- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Enszuke #19436 üzenetére
Most írtam nemrég az i3-2100-as fogyasztási adatokat, nagyon meggyőző, de ha minden jól megy egy hasonló teljesítményű 4 magos Llano-t is összerakok nemsokára és kiderül minden.
Mindenesetre én a netes tesztek (többsége) alapján hasonlóan jó fogyasztást várok... Persze alulfeszeléssel és az igazsághoz hozzátartozik, hogy az i3-on nincs alulfeszelés. De ez idle és lejátszás alatt nem számít, load-ban pedig kb. 10-15W eltérést jelenthet majd. Sőt, annyit sem, mert én csak cpu load-ot mértem. cpu+gpu az i3 is fentebb ment volna még kb. 5W-tal.
Egy biztos: 65W TDP-s procival egy ilyen csupasz konfigban mint amit linkeltél a 135W valami hiba lehet a mérésben vagy egyéb anomália. Ez azt jelentené, hogy közel dupla annyit vett fel a proci, ha csak rövid ideig is.
Itt egy elég jó alulfeszelős teszt. Ez korrektnek tűnik. Llano alulfeszelés
100W-os TDP procinál (ami nem a legerősebb 100-as, tehát valójában alatta lehet) 115W körüli csúcs, 65W-osnál 75W körül. Alulfeszelve 75 és 55W a full load cpu+gpu. (Idle/lejátszás pedig eleve rendben minden beállítással, ahogy sok más tesztben is látni.) Ennél inkább egy tízessel kisebb a real life load, ami előfordulhat. Persze a nagyobb fogyasztásokra kell tápot méretezni, de ezt bőven meg lehet oldani panellel vagy pico-val.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64-128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest