Új hozzászólás Aktív témák
-
3500 Ft-ot kell befizetned büntetésként. Majd ki lesz írva a neptunban. De egyébként ha hallgatóbarát tanárról van szó, akkor írhatsz neki egy emailt a dologról és esetleg beállítja neked azt, hogy igazoltan nem jelentél meg, elkerülve így a pénzbüntetést.
UV-ra csak elkönyvelt 1-essel, javítóvizsgára pedig elkönyvelt jeggyel lehet csak menni.
-
proof88
addikt
igen, akkor déli
alapvetően az óráid többsége ott lesz a déliben. Nekem nagyon kevés órám volt az északiban, és annak is nagy része eleve nem kötelező tárgy volt pl A kopernikuszi fordulat, ami társadalomtudományi vagy milyen kar.
Matalap az gyakorlati óra szóval nem laptopozós. -
proof88
addikt
az első szám az emeletet jelenti, a többi szám pedig az emeleten belül a szoba száma. Hagyományosan eltérő a jelölés az északi és a déli épület között: mivel pont van, ezért én az északi épületre tippelek. ha kötőjel lenne benne pont helyett, a déli épületre tippelnék. Mondjuk általában ott van egy D vagy egy É betű is, de ha nincs, akkor a vázolt módon szoktam megállapítani hogy melyik épület.
Egyébként ha a megfelelő épület megfelelő emeletén vagy, akkor ott már könnyű megtalálni a termet.
-
-
proof88
addikt
a gólyáknak elvileg automatikusan felveszik a szükséges tárgyakat. Az már más kérdés hogy mióta Neptun van, azóta folyamatos szívás van ... amikről én csak olvasok, mert én az ETR-es időszakban voltam egyetemista, és bár azzal is voltak gondok, azért bőven nem ennyi és a problémák jó része nem az ETR miatt volt hanem mert rosszul vittek fel 1-2 dolgot ...
-
1. Neptunon keresztül elvégezhető, pár kattintással
2. Gyakorlati tárgyakból értelemszerűen nincs vizsga, a szorgalmi időszakban történt számonkérések alapján kapsz gyakorlati jegyet. Vizsgaidőszakban már csak pót ZH-k és UV-k vannak a gyakorlatokhoz kapcsolódóan.
A vizsgaidőszakban általában minden hétre meg szokott lenni hirdetve vizsgaidőpont az egyes előadásokhoz, ezekre jelentkezni kell. Egy tárgyból az első normál vizsga és az első UV ingyenes. Továbbá egy vizsgaidőszakban az első javító vizsga is ingyenes, minden további javító vizsgáért fizetni kell. Nem jellemző egyébként a javító vizsga a hallgatóknál, mert rontani is lehet vele! A tárgyankénti 2. UV is fizetős, de 2. UV lehetőség csak olyan tárgyaknál van, amelyeknél nincs keresztfélév (azaz csak évente van meghirdetve a tárgy). -
Az albis életet havi 80k alatt nem lehet megúszni, ha egyedül laksz és magadnak veszed a kaját. Ha otthonról hozod a kaját, akkor ez olyan 30k-val mérséklődik.
Ha többen laktok együtt, akkor a bérleti díj is megoszlik, de a havi 30k-s kajapénzzel így is kalkulálni kell. Jah, és ez a 30k csak akkor jön ki, ha főzöcskézel. Kész kaja legalább 1,5-2x drágább. Nem egyszerű ez. Sokan dolgoznak egyetem mellett, hogy meg tudjanak élni. -
Ez a 8-16-os idő nem szorosan értendő, simán lehet olyan napod, amikor délre mész be, vagy olyan napod, amikor délben végzel. Te állítod össze az órarendedet, a fix órákon (nagyrészt előadások) kívül szabadon rakosgathatod a gyakorlatokat. Első félévben felveszik nektek a kötelező órákat, de a Tanulmányi Osztályon kérheted, hogy töröljék az automatikus tárgyfelvételeket és utána szabadon felveheted az óráidat Te magad.
(#5437): ha olyan előadásról hiányzol, ahol nincs katalógus, akkor ez semmilyen formában nem könyvelődik. A katalógusos előadásoknál vigyázni kell, mert egy bizonyos hiányzás után megtagadhatja az előadó a vizsgára bocsátást. Ekkor nem teljesítheted a tárgyat, fel kell újra venned a következő alkalomkor ("csúszol").
Gyakorlatokról a Tanulmányi- és vizsgaszabályzat szerint az órák 1/3-áról hiányozhatsz, ha ennél többet hiányzol, akkor a gyakveznek meg kell tagadnia a gyakorlati jegyet. Persze vannak szigorúbb gyakvezek is, akik már 4 hiányzás után megtagadják a jegyet. Ha megtagadják a jegyet, akkor a gyakorlatot nem teljesítheted és fel kell venned újra. Ha a gyakorlat egy előadás gyenge előfeltétele volt, akkor az előadás tárgyfelvételét törlik (olyan, mintha fel sem vetted volna, nem számít elhasznált tárgyfelvételnek).
Háromszor vehetsz fel egy tárgyat. Ha harmadjára sem sikerül, akkor elbocsátanak. Persze ez még a régi rendszer, az új hallgatói szerződésben nem tudom, hogy milyen megkötések vannak erre vonatkozóan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OTP Bank topic
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest