- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #22782 üzenetére
Úgy rémlik, csak a hk raktárról lesz a zingyenpostás akció. De ne legyen igazam, úgyis venni kell megint valamit.
A közös rendelésekkel az a gond, hogy mire elkocsizol valahova a város másik végére már el is ment pár liter üzemanyag. Vs. 10 dollárért csenget a futár a kapuban.Amúgy a Taranis 195 dolcsi az eu-s raktárban, ennyiért eléggé nem kérdés, mit kel venni.
-
PNP
őstag
válasz
Jackal2 #22711 üzenetére
Köszönöm a választ, bár nem örülök neki, hogy a 22 dolláros vezérlő helyett 200-300 dolláros cuccot javasolsz
(legalábbis a NAZA-ra ilyen árakat látok DJI oldalán, ez már egy fél P3 Standard ára)
Milyen szenzorra lehet szükségem? A drágábbik NAZE32-ben van barométer és iránytű, GPS modult pedig lehet rá kötni. Waypoint tervezés és hasonlók kevésbé érdekelnek, gondolom amúgy sem olyan intuitív, mint a Phantom esetén, app-on keresztül.
PDB az micsoda?
Hexa lesz, hogy számoljak? Eddig a váz fix, 3 féle propból tudtam elhozni HK akcióban (tehát ez ilyen értelemben adott, de nyilván nem akkora tétel, hogy e köré építsek bármit). Akkuból meg remélem lesz értelmes leárazás még, arra gondoltam, hogy 2 x 2200 3S megy bele párhuzamosan. Ez a motor kuponnal olcsóbb, jó lehet?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #22678 üzenetére
Hat, az egesterben emlitettek, h az uj motoros ruhaknak nagyon orulnek az autopalya karbantartok, mert eleg szepen egyben tartjak a delikvenst, nem placcsannak szet a kamikaze jeloltek, kevesebb a melo, meg aztan mehet a nyilt koprosos temetes. Amde a belso szervek, hat...
-
mrpet
tag
válasz
Jackal2 #22667 üzenetére
Köszönöm a választ! Ilyen tartóm van már, ebbe kell bele varázsolnom az sj4000-et, a kérdésem inkább arra irányult hogy technikailag miképp valósítható meg a történet. Tehát a sima nem WIFI-s SJ4000-et max videózásra tudom használni földről elindítva, a WIFI-s SJ4000-et pedig nem tudom miről tudnám vezérelni, ha pedig mondjuk egy Androidos készülékkel megoldottam a vezérlését akkor nem tudom hogy mekkora lesz a WIFI ható távolsága, és mit fog csinálni a kamera ha elveszíti a jelet. Megállítja a felvételt vagy megy tovább a felvétel egészen addig amig nem kerül hatótávolságon belülre a drón és nem állítom le azt. Légyszíves akinek van valamilyen tapasztalata SJ4000 , vagy SJ4000 WIFI-vel kapcsolatosan az tartalmasan írja le mit hogy kell csinálni vele.
Itt nem is a Syma x8C a lényeg hanem a kamera felreptetése a levegőbe, és azzal képek készítése. Köszi előre is srácok
-
foka
aktív tag
válasz
Jackal2 #22638 üzenetére
Szia!
Szerinted a Quanum Q-3D Brushless 3-Axis megéri, vagy maradjak az Alis Storm32 vezérlős melett 56$-ért
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Jackal2 #22564 üzenetére
Jackal, ha jól emlékszem, te kérdezted a PPM-et a NightHawkon. Miután úgy néz ki, megdöglött a videó az enyémen, ahogy szétszedtem, próbáltam rájönni, mi a franc baja van (nem, a kapcsolót is oda vissza kapcsolgattam, hátha az okozza, de semmi. Jel mintha lenne, néha tiszta sötét képet vesz a vevő a beállított csatornán, néha viszont szépen csíkozódik, fene tudja, meglátogattam emaxmodel.com-ot, és már mazsolázom, mi fog kelleni. Egyből vehetek egy komplett VTX rendszert... Emiatt azon is elgondolkodtam, hogy nem e lenne jobb akkor már venni egy boscím, vagy valami hasonló 600mw-set, de azt meg valahogy oda kéne fogatni. Elsőre jó lesz az eredeti, hogy legalább kipróbáljam végre a szemcsit repülés közben), meglestem a PPM beállítását:
FS-i6AB, CH1 PPM, csak ezt a 3 eres csatist kell bedugni, szoftverben átlövöd, távhiányítón átkapcsolod, és voila, műkodik.
-
TromF
tag
válasz
Jackal2 #22552 üzenetére
valoszinuleg ide jon UKbol, altalaban minden muszaki termeket onnan rendelunk. Szoval FS-ia6b-re is jo a madzag antenna, nincs valami tekercs vagy ellenallas a vastagitott reszben?
Egyebkent pont ugyanilyen ipex antennak vannak a laptopokba, tabletekben a wifi szamara, ugyhogy mentek is ki egy parat egy roncsbol, ha nem egetem le a vevo ezzel
Egyebkent a vevo burkolatat hogy lehet szetszedni, pattintos, vagy vannak csavarok a matricak alatt? -
Nohab61
aktív tag
válasz
Jackal2 #22539 üzenetére
Elvileg a Nova Pro lesz akciós. De, az se annyira nagy akció
Originally Posted by dankuz View Post
July 19 - 50 models for $50
July 20 - 1¢ gem fan props
July 21 - 50% off and more on action cams
July 22 - $200 Quanum Nova Pro
July 23 - $4.99 Turnigy 2200mah battery
July 24 - Free shipping on orders $100 or more. -
faresz5
aktív tag
-
Tegla80
addikt
válasz
Jackal2 #22428 üzenetére
Szia
Kb 2-3 napja kovetem a topikot...... voltak elkepzeleseim amiket a porba dongoltel,de megkimeltel x e ft kiadastol.
......"Ha csak gyakorolni, akkor én ezt csinálnám: - vennék egy alapgépet: Nihui U807, XK X250 Alien, Syma X5/Syma X8, JJRC Tarantula X6 (ezekhez biztosan van FPV szett), - vennék hozzá egy FPV szettet, Syma vagy Tarantula FPV szettként árulják Banggoodon és repülnék, amíg szét nem hullik."....
Asszem mar latom a helyes iranyt es a helyes osszeget.
Szoval(es plusz egy like ize
)
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #22410 üzenetére
Azóta amúgy a kai dengből meh a tarantulából is kijott az altitude hold verzió
Régen úgy vártam a kai denget, nagyon tetszett, de mire megjelent, már nem kellett
Egyébként az x251et be lehet ám úgy állítani, hogy olyan komótos legyen mint egy x5cMa reptettem és egész jól bírja a szelet is. Nem kis szél volt pedig...
Így kb 50 kirepult aksi után azt kell mondjam jó kis gép ez, a lába letört, 7db prop elhajlott, de semmi más, pedig kapott rendesen. -
VViktor1990
csendes tag
válasz
Jackal2 #22403 üzenetére
Igazából az élő kép amit szeretnék, a többiben totál kezdő vagyok.. találtam ar2 parrot-ot 35k-ért, illetve tudnék venni egy micro drone 3.0-át is kb ebben az árban... ez a kettő, ami tudja az élőképet, és viszonylag ismerem ebben a kategóriában... Egyéb méret/stb/elvárásaim nincsenek... Sorry, tudom, hogy nehéz eset vagyok, de totál laikusként kezdek bele.... még annyi, hogy nem feltétlenül szeretnék szerelgetni egyenlőre, csak repkedni...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #22275 üzenetére
Ejj, elkezdett konkuralni a PH is.
Leteszteltek egy jatek Parrot-ot.
-
Tszkr
csendes tag
válasz
Jackal2 #22129 üzenetére
A PAL-szabvány szerint sugárzott kép 625 sorból áll (ebből azonban csak 575 sor alkotja magát a képet). A maximális horizontális felbontás (az egy sorra jutó képpontok száma) 768 pont. Az egy másodperc alatt megjelenített képkockák száma 25, ami tulajdonképpen 50 „fél-képkocka” sugárzását jelenti. Ez az ún. interlacing. (A tv először a páratlan sorszámú sorokat jeleníti meg, majd a páros sorszámúakat.) A két „félkép” eltérő mozgásfázist is tartalmazhat (élő közvetítések, sportesemények stb. esetén használatos), így másodpercenkénti 50 mozgásfázis megjelenítésére is van lehetőség. (wikipédia).
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
Jackal2 #22090 üzenetére
Nem hogy venne egy androidos telefont.... Inkább +Hány ezret is adna ?
SpydeR3412 win 10 phone-ra elvileg van android emulátor.
Vagyis csak frissíteni kéne, de inkább venni egy kib.. androidos telót. Bár a WP nagyon jó képeket tud csinálni, de gondolom van jobb fotós gépe.
