-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
golyani #1324 üzenetére
Értem én
Én meg közben tesztelgetem a cuccot, c'n'q-val venti nélkül is elmegy vidáman
Szóval még a táp ventijét kell leszabályoznom, vagy cserélem egy silnetblade-re, és alapjáraton elmegy csak a táp ventijével
Ha meg netalántán néha kicsit gamelni akarok, akkor beizzítom a proci ventit és meg van oldva. Már kezd kialakulni a ház terve is
-
Chaser
legenda
válasz
golyani #1321 üzenetére
Láttam, hogy vannak kütyüid
De azokat el is lehet ám adni
Ha kiszámolod, mennyiért tudod eladni, nem sokat kell még hozzátenned, hogy pl egy a64 konfigot összedobj/ vagy intelt, ahogy érzed
/
XP2200+ --5k
KT600-as lap --5-6k
9200-es VGA--4-5k
6600GT-- gondolom ez agp-s, 15k-t biztos adnak érte
ram: 4k..de mehet akár 754-es vagy 939-es konfigba is
40-es vinyó--4.5-5k, de ez is mehet az új konfigba
meg gondolom ház+táp is van ami ha eladod a cuccokat belőle, feleslegessé válik
A p3-as gépeket is jó áron el lehet adni, mert keveset fogyasztanak, és valaki 24/7-ben töltöget, annak sokat ér egy ilyen
lap: pl s939 újan bruttó 15k alatt mATX integrált gf6100-zal, meg minden földi jóval/nyilván használtan 10-12k-nál nem több/
proci:3200+ athlont 10k-ért már kapsz itt
halk venti a64-re: 2400ft bruttóért vettem AC64 Alpine-t, kicsit leszabályozva nincs hangja nyitottan se, 20 centiről, 12 óra prime után volt 50 fok alatt még kicsivelátlaghasználatnál leszabályozva is 30 alatt
ezen kívül még elég a táp ventije sztem, én gépemben 350-es FSP lesz/vagyis már van, bruttó 6100 volt az ára, 12 centis venti meg minden védelem ami kell
Házat meg ahogy mondod, ígyis-úgyis csinálni kell, bármilyen konfigot is építesz..na ha osztasz-szorzol, akkor sztem nem 35k lenne a ráfordítás, ha csak a sA cuccodat is ''áldoznád'' fel érte
Nem akarlak rábeszélni semmire, csak nézd + a ph-s árakatÉn se sietem el, kütyük már megvannak, mostmár jöhet a ház tervezése
szerk: a 111 tényleg jó, nekem is olyan van, csak iszonyat hangosnekem külső odd lesz, nem csak a hang miatt, de legalább nem foglalja a helyet a házban, notis odd-ben meg nem gondolkozok, mert csak nec-et tudnék venni most emberi áron, olyan meg nem kell, meg nagyrészt úgysincs használva, én pl dvd-t is vinyóról nézek, írót csak felmásolás erejéig használom, szóval elfér az a gép mellet vagy a fiókban is
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
golyani #1319 üzenetére
Mindenki úgy csinálja, ami az elképzeléseinek megfelel
Noti se rossz ilyen célra, csak az ár, és a bővíthetőség hibádzik, mert ebbe vinyót is annyit pakolok ha kell, hogy ihaj-csuhaj
Vagy esetleg tunerkarit, bár most az biztos nem lesz, vagy külső hangkarit..stbstb..na meg erre akkora lcd-t kötök amekkorát akarok /vagy épp megengedhetek magamnak
/, noti az meg fix..lehet mellé persze külsőt csatlakoztatni, csak az már túl drága project lenne..legalábbis nekem
És a legfontosabb: ez egyedi lesz
Meg amit előző hsz-emben nem írtam le, amiért nem pl p3 mellett döntöttem, bármilyen konfigot építesz, táp úgyis kell bele/p2 vagy a64, normális minőségű és halk táp, ugyanannyi pénz/, ram 256 vagy 512, esetleg nagybb l/árilag használtan kb meg újan is egy árban van sd és ddr is,tehát ugyanannyi/, vinyó úgyis kell bele/árban szintén ugyanannyi/..lapról meg annyi, int vga-s s754, 939, vagy am2 15k bruttó alatt is van, de ezen legalább van egy normális vga, ha veszel egy frankóbb p3 lapot az legalább 3k, de mellé kell vga is, legalább mx440,3-4k, ha nincs integrálva lan és hangkari az is kell, és akkor hol van még az usb2.0, meg a sata,pcix1,pcx16....egy p3 proci is 3k környéke, s939es a64-et meg már 9k-tól vehetsz használtan/ ennyire lementek az árak/, szóval nem nagy különbség van pénzügyileg pl egy p3 vagy egy a64 konfig közt, de teljesítmény és szolgáltatások, bővíthetőség területén elég nagy..fogyasztani meg c'n'q segítségével az a64 se fogyaszt sokkal többet átlagfelhasználás mellett, mint egy 20-30W-os p3. Tanácsok meg ingyen vannak, soxor én is rászorulok, úgyhogy nagyon szívesen
szerk: jah, és természetesen az odd is/akár külső vagy belső/ ugyanannyiba kerül minden konfigba -ezt kifelejtettem-
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
golyani #1313 üzenetére
Túl sok lesz úgy a venti..
Fa az jó 5let, nem véletlen gondoltam rá én ishangszigetelés miatt is főleg, bár hang az nem sok lenne. Az athlonra igencsak nagy bordát kellene raknod, de sztem passzívan akkor se menne.. azért vettem s939-es athlont, mert a c'n'q helyrerakja, ha nincs különösebb dolga, egy 3000+ alap 1.8ghz-ről,1.4V-ról levesz 1ghz-re, 1.1V-ra, kicsi alubordával is el van így passzívan, nem olyan nagy pénzért hozzá lehet már jutni+laphoz is használtan, hűtés meg sok fajta lehet, én szeretném, ha csak a táp ventije dolgozna, esetleg a procihűtésre rásegítenék ha szükséges néha
-
Chaser
legenda
válasz
golyani #1310 üzenetére
Sztem a p3 gyengusz lesz, az athlon meg túl meleg és sokat eszik..
Fából mért ne lehetne megépíteni? Pár hsz-szel ezelőtt leírtam én miként tervezem. Egyébként kindulva pl egy erősítőből, amineka teteje lyukacsos, a fát is szépen ki lehet fúrni pár helyen, ha valaki parázik, hogy megfő a gép. Ha egy 100k-s erősítőt nem féltenek a portól, akkor egy htpc-t se kell
szerk: vagy szerzel egy dual p3 lapot, és az már tuti lesz
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Synology NAS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged