- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DesertDog
tag
OK. Rendben van, legyen egyes.
De akkor is mi az, hogy chipset, meg HDD not passed??? Nem mintha komolyan meg akarnám javítani. Amúgy XP MCE 2005 és minden frissítés fent van, de mondom, nem a viiv a lényeg, hanem az S3. Az viszont már kifejezetten felháborítana, ha az ezeréves, szabványos szolgáltatás eléréséhez nekem kéne a BIOS-hoz hozzápiszkálni. Ugye ezt csak viccnek szántad??? -
DesertDog
tag
válasz
beencee #1404 üzenetére
Naja persze. Nem hangsúlyoztam ki eléggé, ezért leírom egyértelműbben: A viiv-et lexarom. Nekem a Suspend to S3 kell, amit talán már a 9 évvel ezelőtti P2-esek is tudtak Win98-on. Nekem ezt most valamiért a viiv szoftver (ami nem más, mint egy tartalomszolgáltatás, köze nincs a hardverhez) meglétéhez próbálja kötni az Intel. Ezt aszeretném valahogy kikerülni. Tehát a valódi cél: Suspend RAM-ba, viiv nélkül.
-
DesertDog
tag
Processor test: Did not pass
Chipset test: Did not pass
LAN test: Passed
Other tests:
o Audio Passed
o Hard Drive Did not pass
o Software Update Required
o Battery Passed
A procim Core Solo, ami nincs rajta a kompatibilitási listán, de azon kívül, hogy nem 2 hanem 1 mag van benne ua mint a core duo, ami viszont rajta van. Na meg könyörgöm, S3 suspend to RAM opció ezer éve van, Win98-al is működik, nehogy már a proci legyen a gond.
A többi eredmény:
- Chipset gond: egy vicc
- HDD: SATA AHCI módban, ami a leírás szerint jó kéne legyen.
- Software: ???? milyen szoftver? Három-négy garnitúra drivert próbáltam végig minden eszközhöz. -
DesertDog
tag
Sziasztok!
A kérdésemet már betettem az alaplapos topicba, de itt talán nagyobb eséllyel találok valakit, aki az adott alaplappal már foglalkozott korábban. Tehát a probléma:
Abit IL-90MV alaplapom van, és képtelen vagyok feltuszakolni rá a viiv és a quick resume drivereket. Jumper és BIOS beállítások a leírás szerint (S3 suspend enable, USB wake up enable) de a viiv install programja azt mondja, a hardverem nem viiv kompatibilis. Ez persze nem igaz. Kipróbáltam az Intel kompatibilitási teszt programját is, ami azt mondja, hogy a chipsettől elkezdve, gyakorlatilag semmi sem viiv kompatibilis a gépemben, ami egy baromság. Szóval valahogy át kéne verni a drágát, vagy kitalálni azt a BIOS beállítást ami miatt ezt csinálja.
Igazából nekem nem is a viiv a lényeg, hanem az S3 suspend (quick resume). Ha valaki esetleg azt meg tudja mondani, hogyan tudom működésre bírni viiv nélkül (XP MCE 2005), az lenne az igazi királyság. Sajnos az Inteles drivernek előfeltétele, hogy a viiv szoftver fent legyen, tehát valami kerülő út kéne, vagy a viiv-et életre hívni. -
DesertDog
tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget! Úgy döntöttem, hogy az ominózus lapba megpróbálok egy Core Solo procit szerezni, feltételezvén, hogy ennek a teljesítménye már elegendő és a Speed Steppinget is tudja.
-
DesertDog
tag
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos az még nem derült ki, hogy a régi P4-es mobil-hoz képest ezek mit tudnak.
róland: A Core2 Duo E6300-as E sorozatú, nem T, szóval szerintem nem mobil proci és nem megy bele az IL-90MV-be. Pls szólj, ha rosszul tudom, mert az nagyon jó hír lenne.
hati és dabadab: Na akkor most mit is tud a Celeron M a Pentium M-hez képest? (és egyáltalán a mostanában kapható Pentium M-re gondoltatok?). Sajnos a Pentium M nincs rajta az Abit honlapján az IL-90MV kompatibilitási listáján a Celeron M viszont igen. Ezek a procik elvileg kompatibilisek. Egyforma socket? Ha igen, a lapok amik az egyiket felismerik a másikat is? Ilyesmikről semmit nem találtam az Intel honlapján az adatlapoknál. Ott még a szükséges socket sincs leírva. -
DesertDog
tag
Sziasztok!
Én is építenék egy HTPC-t. Ha a kérdésem ismétlés, elnézést kérek. (Az elejéről olvasom a topicot, de még csak 1111-ig jutottam.) Az utóbbi időben nem nagyon követtem a hardverpiacot, és most egy kicsit bajban vagyok. Mindenképpen mobil processzor szeretnék tenni a gépbe, de nem tudom eldönteni, hogy milyet? Az én notebookom egy 2,8GHz-es sima P4. Ezen már rendesen szaggat egy 720p-s HD film, tehát ennél azért gyorsabb processzort szeretnék. Viszont ahogy elnézem, mostanában 2,8GHz-nél jóval alacsonyabb órajelű procik futnak. Azt nem hiszem, hogy ezek lassabbak lennének, mint a korábbi processzorok, gondolom, volt valamilyen jelentős architektúra változás a procikban. A kérdés lényege az lenne, hogy létezik -e, tudtok -e valahol a hálón valamilyen teszteredményt, amiben ezeket a procikat összehasonlították:
- régi Intel P4 mobil család
- Intel CoreDuo T sorozat (mobil procik)
- Celeron M sorozat?
Még fontosabb, hogy nektek van -e ezekkel a procikkal valamilyen tapasztalatotok???
Én sajnos semmi használhatót nem találtam a neten, így nem tudom eldönteni, hogy a Celeron elég-e vagy a CoreDuo kell? A gépet csak HTPC-nek és letöltésre használnám, az alaplap egy Abit IL-90MV lenne.
Fontos lenne a dolog, merthátugye a CoreDuo árában a ''pókos nyolcszáz'' és a ''pukkasztott egyes'' faktorok sajnos nem játszanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- E-book olvasók
- RAM topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged