék bármilyen segítséget.A kábel egy Proclass 1.4HDMI (ferritszűrős, vastag darab - 10,2Gbit/s), a lejátszott tartalmak pedig:
Legends of the guardians (HALF OU 1080p)Mind2 filmnél ugyanaz a probléma.
Szemüveget próbáltam fordítva is feltenni (ha már a TV-n nem tudom állítani az oldalt), de az rendben kell legyen, mert így csak rosszabb lett a helyzet.Előre is köszönöm
Üdv
Smooth
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3232
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest