Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Enszuke #19436 üzenetére

Most írtam nemrég az i3-2100-as fogyasztási adatokat, nagyon meggyőző, de ha minden jól megy egy hasonló teljesítményű 4 magos Llano-t is összerakok nemsokára és kiderül minden.

Mindenesetre én a netes tesztek (többsége) alapján hasonlóan jó fogyasztást várok... Persze alulfeszeléssel és az igazsághoz hozzátartozik, hogy az i3-on nincs alulfeszelés. De ez idle és lejátszás alatt nem számít, load-ban pedig kb. 10-15W eltérést jelenthet majd. Sőt, annyit sem, mert én csak cpu load-ot mértem. cpu+gpu az i3 is fentebb ment volna még kb. 5W-tal.

Egy biztos: 65W TDP-s procival egy ilyen csupasz konfigban mint amit linkeltél a 135W valami hiba lehet a mérésben vagy egyéb anomália. Ez azt jelentené, hogy közel dupla annyit vett fel a proci, ha csak rövid ideig is.

Itt egy elég jó alulfeszelős teszt. Ez korrektnek tűnik. Llano alulfeszelés
    100W-os TDP procinál (ami nem a legerősebb 100-as, tehát valójában alatta lehet) 115W körüli csúcs, 65W-osnál 75W körül. Alulfeszelve 75 és 55W a full load cpu+gpu. (Idle/lejátszás pedig eleve rendben minden beállítással, ahogy sok más tesztben is látni.) Ennél inkább egy tízessel kisebb a real life load, ami előfordulhat. Persze a nagyobb fogyasztásokra kell tápot méretezni, de ezt bőven meg lehet oldani panellel vagy pico-val.

Új hozzászólás Aktív témák