-
TromF
tag
válasz
Jackal2 #22108 üzenetére
Igen, ezen en is gondolkoztam. A foto komponalasahoz szerintem jo lenne egy alacsony minosegu analog elokep a pozicio felvetelehez (kereso), majd egy nagyobb felbontasu digitalis downsampling kep - ennek nem kell elonek lennie - a kompozicio preciz belovesehez. (kb mint a scannereken a preview, vagy a fotogep lcdje)
A jelenlegi tarolokapacitasok mellett nem nagy gond, ha 100 fotobol 99 felesleges, csak hat azokat vizsgalat celjabol jo lenne lejuttatni valami ertekelheto minosegben a foldre, aminek viszont digitalisnak kellene lennie.
Ezert lennenek jok az inspire es tarsaik a wifijukkel, mert az nem analog jel.
Valoszinu ilyen celra ha epitenek magamnak, valami digitalis fpv-t szereznek es laptopra kuldenem a jelet.
Es eddig meg csak a fotot tudna elkesziteni, a fotogep auto modban lenne, semmi manualis beallitas. -
TromF
tag
válasz
Jackal2 #22090 üzenetére
A DJ phantom pont azért nem jön számításba, mert androidos vagy Iphone teló kell hozzá...
Szoval a ficko hajlando szazezreket elkolteni egy repulo kamerara de nincs 7ezer forintja egy legolcsobb android tabletre. Vagy neki meg ugy tanitottak, egy ember, egy telefon?
Van olyan akcio kamera,aminek a foto funkciojat lehet triggerelni az usb porton keresztul? Gondolom igen, hisz igy kell mukodnie az X380-C-nek is.
Nem neztem meg soha utana, de ha lehet, arra kell egy csatornat kotni es kesz.
De szerintem egy akciokamera nem allokepekre valo. Neki valami DSLR vagy bridge gep kellene, azok meg gimballal lesznek vagy 1 kilo teher, nem lesz olcso moka, ajanlj neki inspire1-et, ahhoz lehet kap ajandekba egy tabletet is -
TromF
tag
válasz
Jackal2 #22073 üzenetére
hol?
medvegy: ezekkel a "bovli" korpolar antennakkal is sokkal jobb hatotavot fogsz kapni mint a gyari dipolokkal, de az aomway, a minosege miatt tultesz ezen is. Ezek a gombak ugyanugy neznek ki a burkolat alatt mint az altalam linkelt, csak az anyaga, hajtasi szogei, forrasztasi minosege mas.
Az ertekelesekre en nem nagyon adnek, a legtobb arrol szol hogy tok egyedul sikerult felcsavarnia a menetre a vasarlonak10bg pontert barmit
-
Telda
addikt
válasz
Jackal2 #22039 üzenetére
Folyamatosan követem a blogodat
.
A Hawkeye-n sajnos nincs hátsó kijelző, ezért így kiesett.
A Git2-t néztem még, mert a videók alapján iszonyat jó a stabilizátora, de a videó minősége nem igazán tetszett.
Viszont a kezdetekhez képest a 5000X stabija sokat javult a 1.3 fw-vel, sajnos a hang minősége nem a legjobb, bízom benne hogy talán a jövőben szoftveresen lehet javítani. Így jelenleg ez maradt a kalapban. -
Pikachu24
aktív tag
-
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #21977 üzenetére
Elég jó lista!
Racerekről is kéne szerintem!
X251, szinte mindig van akciósan, volt már 99$is, de 109$ gyakran az még 30K pont megáll
Igazából marha sokmindent lehetne ajánlani még, úgyrtem, kijelzők, fpv-k, fpv kamera, aksik stbstb.
Ezért is akartam egy komplett oldalt, bár még nem vettettem el, de annyi infó van már a tudásunkban, amit egy összefoglalóba soha nem fogunk tudni leírni...
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #21974 üzenetére
Én 65k-ért vettem fél éve patika állapotban minden tartozékával (gimbal és kamera nélkül, 1 db aksival). Szoktam nézegetni a hirdetéseket, és ritkán kerül fel szép, nem agyon használt darab reális áron. Egy-két nap alatt el is viszik. (Az enyémet anno vakon foglalóztam, hogy ne vigyék el.) Ha el akarnám most adni kb 90-100k-t kérnék érte kamera nélkül (mondjuk 65k a gép +10k a gimbal + 20k a 4db 3000-es aksi + 5k táska).
-
Minstrel
senior tag
válasz
Jackal2 #21968 üzenetére
De lehetne, már én is gondoltam rá. Az ajánlott gépekről kellene azért egy lista, nem igazán vagyok naprakész. Látom az új bejegyzésedet, de az olcsóbb kefés gépekről is, mert az biztos többeket érdekel elsőre, de én nem igazán tudom melyik lenne a jó, mondjuk én inkább azt mondanám mindenkinek, hogy ne vegyen kefést.
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #21963 üzenetére
Néztem az FPV for dummies III írásod, és erősen elgondolkodtam rajta, hogy beszerzek egy szettet a P1.1.1-hez. Eredetileg nem terveztem már fejleszteni a gépet, mert úgy is lecserélem az év vége fele, de nem gondoltam, hogy ilyen olcsón lehet pl FPV monitort venni. Itt van például ez. 11k BG pontokkal. Ha jól értem vevő már van benne így csak adó kell.
Adott az SJ5000X Elite kamerám. Ennek van TV outja, tehát jó FPV-hez. Valaki használ esetleg ilyet FPV-hez? Mennyire jó egyáltalán egy ilyen kamera erre a célra? Ha teszek rá egy adót, akkor meg is vagyok az FPV-szettel vagy más is kell még? Milyen adót érdemes rátenni? Találtam ezt. Elég jónak tűnik, kompakt és passzol elvileg a kamera oldalára az USB-portra. Annyi baj van vele, hogy mivel a kamera gimbal-on van ami mozog, az antenna biztos nem férne el. Van valami más ötlet adóra esetleg?
Más: az okos aksi az valóban komoly érv a P2 ellen. A P1.1.1 viszont Naza V2-vel jön, a többi P1-el ellentétben, és nem okos aksis. Sok a balesetes meg agyon moddolt szar a neten, az igaz. Jól meg kell nézni mit vesz az ember. Nekem pár nap alatt sikerült találnom egy szinte gyári állapotú P1.1.1-et. /Előbb-utóbb eladó lesz
/
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #21952 üzenetére
A terv nálam adott, jön a x380-hoz az új motor. Rendbe kell raknom, ez az első.
Azután negprobalom kompletten eladni. Ha a sikerül jöhet valami más, eddig P3 áll nyeresre. Ha nem, akkor elvagyok az xk-val is idén még. Jövőre meg jöhet bármi még.
Masik szálon ott az x251, azzal is elvagyok még, ha kinövöm jön valami komolyabb, falcon 210 pl ami tetszik. De racer téren is sok finomság jön úgyis tuti még idén. -
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #21940 üzenetére
Nekem nem kell bedobni, láttam már ezt is
elég sokat kutatom az újdonságokat.
Hogy a mi dronera pontot tegyek, én sokat vártam tőle, konkrétan hogy P3 szintet hoz olcsóbban, amit meg tudok venni. Se nem hozza, se az ára nem jó, így nekem csalódás eddig. Valószínű én is túl hypoltam itt, bocsánat.
X380-c-n is sokat agyaltam, de ha azt megveszem, akkor pont a mi/p3-ra szánt pénzt szórom el. -
molnigee
aktív tag
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #21933 üzenetére
Simán jöhet az összehasonlítás.
A Xiaomi-nak van hivatalos magyar forgalmazója, szóval lehet előbb-utóbb a MI drone is felkerül a kínálatba.
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #21921 üzenetére
Azért olyan nagyon nem lehet szerintem válogatni. Igaz, hogy 80-100k körül (+ vám ugyebár) van pár gép mostanság, de én ezek közül egyiket se venném meg (megbízhatóság kérdése, support hiánya, stb). A 75 pénz az X380-C-ért tényleg nagyon baráti, de az nagy valószínűséggel egy egyszeri ajánlat volt (lehetne több ilyen is, pl. megfelezhetnénk két napra a P3-ak árát is
). A MI brand azért egyfajta megbízhatóságot sugall az Upair meg Ideafly meg további gyártók cuccai között. Viszont ha a jelenlegi árat nem csökkentik, akkor MI brand ide vagy oda, én biztos nem veszem meg 200k-ért az 1080p verziót.
-
czanga
őstag
válasz
Jackal2 #21921 üzenetére
Teljesen egyetértek.
Épp ezért is vettem meg anno a P3S-t. Koránt sem lehetett / lehet tudni mi sül ki ebből a Xiaomi féle cuccból.
UpAir One pl nagy kedvencem, jó gép eléggé ahhoz az árhoz mérten, csak ezeknél átfogóan akkor van gond, ha vámon megfogják, mert akkor mindjárt nem 110-120k lesz a quad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest