Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz Enszuke #12674 üzenetére

Használd. Ki kért meg arra, hogy elemezd?

Jóval több embert olvastam, csak gondolom látják, hogy téged a számok és a független tesztek sem győznek meg. Igazából azt sem értem, hogy én miért győzködlek. :N

Nem váltottam témát, csak olyan alapvető dolgokat nem vagy képes megérteni, hogy egy fogyasztásvizsgálatnál mindennek egyeznie kell, mert az eltérő részegységek eltérő fogyasztási adatot adnak. Minek írjam le százszor, ha 99-ből nem érted meg.

Azért fogyaszt többet, mert az a Llano 100 wattos TDP-jü. Emellett nyilván a post-process a driverből is fogyaszt. Olyan képminőség javító funkciói az Intelnek nincsenek, mint az AMD-nek és az NV-nek. Ezeket a grafikus vezérlő shaderei számolják.

LOL. Újabb gyenge próbálkozás a DXVA jelentéktelenné tételére. Érdekes, hogy az Intel nem ért egyet veled, és kijavították az Ivy-ben a DXVA2 támogatást, amiben az SB nagyon gyenge volt. Vajon feleslegesen dolgoztak? :U

A semmiből nem is. De 1920x1080 pixelnyi információból már lehet alkotni. :)

Lejátszani mindegyik termék lejátssza, csak nem úgy ahogy kell.
    A CPU-ra nem jelenik már meg semmilyen fejlesztés. A GPU-s gyorsítás került előtérbe. Ha a CPU számítana, akkor az MS nem gyűrne dollármilliókat a Windows 8 esetében egy új API-ra, amivel kiválthatja a DXVA2-t. Ellenben a hardveres feldolgozás sokat számít, mert a szoftveres implementációk sosem fognak olyan minőséget elérni, mint a hardveresek. Az Intel erre a legjobb példa. Ha nem számítana a GPU, akkor minek tervezték újra az Ivy-ben ezt az egységet? Az egész lapka megjelenését kockáztatták a Gen7 IGP fejlesztésével, ez elég sokat elárul. Talán számít mégis?

Rendben van, hogy valamit bizonyítani akarsz, de ne a saját igényeidet nézd, mert ha nem érdekel a DXVA gyorsítás meglépte, akkor az igényeid 6-7 évvel korábbi szinten ragadtak meg. Ettől mi még 2012-t írunk, és nem akarunk 2006-ba visszamenni.

A Sandy Bridge nem felel meg a HTPC-s igényeknek. Ha mindenképpen Intelt akarsz ajánlani ... Ivy Bridge-et ajánl! Ezzel a rád hallgató vásárló sem fogja megszopni, mert menni fog a DXVA2, lesz YCbCr és 23,976 Hz, illetve támogatva lesz a Windows 8 VA API-ja is. OpenCL-en keresztül még x264 is menni fog rajta, ami szintén nem megy az SB-n hardveres gyorsítással.

Új hozzászólás Aktív témák