- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
Az CF? Mert BF-ben majdnem ugyanaz minden, de azért mégsem
Más: megrepültem ma a Furibee Geniusert. Nos, totál lehúztam gondolatban, hogy nehéz, hülye helyen van a pagoda rajta, nem jó a vevő, meg ilyenek. Kb. addig tartott, míg be nem indítottam a motorokat. ANyás, hát ez mi? 3S-en úgy megy, minta DISZNÓ. Ezek az Rcinpower motorok nagyon zsírak. Már kézzel is éreztem, hogy nagyon szépen fordulnak a mágnesek, és 3 cellán is érzem, hogy robbanékony, de hogy ez nem az emelőerő miatt van, az tuti. Valahogy érzem a nyomatékot, annyira megindul pfff és ez nem 4S. Néztem, mi lenne ha áttenném egy 4 colos vázra, 25 A körül 850-900 gramm emelőerő. Bazz, ez majdnem 2205
Az ESC-k 28/35A, hát nem tudom, ez igaz-e, de a motor még az 5 colos light propokkal is elmegy. A váz olyan merev, hogy hihetetlen, ilyen kis gépben, még a felső lemez is 2 inch. Valami giro bugom viszont volt, szóval nem FPV-ztem vele, majd újrakalibrálom, mert így nem igazán akart úgy repülni, de ebben van potenciál.
Komolyan mondom, egy jó 4 colos vázon, ez valami vadállat lesz, csak kell néhány módosítást eszközölni.
-
Teréz Atya
senior tag
Az asztal könnyen felerősítheti a gép rezonanciáit. Joshua törölközőn tesztel.
Én repülés közben próbálnám ki. Ha akkor is rezeg lehet folytatni a nyomozást. Túl magas P, alacsony D, esetleg a szűrőket kell finomhangolni a túl érzékeny gyro vagy remegős motor miatt vagy softmountolni mindent. De ehhez több kísérlet kell, mert így olyan mintha vakon dartsoznánk.
-
-
varadigabor
senior tag
Próbáld meg hogy kikapcsolod a gps-t meg a barot. Gyro és a pid frissítés mennyin van?
quadcopterre rakd át a távot.
(#44069) fape 4" collos gép, damped light se, mikor csak lebegtettem alap betaflight beállításokkal akkor is remeget/ oszcilált a gép. Gondolom ilyenkor kellene vissza venni a D-ből.
-
varadigabor
senior tag
Mert mi a baj? Reciever fülnél ha mozgatod a karokat forog a gép? Milyen vevőd van?
Teréz atya Cleanflight gyorstalpaló
-
varadigabor
senior tag
Elvileg jó, mimimum throttle állítsd 1060-ra kb. armot én raknék, jó az ha gyorsan le tudod nyomni, nekem már vagy 2x behülyült a gyro és ez mentette meg hogy ne a világűrbe menjen. Propok nélkül a Failsafet is teszteld ESC kalibrálást is csináld meg ha eddig nem csináltad. PID tunning nálam ilyen (Seby Docky féle) RC ratet állítottam feljebb 0,9-re.
-
kriszbon
őstag
Nézned kellene pár Youtube videót CF beállításokról, és ESC kalibrálásról, mert arra is szükséged lesz az biztos.
Nem annyira egyszerű hogy csak beindítom és repülök vele, mert ha nincs beállítva semmi a Modes fül alatt, akkor ha jól gondolom csak Acro van, és én a helyedben nem azzal kezdeném a repülés gyakorlását ezzel a géppel.Amit kolléga javasol itt (#42841) varadigabor azt fogadd meg, és először is látogasd meg Teréz Atya oldalát ahol sok hasznos infót találsz.
Továbbá Jackal2 [link] oldala szintén sok hasznos infót infót nyújt Flysky távvezérlő és CF ügyben is, ráadásul magyarul.
Hála mindkettőjüknek a nagyon hasznos munkájukért, amit közkincsé is tettek/tesznek.Keress rá videókra is ha még nem tiszta valami pl. ESC kalibrálás [link]
A propokat előbb mindenképpen szedd le.
Egyébként ha a teljes verziót veszed, a vevő beszerelésén kívül ugyan ez a procedúra várt volna mint most, mert azon kívül hogy nincs benne vevő, meg nincs hozzá táv, másban nem különbözik.
-
kriszbon
őstag
Szia!
Sajnos nekem nem CF van a gépen hanem iNAV, de lenne kérdésem hogy mit is állítottál be.
Na most ugye ki is választottad hogy nem X Copter hanem V-tail a te masinád(mert gondolom arról van szó)?
A másik, hogy a Disabled részeket ha lenyitod ott nem ad be RX lehetőséget az UART2 portnál?
A Transmitter fülnél ha rámész, és próbálgatod ott látható hogy működnek a csatornák?
Ha igen, akkor Armoltad a gépet egyáltalán?
Ha modokat nem állítottál be akkor bal stick vagy jobb, vagy bal alsó sarokba elhúz(Disarm/Arm). -
Neoka
aktív tag
sziasztok
Sajnos valami nem kerek nekem.
A vevőt szereltem, PPM és a 2-es portra dugtam.
A vevővel (elvileg) össze bind-deltem.
frisstés is meg volt a gépen.A cleanfightban próbálom a portot beállítani, de olyan ablak fel sem jön nekem mint ami a kézikönyvben van.
Ezt állítottam be, de meg sem nyikkan a gép ha a távon egy pici gát adok.MI maradt ki?
Köszönöm előre is.
-
kriszbon
őstag
Nos én a vevőre húztam zsugorcsövet ami elég macerás, és beraktam oda ahol gyárilag is volt a másik, egy 2 oldalas ragasztó darabbal rögzítve.
Amit linkeltem képeket azokon valamennyire látható is hogy hogyan, az antennát meg kivezettem a 2 nagyobb nyíláson.
Amúgy BG oldalán ami volt videó az értékeléseknél, ott lehetett látni hol volt [link] úgy 6 perc környéke.
Na itt is vannak.Nekem nem hőbörgött mikor rádugtam, mert régebbi configurátor is volt a gépemen, de valóban régi már az 1.13-as ami rajt van.
Nem is értem minek ezt a vackot rakták rá, mikor van a gépen GPS meg Barométer, amit így ki sem tudsz használni.
Ajánlom Teréz Atya [oldalát] iNAV ismerkedésre.A led csatlakozók ha jól rémlik szembe csatlakoznak, tehát fordítva mint ahogy írtad.
Elég macera is lenne visszaforgatni a vezetéket ha azonos oldaliba szeretnéd dugni, meg lehet úgy már rövid is lenne. -
kriszbon
őstag
A vevőbe csak bedugod(PPM csatlakozóba) a gépen szabadon hagyott vezetéket és bindeled az 1-ik gombbal(a másik reset gomb).
A polaritásra figyelj, mert nem esküdnék meg rá hogy nem kellett-e felcserélni a vezetékeket.
Jahh.. jut eszembe a végén a csatlakozó nem a vevőhöz való, így a vezeték végére varázsolnod kell olyant ami jó.
Valahol visszább linkeltem képeket, ott látszik az a csatlakozó amibe be van dugva.
[Itt is van]A hatótávjáról meg lett irkálva hogy egyáltalán nem a legjobb, volt hogy 100m-en belül földhöz verte magát, nem engedelmeskedett már.
Most raktam rá másik antennákat, próba talán hétvégén.(#42558) syler123: Raksz rá egy [MinimOSD-t] és már meg is van oldva az a rész.
-
Teréz Atya
senior tag
Vevő felrakásához itt írtam egy általános összefoglalót. Hogy a gépeden pontosan hol, milyen UART port van, abban a többiek majd segítenek.
A gép levegőbe emelése előtt viszont olvasd el a Cleanflight gyorstalpalómat.
A betaflight, iNAV is egykutya, ugyanez az alapja. Ha egyet megtanultál konfigolni, a többi már röhögve menni fog. -
kriszbon
őstag
-
szacsee
nagyúr
Én kíváncsiságból vettem meg, meg mert Jackal azt mondta.
Akksi 4S jó ha van még ha icsín is.
Tartalék töltő jó ha van a B6 mellett hátha lehal a legrosszabbkor.
Motor és esc ér ennyit, forrasztani mindenhez lehet kábelt, így átépíthető.
GPS miatt viszont kíváncsi vagyok rá és először tuti kipróbálom mit tud így ebben a kiépítésben, aztán lehet átpakolom.
Frankendrónt meg még ebből is lehet faragni ha eltörik valami, nincs az a váz, amire a ZMR karját ne lehetne felrakni, csak akarni kell. -
Arti1
aktív tag
Mit akar a TV néző közönség? Híreket, katasztrófát, hogy tudjon otthon szörnyülködni, hogy "jajistenem, milyen világban élünk" majd kapcsol a brazil sorozatra.
Hogy a napi katasztrófa miből lesz, az a szerkesztők, riporterek dolga... a legjobb az olyan téma, ami kevésbé ismert, de látványos, és kicsit fantasztikus is, amihez nem ért a jónép... ezt lehet aztán démonizálni, azt nagyon szeretik a nézők, ha van közös ellenség, amihez ők biztos nem tartoznak, de valaki kiderítette és lehet közösen utálni...
Anno Tvrtko tartott előadást, több, mint 10 éve, vigyorogva mondta, hogy ki van adva, hogy "nálunk mindig egy halottal több van, mint a konkurenciánál".....
Ez a showbusinessmost éppen a drónosokat találták meg, a téma az utcán hevert (miután lezuhant
)
szerk:
Molnigee:
Nem vagyok pesti, nem tudom, megy-e a hídon villamos vagy más, aminek nagyfesz. vezetéke van, de ha van ilyen, simán megzavarhatta a jelet...
Vagy rácsapott egy rétisas, csak aztán elhúzott, mikor rájött, hogy tévedettKét nap, és lesz más sztori, elfelejtenek minket....
-
Geller72
veterán
Viszont amit én eddig nem tudtam (nincs tv-m) és amire kíváncsi voltam és meglepett, hogy a szélvédős balhét egy Phantommal csinálták. Nem ismerem a részleteket, de csak úgy tudom elképzelni a problémát, hogy vagy nekiment valaminek előtte és ezért esett le, mert máshogy nem igazán tudom elképzelni. Lehet, hogy nyomott neki egy RTH-t, és RTH közben ment neki valaminek a gép magától. P3 nem kerülget.
-
faresz5
aktív tag
Imax B6AC clone vs eredeti:
clone:
[link]Nézd a feliratot rajta: DUAL PoWER(AC-Dx nélkül, nagy betűvel),ill nincsen rajta a Skyrc mint gyártó, csak annyi,hogy imax B6-Ac
Az eredetin az van írva,hogy
AC/DC Dual power kis betűvel.+Skyrc a jobb felső sarokban.PL:
[link]Én ezt vettem, ellenőrizve, eredeti:
[link]illetve egy ilyen szenzort hozzá:
Többek között ezen két jegy alapján lehet beazonosítani,(persze az árát is érdemes nézni) ill az eredetin van egy hologrammos matrica, amivel a skyrc oldalán leellenőrizhető a megvásárolt készülék.
-
molnarpeter
nagyúr
Van mindkettő, RTH butácska a GPS hiánya miatt.
First you must go into Headless by clicking the top left trim looking button to the down position, once in headless you push up on same button to activate Return Home. Moving the right stick at anytime during it's return will cancel and continue with headless -
Neoka
aktív tag
Sziasztok,
Ismét írhatok nekik.
Ma megérkezett.Sajnos nem felhőtlen az öröm.
Tudnátok ezekben segíteni?A kamera tartó nem illik rá a JJRC X1-re.
Lehet külön venni ilyen tartót? Ami jó a C4002-höz és x1-hez? (addig a gyors kötöző is megteszi)A kamera csatlakozó nem illik jó a JJRC X1-be. A kamerán 4 pólusú van gében pedig csak 3 pólusú.
Hol tudok ilyen átalakítót vagy csatlakozót venni? Mi ennek a csatlakozónak a neve?A monitort tartó nem illik rá a távra.
Ilyet lehet külön venni? egyelőre nem találtam BGn.Köszönöm
-
TromF
tag
Alt azt igerik hogy 24 oran belul megerkezik az elso valasz. Tapasztalatom szerint ez azt jelenti hogy a copy-paste, semmire sem jo valasz meg is erkezik, amire visszakerdezel, majd egyszer valamikor arra is valaszolnak.
Probalkozz ujra, es ne feledd, ha nem szuletik megegyezes, belevonhatod a paypalt is, de csak a fizetestol szamitott 30 napig, ne csussz ki az idobol.
En meg mindig harcolok a gb-vel, nem jo a tracking szamom, amit adtak. Most kiszurtak a szemem egy 5% kuponnal es a turelmemet kerik. Ha masra nem, legalabb ezert megerte a panaszkodas@Jackal: gb-n kint van a july4 deal, koztuk van 50 dollar alattik elephone kamera, de nagyon fogy, pillants ra.
-
TromF
tag
18-Jun-2016 17:09 Booked Vincent Nam
21-Jun-2016 08:57 Accepted Received at Hounslow Depot
22-Jun-2016 13:13 En Route Ready to Ship
22-Jun-2016 14:36 En Route Shipped
23-Jun-2016 15:43 En Route Out for Delivery - ON ROUTE TO CUSTOMERBG UK raktar.
Szerintem nem volt nekik keszleten, csak nem jeleztek vagy elfelejtettek feladni, mindkettoben volt mar reszem. Ne varj preciz munkavegzest toluk, de altalaban 3-4ik levelre megertik mi a bajod es utananeznek. -
_X10Dead_
aktív tag
Az X1 bármilyen standard megoldást elbír. ha park-flyerként használod jó a toy-grade adó is, de lehet összerakni rá egyéni láncot is. A vevő oldal neccesebb (drágább), mert az nagyon igény-függő, így erősen befolyásolja a kijelző/receiver ára.
Btw, ugye EU normák szerint az adóteljesítmény max 25mW lehet. Tegye fel a kezét, aki ilyennel repül :-)A következő lépcső már a Devo
-
Teréz Atya
senior tag
FPV - szinte barmi. A V666g vagy a C4001. Esetleg runcam + FPV ado. FPV kamera + FPV ado.
Nekem C4002 van rajta, ezzel nemtom manualisan inditani ill. leallitani a felvetelt.Tav - ami kompatibilis az ugyanilyen gagyi. Csak mokolassal tudsz jobbat, pl. Devo 7e, Devo 10. Vagy kiforrasztod a vevot es bedobsz akarmilyen masikat. Arra keszulj fel h egy FlySky i6 is 50 dolcsi + 13-15 a mikrovevo.
Ha csak a tav kinezete zavar, akkor at is foliazhatod vagy festheted, ez a legoclsobb megoldas.
-
molnarpeter
nagyúr
-igen
-igen, még állítani is lehet az alapjáratot, illetve megállítani teljesen auto off előtt
Ha elakad valamelyik prop, és magától áll le, akkor kalibrálás után (mindkét stick jobbra le) újra mehet a menet, nem kell akku csatival szórakozniLeírásokhoz képest fontos még, hogy van headless és rth is, flip nincs.
-
Jackal2
senior tag
-
-
-
Teréz Atya
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Spórolós topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó KTM női kerékpár!
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Saeco Gran Baristo Avanti HD 8977 I FRISSEN SZERVIZELVE I VÍZKŐTELENÍTVE I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS
- Philips Hue Play HDMI Sync Box (4K) eladó
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged