- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
elszabi
tag
válasz
Jackal2 #23567 üzenetére
B@sszus, lassan indulni kéne és még nem tudjuk, hova. Állítólag a magyarok messze földön híres szervezők. Aha.
Amúgy vmerre arra leszünk mindannyian. Kövessétek a zümmögéseket. Ha nem talállak titeket, felküldöm a gépet és körbepásztázom a terepet.
Most nézem, tőlem el legalább 1 óra oda BKV-val és annyi vissza. Ráadásul 2 átszállás. Hááát.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #23562 üzenetére
De aruljatok mar el melyik az.
En ma itt voltam, es nem láttam repülőt, csak messze.
-
elszabi
tag
válasz
Jackal2 #23534 üzenetére
Autót?!
Azt hittem, legalább egy ballonnal, de inkább kopterrel jössz.
Amúgy kicsit off, de érdemes elolvasni:
6000 méter fölé szívta a zivatarfelhő a magyar siklóernyőst -
Klaymen
tag
válasz
Jackal2 #23527 üzenetére
Aquincum Zsófia utca vége - szerintem eddig ez a nyerő
Gellért-hegy, Sánc utca - kis hely, sok ember - elvetve
Infopark - kicsinek tűnik, pár hete láttam ott valami építkezést, lehet hogy a ponthatáros bulira készültek
Hajógyári sziget - kizárva, lezárva
Dél-pesti reptető - jónak látszik, bár sokaknak kiesik gyalog (Jackal, tudunk szervezkedni autó ügyben, szerintem nem lakunk messze egymástól)
Káposztásmegyer - jónak látszik, bár néhány embernek az is messzinek tűnik autóval nem lehet megállni
Káposztásmegyer 2 (amit most linketél) - szintén jónak látszik
Budakalász (M0-11 kereszteződés) - szintén jónak látszik
XVI. Rákospalotai határút - nagy hely, Lidl az út túloldalán, viszont nem a belváros, cserébe ott van Dunakeszin a reptérIdőpont? 11? 12? Mondjuk fázni nem fogunk.
-
válasz
Jackal2 #23527 üzenetére
Káposztásmegyer - jónak látszik, bár néhány embernek az is messzinek tűnik
Káposztásmegyer 2 (amit most linketél) - szintén jónak látszik
Budakalász (M0-11 kereszteződés) - szintén jónak látszik
Aquincum modell reptér - általad javasolva
Rákospalotai határút - Klaymen által(#23517) molnigee: Hát így kapok 2300Ft-ért 6db-ot készen, ha GB-ről veszem, akkor ugyan ennyiért 10db-ot, igaz dolgozni kell vele. De egy csomó XT60-as csati megmarad még, mert ugye nem kell felhasználnom, az lehet a későbbiekben jól jönne.
-
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #23373 üzenetére
Rendben értem és köszönöm.
Azért ha hallasz látsz valamit(mondjuk carbon prop hozzá), akkor légy szíves írd ki ide, talán mást is érdekel.
Keresgéltem már én is de csak [ motorcserés megoldást] találtam, ahol nem az emelőerő volt a lényeg szerintem.
De lehet jobb erőben lenne a másik motorokkal, propellerekkel. -
PNP
őstag
válasz
Jackal2 #23378 üzenetére
Első FPV gépnek nem akkora tragédia, ha lomha (Phantomot most nem számolom ide
)
Kérdés:
Töltőnek ezt vegyem, innen?
Távnak TH9XB, mert hosszabb távon is jó lesz, vagy elégedjek meg egy FS-i6-tal, mert ki tudja mikor lesz több/jobb gépem.
Még nem vagyok benne biztos, hogy kell-e a szemüveg, vagy elég a monitor, ha kell, ez jó?
-
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #23307 üzenetére
Szia!
Ha jól értem amit írsz, akkor próbálsz majd XK X251-et is?
Ha igen, és van időd ilyesmire, megnéznéd milyen propellert lehetne még rátenni hogy egy kicsit nagyobb legyen az emelő erő?
Nem sokkal, csak ha rá van pakolva cucc, könnyebben emelje.
Ahogy észrevettem nagyon küzd ha egy kicsit több súly van rajta.
Olyan néha mintha hiába dolgoznának a propok, nem tol elég levegőt, de ezt néha üresen is észrevettem.
Lehet csak nekem tűnik úgy, de mintha a propellerek kicsit lágyak lennének, és talán az végett is lehet(más hangja is van olyankor).
A felfogatás elég gázos, de talán meg tudnám oldani a furatot átalakítással.
Persze lehet nincs is gond a lágy propellerekkel, csak én képzelem ezt be.
Köszönöm ha esetleg "ránézel" a dologra. -
soma64
újonc
válasz
Jackal2 #23360 üzenetére
Arra gondoltam hogy egy zümmer vagy valami hasonlót meghajtók a ledelkről modjuk egy tranzisztoron keresztül és akkor szólal meg amikor a ledeken nincs fesz tehát amikor villog akkor a zümmer 85-95 db erösségű hangod ad ki, legalább is ez lenne az elképzelésem. ha alacsony feszültség , vagy valahol leszált a drón mert nincs kapcsolat a távezérlővel sipol vagy valamilyen hangot ad ki! A ballabszer csatlakozojára a LIPO őrre gondoltál???
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #23327 üzenetére
Szerintem annyira nem rossz. En az NH-rol az FPV-zes erejeig visszatertem az U807-re. Onnan lepve az X1-re elegge jonak tunt. De csak addig a pontig, amig nem kezdtem el FPV-zni az NH-val. Aztan az ugri-bugri 180-as Falcon F3-al meg 4S akkuval teljesen betett az X1-nek.
Mind1, mar uton az akcios micro SP F3. -
virbo
csendes tag
válasz
Jackal2 #23188 üzenetére
A 16. Kerületben a Rákospalotai határúton ahogy mentek ki a nullás felé bal kéz felől van egy kisebb rét (sztem vagy 10 focipálya simán ráférne
). Kocsival meg lehet állni, van ott egy Lidl is kaja szempontjából.
Ma voltam arra kb 10 centis lehet a gaz (fű). Szoktak arra emberek járkálni (kutyások, biciklisek, sárkányt eregetők), de akkora terület hogy nem zavarna senki... -
Patics
tag
válasz
Jackal2 #23166 üzenetére
Mi itt szoktunk naponta reptetni: Délpesti FPV csoport
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
Jackal2 #23011 üzenetére
Mostanában nagyon le vagyok maradva. Nem tudom hogy azóta más mit válaszolt ezért van rá egy tippem.
A balancer csati két oldalán lévő vezetékeket vágd félbe és köss rá egy JST-t
Gyorsan paintben rá rajzoltam másnak egy képére, szerintem így érthetőbb.
(Az x-eket azért jelöltem más színekkel hogy egyértelmű legyen az hogy ott el kell vágni)
mrpet, az sj4000 igen, van photo lapse(meg videó is akkor videót csinál a képekből).
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #23178 üzenetére
Szacsee megoldotta.
Ha lesz tali, akkor megprobalom megnezni szombaton.
Az aqimkuminal az a baj, hogy allitolag van valami reptér a közelben és agyonvagja az fpv-t.
Legalábbis nalam alig adott valami kepet a kamera.
A fuvet szerintem levagtak (mint mindenhol a környéken).Jackal: bizony, problémás a kordon.
Ok, hogy epp szar az adó antennám, de a kerítés közelében mar bezavarja.
Ha mögé repülök, akkor meg halál.
Mashol nincs ilyen problémám ezzel az antennával.
Ha most néznél bele egy repülésembe, elszörnyednėl, hogy milyen képpel repülök. -
elszabi
tag
válasz
Jackal2 #23166 üzenetére
A Gellért nagyon forgalmas hétvégén. Nagyon sok a gyerek meg a turista. Nem csak fent a szobornál, hanem lentebb is - mivel van játszótér meg mindenféle dolog.
A Hajógyárin személyesen nem voltam mostanában, de SpydeR3412 felmérte a terepet és hát elég nagy a kordonozás.
Az Aquincumi nem tudom, merre van, de akár lehet az is. Majd viszünk néhány bozótvágót, hogy legalább fel lehessen szállni.
A Közgávóhíd is elvadult helyenként, de ott van aszfaltozott rész is, ahol fel lehet szállni fixen.
Ez amúgy mennyire aktuális? [link]
szacsee: Tőlem indítva legfeljebb csak odaútra lenne benne elég nafta, vissza már nem jönne. De lehet, hogy már a Kossuth téren lekapnák a magasból.
Jackal2: Csak, ha beesik és be kell menni érte. Tudom, akkor meg megy a rescue drone.
-
qqzs
őstag
válasz
Jackal2 #23169 üzenetére
Koszi, talaltam par videot en is es epp a remegesmentesseg miatt gondolkodtam el rajta aztan nezem a tobbit mint szem szajnak ingere
ukba kijon 93ezerbol
-
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #23148 üzenetére
Így hamar leszel közutálat tárgya
Ha kapnál mondjuk egy falcon 250 prot is tőlük, akkor szívesen átveszem beszerzési áronEgyébként írhatnál cikket arról, milyen racert érdemes venni
Most falcone 180,210,250 pro-k között vacilálok. Jó lenne végre döntenem, mert lassan winter is coming -
Tegla80
addikt
válasz
Jackal2 #23140 üzenetére
Elso.
jo es hasznalhato legyen,nagyobb es stabil hatotavval korrekt uzemidovel.(kamera jo lenne,de fpv sztem nem kell,mert ha jol ertelek akkor szted mind xar a max 20e arban igy inkabb a gep legyen jobb)
10e + kornyeken,de max 20ig elmehetunk.(leginkabb akkor ha van valami dragabb gep epp jol beakciozva,mint a multkori 50$-os gepek par100rol)
Jah,3x cm meretet szeretnek es nem valami pici gepet.Tudom ilyen nincs,csak dragabban,de talan lesz valami jo akcio valamikor......
-
mobbo
senior tag
válasz
Jackal2 #23094 üzenetére
légtérhasználattal kapcsolatban ezt olvastátok?
[inforadio: ezek_a_szabalyok_vonatkoznak_a_dronok_hasznalatara/]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #23054 üzenetére
Tessék : [hd kulcstartó kamera]
En 150'-os lencsével rendeltem, és 8gb-os kártyával (de 16-osat küldtek. -
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #23018 üzenetére
Milyen töltő van mögötte? Nekem a B6 mini kiírta hogy dugjam be a töltő kábelt is, mikor a x251 aksiját rádugtam közvetlen a minire balance csatin. Azt nem tudom hogy para boardon működne e. Én a saját töltőjével szoktam tölteni.
Más, 10% off pár cuccra, pl falcon 250
Tegnap igértél infót a v2-ről. Szerinted megéri megvárni azt, vagy jó választás a falcon 250 54K-ért?
-
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #23014 üzenetére
Nem mértem semmit, csak józan paraszti ésszel gondolkodok. A párhuzamos töltőn (boardon!) össze van kötve minden akksi megfelelő sorszámú cellája. Gyakorlatilag a csatlakoztatás pillanatában a töltéskülönbségek kiegyenlítődnek, s ez így is marad, amíg az akksik bedugva maradnak. Tehát ha elkezded a töltést, ahogyan kell a rendes akksi csatin kapják a jólnevelt darabok a töltőáramot (plusz a balansz csatikon a balanszoló ellenállást), a potyázók meg csak a balansz csatijukon.
Szerintem kis töltőárammal ezt meg lehet csinálni, de én nem csinálnék szokást belőle.
Mi lelte a kérdéses akksi csatlakozóját? -
elszabi
tag
válasz
Jackal2 #22967 üzenetére
Akkor hamarosan lesz szétszerelős videó is? A Youtube-on eddig csak a H9-ről van. Szóval hiánypótló lehetne.
mobbo: Grat!
Visszatérési magasságra figyelj mindig. Nekem emiatt volt komolyabb gondom egyszer.
Legutóbb pedig vmi programhiba(?) lehetett az app-ban, mert ellenőrizni akartam repülés közben és nullát írt ki! Le is hoztam gyorsan manuálban és gép meg szoftver újraindítás után küldtem csak fel újra.
-
-
Arti1
aktív tag
válasz
Jackal2 #22860 üzenetére
WC-be kis fémpolcot a plafon alá, ahol nincs útban és ahova nem fröccsen már fel a víz (természetesen a kézmosóból
), feltételezve, hogy a plafon nem gipszkarton, hanem beton, meg a padló járólap és nem linóleum
Szerk:
Ja és ha az akksik között válogatsz fenn, hajtsd le a fedelet -
Telda
addikt
válasz
Jackal2 #22860 üzenetére
Én egy ehhez hasonló régi krova kulcskészletnek a dobozában tárolom.
Egy lezárt helyen szerintem nem biztos hogy történne ilyen, mert az égéshez kell oxigén is.
A videóban is először füstölni kezdett, gyanítom a füst és a zárt ládikó miatt nem kapna lángra.
Viszont ilyenkor nem szabad kinyitni. -
qqzs
őstag
válasz
Jackal2 #22829 üzenetére
Koszi a valaszt
Egyebkent mindig elgondolkodok mikor errol van szo olvasva a hireket meg eladasi statisztikat olyan erzese van az embernek hogy lepten nyomon dronba utkozik majd de en meg egyet sem lattam a valo vilagbanEs van arra tapasztalat hogy ilyen nyilt kirandulohelyeken parkban stb mik a helyzetek amiket kerulni kene vagy ha felrepul egy ilyen azonnal kozelenseg leszel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest