-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
VViktor1990 #22421 üzenetére
Hat, mint mondtam, az Ar.Drone potalkatreszei dragak. Pl a [link]motor egybe van epitve az ESC-el. Lesd meg a linket. Egen, 50 dodo. Ha elhajlik a motor tengelye, nagyon nehezen talalsz cseret, mert ez inrunner brushless, mindenki mas meg outrunnert hasznal. Es mit csinalsz, ha leeg az ESC? Nem lehetetlen, sot. Tehat egy crash utan, ha nincs eleg penzmagod ott fog lesni a szekreny tetejen. En 100 dolcsi korul vettem egy versenygepet, de mar ennyit bele oltem. Pedig nekem egy moci csak 16 dollar.
Taviranyitonak a legertelmesebb az Nvidia Shield lehet, mivel annak vannak analog pockei. Hamar rajossz, h a mobilos gyros vagy tapizos iranyitas bena. -
Jackal2
senior tag
válasz
A Kickstarter projekteket nem ismerjük, de gyakorlatilag nincs értelme megvenni őket. Egyedi konstrukció, semmi nem kompatibilis semmivel, nincs alkatrész utánpótlás, csomószor eltűnnek a cégek, nincs support, nincs bolt ahova fordulni lehet etc etc.
A WIFI FPV hülyeség, max 50 méter, 1 mp-s késések. Szobadrón hülyeség, bohóckodásra való, nekem is vannak ilyenek, arra jó, hogy kidobjam, ha eltörik benne valami, mert 3-4000 Ft. Ha felmész a blogomra (aláírásban a link) egy tonnányi ilyet elolvashatsz, én már ezeket helyetted végigszoptam
Ha mindenképpen márkás gépet akarsz venni, akkor DJI, ez az, ami úgy kezdődik hogy 170.000. Ha csak gyakorolni, akkor én ezt csinálnám:
- vennék egy alapgépet: Nihui U807, XK X250 Alien, Syma X5/Syma X8, JJRC Tarantula X6 (ezekhez biztosan van FPV szett),
- vennék hozzá egy FPV szettet, Syma vagy Tarantula FPV szettként árulják Banggoodon és repülnék, amíg szét nem hullik.Aztán ha már ráéreztél és tudod, mit szeretnél igazán, vehetsz normális, élőképes gépeket, de az új ára minimum 150.000 itt kezdődik a játék, vagy 80.000 körül használtam (ajánlott oldal rcmodell.hu). Tudom, hogy lesz egy haverod, aki majd azt mondja, ez hülyeség, mert ő tud okosban/kamionról lelökve/használtan de megbízható forrásból bla bla. 30-ért, de nincs normális gép, ami ennyibe kerül.
Ha ezt el tudod fogadni, meg azt, hogy bohóckodásra valók a nem brushless gépek, akkor élvezni fogod ezt a hobbyt.
+1: vagy veszel egy XK X100-at, leszarsz mindent, élőképet, meg egyéb úri hóbortot, szétvered vele a szobában a növényeket de közben halálra röhögöd magad
-
tibibi
őstag
válasz
Egy olcsó gépet vegyél ,mert lehet 2 repülés után rájössz ,hogy nem is érdekel annyira mint hitted. Egy 9-10 ezres gépet elveszteni vagy egy 30 ezrest nem ugyanaz az érzés
-
molnigee
aktív tag
válasz
VViktor1990 #22416 üzenetére
Had kérdezzem már meg, minek az élőkép?
Kezdőként örülsz majd, ha 2 percig nem zuhansz, nem hogy élőképet nézegess.
Ha meg belejösz akkor ezek a gépek nagyon hamar eladásra kerülnek.
Szóval véleményem szerint teljesen felesleges az élőkép, vegyél a fent emlitettekből valamit.
Én a syma x5(h)c-t ajánlom, olcsó, strapabíró, EU raktáron is szokott lenne. -
tibibi
őstag
válasz
VViktor1990 #22416 üzenetére
Szerintem vedd meg a micrót ne hallgass senkire, nem értenek hozzá csak félrevezetnek
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
VViktor1990 #22414 üzenetére
Iszonyatosan drága, ezekről le kéne mondanod. először vegyél valami olcsó kopter(u807, h8 mini, syma x5) és utána meg vegyél valami komolyabbat(brushlesst) amire már rakhatsz élőképet.
Vagy ha nagyon vonzanak ezek a kis sz@* kopterek akkor vegyél egy u807-et/syma x5-öt és vegyél mellé kb 50 dodóért egy fpv szettet.
Az ezzel a bajunk hogy megveszed 50-60 ezerért és 1 héten belül tönkre megy. Akkor mit csinálsz?
-
Jackal2
senior tag
válasz
VViktor1990 #22412 üzenetére
Ez a közösségi finanszírozású cucc, tehát ez?
-
Jackal2
senior tag
válasz
VViktor1990 #22408 üzenetére
A Parrot márka, olyan mint a DJI vagy a Blade, szóval minden drága lesz hozzá és nem fogod tudni a kínai webáruházakból beszerezni. Az AR drone-t mindenki utálta, kicsi a hatótávja és nem jó irányítani, ráadásul, bár a gyártó honlapján brushless motort ír, milyen brushless motor az, ami áttétel fogaskereken forgatja a propellert? Az FPV WIFI-n keresztül megy át, óriási lag és kis hatótáv.
Szóval a helyzet az, hogy ennyiért (a 35K gondolom egy használt gép) kismillió 5.8 FPV-s gépet lehet kapni. Én nem nagyon hiszek ezekben az olcsó gépekben, de ha mindenképpen ilyen összegben gondolkodsz:
- XK X250 Alien 5.8 FPV, 15-20K-ért ki lehet fogni akcióban és fel tudod tuningolni a repülési képességeit kb. 40%-kal ha veszel hozzá egy JJRC Tarantula távot
- JXD 510 G 5.8 FPV asszem 100 dollár alatt van és szeretik a népek (bár a képe jellos, egy csomó dolgot tud, magasságot tart meg hasonlók)
- 35 körül vannak már Phantom méretű brushed gépek is: Kai Deng K70, Syma X8HC, MJX 102H (vagy valami ilyesmi, a nevét sosem tudom ennek), JJRC Tarantula X6 (van hozzá FPV szett)
- van brushless is, JJRC X1, XK X251 (bár ezt kezdőként nem ajánlom)És még száz opció, ha nem feltétlenül kell az élőkép (mert rá fogsz jönni, hogy ebben a méretben használhatatlan, de nem akarom lerombolni az illúzióidat).
-
válasz
VViktor1990 #22408 üzenetére
Van itt nálad rosszabb! (Én)
-
Jackal2
senior tag
válasz
VViktor1990 #22397 üzenetére
Én nem vennék Parrotot, különösen nem kezdőként. A kérdés az, mennyit akarsz rá költeni és mik a paraméterek? Mekkora legyen és mit tudjon?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
VViktor1990 #22397 üzenetére
Vegyel ket h8 minit 2X12 dolcsiert (eggyel repulni es egyet alkatresznek) h eldontsd h ez tetszik-e.
Ha igen lehet tovabb lepni kamera vagy versenygepek fele.
Hamar Parrot, oke a Bebop nekem is tetszik, az Ar.Drone elegge koros megoldas es sajna a gyari alkatresz is draga.
A Micro drone 3.0 korul meg tul nagy a hype. Kb. felaron ossze lehet rakni egy FPV kepes kefes gepet. 200 dolcsibol meg karbonvazas versenygepek vannak. Igaz azzal nem fogsz eskuvot filmezni, de az adrenalin a fuleden fog spriccelni, ha 60 folott repesztesz a bokrok kozt fel meterre a fold folott. Viszont a versenymasinak nagyon hamar elkezdik egetni a csaladi budzset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest